Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


سئو داخلی سایت و سئو خارجی چه هستند و چه تفاوتی دارند؟


سئو داخلی و سئو خارجی و تفاوت سئو داخلی با سئو خارجی

معمولاً در نخستین گام‌های آشنایی با موتورهای جستجو و مباحث مربوط به سئو، دو اصطلاح را زیاد می‌خوانید و می‌شنوید: سئو داخلی و سئو خارجی.

این درس به تعریف و توضیح این دو اصطلاح اختصاص یافته است.

لازم به تأکید است که برای تکنیک‌های سئو داخلی و خارجی درس‌های جداگانه‌ای در نظر گرفته شده و خواهد شد. بنابراین درس حاضر، صرفاً به توضیح چهار نکته‌ی کلیدی محدود شده است:

  • آیا فهرست معتبری از فاکتورهای مهم در سئو وجود دارد؟
  • طبقه‌بندی فاکتورها و تکنیک‌های سئو
  • تعریف سئو داخلی سایت
  • تعریف سئو خارجی سایت

آیا فهرست معتبری از فاکتورهای مهم در سئو وجود دارد؟

کافی است با عبارت SEO Ranking Factors در گوگل جستجو کنید تا ده‌ها هزار مطلب و نوشته در این زمینه پیدا کنید (مثلاً فهرست Backlinko).

همان‌طور که در تاریخچه سئو و موتورهای جستجو توضیح دادیم، الگوریتم‌های جستجو، خصوصاً موتور جستجوی گوگل، به تدریج از شکل ساده‌ی مکانیکی (در حد بررسی کلمات کلیدی) به الگوهای بسیار پیچیده‌ی هوشمند و تطبیق‌پذیر رسیده‌اند.

به این معنا که کسی که به سراغ جستجو با گوگل می‌رود، با یک ماشین یادگیرنده‌ی قدرتمند رفته که با هر سرچ کاربران، نسبت به لحظه‌ی قبل، هوشمند‌تر می‌شود و خود را با شرایط محیطی جدید (شامل محتوای وب و نیازهای کاربران) بیشتر و بهتر تطبیق می‌دهد.

طبقه‌بندی فاکتورها و تکنیک‌های سئو

با توجه به تعداد و تنوع فاکتورهایی که به نظر می‌رسد در سئو مهم هستند، لازم است که آن‌ها را طبقه‌بندی کنیم تا استفاده از این فاکتورها و به‌کارگیری‌شان ساده‌تر باشد.

این نوع طبقه‌بندی‌ها کاملاً سلیقه‌ای هستند و شما هم بسته به تجربه‌ی خود می‌توانید طبقه‌بندی مناسبی را طراحی کنید و به‌کار بگیرید.

مثلاً ما در متمم دو نوع طبقه‌بندی داریم:

  • فاکتورهای ساختاری در مقابل فاکتورهای محتوایی (که طبیعتاً بر اساس آن‌ها، تکنیک‌های ساختاری و تکنیک‌های محتوایی هم شکل می‌گیرند).
  • فاکتورهای سئوی تولید محتوا در مقابل فاکتورهای سئوی بازسازی و بازآفرینی محتوا (که این‌ها هم طبیعتاً تکنیک‌های خودشان را به همراه می‌آورند).

اما در میان انواع دسته‌بندی‌های قابل تصور، یکی از رایج‌ترین و شناخته‌شده‌ترین دسته‌بندی‌ها، تقسیم اصول و تکنیک‌های سئو به دو دسته‌ی سئو داخلی (On-page SEO) و سئو خارجی (Off-page SEO) است که در ادامه هر یک را به صورت بسیار مختصر تعریف می‌کنیم (+/+).

تعریف سئو داخلی

سئو داخلی را به زبان ساده می‌توان به این صورت تعریف کرد:

وقتی از سئوی داخلی یا On-page SEO حرف می‌زنیم، منظورمان کار کردن روی همه‌ی اصول، ابزارها و تکنیک‌ها در وب‌سایت خودمان است؛ یعنی جاهایی که اختیار و کنترل کامل روی آن‌ها داریم.

