Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی مقدمه‌ای بر تفکر سیستمی (کلیک کنید)


رفتارها و عادتهای فردی در زندگی


عادتهای کوچک زندگی

ما درمتمم به بهانه های مختلف به رفتارها و عادتهای کوچک زندگی پرداخته‌ایم.

عادت‌های کوچک برای زندگی بهتر، نمونه‌ای از این نوع بحث است.

در بحث نظم شخصی در پانزده دقیقه هم، هر یک از ما به نوعی در مورد رفتارهایی که علاقمند به تغییر آنها هستیم صحبت کرده‌ایم.

بحث‌های #سبک زندگی هم عمدتاً‌ از همین جنس بوده‌اند.

به پیشنهاد دوستان متممی، برای اینکه این بحث‌ها از شکل عمومی و کلی در بیاید و بتوانیم به صورت دقیق‌تر و جزئی‌تر، تجربیات خود را با دیگر دوستانمان به اشتراک بگذاریم، درسی به نام رفتارها و عادتهای کوچک زندگی تشکیل داده‌ایم که برخلاف سایر درس‌های متمم، درس‌های این مبحث بسیار کوتاه و تنها در حد طرح موضوع خواهد بود.

عملاً در مجموعه‌ی عادتهای کوچک زندگی، همه‌ی ما معلم هستیم و هر کدام می‌کوشیم تجربیات خود را با دیگران در میان بگذاریم.

از مسائل ساده‌ای مثل اینکه از بین کم خوابیدن و زیاد خوابیدن کدام را انتخاب کرده‌ایم و چه تجربیاتی در این زمینه داریم؛

تا اینکه چگونه هدیه می‌خریم و برای اینکه بهتر کتاب بخوانیم چه می‌کنیم؛

رژیم غذایی خود را چگونه انتخاب می‌کنیم؛

برای بهتر نوشتن چه تمرین‌هایی کرده‌ایم و برای بهتر حرف زدن چه می‌کنیم؛

برنامه های نرمش و ورزش خود را چگونه انتخاب می‌کنیم؛

چطور شعر حفظ می‌کنیم؛

برای تقویت حافظه خود چه کارهایی انجام می‌دهیم؛

وخلاصه هر موضوع دیگری که فکر می‌کنیم آشنایی با تجربه‌های دیگران در آن زمینه می‌تواند برای ما مفید باشد و یا ما تجربه‌هایی داریم که می‌توانیم آنها را در اختیار دیگران بگذاریم.

از این به بعد، هر درس، به یک موضوع خواهد پرداخت.

ما فهرستی از موضوعات را آماده کرده‌ایم و خوشحال می‌شویم اگر شما هم موضوعاتی به ذهن‌تان می‌رسد که صلاح می‌دانید به این شیوه مورد بحث قرار بگیرد، آنها را در اینجا مطرح کنید.

پیشنهاد متمم این است که در تهیه و تنظیم کامنت‌ها و نظرات برای مجموعه درس‌های رفتارها و عادت‌های کوچک زندگی کمی بیشتر و دقیق‌تر وقت بگذاریم.

به یاد داشته باشیم که ساده‌ترین حرف‌های ما چند هزار بار خوانده می‌شوند و منطقی است تصور کنیم که در حال نوشتن یک مقاله‌ی کوتاه چند صد کلمه‌ای برای یک مجله هستیم.

مطمئناً با این شیوه، هم تمرینی برای نوشتن خواهیم داشت و هم کمک بیشتر و بهتری به خوانندگان خود خواهیم کرد.

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند:    مژگان پیوندی ، پایدار ، محدثه تقیان ، مینا علیزاده ، شاهین سلطانی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری عادتها و رفتارهای کوچک زندگی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه عادتها و رفتارهای کوچک زندگی
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۷۰ نظر برای رفتارها و عادتهای فردی در زندگی

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : فواد انصاری

    تشکر از متمم 

    ممنونم از این که این درس را اضافه کردید.

    یک بار در متمم از مارکوس اورلیوس نقل کردید که برای شناختن یک نفر بهتر است که عادتهای اون رو بشناسیم تا تصمیم هایش را چون عادتها بخش بزرگی از زندگی انسانها را میسازند.

    اگر Life Style را در گوگل جستجو کنید با حجم زیادی از مطالب علمی مواجه میشویم که نشان از وزن و ارزشی است که در سایر کشورها به این موضوع میدهند. ولی سبک زندگی زیاد واژه رایج و پرکاربردی در کشورمان نیست . شاید وجود این همه بیماری دیابتی یا مشکلات روحی و ... که آمارش هم روز به روز بالا میرود نشان دهنده همین بی توجهی به سلامت روحی و جسمی باشد.

    در روزنوشتها آقای شعبانعلی زیاد در این مورد نوشتند و ما هم استفاده کردیم در مورد کسانی که شکوه و شکایت میکنند از کمبود امکانات ناله میکنند ولی با حداقل امکانات هم میشود سبک زندگی درستی داشت مثلا نوشته بودند که اگر کسی تردمیل هم  داشته باشه ممکنه برای چوب رختی از آن استفاده کند به جای ورزش کردن.

    یک بار از کسی شنیدم که خودش زمانی در سلول انفرادی بود و میگفت در فضای دو قدمی زندان توانسته بودم 60 نوع حرکت ورزشی انجام دهم و وقتی هم وارد بند عمومی شدم با سایر دوستانم در طول 3 ماه  یک نمایشنامه را نوشتیم و آن را اجرا کردیم حتی اون رو در سالن نمایش بزرگ برای همه زندانیها و خانواده های اونها روی پرده بردیم! میخوام بگم محدودیت مانعی برای تغییر سبک زندگی نیست.

     

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .