مهارت چیست؟ | تعریف مهارت و انواع مهارت

«مهارت» از کلیدواژههای پرتکرار دوران ماست و مدام اصطلاحات مختلفی از جنس مهارت به گوشمان میخورد: مهارت فردی، مهارت سازمانی، مهارت مدیریتی، برنامه ریزی برای توسعه مهارت، مهارت پولساز و مانند اینها.
مدارس و دانشگاهها ادعا میکنند که آموزشهایشان مهارت محور است و برای تکتک دورههایشان اهداف مهارتی تعریف کردهاند. دولتها دنبال نیروی کار ماهر هستند و با سیاستهای مهاجرتی، جذب افراد ماهر را تسهیل میکنند. مدیران کسب و کارها هم پیوسته از اهمیت مهارت حرف میزنند و تأکید میکنند که مهارت داشتن از مدرک داشتن مهمتر است.
سازمانهای بینالمللی هم مدام فهرستهای مختلفی از مهارتهای مفید را پیشنهاد میدهند. مجمع جهانی اقتصاد از مهارتهای شغلی پرتقاضا میگوید (+). انجمن مدیریت آمریکا مهارتهایی را فهرست میکند که کارمند را غیرقابلجایگزین میسازد (+). سازمان بهداشت جهانی هم فهرست دهگانه مهارتهای زندگی را با هدف ارتقاء سلامت عمومی تبلیغ میکند. متمم هم چنان که میدانید در نام خود از کلمهٔ مهارت استفاده کرده است (متمم = محل توسعهٔ مهارتهای من).
طبیعی است با این حجم از کاربرد اصطلاح مهارت کمی درباره مفهوم مهارت و تعریف مهارت صحبت کنیم تا مطمئن شویم همهٔ ما معنی مهارت را کموبیش به یک شکل میفهمیم و درک میکنیم.
یک تمرین ساده: تصور شما از مهارت چیست؟
آیا به نظر شما رانندگی یک مهارت است؟ گزارش نویسی و مدیریت زمان چطور؟ نظرتان دربارهٔ کاریزما چیست؟ دربارهٔ صدای خوش و قد بلند چه فکر میکنید؟ آیا آنها را هم مصداق مهارت میدانید؟
احتمالاً همهٔ ما قبول داریم که رانندگی یک مهارت است. همچنین قبول داریم که قد بلند یک مهارت نیست و صرفاً یک ویژگی فیزیکی محسوب میشود. اما قضاوت دربارهٔ موارد دیگری که گفتیم، کمی سختتر است. مثلاً ممکن است یک نفر کاریزما را جایی در میانهٔ رانندگی و قد بلند قرار دهد: کاریزما را نه به اندازهٔ رانندگی میتوان یاد گرفت و نه به اندازهٔ قد بلند، ذاتی و ژنتیکی است.
فرض کنیم شاخصی داریم که نشان میدهد هر چیزی چقدر از جنس مهارت است. مقدار این شاخص برای رانندگی «صد» و برای قد بلند «صفر» است. در موارد دیگر قرار است شما تصمیم بگیرید. مثلاً ممکن است برای کاریزما عدد ۳۰ را فرض کنید (یعنی بیشتر شبیه قد بلند است تا رانندگی). همچنین ممکن است بگویید کاریزما به کاریزما ۷۰ یا ۸۰ امتیاز میدهید (یعنی فکر میکنید کاریزما مهارتی است که تا حد زیادی به رانندگی شبیه است و میشود آن را یاد داد و یاد گرفت).
حالا به تعدادی از کلاسها و دورههایی که تا کنون در آنها شرکت کرده یا نامشان را شنیدهاید فکر کنید. میتوانید به صفحهٔ نقشه راه یادگیری هم سر بزنید و عنوانهایی را که در آنجا آمده ببینید. سعی کنید به هر موضوع، امتیازی بین صفر تا صد بدهید و مشخص کنید آن را تا چه حد از جنس مهارت میدانید.
واضح است که در اغلب موارد، نظر و قضاوت ما سلیقهای است. مثلاً اگر بخواهیم دربارهٔ صدای خوش نظر بدهیم، بسته به اینکه در آن لحظه چه مصداقهایی در ذهنمان باشد (همایون شجریان یا سیاوش قمیشی؟) ممکن است عدد متفاوتی اعلام کنیم.
با وجودی که پرسشهای «معنی مهارت چیست؟» و «چه چیزهایی را از جنس مهارت میدانیم؟» جواب شفاف و مشخصی ندارند، فکر کردن به آنها میتواند ذهن ما را برای درک بهتر تعریف مهارت آماده کند. ضمن این که پیچیدگیهای مفهوم مهارت را بهتر درک میکنیم و متوجه میشویم که چرا دربارهٔ تعریف مهارت اتفاقنظر وجود ندارد.
معنی مهارت در گفتگوهای روزمره
مهارت و ماهر واژگانی قدیمی هستند و قرنها در نوشتههای فارسی به کار رفتهاند (مهارت از عربی وارد فارسی شده است). اما معنی مهارت طی دهههای اخیر به تدریج تغییر کرده است. این تغییر مختص زبان فارسی نیست و کلمه skill در زبان انگلیسی هم تحولات مشابهی را تجربه کرده است.
ما معمولاً هر کس را که بتواند یک فعالیت خاص را با کیفیت مطلوب انجام دهد، ماهر مینامیم. چنانکه همهٔ ما اصطلاحات استادکار ماهر و نقاش ماهر را بهکار بردهایم.
مهارت در گفتگوهای روزمره بیشتر برای فنون و فعالیتهایی به کار میرود که فیزیکی و مکانیکی هستند. حتی در برخی مقاله های قدیمی که حدود یک قرن پیش درباره مهارت نوشته شدهاند میبینیم که فرد ماهر را کسی دانستهاند که بر ماهیچههایش تسلط دارد و میتواند آنها را در راستای هدف خود به کار گیرد (+).
خود ما هم با وجودی که اصطلاح نجار ماهر و تعمیرکار ماهر را به راحتی به کار میبریم، از اصطلاح حسابدار ماهر و نویسندهٔ ماهر کمتر استفاده میکنیم.
کلمه چیرهدست هم که در زبان فارسی تقریباً معادل ماهر در زبان عربی است، نشان میدهد که مهارت در نگاه ما به نوعی به دست و پا و فعالیتهای فیزیکی (و نه ذهنی) ربط دارد.
تعریف مهارت در اقتصاد و سیاستگذاری
اقتصاددانها و سیاستگذاران معمولاً بر سر تعریف مهارت توافق ندارند. کافی است چند گزارش و مقاله درباره مهارت را ورق بزنید تا تنوع دیدگاهها را ببینید (+/+/+).
صفت ماهر برای کسی به کار میرفت که با یک یا چند فن آشناست و بر آن تسلط دارد. هنوز هم وقتی سیاستمداران میگویند «ترجیح میدهیم نیروی کار ماهر (skilled worker) به کشور ما مهاجرت کند» منظورشان چنین چیزی است. آنها کارگر جوشکار و تراشکار، تکنسین برق، تعمیرکار ماشینآلات، پزشک، برنامهنویس و مانند اینها را نیروی کار ماهر در نظر میگیرند.
کارگر غیرماهر کاری را انجام میدهد که تقریباً به هیچ نوع آموزش و یادگیری جدی نیاز ندارد: جابهجایی وسایل و مصالح ساختمانی، جابهجایی بار (با موتور یا خودرو)، و شستشو و نظافت از جمله کارهایی هستند که به مهارت چندانی نیاز ندارند.
کشورهای مختلف، بسته به این که از سنجش و اندازه گیری مهارت چه هدفی داشته باشند، کارگر غیرماهر را به شکلهای متفاوتی تعریف میکنند. مثلاً گاهی میگویند کارگر غیرماهر کسی است که جایگزین او را بتوان در کمتر از یک ماه (یا یک هفته) آموزش داد.
با چنین تعریفی اگر کار یا کارهایی بلد باشید که یاد گرفتنش کمی طول بکشد، میتوانید خوشحال باشید که از نظر اقتصاددانها ماهر محسوب میشوید.
تعریف مهارت در مدیریت و توسعه فردی
در دهههای اخیر که به تعبیر پیتر دراکر اقتصاد دانشبنیان رواج یافت و بسیاری از انسانها به کارگران دانشمحور تبدیل شدند، مهارت هم به تدریج معنای گستردهتری پیدا کرد و تواناییهای ذهنی را هم شامل شد.
همهٔ ما امروز به راحتی از مهارت تصمیم گیری، مهارت حل مسئله و مهارت ارتباطی حرف میزنیم و برایمان کاملاً عادی است که کاری مثل تصمیم گیری را هم درست مثل آهنگری و نجاری یک مهارت بنامیم.
جالبتر این است که «مهارت» دیگر به فعالیتهای حرفهای و مسیر شغلی محدود نیست و قرار نیست صرفاً برای استخدام به کار بیاید. مهارت در زندگی روزمره هم معنا پیدا کرده و هر کس به فراخور نیاز خود برای پرورش مهارتهایش تلاش میکند. به همین علت اصطلاح مهارت های زندگی هم رایج شده و به کار میرود.
طی نیمقرن گذشته که مفهوم مهارت گستردهتر شده و پای آن به فضای توسعه فردی باز شد، تعریف مهارت هم کمی دشوارتر شده است. در حدی که ویلیام هارت در سال ۱۹۷۸ عنوان «علیه مهارت» را برای مقاله خود درباره مهارت انتخاب کرد و در آن به نقد مهارت و آموزشهای مهارتی پرداخت (+). او در مقالهاش توضیح داد که من مخالف اهمیت مهارت و کسب مهارت نیستم. اما این اشتباه است که اول هر چیزی یک «مهارت» اضافه میکنیم تا علمیتر، عمیقتر و جدیتری به نظر برسد. مثلاً عشق ورزیدن به خودی خود مهم است و معنای عمیق و گستردهای دارد. چرا باید بگوییم مهارت عشق ورزیدن؟ اخلاق هم اصطلاحی کاملاً معنادار است. چرا به جای آموزش اخلاق باید از آموزش مهارتهای اخلاقی حرف بزنیم؟
تذکر هارت، اخطاری جدی و درست است. خود ما هم که حرف هارت را نقل میکنیم، از آنجا که در متمم مدام با اصطلاح مهارت سروکار داریم، گاهی گرفتار همین افراط میشویم.
امیدواریم با توافق بر یک تعریف مشخص از مهارت (چنانکه کمی پایینتر آمده است) بتوانیم تا حدی این خطا را کاهش دهیم. همچنین کمک کنیم که هر جا از مهارت و مهارت آموزی حرف میزنیم، مفهوم مشترکی در ذهن همهٔ ما تداعی شود.
با تکیه بر چند منبع معتبر مرتبط با مهارت و جمعبندی نکات مطرح شده در آنها، ما چیزی را «مهارت» مینامیم که ویژگیهای زیر را داشته باشد (+/+):
برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبتنام به تعداد قابلتوجهی از درسهای متمم دسترسی پیدا میکنید:
البته اگر بخواهید به همهٔ درسهای متمم دسترسی از جمله درسهای زیر دسترسی داشته باشید لازم است حق اشتراک بپردازید:
مدیریت کسب و کار (MBA) | توسعه فردی
خودشناسی | شخصیت شناسی | هدف گذاری
مسیر شغلی | کوچینگ | مشاوره مدیریت
تصمیم گیری | عزت نفس | زندگی شاد
تسلط کلامی | مهارت ارتباطی | فنون مذاکره
ثبت نام رایگان تجربهٔ متممیها
برای خرید دوره های صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
تمرین درس تعریف مهارت
اگر تمرین ابتدای درس را انجام دادهاید (طیف مهارت از صفر تا صد)، چند نمونه از عناوینی را که انتخاب کردید و امتیازی را که به آنها دادید زیر همین درس بنویسید.
برای خودتان (روی یک برگ کاغذ یا فایل دیجیتال) فهرستی از مهارتهایتان تهیه کنید. بهتر است به جای یک یا دو کلمه، از یک عبارت یا جمله استفاده کنید تا بهتر بتوانید تشخیص دهید که آیا چیزی که نوشتهاید واقعاً مهارت هست یا نه؟ اگر دوست داشتید (اجباری نیست) دو مورد از آن مهارتها را زیر این درس بنویسید.
یکی از افرادی را که در زندگی یا کسبوکار الگوی شماست انتخاب کنید. مهم نیست که این فرد نامدار، ثروتمند یا دارای موقعیت اجتماعی ویژه باشد. فقط مهم است که شما او را جلوتر از خود ببینید و در برخی حوزهها الگوی خود فرض کنید. بدون اینکه به نام او اشاره کنید، فهرستی از پنج مهارت را که به او نسبت میدهید در اینجا بنویسید.
تفاوت مهارت های نرم و مهارت های سخت
طی سه دههٔ اخیر دو اصطلاح مهارت نرم و مهارت سخت بسیار رواج یافتهاند و هرجا بحث به انواع مهارتها کشیده میشود، نخستین دستهبندیای که به ذهن میرسد، مهارت نرم و سخت است. از آنجا که موضوع مهارت نرم و مهارت سخت کمی طولانی میشد و جزئیات زیادی داشت، آن را در قالب یک درس جداگانه مطرح کردهایم. اما حتماً پس از مطالعهٔ این درس و انجام تمرین، درس مهارت های نرم را هم بخوانید:
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری توسعه مهارتهای فردی به شما پیشنهاد میکند: چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
با سلام
تمرین اول
متقاعد سازی-داشتن مقبولیت عمومی-تند خوانی-حل مناقشه-کار تیمی
تمرین دوم
-کار با کامپوتر و ابزار های دیجیتال
-استفاده عملی از تکنولوژی و قابلیت های ابزار های الکترونیک
-مورد اعتماد و سنگ صبور دیگران بودن
-کنترل خشم
تمرین سوم
-اخلاق خوب و گشاده رویی همراه با عزت نفس
-متقاعد سازی
-توجه به دیگران
-دانش بالای تخصصی
-رهبری بجای مدیریت
مواردی که به فهرست متمم اضافه کرده ام ( ممکنه صد در صد مهرات نباشند):
-کنترل پروژه
– مهارت جمع بندی کارها و به نتیجه نهایی رساندن
– مهارت ابراز وجود ( همچنان فکر می کنم بزرگترین ضعفم نداشتن اعتماد به نفسه و هر مهارتی که به این مورد ربط داشته باشه برام جالبه)
– مهارت مدیریت و رهبری
– نوشتن الگوریتم
—
من توانایی تشخیص نسبتا درست از شرایط محیط و شناخت نسبتا صحیح از انسان های اطرافم رو دارم که کمک می کنه کمی جلوتر از زمان حال رو ببینم ( پیش بینی کنم). دیدن جلو و پیش بینی رو به معنای حدس زدن و استنتاج کردن ببینید.
—
مصمم- اعتماد به نفس بالا- توانایی صحبت کردن و متقاعد کردن دیگران- روی گشاده و باز- اشراف داشتن به اوضاع و احوال پیرامون و داشتن درک درست از نتیجه ای که می خواهد بگیرد.
—
شاید باز هم به این درس برگردم و تمرین آن را تکمیل کنم.
با سلام
تمرین ۱ – مهارت ارائه ایده و نظر
مهارت استفاده از اوقات فراغت
مهارت تمرکز درمطالعه
تمرین ۲ – من در مواجهه با مشکلات و موانع انعطاف پذیری خوبی دارم و این باعث میشه بتونم بهتر راه حل مشکلم رو پیداکنم . و همچنین
قدرت تصمیم گیری درست و انجام آن با قاطعیت را دارم .
در کار و حرفه ام آدم پر تلاش و صادقی هستم .
تمرین ۳ – دوست خوبم زهرا که همیشه با بیان خوبی که داره در من ایجاد انگیزه و آرامش میکنه و همچنین قدرت مذاکره خوب و بالایی رو در متقاعد کردن دیگران داراست . پشتکار و اشتیاق بالایی رو در تحصیل و مطالعه داره . نسبت به بیشتر مسائل اطرافش عشق میورزه .
سوال اول:
مهارت کار گروهی
مهارت مدیریت زمان
مهارت اننخاب کتاب مناسب برای مطالعه
مهارت نوشتن داستان
سوال دوم:
مهارت های مورد علاقه من
مهارت معلمی و آموزش مطالب به دیگران(کلاس داری)
مهارت یادداشت برداری و نوشتن
مهارت مطالعه موثر
مهارت مدیریت جمع
مهارت نوشتن شبانه
مهارت اجرای برنامه
مهارت استفاده مناسب از اوقات فراغت
مهارت سحرخیزی
سوال سوم:
مهارت استفاده از وقت های به اصطلاح مرده
قاطع بودن در تصمیم
برنامه ریزی منظم و زمان بندی شده
الویت دهی به کارها
مدیریت مناسب
به نظر من هم مهارتها زیاد هستند وهرچه ریزتر مطرح بشن بهتر هست:
مهارت مدیرت در شرایط استرس زا، نامید کننده، ناتوان کننده، افول وشکست در زندگی وسازمان –
مهارت شروع دوباره،مهارت جبران ودرست کردن اشتباه در روابط فردی وسازمانی، مهارت شناخت ترسها وغلبه برآنها
مهارت نحوه برخورد در شرایط استهزا، برملا شدن اشتباه ونقطه ضعف، مهارت برخورد با حمله کنندگان وبدگویان، مهارت دفاع از خود ودیگران، مهارت جلب حمایت، حاضر جواب بودن
مهارت انتخاب دوست وشریک، مهارت خرید از بازار ، مهارت جستجو در اینترنت،
مهارت برخورد با چا÷لوسان ، مهارت برخورد با رشوه دهندگان وگیرندگان، مهارت اعمال قدرت در شرایط مختلف ، مهارت خرید زمانیکه خریدار جز هستی ، مهارت یادگیری در زمانیکه به تو یاد نمیدهند.مهارت نه گفتن،مهارت رازداری، مهارت نحوه ورود به سازمان جدید، مهارت ترک سازمان ، مهارت ایجاد حس خوب در زمان انتقاد شنیدن ویا گفتن،مهارت ریسک کردن ، مهارت اشتیاق داشتن وایجاد کردن ، مهارت صبور بودن ، مهارت فرصت طلب بودن،مهارت خلاق بودن
شاید برخی از این مهارتها راباهم دریک گروه قرارداد البته.
۲-من مهارت جز کردن یک مساله وفرموله کردن ونظم دهی به اطلاعات را دارم .
۳-الگوها: جمع وجور کردن سوتی ها، قدرت درونی داشتن وبروز دادن،ایجاد حس خوب در کسانیکه مشکلی دارند.اعمال قدرت به درستی وزیبایی.ریسک کردن
۱) تفکر انتقادی، مقابله با استرس ، مدیریت احساسات ، تقویت روابط بین فردی ، تفکر خلاق، خودآگاهی(این مورد آخر را مطمئن نیستم مهارت حساب میشه یا نه)
۲)ساختن کارتهای تبریک متفاوت مناسبتی – بازی با کودکان بدون وقفه حداکثر ۶ساعت بدون خستگی.
۳) آشپزیه متفاوت – مهارت حل مسئله – مهارت تفکر خلاق – همدلی – طراحی و ساخت دستگیره های آشپزخانه ی خلاق.
تمرین ۱
شناخت فرصت ها
نه گفتن
کارگروهی و تیمی
مدیریت ارتباط عاطفی
ساده سازی صورت مساله (شناخت موارد ابهام در مساله و تشخیص دقیق مشکل آنها)
تمرین ۲
مهارت جلب اعتماد
مدیریت بحران
مهارت نه گفتن
مهارت گوش دادن
مهارت آموزش زبان های خارجی
تمرین ۳
مهارت مذاکره
مهارت شناخت موقعیت ها و پیش بینی و تحلیل اوضاع
مهارت متقاعد سازی
مهارت تاثیرگذاری
مهارت مدیریت مالی
اول: صبور بودن ولاغیر!
دوم: مهارت نرم افزاری، روابط عمومی بالا، ایجاد انگیزه در هر زمینه ای برای خودم و بقیه
سوم: آدم های موفقی که میشناسم دقیقاهمون مهارت شماره اول رو دارن، چیزی که خیلی ازش رنج میبرم، نداشتن صبره… هرکاری رو که شروع میکنم می خوام نتیجش رو در سریع ترین زمان ممکن ببینم و یا اگه یه حالت بد و یا شرایط ناگواری برام پیش بیاد نمیتونم صبر و تحمل کنم تا اوضاع آروم بشه، سریع واکنش نشون میدم…. .اقعا مهارت صبور بودن و صبوری کردن خیلی مهمه…آدم توی شرایط خاص میتونه عاقلانه ترین تصمیم رو بگیره و همینطور هنگام اقدام به عملی میتونه بدون دغدغه و با انگیزه بالا تمام تلاشش رو برای هدفش انجام بده!
سلام به همگی
سوال ۱:خودشناسی و کشف خود درونی بعنوان واقعیتی ثابت و تغییرناپذیر و مهارت گوش کردن به ندای درون- آشنایی و آگاهی از اوضاع سیاسی ایران و جهان و قدرت پیش بینی بعضی وقایع متاثر از آن – آشنایی با تاریخ ایران و جهان و استفاده از آن در تحلیل حوادث و پیش بینی برخی رویدادها (تاریخ تکرار می شود) البته این دو مورد اخیر منظور در حد حرفه ای و تخصصی نیست صرفا آگاهی از وضع موجود و مقایسه با اوضاع مشابه در گذشته (تاریخ) در جهت کشف فرصت ها
سوال ۲: مهارت کشف درون و الهام گرفتن از نداهای درونی – استقامت جسمی و روحی و تلاش برای افزایش آن چرا که این استقامت پایانی ندارد و افزایش هرچه بیشتر آن حرکت در مسیر را آسانتر می کند- مربیگری ورزشی- زبان- کامپیوتر و نرم افزارهای مختلف برحسب مورد کاری
سوال ۳: داشتن شم قوی در فرصت شناسی و فرصت سازی – تشخیص درست در انتخاب بازار هدف – ایجاد نیاز جهت ترغیب عمومی به سمت محصول یا خدماتی که از قبل تهیه و آماده شده است – فن بیان قوی- حضور ذهن بالا- تحلیل وقایع و رویدادها – روابط عمومی بالا و ایجاد تعداد بیشتری از پل های ارتباطی- نیروی جاذبه و داشتن شخصیت جاذب (با هر شخص و قشری با زبان خودش حرف زدن) – بهره گیری از فنون NLP
سلام دوستان
سوال ۱:
مهارت حفظ آرامش و تعادل در شرایط استرس زا، مهارت متقاعد سازی دیگران، مهارت نگرش کلی و از بالا به مسئله
سوال ۲:
مهارت آشپزی یا در واقع خلاقیت آشپزی یعنی میتونم با کمترین مواد یه طعم جدید خلق کنم که معمولا مورد استقبال اکثریت بوده، مهارت برنامه ریزی و کار کردن از روی برنامه که یعنی میتونم به برنامه ای که دارم مقید باشم، مهارت پیش بینی آینده یا همون حس ششم، مهارت تفکر سیستمی و نگاه نسبتا جامع به مسائل، و یه مهارتی که نمیدونم اسمش چی باید باشه اونم اینه که هرچی شرایط برام سخت تر میشه انگیزم هم بیشتر میشه
سوال۳:
حفظ منطق در شرایط پر استرس، خوب گوش دادن و محافظه کار نبودن، پشتکار بسیار بالا
خیلی دوست داشتم موارد دیگری هم به این لیست های دوستان اضافه می کردم. اما تقریبا همان هایی هستند که در نظر من هم بود. به خصوص پاسخ آنت و آبتین مقصودی بهترین گزینه ها بود و همینجا از این دو بزرگوار تشکر می کنم.
با سلام
۱-مهارت کار با کامپیوتر و تکنولوژی های آموزشی جدید
۱-۲-من میتوانم شنونده ی خوبی برای دیگران باشم . ۲-من میتوانم اعتماد دیگران را جذب کنم و مورد مشورتشون قرار بگیرم .
۱-۳- مهارت ارتباط با دیگران و تحت تاثیر قرار دادن آنها ۲-مهارت حل مساله ۳-مهارت تصمیم گیری.۴-مهارت مدیریت زمان
سلام و خدا قوت
واسه سوال اول :
۱- برقراری ارتباط ۲- مدیریت زمان ۳- یادگیری ۴- مدریت ۵- توازن در زندگی ۶ – مکالمه به زبانهای غیر زبان مادر
سوال دوم :
توانایی هایم به ترتیبی که مینویسم برایم اهمیت دارند :
۱- تسلط بر اعصاب و انجام بهترین کار ممکن در شرایط دشوار (این خصیصه را از بیماری سرطان پدر آموختم)
۲- قدرت بیان (آموزش را بسیار دوست دارم و در آن تا اندازه ایی موفق هستم باوجود آنکه آموزش رسمی ندیده ام)
۳- توانایی مدیریت یک گروه کوچک
۴- به راحتی با اطرافیانم ارتباط برقرار میکنم
۵- از کاری که لذت ببرم تمام تلاش و توجه ام را برای هرچه عالی انجام دادن آن به کار میگیرم(البته بسیار کمال گرا عمل می کنم)
سوال سوم :
۱- زمانی که به کاری مشغول است ،انگیزه ایی قوی همراه اوست.
۲- در زمانی که خانواده درگیر مسائل یا مشکلاتی است برای انجام کارهایش بسیار ماهرانه ذهنش را متمرکز می کند و به کارها و درس هایش می رسد.
۳- به جز خانواده اش درجه اهمیت اطرافیانش (برای درگیر شدن در مسائل و حتی احوالاتشان) بقیه برایش یکسان و قسمت کمی را در زندگیش به خود اختصاص می دهند .
۴- همیشه برای حال خوب خود ارزش فراوان قائل است. برای تیپش بروز بودنش وقت می گذارد و کلا با خودش حال می کند
۵- حرف و نظر دیگران(جز در شرایط خاصی که فرد از اهمیت و موفقیت بالایی برخوردار است) برایش اهمیتی ندارد.
۶- بسیار متکی به خود است و اصلا وابستگی به فردی در او حس نمیکنید.
۷- پشتکارش فوق العاده است.
۸- همیشه شاد و رفتارش با اطرافیان حسنه است.
۹- کارهایی که انتخاب میکند حتی اگر بسیار اورا درگیرخود کند اگر از آن لذت ببرد دست ازآنها نمی کشد و همیشه این کارها را انتخاب میکند.
متشکرم. موفق و شاد باشید
سلام
A.1 مهارت تشخیص باورهایی درست و غلط
A.2 مهارت انجام کار گروهی
A.3مهارت از خود گذشتن
B.1مهارت مجاب کردن دیگران برای آنچه تقاضا دارم
B.2مهارت پیروزی در هر مباحثه ای
B.3برطرف کردن ضعفهایم بعد از شناسایی شان
C.1پیوستگی در انجام کاری که انتخاب کرده
C.2یادگرفتن و یاد دادن به دیگران
C.3 بزرگ فکر کردن
تمرین اول درس:
دورهmba:مدل ذهنی ۸۰تفکرسیستمی۱۰۰تصمیم گیری ۱۰۰ارزش آفرینی ۸۰مفاهیم اقتصادمدیریت۶۰مذاکره۱۰۰تفکراستراتژیک ۱۰۰مدل کسب و کار۷۰رفتارسازمانی۸۵استراتژی کسب وکار۹۰ دانش ومهارت های فروش۱۰۰برند وبرندسازی ۸۰مدیریت منابع انسانی ۹۵بورس ۹۵مدیریت ارتباط بامشتری۱۰۰تبلیغات ۹۰دینامیک سیستم ها ۸۵
متمم زندگی:زنگ تفریح ۷۰ان ال پی ۹۵ سبک زندگی من ۱۰۰روانشناسی مثبت گر ۱۰۰سوادعددی ۸۵پاراگراف فارسی ۹۰شبه علم ۶۰تا بیست ودوسالگی۱۰۰
تمرین دوم:
سوال اول:مهارتی که بشه توش روش یا ابزاری تعریف کرد که ما درمورد هرچیزی که علم داریم به عمل تبدلیش کنیم،مهارت های تجسم خلاق،مدیریت مالی،مدیریت بحرن،کارگروهی،مهارت تحلیل و نقد،هدف گذاری
البته بیشتر مهات هایی که مدنظر من است در دروسی مثل مذاکره و ارتباطات گنجانده شده
مانند فهماندن نظر خود به طرف مقابل و…
سوال دوم:
۱٫میتونم خیلی خوب حرف بقیه رو گوش بدم و گاهی بهشون امید بدم و واسشون مایه آرامش باشم
۲٫میتونم چیزهایی رو یادگرفتم به بقیه آموزش بدم یا همون مهارت تدریس
۳٫میتونم درشرایط سخت خونسردی خودمو حفظ کنم وبهترین تصمیم و عملکرد رو داشته باشم
۴٫محیط رو تحیلی کنم و هرچیزی رو از زوایای مختلف بررسی کنم
۵٫تفکر خلاق دارم و دوس دارم هرکاری رو به بهترین شکل انجام بدم
۶٫راحت ارتباط برقرار میکنم واون رابطخ رو حفظ میکنم
و…
سوال سوم:
اون فرد مربیمه
۱٫اگه مهارت حساب بشه مهارت مهربان بودن
۲٫خونسرو و صبور بودن
۳٫تلاش و پشتکار داشتن
۴٫کمک به دیگران که چقد و چگونه باشه
۵٫اعتماد بنفس داشتن و امید و انگیزه دادن به بقیه
شاید بشه گفت مهارت مشاور بودن
تمرین ۱:
۱) حل مساله
۲) مدیریت خشم
۳) ریسک پذیری و مدیریت ریسک
۴) انجام کار گروهی
۵) انعطاف پذیری
۶) گوش دادن
تمرین ۲:
۱) برنامه نویسی
۲) طراحی سایت
۳) عکاسی
۴) فهم موسیقی
تمرین ۳:
۱) تصمیم گیری
۲) یادگیری عمیق
مهارت میتواند ظرفیت های جدید ایجاد کند… یکی از مهارتهای من ارتباط برقرار کردن با شرایط مختلف زندگی یا به عبارتی وقف دادنه خودم با شرایط و لذت بردن از اون موقعیتی که درونش قرار میگیرم شاید دلیل عمده به دست آوردن این مهارت زمانهایی بوده که در اردوی تیمی با شرایط مختلف به سر بردم به عنوان مثال : با جمعی از دوستان به یه روستا از توابع شمال دعوت شدیم خب شرایط با اون چیزی که توی ذهن ما بود فرق داشت بعضی از دوستان از اول غر زدن بعضی ها رفتن ولی کاری که من و سه تا دوستام انجام دادیم لذت بردن از لحظات و تجربه کردن یه زندگی روستایی فوق العاده بود.
مهارت وقف با شرایط (یا مهارت لذت بردن از شرایط مختلف )یا به قول سمانه ما بلدیم چجوری تو شرایط مختلف خوش بگذرونیم:)
سوال ۱٫ مهارت کنترل خشم .مهارت گوش دادن .مهارت یادگیری درست (مثلا ورزش کردن که به صورت اصولی و درست انجام بشه اثر بهتر و سریعتری داره)
سوال۲: ۱٫مهارت برقراری ارتباط با مشتری ۲٫مدیریت در کارهای جمعی (حتی یه کاری با دوستان یا خانواده میخوایم انجام بدیم همه منتظرن من بگم هر کس چه کاری انجام بده )توی کارم هم ازاین مهارت خوب استفاده میکنم .۳مهارت حل بحران
تمرین ۱ : مهارت آشپزی سالم ، مهارت نقد کردن مثلا نقد یک قطعه موسیقی یا فیلم ، مهارت کنترل عصبانیت
تمرین ۲ : مهارت نواختن پیانو ، مهارت آهنگسازی
تمرین ۳ : مهارت ارتباط با مشتری و مشتری آور
دانش و مهارت فروش
مهارت مدیریت ۷ فروشگاه نسبتا بزرگ آلات موسیقی در ۷ شهر کشور
مهرت تصمیم گیری
مهارت پول سازی
مهارت مدیریت کارخانه ی ساخت پیانو در ایران
در مورد تمرین ۲:
تشخیص موارد جزئی در یک کالا یا محصول:
وقتی یک محصول (فیزیکی یا غیر فیزیکی) رو مشاهده می کتم، به نکاتی که شاید از نگاه دیگران طبیعی یا عادی به نظر برسه توجه زیادی می کنم و تشخیص مواردی که شاید در سری قبل اون موجود نبوده یا تغییر کرده برای من خیلی آسان است.
عملی کردن دانش در محیط کسب و کار:
با سرعت خیلی زیاد پس از فرا گرفتن یک روش یا راهکار برای حل مسئله، اقدام به عملیاتی کردن آن کرده و به طور جدی تلاش در ایجاد راه هایی برای به نتیجه رساندن آن می کنم.
تمرین ۳:
اجرایی کردن دانسته های مفید در محیط کسب و کار و زندگی روزمره.
طبقه بندی ذهنی مناسب.
بیان مسایل قدیمی، تکراری و شاید خسته کننده به شکلی ساده، روان و حتی جذاب.
مدیریت زمان.
استعداد یابی.