Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


موفقیت در رقابت یا رهایی از بازی رقابت؟


نکته ای درباره موفقیت در رقابت

می‌دانید که در پیام اختصاصی متمم، هر روز جمله‌ی کوتاهی را برای شما نمایش می‌دهیم.

جمله‌های کوتاه را معمولاً نمی‌توان به عنوان توصیه‌ای قطعی یا مفهومی علمی یا حتی یک موضع‌گیری مشخص در نظر گرفت؛ اما در عوض، بهانه‌ی خوبی برای اندیشیدن، ساماندهی بهتر به دانسته‌ها و خاطرات و نیز گفتگو با دوستان‌مان هستند.

با توجه به اینکه در پیام اختصاصی امکان بحث و گفتگو وجود ندارد، مجموعه‌ای تحت عنوان دعوت به گفتگو را برای بحث، گفتگو، تمرین نوشتن و تبادل نظر میان دوستان عزیز متممی در نظر گرفته‌ایم.

یکی از جمله‌هایی که در پیام اختصاصی نمایش می‌دهیم، مربوط به رقابت است و از صحبت‌های دبلیو چان کیم برداشته شده است.

چان کیم را معمولاً به خاطر کتاب استراتژی اقیانوس آبی – که در متمم، زیرمجموعه‌ی بحث تفکر استراتژیک محسوب می‌شود – می‌شناسیم.

هنگامی که خلاصه کتاب استراتژی اقیانوس آبی را بررسی می‌کردیم، به عنوان تمرین به این پرسش پرداختیم که «اقیانوس قرمز چه صنعت یا فعالیتی را برای شما تداعی می‌کند؟»

نوع تمرین ما به گونه‌ای بود که باید مصداق‌های حرف چان کیم را پیدا می‌کردیم:

با دیگران رقابت نکن. کاری کن که دیگر رقیب تو محسوب نشوند

همین حرف چان کیم را در قالب‌های دیگر از زبان دیگران هم شنیده‌ایم. به عنوان مثال، سان تزو فرمانده پیروز را کسی را می‌داند که از جنگ اجتناب کرده باشد؛ نه آن‌که جنگی برافروزد و در‌ آن پیروز شود.

اما احتمالاً این را هم قبول دارید که نمی‌توان همیشه از رقابت اجتناب کرد.

ضمن این‌که پیدا کردن راهکار برای تغییر قواعد زمین بازی هم، خود نیازمند دانش و خلاقیت و مهارت است.

با توجه به این‌که درس استراتژی اقیانوس آبی، بیشتر بر مصداق‌یابی برای اقیانوس قرمز (آن هم در فضای کسب و کار) متمرکز بود، دیدیم که دعوت به گفتگو فرصت مناسبی برای پرداختن آزادانه‌تر به جنبه‌های دیگر این بحث است:

  • ایده‌هایی که برای رهایی از اقیانوس‌های قرمز به ذهن‌مان می‌رسد.
  • جاهایی که فکر می‌کنیم اصلاً رقابت و در افتادن با بازیگران دیگر، می‌تواند مفید و درست باشد.
  • این که آیا در زندگی شخصی خود هم، نمونه‌ها و مصداق‌هایی از حرف چان کیم می‌بینیم و می‌شناسیم؟
  • آیا رقابت‌گریزی و رقابت‌پذیری را یک انتخاب استراتژیک می‌دانیم یا این‌که ترجیح شخصی هم در آن دخیل است؟ (مثلاً ممکن است فردی، ورود به رقابت را انتخاب کند و دیگری، تغییر فضای بازی را)
  • چه کسانی قرمز شدن اقیانوس را بهتر تشخیص می‌دهند؟ آن‌ها که درگیر رقابت هستند یا ما که از بیرون به نبرد و رقابت آن‌ها نگاه می‌کنیم؟

بحث اقیانوس آبی و قرمز، چنان ساده به نظر می‌رسد که با شنیدنش، حس می‌کنیم همواره و همیشه آن را می‌دانسته‌ایم. اما حجم گسترده‌ی رقابت در اقیانوس‌های قرمز، نشان می‌دهد که هر چقدر بیشتر برای درک عمیق آن وقت بگذاریم، ارزش خواهد داشت.

با توجه به این‌که طبق قوانین کامنت‌گذاری متمم، در زیر درس‌های تمرین‌دار صرفاً باید به تمرین همان درس پاسخ دهیم و درس اقیانوس آبی، تمرین اختصاصی خود را داشت و فضای گفتگو را محدود می‌کرد، این‌جا را می‌توانیم فرصتی برای بحث آزادتر در ادامه‌ی موضوع استراتژی اقیانوس آبی در نظر بگیریم.

پیشنهاد عضویت در متمم

شما با عضویت ویژه در متمم، می‌توانید به درس‌ها و آموزش‌های بسیاری از جمله موضوعات زیر دسترسی کامل داشته باشید:

  فهرست درس‌های متمم

موضوعات زیر، برخی از درس‌هایی هستند که در متمم آموزش داده می‌شوند:

  دوره MBA (یادگیری منظم درس‌ها)

  استراتژی | کارآفرینی | مدل کسب و کار | برندسازی

  فنون مذاکره | مهارت ارتباطی | هوش هیجانی |تسلط کلامی

  توسعه فردی | مهارت یادگیری | تصمیم گیری | تفکر سیستمی

  کوچینگ | مشاوره مدیریت | کار تیمی | کاریزما

  عزت نفس | زندگی شاد | خودشناسی | شخصیت شناسی

  مدیریت بازاریابی | دیجیتال مارکتینگ | سئو | ایمیل مارکتینگ

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تفکر استراتژیک به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه تفکر استراتژیک

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۷۷ نظر برای موفقیت در رقابت یا رهایی از بازی رقابت؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : نیلوفر کشاورز

    نمی دانم این را قبلا جایی گفته ام یا نه. اما می خواهم داستانی بگویم که بی ارتباط به این بحث نیست.در سالهای نوجوانی پیش استاد تجویدی مشق مینیاتور میکردم. خیلی دوست داشتم که روزی بتوانم مثلا مثل ایشان "قلم گیری" انجام دهم.

    یک روز وقتی درس آن جلسه را از ایشان یاد می گرفتم معصومانه پرسیدم :" استاد من کی می توانم طرح های جدیدی بکشم و دیگر کپی نکنم؟" به زعم خودم می خواستم خودم خالق طرح های خودم باشم. ایشان جوابی دادند که آن روز آن را "نفهمیدم" اما هر چه بیشتر زندگی را تجربه می کنم بیشتر آن را درک می کنم.

    جواب ایشان این بود:" برای خلق کردن اثر جدید من بیست سال کپی کردم. بیست سال کنار دست استاد فرشچیان و دیگران نشستم و سعی کردم مثل آنها بکشم تا حالا بتوانم طرح خودم را بزنم."

    فکر می کنم بازی رقابت نیز چنین قانونی دارد. زمانی می شود از دام رقابت رها شد ( البته اگر آن را دام فرض کنیم) که رقابت کردن را بلد باشیم، قبلا رقابت کرده باشیم و بعد از کسب تجربه و شناخت بسیار از محیط و خودمان، بازی جدیدی خلق کنیم. اگر بازی رایج را نشناسیم و آن را تست نکرده باشیم چطور ضعف های آن را بدانیم؟ از کجا بفهمیم چه چیزی جدید و چه چیزی کهنه است؟ اول باید دستمان خاکی شود. شاید کسانی بوده اند که بدون طی این مسیر بازی جدیدی خلق کرده باشند. اما به نظرم آنها بیشتر استثنا هستند تا قاعده .

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .