مهارت چیست؟ | تعریف مهارت و انواع مهارت

«مهارت» از کلیدواژههای پرتکرار دوران ماست و مدام اصطلاحات مختلفی از جنس مهارت به گوشمان میخورد: مهارت فردی، مهارت سازمانی، مهارت مدیریتی، برنامه ریزی برای توسعه مهارت، مهارت پولساز و مانند اینها.
مدارس و دانشگاهها ادعا میکنند که آموزشهایشان مهارت محور است و برای تکتک دورههایشان اهداف مهارتی تعریف کردهاند. دولتها دنبال نیروی کار ماهر هستند و با سیاستهای مهاجرتی، جذب افراد ماهر را تسهیل میکنند. مدیران کسب و کارها هم پیوسته از اهمیت مهارت حرف میزنند و تأکید میکنند که مهارت داشتن از مدرک داشتن مهمتر است.
سازمانهای بینالمللی هم مدام فهرستهای مختلفی از مهارتهای مفید را پیشنهاد میدهند. مجمع جهانی اقتصاد از مهارتهای شغلی پرتقاضا میگوید (+). انجمن مدیریت آمریکا مهارتهایی را فهرست میکند که کارمند را غیرقابلجایگزین میسازد (+). سازمان بهداشت جهانی هم فهرست دهگانه مهارتهای زندگی را با هدف ارتقاء سلامت عمومی تبلیغ میکند. متمم هم چنان که میدانید در نام خود از کلمهٔ مهارت استفاده کرده است (متمم = محل توسعهٔ مهارتهای من).
طبیعی است با این حجم از کاربرد اصطلاح مهارت کمی درباره مفهوم مهارت و تعریف مهارت صحبت کنیم تا مطمئن شویم همهٔ ما معنی مهارت را کموبیش به یک شکل میفهمیم و درک میکنیم.
یک تمرین ساده: تصور شما از مهارت چیست؟
آیا به نظر شما رانندگی یک مهارت است؟ گزارش نویسی و مدیریت زمان چطور؟ نظرتان دربارهٔ کاریزما چیست؟ دربارهٔ صدای خوش و قد بلند چه فکر میکنید؟ آیا آنها را هم مصداق مهارت میدانید؟
احتمالاً همهٔ ما قبول داریم که رانندگی یک مهارت است. همچنین قبول داریم که قد بلند یک مهارت نیست و صرفاً یک ویژگی فیزیکی محسوب میشود. اما قضاوت دربارهٔ موارد دیگری که گفتیم، کمی سختتر است. مثلاً ممکن است یک نفر کاریزما را جایی در میانهٔ رانندگی و قد بلند قرار دهد: کاریزما را نه به اندازهٔ رانندگی میتوان یاد گرفت و نه به اندازهٔ قد بلند، ذاتی و ژنتیکی است.
فرض کنیم شاخصی داریم که نشان میدهد هر چیزی چقدر از جنس مهارت است. مقدار این شاخص برای رانندگی «صد» و برای قد بلند «صفر» است. در موارد دیگر قرار است شما تصمیم بگیرید. مثلاً ممکن است برای کاریزما عدد ۳۰ را فرض کنید (یعنی بیشتر شبیه قد بلند است تا رانندگی). همچنین ممکن است بگویید کاریزما به کاریزما ۷۰ یا ۸۰ امتیاز میدهید (یعنی فکر میکنید کاریزما مهارتی است که تا حد زیادی به رانندگی شبیه است و میشود آن را یاد داد و یاد گرفت).
حالا به تعدادی از کلاسها و دورههایی که تا کنون در آنها شرکت کرده یا نامشان را شنیدهاید فکر کنید. میتوانید به صفحهٔ نقشه راه یادگیری هم سر بزنید و عنوانهایی را که در آنجا آمده ببینید. سعی کنید به هر موضوع، امتیازی بین صفر تا صد بدهید و مشخص کنید آن را تا چه حد از جنس مهارت میدانید.
واضح است که در اغلب موارد، نظر و قضاوت ما سلیقهای است. مثلاً اگر بخواهیم دربارهٔ صدای خوش نظر بدهیم، بسته به اینکه در آن لحظه چه مصداقهایی در ذهنمان باشد (همایون شجریان یا سیاوش قمیشی؟) ممکن است عدد متفاوتی اعلام کنیم.
با وجودی که پرسشهای «معنی مهارت چیست؟» و «چه چیزهایی را از جنس مهارت میدانیم؟» جواب شفاف و مشخصی ندارند، فکر کردن به آنها میتواند ذهن ما را برای درک بهتر تعریف مهارت آماده کند. ضمن این که پیچیدگیهای مفهوم مهارت را بهتر درک میکنیم و متوجه میشویم که چرا دربارهٔ تعریف مهارت اتفاقنظر وجود ندارد.
معنی مهارت در گفتگوهای روزمره
مهارت و ماهر واژگانی قدیمی هستند و قرنها در نوشتههای فارسی به کار رفتهاند (مهارت از عربی وارد فارسی شده است). اما معنی مهارت طی دهههای اخیر به تدریج تغییر کرده است. این تغییر مختص زبان فارسی نیست و کلمه skill در زبان انگلیسی هم تحولات مشابهی را تجربه کرده است.
ما معمولاً هر کس را که بتواند یک فعالیت خاص را با کیفیت مطلوب انجام دهد، ماهر مینامیم. چنانکه همهٔ ما اصطلاحات استادکار ماهر و نقاش ماهر را بهکار بردهایم.
مهارت در گفتگوهای روزمره بیشتر برای فنون و فعالیتهایی به کار میرود که فیزیکی و مکانیکی هستند. حتی در برخی مقاله های قدیمی که حدود یک قرن پیش درباره مهارت نوشته شدهاند میبینیم که فرد ماهر را کسی دانستهاند که بر ماهیچههایش تسلط دارد و میتواند آنها را در راستای هدف خود به کار گیرد (+).
خود ما هم با وجودی که اصطلاح نجار ماهر و تعمیرکار ماهر را به راحتی به کار میبریم، از اصطلاح حسابدار ماهر و نویسندهٔ ماهر کمتر استفاده میکنیم.
کلمه چیرهدست هم که در زبان فارسی تقریباً معادل ماهر در زبان عربی است، نشان میدهد که مهارت در نگاه ما به نوعی به دست و پا و فعالیتهای فیزیکی (و نه ذهنی) ربط دارد.
تعریف مهارت در اقتصاد و سیاستگذاری
اقتصاددانها و سیاستگذاران معمولاً بر سر تعریف مهارت توافق ندارند. کافی است چند گزارش و مقاله درباره مهارت را ورق بزنید تا تنوع دیدگاهها را ببینید (+/+/+).
صفت ماهر برای کسی به کار میرفت که با یک یا چند فن آشناست و بر آن تسلط دارد. هنوز هم وقتی سیاستمداران میگویند «ترجیح میدهیم نیروی کار ماهر (skilled worker) به کشور ما مهاجرت کند» منظورشان چنین چیزی است. آنها کارگر جوشکار و تراشکار، تکنسین برق، تعمیرکار ماشینآلات، پزشک، برنامهنویس و مانند اینها را نیروی کار ماهر در نظر میگیرند.
کارگر غیرماهر کاری را انجام میدهد که تقریباً به هیچ نوع آموزش و یادگیری جدی نیاز ندارد: جابهجایی وسایل و مصالح ساختمانی، جابهجایی بار (با موتور یا خودرو)، و شستشو و نظافت از جمله کارهایی هستند که به مهارت چندانی نیاز ندارند.
کشورهای مختلف، بسته به این که از سنجش و اندازه گیری مهارت چه هدفی داشته باشند، کارگر غیرماهر را به شکلهای متفاوتی تعریف میکنند. مثلاً گاهی میگویند کارگر غیرماهر کسی است که جایگزین او را بتوان در کمتر از یک ماه (یا یک هفته) آموزش داد.
با چنین تعریفی اگر کار یا کارهایی بلد باشید که یاد گرفتنش کمی طول بکشد، میتوانید خوشحال باشید که از نظر اقتصاددانها ماهر محسوب میشوید.
تعریف مهارت در مدیریت و توسعه فردی
در دهههای اخیر که به تعبیر پیتر دراکر اقتصاد دانشبنیان رواج یافت و بسیاری از انسانها به کارگران دانشمحور تبدیل شدند، مهارت هم به تدریج معنای گستردهتری پیدا کرد و تواناییهای ذهنی را هم شامل شد.
همهٔ ما امروز به راحتی از مهارت تصمیم گیری، مهارت حل مسئله و مهارت ارتباطی حرف میزنیم و برایمان کاملاً عادی است که کاری مثل تصمیم گیری را هم درست مثل آهنگری و نجاری یک مهارت بنامیم.
جالبتر این است که «مهارت» دیگر به فعالیتهای حرفهای و مسیر شغلی محدود نیست و قرار نیست صرفاً برای استخدام به کار بیاید. مهارت در زندگی روزمره هم معنا پیدا کرده و هر کس به فراخور نیاز خود برای پرورش مهارتهایش تلاش میکند. به همین علت اصطلاح مهارت های زندگی هم رایج شده و به کار میرود.
طی نیمقرن گذشته که مفهوم مهارت گستردهتر شده و پای آن به فضای توسعه فردی باز شد، تعریف مهارت هم کمی دشوارتر شده است. در حدی که ویلیام هارت در سال ۱۹۷۸ عنوان «علیه مهارت» را برای مقاله خود درباره مهارت انتخاب کرد و در آن به نقد مهارت و آموزشهای مهارتی پرداخت (+). او در مقالهاش توضیح داد که من مخالف اهمیت مهارت و کسب مهارت نیستم. اما این اشتباه است که اول هر چیزی یک «مهارت» اضافه میکنیم تا علمیتر، عمیقتر و جدیتری به نظر برسد. مثلاً عشق ورزیدن به خودی خود مهم است و معنای عمیق و گستردهای دارد. چرا باید بگوییم مهارت عشق ورزیدن؟ اخلاق هم اصطلاحی کاملاً معنادار است. چرا به جای آموزش اخلاق باید از آموزش مهارتهای اخلاقی حرف بزنیم؟
تذکر هارت، اخطاری جدی و درست است. خود ما هم که حرف هارت را نقل میکنیم، از آنجا که در متمم مدام با اصطلاح مهارت سروکار داریم، گاهی گرفتار همین افراط میشویم.
امیدواریم با توافق بر یک تعریف مشخص از مهارت (چنانکه کمی پایینتر آمده است) بتوانیم تا حدی این خطا را کاهش دهیم. همچنین کمک کنیم که هر جا از مهارت و مهارت آموزی حرف میزنیم، مفهوم مشترکی در ذهن همهٔ ما تداعی شود.
با تکیه بر چند منبع معتبر مرتبط با مهارت و جمعبندی نکات مطرح شده در آنها، ما چیزی را «مهارت» مینامیم که ویژگیهای زیر را داشته باشد (+/+):
برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبتنام به تعداد قابلتوجهی از درسهای متمم دسترسی پیدا میکنید:
البته اگر بخواهید به همهٔ درسهای متمم دسترسی از جمله درسهای زیر دسترسی داشته باشید لازم است حق اشتراک بپردازید:
مدیریت کسب و کار (MBA) | توسعه فردی
خودشناسی | شخصیت شناسی | هدف گذاری
مسیر شغلی | کوچینگ | مشاوره مدیریت
تصمیم گیری | عزت نفس | زندگی شاد
تسلط کلامی | مهارت ارتباطی | فنون مذاکره
ثبت نام رایگان تجربهٔ متممیها
برای خرید دوره های صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
تمرین درس تعریف مهارت
اگر تمرین ابتدای درس را انجام دادهاید (طیف مهارت از صفر تا صد)، چند نمونه از عناوینی را که انتخاب کردید و امتیازی را که به آنها دادید زیر همین درس بنویسید.
برای خودتان (روی یک برگ کاغذ یا فایل دیجیتال) فهرستی از مهارتهایتان تهیه کنید. بهتر است به جای یک یا دو کلمه، از یک عبارت یا جمله استفاده کنید تا بهتر بتوانید تشخیص دهید که آیا چیزی که نوشتهاید واقعاً مهارت هست یا نه؟ اگر دوست داشتید (اجباری نیست) دو مورد از آن مهارتها را زیر این درس بنویسید.
یکی از افرادی را که در زندگی یا کسبوکار الگوی شماست انتخاب کنید. مهم نیست که این فرد نامدار، ثروتمند یا دارای موقعیت اجتماعی ویژه باشد. فقط مهم است که شما او را جلوتر از خود ببینید و در برخی حوزهها الگوی خود فرض کنید. بدون اینکه به نام او اشاره کنید، فهرستی از پنج مهارت را که به او نسبت میدهید در اینجا بنویسید.
تفاوت مهارت های نرم و مهارت های سخت
طی سه دههٔ اخیر دو اصطلاح مهارت نرم و مهارت سخت بسیار رواج یافتهاند و هرجا بحث به انواع مهارتها کشیده میشود، نخستین دستهبندیای که به ذهن میرسد، مهارت نرم و سخت است. از آنجا که موضوع مهارت نرم و مهارت سخت کمی طولانی میشد و جزئیات زیادی داشت، آن را در قالب یک درس جداگانه مطرح کردهایم. اما حتماً پس از مطالعهٔ این درس و انجام تمرین، درس مهارت های نرم را هم بخوانید:
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری توسعه مهارتهای فردی به شما پیشنهاد میکند: چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
سلام
جواب سوال اول :
۱-مهارت داشتن آرامش
۲- مهارت بودن در لحظه حال
جواب سوال دوم:
توانایی آموزش دادن
ارتباط موثر برقرار کردن
جواب سوال سوم:
فعلا کسی به ذهنم نمی آید
سلام
سوال ١ : بیشتر رشته های هنری مانند: مجسمه سازی ، نقاشی ، خوشنویسی ، بازیگری ، طراحی ، موسیقی و…
سوال ٢ : مهارت برقراری ارتباط با دیگران ، راحت میتونم با مردم دوست بشوم.
مهارت در آشپزی ، در این زمینه سرعت در کار وپخت غذای سالم والبته مورد پسند افراد را مد نظر قرار میدهم.
مهارت در خیاطی ، هر نوع لباسی رو که ببینم قادر به دوخت آن هستم.
مهارت در آموزش ، کارآموزان در مدت زمان کم وآسان موضوع آموزشی را فرا میگیرند.
سوال٣ : مهارت مدیریت منابع انسانی ، مهارت فروش ، مهارت متقاعد سازی
بعد از جواب به سوالها بنظرم میرسد همانطور که تعدادی از دوستان هم گفتند ومتمم نیز اشاره داشت بر این باورم که دانش ومهارت در کنار یکدیگر معنا پیدا میکنند واز کارایی بالا برخوردار میشوند.
گرعلم وعمل تو را میسر گرد کار دو جهان تورا میّسر گردد
ممنون
با سلام
پاسخ سوال اول:
– مدیریت منابع مالی (در کنار اهمیت مدیریت منابع انسانی و مدیریت زمان که به هر دو موضوع در متمم پرداخته شده است .)
-چگونگی شناخت بازار با توجه به تخصص و مهارت هر شخص (فارغ از عنوان مدرک دانشگاهی) برای شروع فعالیت تجاری
– آموزش مهارت عکاسی (بنظرم توجه از نوع توجه یه عکاس به ظرافت های موجود در یک لوکیشن و سوژه قابل تعمیم به مسائل روز مون میتونه باشه )
– آموزش موجز نویسی و موجز گویی در عین گویا نویسی (در مقابل اطاله کلام){مهارتی که در مورد خودم نیاز مبرم بهش احساس میکنم .}
– آموزش مبانی و اصولی که برای برنامه ریزی قابل اجرا باید رعایت شود .
پاسخ سوال دوم:
– شنونده ی خوبی هستم
– در آن واحد چند کار رو که ممکنه از یک جنس هم نباشند رو میتونم انجام بدم (مثل تلفن جواب دادان و تایپ کردن )
– روابط عمومی نسبتا خوبی دارم .
– وقتی در جمع ناآشنایی قرار میگیرم بدون اینکه احساس بدی داشته باشم به راحتی میتونم آغازگر صحبت باشم .
– در مکالمه های تلفنی کاری به خوبی می تونم مخاطب (مشتری) رو به دور از ابهام به اقناع موردنیاز برای تصمیم گیری برسونم.
– مهارت آشپزی خلاقانه
– مهارت نویسندگی
پاسخ سوال سوم :
– عزت نفس
– مصمم بودن و پشتکار
– هدفمند بودن
-متمرکز عمل کردن در مسیر دستیابی به هدف
– تسلط کامل به زبان
– مهارت ارتباط موثر با دیگران
– مهارت تسلط کلامی
– حضور ذهن بالا
– به روز بودن به لحاظ علمی (که به نظر من به روز بودن در شرایط موجود ارتباط مستقیم با دونستن زبان داره)
– استقلال رای و ثبات شخصیت
(پ.ن ۱: در پاسخ به سوال سوم ، متوجه هستم که بسیاری از مواردی که عرض کردم نمود بیرونی از وجود یک مهارت در وجود اون شخص هست ولی جدا نمیدونم هر کدوم اختصاص به چه مهارتی در ایشون برمیگرده .
پ.ن ۲: عذر خواهی میکنم که ادبیات نگارشی م گاهی رسمی و گاهی غیر رسمی هست )
پرسش ۱ :
– خود شناسی
– روان شناسی برای ارتباط بهتر با پرسنل و مشتری
– جامعه شناسی
-اعتماد به نفس
– به روز کردن اطلاعات به صورت پیوسته
– مهارت پیش بینی بازار کار
– مدیریت زمان
پرسش ۲ :
– کلی نگری یا جزیی نگری در مواقع لزوم
– جستجو گر
– مدیریت کارها
– کار با نرم افزارها و یادگیری آن ها بدون گذراندن دوره آموزشی
– مطالعه
پرسش ۳:
من چندین نفر را در نظر گرفتم و خصوصیاتی که عامل موفقیت نسبی آن ها بوده و من علاقه دارم آنها را کسب کنم سرجمع کردم:
– متقاعد سازی و پیگیر و مصر در همراه کردن دیگران با ایده خود ( پیگیر تا رسیدن به نتیجه دلخواه، کوتاه نیامدن)
– خونسرد بودن و حفظ آرامش در شرایط تنش زا
– کار را در یک زمینه خاص محدود نکردن و گسترش در شاخه های مرتبط با آن
– سخنوری
– خوش بین بودن
– پر تلاش و خستگی ناپذیر بودن.
سلام
مقدمه
همیشه این شعر سعدی رو برای خودم میخونم که :
علم چندان که بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی
نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
وان تهی مغز را از آن چه خبر که بر او هیزم است یا دفتر
پاسخ به تمرین :
۱- من کامنت دوستانم رو خوندم هر چی من میخواستم بنویسم رو نوشتن ، اونچه که من بخوام مجدد بیان کنم :
فن سخنوری – بازیافتن قوای خود در دشواریها – تسلط بر ذهن
۲- ۱ – من روی حالت عصبی که ناخودآگاه بر من مستولی میشد خیلی خوب چیره شدم از خودم راضی هستم نمره ۷۰
۲- ۲ – یک سال هست که واقعا وقت صرف شناخت خودم و زندگی کردم و به شناخت خوبی دست پیدا کردم۹۰
۳- ۱- مهارت ارتباط با مردم
۳- ۲- مهارت کلامی
۳- ۳- مهارت کاری
۳- ۴- مهارت مثبت اندیشی
۳- ۵- مهارت ورزشی (اسب سواری )
جواب سوال اول :
– راه اندازی کسب و کار
– ایجاد مهارت کاربردی با رویکرد جذب و استخدام
-نوشتن مقاله های علمی مفید
جواب سوال دوم :
-پیکربندی شبکه های کامپیوتری
-کنترل و مدیریت پروژه
– تحلیل بازار و مارکتینگ
– داشتن ایده های مرتبط و کاربردی
جواب سوال سوم :
– مهارت فن بیان و مذاکره
– مهارت تحلیل بازار و مارکتینگ
– مدیریت پویا و هدفمند
– مهارت بروز بودن در حیطه کاری
– مهارت مدیریت ریسک و بحران
سپاس از مطالب مفید
جواب تمرین اول :
مهارت استفاده از ابزار – مهارت انجام کارها با هزینه کمتر ( انرژی یا منابع کمتر مالی )- مهارت ارائه مناسب و قانع کردن – مهارت لذت بردن از مسیر
جواب تمرین دوم :
۱- مهارت فهمیدن اینکه احتمالا هر چیزی چطور کار می کنه
۲- مهارت پیداکردن راهکار برای جابه جا کردن یا جادادن چیزها
۳-مهارت پیداکردن رابطه در بین چیزهای به ظاهر بی ربط
۴-مهارت درست کردن تیم
۵-مهارت گوش کردن وهمدلی
۶-مهارت حضور در دایره امکان ( تحت هر شرایطی بتونم ببینم چه امکاناتی دارم و حالا چیکار می شه کرد )
جواب تمرین سوم :
۱- مهارت حصول اطمینان از آنچه درک شده است.
۲- مهارت ارائه پیشنهادهایی که در آن کمترین امتیاز داده می شود .
۳- مهارت سخنوری و جماعتی را متمرکز روی موضوعی نگاه داشتن
۴- مهارت درست کردن امید
۵-مهارت شناسایی توانایی بالقوه اشخاص
۱٫مهارت اعتماد به نفس
۲٫مهارت ترجمه متون انگلیسی
۳٫مهارت ارتباط با خود و دیگران
*****************************
۱٫مهارت سخنرانی
۲٫مهارت تدریس
****************************
۱٫مهارت اعتماد به نفس
۲٫مهارت صبور بودن
۳٫مهارت حل مساله
۴٫مهارتتمرکز کردن
۱-
۲- الف – ساده سازی کارها و مسایل ب- آموزش و یاددهی موارد فنی
۳- ارتباط موثر و مردمداری – پشتکار داشتن و پیگیری – تحلیل و تصمیمگیری – فنبیان بالا و سخنور – مدیریت زمان
سوال ۱ :
– مهارت گوش دادن
– مهارت سیستماتیک کردن ( ایجاد اتوماسیمن )
– مهارت انجام کار گروهی ( team work )
سوال ۲ :
– مهارت آموزش دادن ( توانایی انتقال اطلاعات کاری به نیروهای تازه وارد به سازمان )
– مهارت گوش دادن
سوال ۳ :
– دقت
– تمرکز داشتن
– برنامه ریزی برای آینده
– متقاعد سازی بالا
۱: الف-مهارت بکار گیری ابزار های مورد نیاز ب- مهارت استنتاج ج-مهارت مشاهده گر دقیق بودن د- مهارت عشق ورزی
۲: مهارت تصمیم گیری و مهارت کنترل بحران
۳: مهارت در تحلیل اتفاقات، مهارت در تصمیم گیری، مهارت کلامی، مهارت در ایجاد زندگی آرام و کتنرل استرس و مهارت دربرنامه ریزی
۱- ایین نگارش
سخنرانی و فن بیان
داستان نویسی
۲- مهارت همدلی
مهارت نفوذ در افکارعمومی
۳- افکار سنجی
جواب سوال اول: مهارت نواختن موسیقی
جواب سوال دوم: مهارت یادگیری زبان های خارجی، مهارت تایپ سریع، مهارت آشپزی (البته اگه جزء مهارت ها به حساب بیاد :) )، مهارت انجام کار در اسرع وقت و با دقت بالا
جواب سوال سوم: مهارت تدریس قابل فهم دانشجویان، مهارت برقراری ارتباط با سایرین، مهارت سخنوری
۲- مهارت های من: ۱٫ مهارت تحلیل موقعیت ۲٫ مهارت گزارش نویسی و ثبت وقایع
۳- ۱٫ مهارت انتقال درست مطالب به مخاطب ۲٫ مهارت رهبری ۳٫ مهارت تسلط بر خود ۴٫ مهارت حل مساله ۵٫ تصمیم گیری
از مطالب خوب سما سپاسگزارم
سوال اول :
مهارت مطالعه ( البته نکات مختلف و مفیدی در این باره هست ولی منسجم نبود . شایدم من هنوز بهش نرسیدم )
سوال دوم :
مهارت گوش دادن به کسی که واقعا نیاز به شنیده شدن دارد .
مهارت دقت و یادگیری جزئیاتی که ممکن است به چشم کسی نیاید .
مهارت زندگی در حال ، (گذشته تجربه است و آینده هدف .)
مهارت آموزش و مشاوره در مورد چیزی که سوادش و دارم .
سوال سوم :
مهارت یادگیری چیزی که براش مهمه .
مهارت تفکر
مهارت استفاده از سواد و دانش و مهارت های خود .
مهارت ارتباط موثر
مهارت استدلال
۲- مهارت تدریس- مهارت برنامه ریزی مالی-مهارت نقاشی کردن
۳-مهارت استفاده از فرصت ها- مهارت کنترل خشم- مهارت بیان شفاف و صریح خواسته و منظور خود
تمرین۱
مهارت مدیریت احساسات خود
مهارت تفکر سنجشگرایانه
مهارت تایپ ۱۰ انگشتی
تمرین۲
مهارت های شنیداری
مهارت مدیریت خود هنگام تکانش های احساسی
تمرین۳
فن بیان و مهارت سخنوری
مهارت مذاکره
مهارت سیستمی فکر کردن
مهارت یادگیری
مهارت کتاب خوانی
سوال اول
مهارت اموزش تمرکز ذهن
مهرتهای لازم جهت رسیدن به آرامش
مهارت برنامه ریزی
مهارت خوب گوش دادن
مهارت تقویت حافظه
مهارت ارائه مهربانیهای کوچک به هموطنان
سوال دوم
با توجه به اینکه از دوران دبیرستان در کنار تحصیل کار میکردم توانائی من در انجام هر کاری که مورد علاقه ام باشد افزایش یافته.
مهارت بر قراری ارتباط با سایرین که با مطالعه وافزایش دانش خود نسبت به گذشته بسیار بهتر شده وبخش از این مهارت را مدیون دوستان واساتید خوب خودم در متمم هستم
با توجه موقعیت شغلی نسبت به درک موقعیت وشرایط طرف مقابل درمحیط کار وهمدردی با پرسنل جهت رشد وارتقاءسازمانی موفق بودم.
با سلام جوتب شماره پنج :
۱ فروشندگی
۲ توانایی مدیریت خرید
۳ فن بیان بالا
۴ مدیریت بالا