پس مثلاً وقتی روی عنوان اصلی مطلب و عناوین فرعی، کلمات کلیدی به‌کار رفته در متن، لینک سازی داخلی، آدرس URL، ساختن یک سنگ زیربنا (Cornerstone)، افزایش سرعت سایت و یا کاهش بانس ریت وقت می‌گذارید، مشغول بهینه سازی داخلی سایت یا On-page SEO هستید.

تعریف سئو خارجی

احتمالاً با توضیحاتی که درباره‌ی سئو داخلی سایت ارائه شد، تعریف سئو خارجی سایت را حدس می‌زنید:

وقتی از سئوی خارجی یا Off-page SEO حرف می‌زنیم، منظورمان تلاش و تمرکز بر روی وضعیت محتوا و سایت ما از نگاه دیگران است؛ یعنی جاهایی که معمولاً اختیار و کنترل کامل روی آن‌ها نداریم.

اگر در تعدادی از شبکه های اجتماعی اکانت ساخته‌اید و می‌خواهید با استفاده از الگوی هاب و اسپوک (قطب و اقمار) ترافیک را از جاهای دیگر به وب‌سایت خود بیاورید و از طرفی، به گوگل هم نشان دهید که در فضاهای دیگر هم سایت و مطلب شما اشاره شده، می‌توانید این فعالیت‌ها را بخشی از سئوی خارجی تلقی کنید.

هم‌چنین اگر در وبلاگ و سایت‌های دیگران کامنت می‌گذارید و به مطالب خودتان لینک می‌دهید؛ یا مطالبی را به عنوان مهمان در وبلاگ دوستان‌تان منتشر می‌کنید (تا به صورت مستقیم و غیرمستقیم به نوشته‌هایتان اشاره شود)، باز هم در حال بهینه سازی سایت با تکنیک‌های سئو خارجی هستید.

توجه داشته باشید که تفاوت سئو داخلی و سئوی خارجی صرفاً در این است که تلاش‌ها در کدام قلمرو (داخل سایت یا بیرون آن) انجام می‌شود. اما در نهایت، همه‌ی آن‌ها از جنس بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو هستند.

بنابراین، با وجودی که حرف زدن از تأثیر نسبی این دو دسته تکنیک، منطقی و قابل درک است، اما باید همواره به خاطر داشته باشیم که سئو داخلی و سئو خارجی مکمل یکدیگر هستند و موتورهای جستجو چنین تفکیکی را قائل نیستند و این بحث، صرفاُ یک طبقه بندی است.

همان‌طور که در ابتدای درس اشاره شده، این مطلب صرفاً در حد معرفی دو اصطلاح سئو داخلی و سئو خارجی بود و قرار نبوده در آن، به جزئیات تکنیکی بپردازیم. تکنیکهای سئو داخلی و خارجی در درس‌های مستقل، مطرح شده و در آینده نیز تکمیل‌ خواهد شد.

بنابراین:

  • اگر دیدگاهی مطرح می‌کنید، بر اساس قوانین کامنت‌گذاری، وارد جزئیات تکنیکی که به درس‌های آتی مربوط هستند نشوید و نکات کلی‌تر را مطرح کنید.
  • همواره به تجربیات خودتان (و نه مطالب پراکنده در وب) ارجاع بدهید و مشخصاً بگویید که در کدام سایت و سئوی کدام مطلب، چه کاری انجام داده‌اید و چه نتیجه‌ای گرفته‌اید.

محدودیت در دسترسی کامل به این درس

دسترسی کامل به درس‌های سئو برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است.

  تعداد درس‌ها: ۲۵ عدد

  دانشجویان این درس: ۲۹۰۲ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۱۴۱۰ مورد

با فعال کردن اشتراک ویژه درس‌های بسیار بیشتری به شرح زیر در اختیار شما قرار می‌گیرند:

 فهرست درس‌های متمم

البته از میان درس‌ها و مطالب مطرح شده، موضوعات زیر به فضای دیجیتال نزدیک‌تر هستند:

  استراتژی محتوا  |  بازاریابی محتوایی

  دیجیتال مارکتینگ

  ایمیل مارکتینگ  |  تولید محتوا

  سواد دیجیتال  |  شبکه های اجتماعی

  اتوماسیون بازاریابی

  دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درس‌ها)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری SEO چیست به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه SEO چیست

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۲ نظر برای سئو داخلی سایت و سئو خارجی چه هستند و چه تفاوتی دارند؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : ناصر شهسوار

    سلام 

    قبل از اینکه که شروع کنم به کامنت نوشتن  ، اول کامنت ها رو کامل خوندم  و پیرو نظرات دوستان می‌خوام از الویت های  کار کردن  سئو در وبسایت بگم اما نه از روی کتاب ها از  تجربه های خودم که توی چهار پنج سال گذشته با آزمون و خطا یاد گرفتم  !

    این روزا به قدری بازار سئو گرم است که همه میدونن به عاملی که باعث بالا یا پایین بودم یک وب سایت ، در موتور جستجوی گوگل میشه ، سئو گفته میشه و به کسی که این چک لیست انجام و رعایت میکنه سئو کار .

     

    اگه تو نگاه اول به هزینه های بالای سئو توجهی نکنیم می‌بینیم که حتی پس از قرار بستن با شرکت یا شخص ، چنانچه سایت بطور اصولی سئو نشود ، بعد از گذشت چند ماه به دو دلیل به حالت قبل خود برمیگردد.

    دلیل اول : سعی و تلاش رقبای برای بالا امدن در رتبه موتور جستجو .

    دلیل دوم : یه مقدار پیچیدست اما در انتها میگم.

     

    خب برای شروع با فرض اینکه می‌دانیم تولید محتوا نقش فوق العاده ای در توجه موتور جستجو به سایت دارد ، در قدم اول باید شروع به نوشتن مطلب با اصول سئو کنیم ( مطلب سئو شده بنویسیم ) .

    اگه طبق این متن سئو را به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم کنیم ، میبینیم که بانس ریت( دلیل دوم ) اهمیت بالایی در بخش سئو داخلی دارد ، و همچنین این معیار رابطه مستقیمی با تولید محتوای خوب دارد .( محتوایی که علاوه بر مفید بودن برای کاربر جذاب و قابل اعتماد است )

    پس از تولید محتوا و رعایت موارد دیگر در سئو داخلی ، بحث سئو خارجی مطرح می شود ، که معمولاً در اکثر موارد به بک لینک و ریپورتاژ ختم می شود .

    نکته مهم و جالب اینجاست ، در سئو داخلی هیچ محدودیتی وجود ندارد ، یعنی هرچه تمرکز بر روی تولید محتوا ، بهینه‌سازی مطلب از نظر خوانایی و بهینه سازی سایت از نظر سرعت بارگذاری بیشتر شود ، تاثیر بهتری در خروجی ( رتبه خوب در گوگل ) خواهیم گرفت ، اماااا در سئو خارجی باید با احتیاط پیش رفت ، برای مثال

    اگر قرار است برای شروع در  ماه های اول از طریق بک لینک اقدام کنیم نباید در مرحله اول حجم زیادی از بک لینک از سایت های بیگانه تهیه کنیم .(مثلا هزار عدد لینک معرفی به  سایتمان ) گوگل در این مواقع مانند یک انسان باهوش با درک بالا عمل کرده و  متوجه دروغی بودن لینک های معرفی ( بک لینک ) می شود و پس از مدتی وبسایت را از نتایج حذف میکند که به اصلاح به این حرکت گوگل پنالتی شدن می‌گویند !

    پ.ن : برای شروع از سئو داخلی شروع کنیم بعد به سراغ سئو خارجی برویم

    پ.ن : در سئو داخلی هیچ محدودیتی جز رعایت موارد تولید محتوا ( دابلیکت کانتنت ) نداریم اما در سئو خارجی باید با شیب اهسته پیش رویم تا نتیجه بهتر بگیریم و به پنالتی گوگل دچار نشویم !

    مرجع :

    Moz.com

    woorank.com

    searchengineland.com

    motamem.org

     

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .