Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


سئو چیست | SEO چیست | آموزش بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو


سئو چیست؟ تکنیک های SEO چیست؟ چگونه رتبه سایت خود را در گوگل بهبود دهیم

سئو یکی از زیرمجموعه‌های دیجیتال مارکتینگ است که اگر در فضای آنلاین فعالیت داشته باشید یا به موضوعات مرتبط با آن علاقمند باشید، ناگزیر هستید برای یادگیری آن وقت بگذارید.

احتمالاً شما هم چنین جملاتی (یا مشابه آن‌ها) را زیاد شنیده‌اید:

«شما باید روی سئو سرمایه گذاری کنید.»

«شما دیده نمی‌شوید؛ اگر در صفحه‌ی اول گوگل نباشید اصلاً حضور شما در فضای آنلاین بیهوده است.»

«چرا سئوکار نمی‌آورید تا مسئولیت بهینه سازی سایت شما برای موتورهای جستجو را به عهده بگیرد؟»

«اگر سایت … هنگام جستجوی کلمه … در صفحه‌ی اول گوگل می‌آید، به خاطر یک سری تکنیک است. اسم این تکنیک ها سئو است.»

«الگوریتم‌ها عوض شده. کافئین؟ پاندا؟ مرغ مگس خوار؟ کبوتر؟ سیستم دیپ مایند؟»

«ما می‌توانیم شما را به صفحه‌ی اول موتورهای جستجو بیاوریم. مطمئن باشید این منطقی‌ترین سرمایه گذاری شماست.»

درس‌های مربوط به سئو در متمم با هدف تربیت متخصص سئو طراحی نشده‌اند.

بلکه هدف اصلی ما، آشنایی دوستان متممی با کلیات SEO و برخی از پایه‌ای‌ترین تکنیک های سئو است. تا هم بتوانند کارهای ساده‌ و اولیه‌ی سئو برای سایت یا وبلاگ خود را مدیریت کنند و هم در صورت علاقه، مسیری برای مطالعه و یادگیری بیشتر سئو پیش روی آنها ترسیم شود.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

سئو مخفف چیست؟

کلمه‌ی SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است که می‌توان آن را به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو ترجمه کرد. البته خود سئو هم در فارسی بسیار رایج شده و حتی گاهی ترکیب‌های اضافی و توصیفی و عبارات فعلی (مانند بهبود سئو، سئو کردن، سئو سازی) را نیز با آن می‌سازند و به‌کار می‌برند.

هدف روش های سئو این است که هنگام جستجوی کاربران در گوگل و سایر موتورهای جستجو، این موتورها رتبه‌ی بهتری را به مقاله‌ها و محتوای یک سایت اختصاص دهند.

تعریف سئو و چند نکته درباره SEO

اگر چه به نظر نمی‌رسد تاکید بر اهمیت SEO چندان ضروری باشد،‌ اما بد نیست مروری به برخی آمارهای منتشر شده درباره موتورهای جستجو داشته باشیم‌.

طبیعی است که با توجه به روش اجرای تحقیق، آمار و ارقام ارائه شده توسط منابع مختلف، می‌توانند متفاوت باشند؛ بنابراین شاید بهتر باشد به جای تمرکز بر مقدار دقیق اعداد، بیشتر به مقیاس و اهمیت نسبی آنها توجه کنیم:

مردم جهان روزانه بین ۶ تا ۷ میلیارد بار از موتورهای جستجو استفاده می‌کنند (منبع).

 هفتاد تا هشتاد درصد جستجوگران، به لینک‌هایی که به صورت تبلیغ (با پرداخت پول) توسط موتورهای جستجو از جمله گوگل، نمایش داده می‌شوند، نگاه نمی‌کنند.

 کسی که از طریق کلیک کردن روی لینک در موتور جستجو وارد فضای آنلاین شما می‌شود، در مقایسه با کسی که شما برای بازاریابی به سراغ او رفته‌اید، برای تبدیل شدن به یک مشتری هزینه‌ی کمتری خواهد داشت.

جستجو بر روی موبایل طی سال‌های اخیر همواره روندی افزایشی داشته و از سال ۲۰۱۵ به بعد، سرچ موبایل از سرچ دسکتاپ بیشتر شده است. همچنین در حال حاضر، سهم دسکتاپ در میان ابزارهای اتصال به اینترنت در سطح جهان کمتر از ۵۰ درصد است (منبع).

سهم موبایل و تبلت و دسکتاپ از فضای وب

[ مطالعه بیشتر: اهمیت سئو – چرا سئو مهم است؟ ]

در حال حاضر کدام موتورهای جستجو بیشتر استفاده می‌شوند؟

کم نیستند کسانی که موتور جستجو و گوگل را به عنوان واژه‌های مترادف به کار می‌برند.

البته به سادگی هم نمی‌توان از این کار ایراد گرفت؛ چون حتی Google کردن هم به عنوان یک فعل در زبان انگلیسی پذیرفته شده است.

با این حال شاید مناسب باشد به دو گزارش که توسط سایت معتبر Search Engine Land منتشر شده اشاره کنیم تا در خاطرمان بماند که تنها بازیگر صنعت جستجو، موتور جستجوی گوگل نیست:

کاربران کدام موتورهای جستجو را می شناسند؟ تکنیک های سئو را با هدف قرار دادن کدام موتور جستجو به کار بگیریم؟

آنچه در پاسخ به این سوال مشخص می‌شود، بیشتر نشان‌دهنده‌ی آگاهی کاربران از برندها است.

همان‌طور که می‌بینید موتورهای جستجوی Google و Yahoo و Bing برای کاربران بیشتر از سایر موتورهای جستجو شناخته شده هستند.

در پرسش دیگری از کاربران خواسته شده موتور جستجوی اصلی مورد استفاده خود را اعلام کنند:

موتور جستجوی اصلی مورد استفاده شما چیست

همان‌طور که می‌بینید در اینجا، گوگل با سایر موتورهای جستجو فاصله‌ی معناداری دارد و به همین علت، شاید هنوز هم – تا زمانی که تغییری جدی در سهم بازار موتورهای جستجو به وجود نیامده – باید بپذیریم که استفاده از موتور جستجو و گوگل به عنوان تعبیرهای مترادف چندان نادرست نیست.

نقش سئو در ارتقاء کیفیت محتوا در سال‌های اخیر

در گذشته ضعف‌هایی که در الگوریتم‌های موتورهای جستجو وجود داشت باعث شده بود یک تعبیر بین تولیدکنندگان محتوا رایج شود. آنها می‌گفتند:

شما دو روش برای نوشتن در فضای وب دارید.

می‌توانید برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود بنویسید و می‌توانید برای موتورهای جستجو بنویسید.

نوشتن برای موتورهای جستجو به معنای تنظیم متن‌های بی‌معنی، تزریق بی‌خاصیت کلمات کلیدی در متن‌ها، ارائه‌ی لینک‌های بدون کاربرد، وادار کردن کاربران به کلیک و کارهایی از این دست بود.

نوشتن برای کاربران، اگر چه رضایت بازدیدکنندگان را تأمین می‌کرد، اما الزاماً به رتبه‌ی بهتر در موتورهای جستجو منتهی نمی‌شد.

خوش‌بختانه طی سال‌های اخیر، با بهبود الگوریتم‌های موتورهای جستجو و توسعه دانش هوش مصنوعی و تحلیل متن، باعث شده است که چنین مواردی کمتر و کم‌رنگ‌تر شوند.

کمی بررسی شما را متقاعد خواهد ساخت که رعایت اصول سئو و استانداردهای مد نظر موتورهای جستجو، می‌تواند هم‌زمان با بهبود سئو سایت، رضایت خوانندگان و کاربران شما را نیز افزایش دهد.

همچنین، تلاش برای افزایش رضایت کاربران، معمولاً به ارتقای رتبه شما در موتورهای جستجو نیز کمک خواهد کرد.

به همین علت، بر خلاف سال‌های گذشته که موتورهای جستجو را مسبب کاهش کیفیت تولید محتوا در فضای وب می‌دانستند، امروز چنین توصیفی بسیار کمتر شنیده می‌شود و به کار می‌رود.

با توجه به بهبود کیفیت نتایج موتورهای جستجو، و ارتقاء الگوریتم‌های آنها، نادرست نیست اگر وقت و بودجه‌ای را که صرف سئو می‌کنید، به عنوان بخشی از فعالیت‌های تأمین رضایت کاربران لحاظ کنید. البته به شرطی که فلسفه‌ی واقعی سئو و راهکارهای پایدار و بلندمدت آن را به کار بگیرید.

چه چیزهایی با سئو اشتباه گرفته می‌شوند؟

گاهی اوقات، کسانی که با SEO آشنا نیستند،‌ آن را به عنوان یک جانشین رایگان برای بازاریابی و تبلیغات در نظر می‌گیرند.

اما باید به خاطر داشته باشیم که توجه به اصول سئو اگر به شیوه‌ای علمی و دقیق و تخصصی انجام شود، اتفاقاً راهکاری زمان‌بر، دشوار و گران‌قیمت است.

کسب و کاری که می‌خواهد در موتورهای جستجو وضعیت مطلوبی داشته باشد، باید نکات بسیاری را رعایت کند که موارد زیر، تنها بخش کوچکی از آنهاست:

 تولید دائمی محتوای اصیل و بدون کپی کاری (درس مرتبط: تولید محتوا)

به روز کردن محتوای قدیمی بر اساس اطلاعات و نیازهای جدید

ایجاد حس رضایت در خوانندگان و کاربران

قانع کردن بازدیدکنندگان به اینکه مدت بیشتری را در سایت شما بگذرانند

همه‌ی این کارها، هزینه‌بر هستند و همیشه و هر روز بخشی از وقت و منابع شما را به خود اختصاص خواهند داد.

SEO همچنین، یک کمپین تبلیغاتی نیست که به عنوان یک پروژه با بودجه‌ای مشخص و در یک محدوده‌ی زمانی مشخص، اجرا شود.

همچنانکه یک مجموعه تکنیک و اصول فنی هم نیست.

بلکه نوعی نگرش به محیط وب و تولید محتوا و شکلی متفاوت از حضور در فضای آنلاین است.

اگر چنین نگاهی را باور نداشته باشیم، به احتمال زیاد SEO به یکی از شیوه‌های قدرتمند برای هزینه کردن بی‌فایده‌ی پول و منابع کسب و کار ما تبدیل خواهد شد.

تکنیک های سئو کلاه سیاه در برابر سئو کلاه سفید

یکی دیگر از بحث‌های رایج در تحلیل سئو سایت‌ها، طبقه‌بندی راهکارهای سئو و بهینه سازی وب سایت است. این طبقه‌بندی را معمولاً به صورت تکنیک های سئو کلاه سیاه (Black Hat) در برابر سئو کلاه سفید (White Hat) مطرح می‌کنند.

اگر بخواهیم تفاوت سئو کلاه سیاه و کلاه سفید را خیلی مختصر توضیح دهیم باید بگوییم که سئو کلاه سفید، می‌کوشد یک محتوای ارزشمند را به بهترین شکل ممکن به گوگل و سایر موتورهای جستجو معرفی کند.

اما سئو کلاه سیاه، می‌کوشد با شناسایی نقطه ضعف‌ها و محدودیت‌های الگوریتم‌های سئو، سایت را به شکلی بهینه سازی کند که رتبه سئو بهتری به دست بیاورد.

معمولاً با توسعه و هوشمندتر شدن الگوریتم‌ها، این روش‌ها هم کارایی خود را از دست می‌دهند و فضا برای سئوکارهای کلاه سیاه، تنگ‌تر می‌شود.

سئوی کلاه سیاه و سئوی کلاه سفید

هدف ما در درس سئو چیست؟ افزایش بازدید گوگل

این نکته را تقریباً همه پذیرفته‌اند که بزرگترین و ارزان‌ترین و معتبرترین مسیر ورود به یک سایت موتورهای جستجو هستند.

آشنایی با SEO و فلسفه آن، چیزی نیست که مختص برنامه‌نویسان و طراحان سایت باشد. خصوصاً با توجه به توسعه‌ی الگوریتم‌های جستجو و هوشمندتر شدن موتورهای جستجو، عملاً همه‌ی کسانی که مستقیم و غیرمستقیم در وب‌سایت یک کسب و کار نقش ایفا می‌کنند، لازم است با اصول و مبانی و منطق سئو آشنا باشند.

در مجموعه درس‌های SEO چیست در متمم می‌کوشیم مبانی کلی سئو، کاربردها و نکات کلیدی در آن را خدمت شما ارائه کنیم.

موارد زیر از جمله نکاتی هستند که در این مجموعه درس مورد توجه قرار خواهیم داد:

  آشنایی با موتورهای جستجو و وظیفه آنها

  چه کارهایی انجام دهیم تا موتورهای جستجو و به طور خاص گوگل، ما را به مخاطبان خود نمایش دهند؟

  چه سهمی از موفقیت در سئو به خاطر تکنیک است و چه سهمی به خاطر محتوا؟

برخی از مهمترین تکنیک های سئو (ابزارهای سئو)

اگر نمی‌خواهید سئو را به شکل عمیق و حرفه‌ای بیاموزید و صرفاً می‌خواهید به عنوان یک وبلاگ نویس، برخی از نکات سئو را بدانید و در مطالب خود رعایت کنید، می‌توانید مستقیماً به سراغ دو درس حضور در صفحه اول گوگل و لینک سازی داخلی بروید:

حضور در صفحه اول گوگل

لینک سازی داخلی و اهمیت آن در سئو سایت

اما شکل حرفه‌ای‌تر یادگیری سئو این است که ابتدا مفهوم سئو داخلی (On-page SEO) و سئو خارجی (Off-page SEO) را یاد بگیرید و سپس، تکنیک‌های مربوط به هر یک از این دو شاخه را با جزئیات بیشتر و دقیق‌تر بررسی کنید و بیاموزید.

 سئو داخلی و سئو خارجی چه هستند؟ تفاوت سئو داخلی و خارجی چیست؟

سئو و هوش مصنوعی (چت جی پی تی و …)

در چند سال اخیر که موج جدید هوش مصنوعی با تکیه بر مدلهای بزرگ زبانی شکل گرفته، به نظر می‌رسد سرویس‌هایی مانند چت جی پی تی (ChatGPT)،‌ جمینای (Gemini) و پرپلکسیتی (Perplexity) قرار است با تکیه بر هوش مصنوعی مولد (Generative AI) با گوگل و موتورهای جستجوی دیگر رقابت کنند.

وقتی می‌توانید از چت جی پی تی دربارهٔ تاریخ تولد و مرگ یک نویسنده بپرسید و در ادامه از او بخواهید مطلبی چندصد کلمه‌ای دربارهٔ همان نویسنده بنویسد، جذابیت گوگل برای جستجو دربارهٔ آن نویسنده – حداقل در حد داده‌های ابتدایی و زندگی‌نامه‌ای – کمتر خواهد شد.

در جایگاه متخصص سئو لازم است آشنایی شما با هوش مصنوعی (به ویژه هوش مصنوعی مولد که به زبانی شبیه انسان می‌نویسد و حرف می‌زند) فراتر از استفادهٔ روزمره باشد. لازم است با نگاهی استراتژیک، رابطهٔ بین هوش مصنوعی و سئو را بهتر درک کرده و روندهای حاکم بر این صنعت را عمیق‌تر تحلیل کنید.

ما چند درس را به این بحث اختصاص داده‌ایم که نقطهٔ شروع آن‌ها درس زیر است:

سئو در دوران چت جی پی تی و مدلهای بزرگ زبانی

برخی از منابع و مراجع مورد استفاده و استناد در آموزش سئو

ما در هر درس، بسته به موضوع، منبع مورد استفاده را به صورت شفاف و مشخص نقل می‌کنیم.

اما در میان منابع مورد استفاده، چند سایت و وبلاگ هستند که محتوای آنها کلیدی‌تر است و عملاً در سطح جهان، مرجع محسوب می‌شوند.

در صورتی که بخواهید منابع باکیفیت و به روز را دنبال کنید، پیشنهاد می‌کنیم از این سایت‌ها و وبلاگ‌ها شروع کنید:

فهرست چند وبلاگ برای آموزش سئو

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز. شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت:

 فهرست درس‌های متمم

البته از میان درس‌های مطرح شده، درس‌های زیر بیشتر به فضای دیجیتال نزدیک هستند:

  تولید محتوا  |  استراتژی محتوا  |  آموزش بازاریابی محتوا

  سواد دیجیتال  |  دیجیتال مارکتینگ

  ایمیل مارکتینگ  |  شبکه های اجتماعی | آموزش CRM

  آموزش سئو  |  جستجو در گوگل

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری SEO چیست به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه SEO چیست

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۸۳ نظر برای سئو چیست | SEO چیست | آموزش بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : ریگار تارگرین

    البته ترفندها و روش‌های مختلفی برای بهبود وضعیت SEO سایت‌ها وجود دارد. اما حدس می‌زنم به زودی در این بخش تغییرات بزرگی را شاهد باشیم. خود SEO تبدیل به فاکتوری جانبی‌تر شده و فراتر از آن شاهد اهمیت روزافزون Human Eye Optimization‌ یا HEO خواهیم بود.

    سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی موفق‌تر می‌شوند که به خوبی در این بخش عمل کنند. به خصوص که با بهبود عمومی سرعت اینترنت و فناوری‌های به کار رفته در آن، بسیاری از مشکلات و محدودیت‌های قدیمی برای طراحی و بهینه‌سازی یک صفحه اینترنتی زیبا و جذاب از میان برداشته شده است.

    امیدوارم در کنار یادگیری و به کارگیری SEO، به این عامل جدید و کمتر شناخته شده هم توجه کنیم تا دوباره با تغییر فضای وب، حس غافلگیری بهمان دست ندهد.

  1. من فکر می کنم با توجه به انبوه محتوای موجود در فضای وب، که مرتبا هم در حال افزایشه، در عمل دیگه نمیشه بدون کمک موتورهای جستجو، از قسمت های مختلف این منابع بهره مند شد.

    پس باید بپذیریم که یک مثلث “کاربر – موتور جستجو – تولید کننده محتوا” شکل گرفته که هر یک به دنبال منافع خودشون هستند. به همین جهت فکر میکنم بهتره هر یک از سه صلع، از قاعده ی بازی دو ضلع دیگه مطلع باشند تا بهتر بتونند از منافع این مثلث بهره ببرند.

    این ها رو نوشتم تا بگم به نظرم این درس، علاوه بر تولید کنندگان محتوی و مسئولین وب سایت ها، به درد استفاده کنندگان از موتورهای جستجو هم می خوره.

    • به نکته بسیار ظریفی اشاره کردید. دقیقا از زمانی که با مفاهیم سئو، اد وردز و متا دیتا آشنا شده‌ام، خیلی سریع‌‌تر در گوگل به نتایج دلخواهم می‌رسم و به نظر می‌رسد که برای اینکه بتوانیم کاربر خوبی در دنیای دیجیتال باشیم، لازم است حداقل‌هایی همچون کلیت کارکرد موتورهای جستجو را بیاموزیم. من در حوزه آموزش به هیچ وجه صاحب‌نظر نیستم اما با خواندن نکته‌ای که شما نوشته‌اید و با فکر کردن به اهمیت یادگیری حداقل‌ها به عنوان یک کاربر، فکر می‌کنم که کودکان و نوجوانان به آموزش بیشتری در رابطه با دنیای دیجیتال احتیاج خواهند داشت.

  2. شوندی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    من فکر میکنم دوست عزیز متممی آقای علی محمدی خیلی قشنگ گفتند که سئو وقتی موفقیت آمیز خواهد بود که تبدیل به یک جریان بشه.

    مهمترین نکته از نظر من اما خلاقیته.

    مطلب و محتوای شما باید و باید خلاقانه و نو باشه. پس سئو صرفا نوشتن و عکس گذاشتن و غیره نیست. باید حرف جدیدی برای گفتن داشته باشیم و چیزی بتونیم اضافه کنیم به فضای وب و همین طور مخاطبان تا در کنار بقیه کارهای سئو موفق باشیم.

  3. علی محمدی گفت: (عضو ویژه)

    یکی از جملاتی که همیشه به همه ی کسانی که از من در مورد سئو می پرسند می گم ایه:
    سئو یک رونده، یک جریان

    اگر شروعش می کنید باید ادامه دار باشه، با یک بار نمی شه کاری کرد

    نمی شه دو ماه سایت رو سئو کنی و ۶ ماه ولش کنی

     

    مهم ترین قسمت

     

    خیلی ها میان پیش من می گن من چرا نتیجه نمی گیرم؟

    من کلی سئو کردم، می گم خوب یعنی چیکار کردی؟

    می گه چراغ افزونه ی یواست رو سبز کردم

     

    یادمون باشه که افزونه های سئو، یک چک لیست هستند، اون ها معنای مقالات شما رو متوجه نمی شن، نمی دونن با کیفیت هست یا نه

    فقط یک سری معیار ها رو اندازه گیری می کنند، مثلا حجم کلمات کلیدی اون مطلب.

     

    سئو یک دید و روند هست، البته در موارد فروشگاهی این بحث فرق می کنه و گاهی جنگ سئو اونقدر اوج می گیره که ارزش داره هم اندازه ی بودجه ی سئوی خودت، برای از میدون در کردن رقبا هم هزینه کنید(دیدم که می گم)

  4. مهرداد عباسی گفت: (عضو ویژه)

    اگر ۱۰ سال پیش می خواستید صفحات سایتتون در رتبه های بالای گوگل( و اون زمان یاهو ) قرار بگیره کار خیلی ساده بود : باید تا جون در بدن داری لینک بسازی و سایت رو با کلمه کلیدی مد نظرت بمباران کنی و تمام ! شما صفحه اول و احتمال زیاد خط اول گوگل بودید !

    سال ۲۰۱۱ بود که جنگ گوگل با این سایت های تقلبی به صورت جدی شروع شد … ( با آپدیتی به نام  الگوریتم پاندا)

    یادمون باشه گوگل مثل یه آدم بالغ برخورد می کنه . سریع با کسی دوست نمی شه و اعتماد نمی کنه ولی ویژگی های خوبمون ( که همون صفحات با محتوای غنی سایت یا وبلاگمون هست ) واسش خیلی با ارزشه .
    گوگل خان مثل آدمای اهل مطالعه هر روز مطالعات عمیق داره (الگوریتماشو آپدیت می کنه) تا کمتر گول بخوره و کلاه سرش بره ( از طریق سئو کلاه سیاهblack hat SEO   )

    پیشنهاد می کنم تا حد ممکن فرآیند بهبود سئو سایتتون رو خودتون انجام بدید (تیم داخلی) و به صورت پروژه ای به دیگران واگذار نکنید (برون سپاری) چون بهینه سازی یک تفکره که روز به روز از مباحث فنی دور میشه و به مباحث محتوایی نزدیک میشه 
     

  5. سلام
    مطلب دوست عزیز ریگار تارگرین را خواندم
    چیزی که می‌فرمایید(HEO ) در غالبی بزرگتر به نام UX دیده می‌‌شود.
    اما در نهایت تمام اینها برای این هست که سئوی بهتری داشته باشیم یعنی جدا از مشتریان وفادار که باید حفظ شوند، مشتریان جستجوگر و جدید (که به هرحال یکی از بهترین ابزارهای یافتن پاسخ برایشان گوگل کردن هست) باید در اولین گام به سایت ما برسند تا در گام دوم با UX مناسب و تاثیرگذار با ما بمانند.

  6. سلام من یه سوال داشتم ممنون میشم دوستان مطلع جواب بدن
    sitemap یک سایت رو همیشه باید اپدیت کرد؟
    در گوگل وب مستر اپدیت جدید را باید resubmit کنیم یا دوباره ثبت کنیم
    و resubmit کردن به سایت ضرر نمیزند؟

     

    • رضا نظریان گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

      گوگل هر چند وقت، بر اساس نظر خودش، به سایت مپ نگاه می کنه تا بهتر سایت رو بررسی کنه.

      پس سایت مپ، باید به روز باشه و لینک های جدید توش باشند.

      البته این کار معمولا دستی نیست. اما اگر دستی هم انجام بشه، تفاوتی نداره.

      تفاوتی بین سایت مپ جدید و resubmit نیست و تکرار این کار، ضرر نداره ولی سودی هم نداره. گوگل کار خودش رو می کنه.

       

  7. نیکا گفت:

    با سلام

    با توجه به اینکه من زیاد علاقمند به طراحی سایت و قسمت های نرم افزاری نبودم ، اما توی بحث بازاریابی یه سوال ذهنمو درگیر کرده بود چطور می تونیم با جستجوی یه کلمه در صفحه اول گوگل باشیم؟

    دقیقاً توی  این مبحث به این موضوع پرداخته شده و با دقت تمام مطلب رو خوندم ، به نظرم متمم خیلی خیلی خوب در حوزه تولید محتوا عمل کرده ، ممنونم ازتون.

  8. تقریبا ۳ ماه هست که بر روی سایتی با موضوع بازی های رومیزی، معرفی و فروش کار می کنیم. http://www.bazinovin.ir

    چون رشته ام کامپیوتر هست تو همون روز های اول کار خیلی در مورد SEO تحقیق کردم و چند تکنیک رایج رو بر روی سایت اعمال کردم ولی در نهایت به این نتیجه رسیدم که تولید محتوای اصیل بهترین راه هست برای بالا بردن جایگاه سایت در موتورهای جستجو.

    • رضا نظریان گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

      ما در سایت مون محتواهای بسیار خوبی قرار می دهیم.

      معمولا ترجمه صرف نیست.

      بعضی محتواهامون کاملا مفید، واقعی، اصیل، غیر کپی با خوانایی و ادبیات ساده و مناسب هستند، اما هنوز بازخورد مورد انتظارمون رو از گوگل نگرفتیم.

       

      البته به نظر شما پاسخ دادم که بگم : همین تکنیک که الان استفاده کردین هم شاید خوب باشه :) من هم برای سایت خودمون و قیمت ویدئو پروژکتور استفاده می کنم :)) البته کاملا واضح :)))

  9. ممنون از مطالب خوب و ارزشمندتون

    نکته ای که وجود داره اینه که در بحث سئو بسیاری از مطالب هست که در وب فارسی صدق نمیکنه و باید متفاوت عمل کرد. یعنی اینکه در فارسی ، بحث سئو با انگلیسی تفاوت هایی داره که مهمه و باید رعایت بشه. بنده خیلی هاشو در فروشگاه اینترنتی در دست ساختم رعایت کردم ام.

    بازم ممنون از مطالب مفیدتون

  10. شیطان نباش.

    این شعار گوگل  و صفحه ی جستجوی گوگل که سفید است و تنها فضایی برای تایپ در اختیار ما قرا داده ، معنای شعار را و معنای سئو را روشن می کند.

    شفافیت داشتن در جهت حل یک مسئله.

    و اصالت داشتن محتوا و تجربه ی  تولید کننده محتوا تعیین کننده ی اثر بخشی محتوا است.

    با اصالت و روشن تولید محتوا کنید و شیطان نباشید.

  11. گوگل یه کسب و کاره و ادامه حیات، بقا و موفقیت اون به رضایت کاربر و مخاطبینش بستگی داره، یکی از علت های موفقیت و فاصله زیاد گوگل از رقباش همین جلب رضایت کاربر از نتایج گوگله ( یا حداقل اینکه زودتر از بقیه موتورهای جست و جوگر اقدامات لازم رو انجام داد تا سهم بزرگی از بازار رو بدست بگیره)، پس قاعدتا به عنوان یه شرکت پیشرو، بقای کسب و کارش رو در رفع نیاز هرچه بیشتر کاربر به بهترین شکل ممکن میدونه. و این دیدگاه رو برای همه تجویز میکنه که البته کار درستیه. پس هر کسی که هدف و عملکردش رو بر روی ارائه مفیدترین و کاربردی ترین محتوا و خدمات ممکن برای مخاطب کسب و کارش قرار بده مثل گوگل برنده اس. یه بخشی از سئو، تکنیک های نشون دادن محتوای ما به گوگله این میشه شرط لازم اما کافی نیست، به نظرم بخش مهم تر (که البته بدون انجام بخش قبلی اثر بخشی خودشو از دست میده) قدرت و توانایی ما برای رفع نیاز مخاطب کسب و کار ماست. با اینکه این یه دنیای مجازیه اما ساخته شده برای رفع نیازهای واقعی، برای آدم های واقعی. سئو یه ابزاره، یه ابزار مهم برای نشون دادن ما به دیگران، اما کل ماجرا نیست.

  12. اولین بار که این مطلب رو خوندم(حدود سه ماه پیش) به نظرم خیلی فوق العاده اومد به این معنی که خیلی هم عالی، در بازاری که همه به دنبال سئو کردن با تکنیکهای خاص هستند ما متوجه شدیم که باید روی محتوا کار کنیم پس به این سمت میریم و در دراز مدت حتما نتایج بسیار بهتری نسبت به بقیه میگیریم. البته این نگرش به هیچ وجه اشتباه نیست ولی در حال حاضر تجربه اندکی که در زمینه سئو به دست آوردم باعث میشه که این دیدگاه رو به شکل های مختلفی و در بازه های زمانی مختلف پاسخگو بدونم. سئو در واقع یک فرایند زمان بر هستش. شما در هر موقعیت خاص با توجه به میزان بازدید ها، وضعیت رقبا، الگوریتم های گوگل و بسیاری موارد دیگه تصمیم میگیرید که اولویت حال حاضر چی هست. و در واقع سئو تشخیص درست این اولویت هاست.

  13. من فکر میکنم یکی از بهترین روش های بازاریابی امروزه استفاده از سئو در بازاریابی اینترنتی است.
    توی ایران چندسالی است که بعضی از کسب و کارهای سنتی هم به این روش بازاریابی محلق شدند و اونهایی که من شناسایی کردم همشون راضی بودن و تاجایی که خبر دارم یه نفر بود که کارش فروش کولرهای گازی بود که اصلا فروش خوبی نداشت ولی از زمانی که از روش بازاریابی اینترنتی مخصوصا تکنیک سئو استفاده کرد الان به جایی رسیده که در آمد ماهیانش ۵۰ میلیون تومن ثابت شده و با این که چندتا نیرو استخدام کرده نمیتونه جواب تمام مشتریهاشو بده!
    من فکر میکنم این روش بازاریابی اگر درست استفاده بشه قدرت بسیار بسیار زیادی داره.

  14. به نظر من سئو فقط مجموعه ای از تکنیک ها نیست آنچه اهمیت دارد نحوه بکارگیری این تکنیک ها در خدمت محتوا می باشد کسی می تواند متخصص خوبی در سئو باشد که ذهن تحلیل گر و نکته بینی داشته باشد کسی که کلمات را بشناسد و به ظرفیت و قدرت کلمات پی برده باشد و گرنه سئو مانند لباس گشادی بر تن کلمات خواهد بود.

  15. فکر می کنم همانطور که امروز SEO مبحث جذاب و به نسبت جدیدی قلمداد می شه با گذر زمان که همه سعی می کنن خودشون رو باهاش منطبق کنن موارد جدیدی وارد حوزه رقابت خواهد شد. چون SEO قانون بایدی تمامی ما خواهد شد و آن روز است که برای رقابت به سمت جدیدی روی خواهیم آورد. این آینده پویا و جذابی برای تمامی ما خواهد بود.

  16. داشتم کتاب بازاریابی در شبکه های اجتماعی از پروفسور مایکل آر سولومون رو میخوندم که با واژه’بهینه سازی شبکه های اجتماعی’ آشنا شدم
    Social media optimization
    (SMO) یا “سمو”
    _سمو تکنیک هایی رابکار میبرد که احتمال اشتراک گذاری و ترفیع محتوا توسط دیگران را افزایش میدهد.

  17. تلاش داریم به مخاطبان متمم یادآوری کنیم که SEO امروز بیش از آنکه یک مبحث تکنیکی باشد،‌ فلسفه‌ای برای نگارش و تولید محتواست. 

    این نکته خیلی مهمی است ، به نظرم تمام به روز رسانی الگوریتم ها و تکنیک های هوش مصنوعی که گوگل استفاده میکنه در راستای رسیدن به این فلسفه به بهترین شکل ممکن است . متاسفانه اکثر سئو کاران انقدر غرق در  پلاگین ها و ابزارهای مختلف میشن که این فلسفه رو به کل فراموش میکنن.

  18. با سلام خدمت کاربران عزیز

    به طور کلی هدف گوگل از مطرح کردن بهینه سازی سایت (SEO) یک بینشی است که باید در تمام تیم خلق کننده سایت وجود داشته باشد یا دست کم بینش غالب توسط رهبری تیم ، وارد کار شود . در نهایت به این نکته دقت کنید که بهینه سازی سایت شما شامل هر فعالیتی که به راحتی ایندکس شدن سایت شما توسط موتور های جست و جو و پیدا کردن محتوای مناسب و مفید توسط کاربران و موتور جست و جو خواهد بود . بنابر این همواره با گرفتن بازخورد از رفتار کاربران و نظرات آنها و همچنین دنبال کردن الگوریتم های موتور های جست و جو سعی کنید که سایت خود را بهبود دهید . به طور خلاصه بهینه سازی درونی سایت شما شامل ساختار برنامه نویسی ، خروجی قالب سایت و محتوای آن خواهد بود و بهینه سازی بیرونی شامل برند سازی ، فعالیت در شبکه های اجتماعی و معرفی سایت شما در سایت های دیگر است .

  19. به نظر من در سئو علاوه بر دانش و مهارت، صبر خیلی زیادی هم باید داشت و به خاطر تغییرات مداوم الگوریتم های گوگل و غیر قابل پیش بینی بودن این تغییرات، افرادی که می خواهند در این زمینه فعالیت کنند باید اطلاعات خودشون رو در این زمینه به روز نگه دارند.

  20. البته ترفندها و روش‌های مختلفی برای بهبود وضعیت SEO سایت‌ها وجود دارد. اما حدس می‌زنم به زودی در این بخش تغییرات بزرگی را شاهد باشیم. خود SEO تبدیل به فاکتوری جانبی‌تر شده و فراتر از آن شاهد اهمیت روزافزون Human Eye Optimization‌ یا HEO خواهیم بود.

    سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی موفق‌تر می‌شوند که به خوبی در این بخش عمل کنند. به خصوص که با بهبود عمومی سرعت اینترنت و فناوری‌های به کار رفته در آن، بسیاری از مشکلات و محدودیت‌های قدیمی برای طراحی و بهینه‌سازی یک صفحه اینترنتی زیبا و جذاب از میان برداشته شده است.

    امیدوارم در کنار یادگیری و به کارگیری SEO، به این عامل جدید و کمتر شناخته شده هم توجه کنیم تا دوباره با تغییر فضای وب، حس غافلگیری بهمان دست ندهد.