Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


مهارت چیست؟ | تعریف مهارت و انواع مهارت


مهارت چیست

«مهارت» از کلیدواژه‌های پرتکرار دوران ماست و مدام اصطلاحات مختلفی از جنس مهارت به گوش‌مان می‌خورد: مهارت فردی، مهارت سازمانی، مهارت مدیریتی، برنامه ریزی برای توسعه مهارت، مهارت پولساز و مانند این‌ها.

مدارس و دانشگاه‌ها ادعا می‌کنند که آموزش‌هایشان مهارت محور است و برای تک‌تک دوره‌هایشان اهداف مهارتی تعریف کرده‌اند. دولت‌ها دنبال نیروی کار ماهر هستند و با سیاست‌های مهاجرتی، جذب افراد ماهر را تسهیل می‌کنند. مدیران کسب و کارها هم پیوسته از اهمیت مهارت حرف می‌زنند و تأکید می‌کنند که مهارت داشتن از مدرک داشتن مهم‌تر است.

سازمان‌های بین‌المللی هم مدام فهرستهای مختلفی از مهارتهای مفید را پیشنهاد می‌دهند. مجمع جهانی اقتصاد از مهارتهای شغلی پرتقاضا می‌گوید (+). انجمن مدیریت آمریکا مهارتهایی را فهرست می‌‌کند که کارمند را غیرقابل‌جایگزین می‌سازد (+). سازمان بهداشت جهانی هم فهرست ده‌گانه مهارتهای زندگی را با هدف ارتقاء سلامت عمومی تبلیغ می‌کند. متمم هم چنان‌ که می‌دانید در نام خود از کلمهٔ مهارت استفاده کرده است (متمم = محل توسعهٔ مهارتهای من).

طبیعی است با این حجم از کاربرد اصطلاح مهارت کمی درباره مفهوم مهارت و تعریف مهارت صحبت کنیم تا مطمئن شویم همهٔ ما معنی مهارت را کم‌و‌بیش به یک شکل می‌فهمیم و درک می‌کنیم.

یک تمرین ساده: تصور شما از مهارت چیست؟

آیا به نظر شما رانندگی یک مهارت است؟ گزارش نویسی و مدیریت زمان چطور؟‌ نظرتان دربارهٔ کاریزما چیست؟ دربارهٔ صدای خوش و قد بلند چه فکر می‌کنید؟ آیا آن‌ها را هم مصداق مهارت می‌دانید؟

احتمالاً همهٔ ما قبول داریم که رانندگی یک مهارت است. هم‌چنین قبول داریم که قد بلند یک مهارت نیست و صرفاً یک ویژگی فیزیکی محسوب می‌شود. اما قضاوت دربارهٔ موارد دیگری که گفتیم، کمی سخت‌تر است. مثلاً ممکن است یک نفر کاریزما را جایی در میانهٔ رانندگی و قد بلند قرار دهد: کاریزما را نه به اندازهٔ رانندگی می‌توان یاد گرفت و نه به اندازهٔ قد بلند، ذاتی و ژنتیکی است.

فرض کنیم شاخصی داریم که نشان می‌دهد هر چیزی چقدر از جنس مهارت است. مقدار این شاخص برای رانندگی «صد» و برای قد بلند «صفر» است. در موارد دیگر قرار است شما تصمیم بگیرید. مثلاً ممکن است برای کاریزما عدد ۳۰ را فرض کنید (یعنی بیشتر شبیه قد بلند است تا رانندگی). هم‌چنین ممکن است بگویید کاریزما به کاریزما ۷۰ یا ۸۰ امتیاز می‌دهید (یعنی فکر می‌کنید کاریزما مهارتی است که تا حد زیادی به رانندگی شبیه است و می‌شود آن را یاد داد و یاد گرفت).

حالا به تعدادی از کلاس‌ها و دوره‌هایی که تا کنون در آن‌ها شرکت کرده یا نام‌شان را شنیده‌اید فکر کنید. می‌توانید به صفحهٔ نقشه راه یادگیری هم سر بزنید و عنوان‌هایی را که در آن‌جا آمده ببینید. سعی کنید به هر موضوع، امتیازی بین صفر تا صد بدهید و مشخص کنید آن را تا چه حد از جنس مهارت می‌دانید.

اندازه گیری مهارت

واضح است که در اغلب موارد، نظر و قضاوت ما سلیقه‌ای است. مثلاً اگر بخواهیم دربارهٔ صدای خوش نظر بدهیم، بسته به این‌‌که در‌ آن لحظه چه مصداق‌هایی در ذهن‌مان باشد (همایون شجریان یا سیاوش قمیشی؟) ممکن است عدد متفاوتی اعلام کنیم.

با وجودی که پرسش‌های «معنی مهارت چیست؟» و «چه چیزهایی را از جنس مهارت می‌دانیم؟» جواب شفاف و مشخصی ندارند، فکر کردن به آن‌ها می‌تواند ذهن ما را برای درک بهتر تعریف مهارت آماده کند. ضمن این که پیچیدگی‌های مفهوم مهارت را بهتر درک می‌کنیم و متوجه می‌شویم که چرا دربارهٔ تعریف مهارت اتفاق‌نظر وجود ندارد.

معنی مهارت در گفتگوهای روزمره

مهارت و ماهر واژگانی قدیمی هستند و قرن‌ها در نوشته‌های فارسی به کار رفته‌اند (مهارت از عربی وارد فارسی شده است). اما معنی مهارت طی دهه‌های اخیر به تدریج تغییر کرده است. این تغییر مختص زبان فارسی نیست و کلمه skill در زبان انگلیسی هم تحولات مشابهی را تجربه کرده است.

ما معمولاً‌ هر کس را که بتواند یک فعالیت خاص را با کیفیت مطلوب انجام دهد، ماهر می‌نامیم. چنان‌که همهٔ ما اصطلاحات استادکار ماهر و نقاش ماهر را به‌کار برده‌ایم.

مهارت در گفتگوهای روزمره بیشتر برای فنون و فعالیت‌هایی به کار می‌رود که فیزیکی و مکانیکی هستند. حتی در برخی مقاله های قدیمی که حدود یک قرن پیش درباره مهارت نوشته‌ شده‌اند می‌بینیم که فرد ماهر را کسی دانسته‌اند که بر ماهیچه‌هایش تسلط دارد و می‌تواند آن‌ها را در راستای هدف خود به کار گیرد (+).

خود ما هم با وجودی که اصطلاح نجار ماهر و تعمیرکار ماهر را به راحتی به کار می‌بریم، از اصطلاح حسابدار ماهر و نویسندهٔ ماهر کمتر استفاده می‌کنیم.

کلمه چیره‌دست هم که در زبان فارسی تقریباً معادل ماهر در زبان عربی است، نشان می‌دهد که مهارت در نگاه ما به نوعی به دست و پا و فعالیت‌های فیزیکی (و نه ذهنی) ربط دارد.

تعریف مهارت در اقتصاد و سیاستگذاری

اقتصاددان‌ها و سیاست‌گذاران معمولاً بر سر تعریف مهارت توافق ندارند. کافی است چند گزارش و مقاله درباره مهارت را ورق بزنید تا تنوع دیدگاه‌ها را ببینید (+/+/+).

صفت ماهر برای کسی به کار می‌رفت که با یک یا چند فن آشناست و بر آن تسلط دارد. هنوز هم وقتی سیاستمداران می‌گویند «ترجیح می‌دهیم نیروی کار ماهر (skilled worker) به کشور ما مهاجرت کند» منظورشان چنین چیزی است. آن‌ها کارگر جوشکار و تراشکار، تکنسین برق، تعمیرکار ماشین‌آلات، پزشک، برنامه‌نویس و مانند این‌ها را نیروی کار ماهر در نظر می‌گیرند.

کارگر غیرماهر کاری را انجام می‌دهد که تقریباً به هیچ نوع آموزش و یادگیری جدی نیاز ندارد: جابه‌جایی وسایل و مصالح ساختمانی، جابه‌جایی بار (با موتور یا خودرو)، و شستشو و نظافت از جمله کارهایی هستند که به مهارت چندانی نیاز ندارند.

کشورهای مختلف، بسته به این که از سنجش و اندازه گیری مهارت چه هدفی داشته باشند، کارگر غیرماهر را به شکل‌های متفاوتی تعریف می‌کنند. مثلاً گاهی می‌گویند کارگر غیرماهر کسی است که جایگزین او را بتوان در کمتر از یک ماه (یا یک هفته) آموزش داد.

با چنین تعریفی اگر کار یا کارهایی بلد باشید که یاد گرفتنش کمی طول بکشد، می‌توانید خوشحال باشید که از نظر اقتصاددان‌ها ماهر محسوب می‌شوید.

تعریف مهارت در مدیریت و توسعه فردی

در دهه‌های اخیر که به تعبیر پیتر دراکر اقتصاد دانش‌بنیان رواج یافت و بسیاری از انسان‌ها به کارگران دانش‌محور تبدیل شدند، مهارت هم به تدریج معنای گسترده‌تری پیدا کرد و توانایی‌های ذهنی را هم شامل شد.

همهٔ ما امروز به راحتی از مهارت تصمیم گیری، مهارت حل مسئله و مهارت ارتباطی حرف می‌زنیم و برایمان کاملاً عادی است که کاری مثل تصمیم گیری را هم درست مثل آهنگری و نجاری یک مهارت بنامیم.

جالب‌تر این است که «مهارت» دیگر به فعالیت‌های حرفه‌ای و مسیر شغلی محدود نیست و قرار نیست صرفاً برای استخدام به کار بیاید. مهارت در زندگی روزمره هم معنا پیدا کرده و هر کس به فراخور نیاز خود برای پرورش مهارتهایش تلاش می‌کند. به همین علت اصطلاح مهارت های زندگی هم رایج شده و به کار می‌رود.

مهارت چیست

طی نیم‌قرن گذشته که مفهوم مهارت گسترده‌تر شده و پای آن به فضای توسعه فردی باز شد، تعریف مهارت هم کمی دشوارتر شده است. در حدی که ویلیام هارت در سال ۱۹۷۸ عنوان «علیه مهارت» را برای مقاله خود درباره مهارت انتخاب کرد و در آن به نقد مهارت و آموزشهای مهارتی پرداخت (+). او در مقاله‌اش توضیح داد که من مخالف اهمیت مهارت و کسب مهارت نیستم. اما این اشتباه است که اول هر چیزی یک «مهارت» اضافه می‌کنیم تا علمی‌تر، عمیق‌تر و جدی‌تری به نظر برسد. مثلاً عشق ورزیدن به خودی خود مهم است و معنای عمیق و گسترده‌ای دارد. چرا باید بگوییم مهارت عشق ورزیدن؟ اخلاق هم اصطلاحی کاملاً معنادار است. چرا به جای آموزش اخلاق باید از آموزش مهارتهای اخلاقی حرف بزنیم؟

تذکر هارت، اخطاری جدی و درست است. خود ما هم که حرف هارت را نقل می‌کنیم، از آن‌جا که در متمم مدام با اصطلاح مهارت سر‌و‌کار داریم، گاهی گرفتار همین افراط می‌شویم.

امیدواریم با توافق بر یک تعریف مشخص از مهارت (چنان‌که کمی پایین‌تر آمده است) بتوانیم تا حدی این خطا را کاهش دهیم. هم‌چنین کمک کنیم که هر جا از مهارت و مهارت آموزی حرف می‌زنیم، مفهوم مشترکی در ذهن همهٔ ما تداعی شود.

با تکیه بر چند منبع معتبر مرتبط با مهارت و جمع‌بندی نکات مطرح شده در آن‌ها، ما چیزی را «مهارت» می‌نامیم که ویژگی‌های زیر را داشته باشد (+/+):

محدودیت در دسترسی کامل به این مطلب

برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبت‌نام به تعداد قابل‌توجهی از درس‌‌های متمم دسترسی پیدا می‌کنید:

نمونه درس‌های کاربر آزاد

البته اگر بخواهید به همهٔ درس‌های متمم دسترسی از جمله درس‌های زیر دسترسی داشته باشید لازم است حق اشتراک بپردازید:

مدیریت کسب و کار (MBA) | توسعه فردی

خودشناسی | شخصیت شناسی | هدف گذاری

مسیر شغلی | کوچینگ | مشاوره مدیریت

تصمیم گیریعزت نفس | زندگی شاد

تسلط کلامی | مهارت ارتباطی | فنون مذاکره

ثبت نام رایگان    تجربه‌ٔ متممی‌ها

برای خرید دوره های صوتی هم می‌‌توانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.

تمرین درس تعریف مهارت

اگر تمرین ابتدای درس را انجام داده‌اید (طیف مهارت از صفر تا صد)، چند نمونه از عناوینی را که انتخاب کردید و امتیازی را که به آن‌ها دادید زیر همین درس بنویسید.

برای خودتان (روی یک برگ کاغذ یا فایل دیجیتال) فهرستی از مهارت‌هایتان تهیه کنید. بهتر است به جای یک یا دو کلمه، از یک عبارت یا جمله استفاده کنید تا بهتر بتوانید تشخیص دهید که آیا چیزی که نوشته‌اید واقعاً مهارت هست یا نه؟ اگر دوست داشتید (اجباری نیست) دو مورد از آن مهارت‌ها را زیر این درس بنویسید.

یکی از افرادی را که در زندگی یا کسب‌وکار الگوی شماست انتخاب کنید. مهم نیست که این فرد نامدار، ثروتمند یا دارای موقعیت اجتماعی ویژه باشد. فقط مهم است که شما او را جلوتر از خود ببینید و در برخی حوزه‌ها الگوی خود فرض کنید. بدون اینکه به نام او اشاره کنید، فهرستی از پنج مهارت را که به او نسبت می‌دهید در این‌جا بنویسید.

بعد از خواندن این درس چه کار کنم؟

تفاوت مهارت های نرم و مهارت های سخت

  طی سه دههٔ اخیر دو اصطلاح مهارت نرم و مهارت سخت بسیار رواج یافته‌اند و هرجا بحث به انواع مهارتها کشیده می‌شود، نخستین دسته‌بندی‌ای که به ذهن می‌رسد، مهارت نرم و سخت است. از آن‌جا که موضوع مهارت نرم و مهارت سخت کمی طولانی می‌شد و جزئیات زیادی داشت، آن را در قالب یک درس جداگانه مطرح کرده‌ایم. اما حتماً پس از مطالعهٔ این درس و انجام تمرین، درس مهارت های نرم را هم بخوانید:

مهارت نرم چیست؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری توسعه مهارتهای فردی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه توسعه مهارتهای فردی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۲۴۰ هزار تومان)، فصلی (۶۱۰ هزار تومان)، نیم‌سال (یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۹۹۶ نظر برای مهارت چیست؟ | تعریف مهارت و انواع مهارت

  1. با سلام در مورد تمرین  ۱ به نظرم متمم به بسیاری از مسائلی که من دوست داشتم بیشتر بدونم واطلاع داشته باشم پرداخته و چیزی برای اضافه کردن حداقل الان به نظرم نمیرسه  تمرین ۲ توانایی ایجاد اعتماد در دیگران  توانایی و گیرایی قوی در امر آموزش انعطاف پذیری بالا وتطابق با شرایط و محیط اطراف( البته نمی دونم این مسئله چقدر می تونه مثبت یا منفی باشه ) توانایی اولویت بندی کارها  تمرین۳ اعتماد به نفس بالا  دقیق وتیزبین بودن  پشتکار بالا   توانا یی تحلیل و حلاجی دقیق مسائل  دوراندیش بودن و داشتن افق دید گسترده

  2. تمرین ۱
    ۱-مهارت سخنرانی
    ۲-مهارت رهبری

    تمرین۲
    ۱-مهارت فروش حرفه ای
    ۲-مهارت برقراری ارتباط موثر
    ۳-مهارت گزارش نویسی
    تمرین۳
    ۱-فروشنده موفق
    ۲-مدیریت قوی
    ۳-برقرای ارتباط مناسب با اطرافیان
    ۴-اسلاید سازی حرفه ای

  3. تمرین۱
    ۱-مهارت سخنرانی
    ۲-مهارت رهبری

    تمرین۲
    ۱-مهارت فروش حرفه ای
    ۲-مهارت برقراری ارتباط موثر
    ۳-مهارت گزارش نویسی
    تمرین۳
    ۱-فروشنده موفق
    ۲-مدیریت قوی
    ۳-برقرای ارتباط مناسب با اطرافیان
    ۴-اسلاید سازی حرفه ای

  4. تمرین ۱:
    ۱- مهارت ارتباط موثر با دیگران
    ۲- مهارت تجزیه و تحلیل مسائل
    ۳- مهارت یاد دادن به دیگران

    تمرین ۲:
    ۱- توانایی رسیدن سریع به یک سوال کلیدی در پس یک مسئله واقعی
    ۲- توانایی اولویت بندی کارهای در دست اقدام
    ۳- توانایی پیش بینی روند اتفاقات و استفاده از نتایج جهت پیش بینی های بعدی

    تمرین ۳:
    ۱- برقراری ارتباط دوستانه با افراد غریبه
    ۲- ایجاد اعتماد در افراد غریبه در برخورد اول
    ۳- مهارت ایجاد این باور که یک شکست پروسه رسیدن به موفقیت است

  5. در تمرین اول فقط یه مهارت اضافه کردم : تشخیص نیاز واقعی از نیاز کاذب در دنیای پر از تنوع

    در مورد تمرین دوم متاسفانه هیچوقت نتونستم از مهارتهای خودم بنویسم یا درست تشخیصشون بدم . فکر میکنم زمینه ی خاصی نیست که واقعا در اون زمینه توانایی مقبولی داشته باشم

    و در جواب تمرین سوم آدمایی الگوی من هستن که مهارت زندگی کردن به روش خودشونو دارن و به خاطر همین  حتی اگه در جامعه ی خیلی کوچکی زندگی کنن بین همون جامعه متمایز هستن

  6. ابراهیم صیادی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    اگر روی آب روی خسی باشی اگر هوا پری مگسی باشی دلی به دست آر که کسی باشی.
    در خبرها می خوانم که بزرگترین شرکت تولید مواد غذایی دنیا، شرکت نستله Nestle است. شرکتی کاملا سود ده با هزاران نوع محصول فن آوری و … خروجی هایی که توسط هزاران محمد رضا شعبانعلی توسعه یافته. اما به چه قیمتی !؟ به قیمت به بردگی گرفتن دو و نیم میلیون کودک در آفریقا. من فکر می کنم پیشرفت دنیای امروز مدیون مهارت به بردگی گرفتن دیگران خصوصا کودکان است. اخیرا کمپانی های بزرگ موبایل سازی از جمله اپل هم متهم به بردگی گرفتن کودکان جهان سوم برای ساخت باطریهایشان هستند.
    آری دلی به دست آر تا کسی باشی. تنها مهارت لازم و مفید و نایاب مهربانی است. ببخشید یک لحظه احساساتی شدم.

    • البته به نظر من هم در دنیای امروز سالیان سال هست که شاهد یه آثار تاریخی عظیم نیستیم و همش از آثار قدیمی تر ها بهره میبریم و این به خاطر اینه که خیلی وقته همه سعی در این دارن که مهارت هاشونو در زمینه ای توسعه بدن که پول بیشتری نصیبشون بشه نه اینکه شاهکاری ازشون به جا بمونه و همین باعث شده که از زمان ایجاد موج صنعتی دنیا به سمت و سوی نیازهای بیهوده بره .خیلی وقته یه عده ی ماهر بلدن چه جوری بین مردم احساس نیازکاذب  به وجود بیارن و مردم و وادار کنن که باید صب تا شب کار کنن و ماحصل عمرشونو در تنوعات زیادی بازار خرج کنن تا یه عده پول زیادی کسب کنن . و در حال حاضر میشه گفت برای زنده موندن در دنیای امروزی بهترین مهارت لازم اینه که بلد باشیم چه جور مردم و وادار کنیم که فکر کنن که نیاز به محصول جدیدی دارن و داشتن این محصولات جدید خیلی با ارزش تر از گذر عمرشون هست . مثل خیلی از آدما که میبینم چه جور کار میکنن و پول جمع میکنن و از خیلی جوانب زندگیشون میگذرن تا بتونن پول بیشتری جمع کنن تا مثلا بتونن آخرین محصول اپل و بخرن، بدون اینکه فکر کنن آیا واقعا امکانات جدید محصول مورد نیازشون هست یا نه

  7. مازیار سهیلی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    ۱- مهارت تحلیل زبان بدن، مهارت های آداب معاشرت

    ۲- مهارت های خوب گوش دادن، برنامه ریزی ذهنی ، رفتار متشخص و متفاوت از اطرافیان، موسیقی شناسی، کار تیمی خوب ، مهارت ارتباطی ، پیگیری

    ۳- تلاش و پشتکار، روحیه مبارزه جو، مهارت ارتباط عالی با دیگران، قدرت تکلم بالا، عملگرا بودن

  8. ۱- مهارت داستان گویی

    ۲- تیزبین بودن و گیرایی قوی   –  خواندن قرآن با تجوید درست – ریسک پذیری

    ۳- مهارت اختصاص دادن تمرکز قوی روی کاری که انجام میدهد – مهارت مثبت اندیشی – مهارت کنترل خود در شرایط دشوار – مهارت تصمیم گیری درست در مواقع دشوار – مهارت ارتباط کلامی مناسب با صدای گیرا و تاثیر گذار –

  9. سمیرا گفت:

    تمرین ۱ )

    مهارت بهره برداری از ظرفیت ها

    تمرین ۳ )

    مهارت های  الگوی من :

    * مهارت فضا سازی در نویسندگی

    * مهارت تصمیم گیری

    * مهارت ترجمه

    * مهارت کار تیمی

    * مهارت کار با فتوشاپ

     

  10. ۱٫مهارت هایی که می شه به متمم اضافه کرد
    برنامه ریزی و اولویت بندی کردن مسائل
    تمرکز و مهارت درک مطلب
    مهارت تفکیک روابط کاری و روابط دوستانه در  کار
    مهارت عشق ورزی و ارتباط متقابل

    ۲٫مهارت های خود:
    مهارت خوب گوش دادن
    شناخت و تحلیل اطلاعات شخصی دیگران و آنالیز آن
    مهارت بالا در امر آموزش
    پیگر بودن و پشتکار زیاد

    ۳٫مهارت های الگوی من:
    مهارت کنار آمدن با انسان های نسبتا بی ادب و پرخاشگر
    مهربان بودن و توجه به دیگران
    مهارت نوشتاری و تحلیل بسیار بالا
    مهربان بودن و توجه به دیگران
    صادق بودن و دروغ نگفتن

  11. محسن سعیدی پور گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۸ درس)

    سلام

    تمرین یک:

    مهارت تغییر

    مهارت فکر کردن و به اندازه فکر کردن(هنوز نمیدانم برای یک مساله غیر کمی چقدر باید فکر کنیم ؛چقدر فکر کردن لازم است؛کجا متوجه میشویم که تا همینجایی که فکر کردم کافی است .)

    مهارت به نتیجه رساندن و تمام کردن

    مهارت دگم نبودن

    تمرین دو

    مهارت من :همدل کردن چند نفر باهم برای یک هدف مشترک؛دیدن فاصله ذهنی افراد از هم وقتی راجع به یک  اتفاق مشترک صحبت میکن. سازگاری در شرایط سخت.

    تمرین سه:اراده قوی ؛پیله کردن و تمام کردن یک بحث علمی  یا غیر علمی ؛بی توجهی به نظر اطرافیان دررابطه با شیوه تفکر و زندگی ؛
    متشکرم

     

  12. مرضیه گفت:

    مهارت درک و مهارت تحمل و حل بحران

    مهارت های شخص مده نظرم: ۱- باهوش، ۲- موفق، ۳- تیزبین، ۴- مترجم، ۵- مبتکر

  13. سلام

    س ۱ :
    مهارت احترام به خود و شخصیت قائل شدند برای خود یا مهارت خود انسان بینی.
    (بنظرم اکثر افراد اطرافم به خودشام احترام نمیگذارند ، برای خود ، برای شخصیت خود ، برای انسانیت خود اهمیت قائل نیستند ، هر حرکتی ، هر رفتاری ، هر حرفی ، هر عملی که دیگری انجام دهد آنها هم به تبعیت از آن انجام میدهند ، بی توجه به درستی یا اشتباهی یا عواقب آن عمل برای خود)
    من این مورد را مهارت میدانم.

    س۲ :
    الف : فکر میکنم مهارت چند بُعدی دارم ؛ به یک مسئله از چند زاویه میتوانم نگاه کنم که در تصمیم گیری و انجام کارهایم دخیل بوده است.

    ب : مهارت حل مسئله ؛ تا به اینجا در اکثر زمانها که به مشکل و مسئله ای مواجه شده ام از پس حل آن بر آمده ام چه مسائل خودم ، چه مسائلی که برای کمک به دیگران قدم پیش گذاشته ام .

    س۳ :
    مهارت :
    – تصمیم گیری
    – حل مسئله
    – اصلاح کننده (طراحی)
    – فروش
    – موقعیت شناسی

  14. سلام، به نظرم جای مهارت همسرداری و پدر و مادر بودن در متمم خالی است. یا شاید من هنوز بهشون برخورد نکردم

    ۲-  خدا رو شکر توانسته ام به همسرم آرامش، لذت و پیشرفت رو هدیه بدم —— مهارت همسر بودن

    اغلب در مذاکرات نتیجه تعیین شده را به حالت برنده- برنده کسب می کنم —– مهارت مذاکره

     

    ۳- یکی از دوستان با فراست بسیار مسایل را درست و منطقی با چاشنی احساس تجزیه و تحلیل کرده و اغلب نظرات دقیق و درستی دارد. — مهارت تجزیه و تحلیل مسایل  و دیدن روشن مسیر بدون گیر افتادن در حجم اطلاعات پیچیده و آشفته شدن.

  15. سلام روز به خیر من از امروز تصمیم تازه ای گرفتم از آنجایی که به درس برنامه ریزی علاقه مند هستم و همیشه برنامه هایی رو طراحی کردم یا در همان ابتدا یا بعد از مدتی به امان خدا رها شده با دیدن درس جدید چگونه برنامه ریزی رو دوست داشته باشیم خوشحال شدم و شروع کردم به مطالعه و برای اینکه بدانم چه چیزهایی را خوانده ام بادداشت می کنم که به خواندنم هم نظم دهم ، خواندن مطلب به طور پیوسته که به نتیجه برسم و یک مبحث را تمام کنم بعد به سراغ مبحث بعدی بروم و خوشحالم که شجاعت انجام تمرین هم پیدا کردم  من درسهای دوره MBA رو نگاه کردم

    مهارت شاد زیستن ،مهارت به خاطر سپردن و در مقابل فراموش کردن ، مهارت کنترل خشم ، مهارت درک دیگران ، مهارت به کارگیری آنچه که یاد گرفته ایم،مهارت شجاع بودن، خودباوری، فن بیان

    مهارت خودم : تایپ کردن ، پیگیر بودن و رسیدن به جواب ، ماساژ ، بیان خوب

    الگوی من پسرعمه ام که پزشک و استاد دانشگاه هستند و به علت علاقه قلبی که به ایشان داشته ام همیشه الگوی من بوده اند از صفات ایشان

    اراده و پشتکار قوی ،  خوش رویی و مردم داری استفاده از دانسته ها و انتقال آن به دیگران ، توجه به زندگی و جنبه های مختلف آن ، مدیریت مالی و نوگرا بودن و به دنبال دانش روز هستند

  16. مژگان گفت:

    مهارت مدیریت بحران

    به نظرم یکی از مهارت های مهم و کاربردی در زندگی است.شرایط زندگی اغلب مطابق میل ما نیست،و اتفاقات اون چیزی که ما میخواهیم از آب در نمیان در نتیجه نحوه برخورد با شرایط خیلی اهمیت داره .یاد یکی از مطالب مهندس شعبانعلی در روزنوشته ها افتادم با عنوان آقای پنهان چی و کتاب راهنمای هایدن هاین!

    مهارت تاثیر ناپذیری از عقاید و نظرات منفی اطرافیان

    فک کردن در مورد مهارت های خودم چالش بزرگی بود!

    مهارت واقع بینی!

    مهارت مذاکره

    مهارت ارتباطی

    مهم ترین مهارتی که الگوی من در زندگی و کسب و کار دارد دیدگاه علمی و متفاوت ایشون نسبت به مسائل

    مهارت ریسک کردن

  17. محسن گفت:

    مهارت  نیست =صداقت-زنده بودن-سخن دانی- مصرف

    مهارت هست= زندگی کردن – مثبت نگری و دیدن خوبیها – ارتباط برقرار کردن – مدیریت و رهبری – سخن رانی – آموزش و تدریس -استفاده  – تولید

     

  18. باسلام

    مهارتهای خودم که تا حالا باعث پیشرفتم شده دقت و سرعت بالا در کارم است.اگر این دقت را نداشتم شاید پیشرفت چندانی نمی کردم.

    الگوی من سرپرستم است ،چون ایشان بسیار سربع پیشرفت کردند علتش هم هوش به نسبت خوبی است که نسبت به بقیه دارنند و پشتکار کهددر انجام کارهاشون دارند.

  19. سینا مرعشی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    دیدن لیست دروس MBA و متمم زندگی برای انتخاب مهارتهای موضوع تمرین یک خیلی هیجان انگیز بود! دلم میخواست فرصت پیدا کنم و تعدادی از آنها را با دقت مطالعه کنم. برای اینکه پاسخ من متاثر از پاسخ سایر دوستان متممی نباشد ابتدا پاسخهای خود را روی کاغذ نوشتم و بعد پاسخهای دوستان را مرور کردم و البته بعدش به پاسخهای خودم دست نزدم.

    ۱- آینده نگری و آینده پژوهی در کسب و کار ۶۰، رعایت اخلاق حرفه ای و اتیکت ۹۰، آراستگی فردی و محیط کار و زندگی ۱۰۰، مکاتبات تجاری و اداری ۸۰، مهارت درک هنر و زیبایی ۵۰

    ۲- همراه سازی و متقاعد کردن دیگران، یافتن ایده های جدید و راههای توسعه کسب و کار موجود

    ۳- شخص مورد نظر من موسس و مدیر یکی از بزرگترین شرکتهای خصوصی در حوزه نرم افزار است و به به نظر من برخی مهارتهای ایشان که باعث موفقیت و رشد کسب و کارشان بوده است عبارتند از تصمیم گیری، مذاکره، تفکر استراتژیک، مدیریت نیروی انسانی، تحلیل شخصیت افراد.

  20. ۱٫
    مهارت انعطاف پذیری
    مهارت انگیزشی
    ……………………………….
    ۲٫
    مهارت خوانندگی
    مهارت نقاشی
    ………………………………
    ۳٫
    مهارت لبخند
    مهارت ریلکس بودن در شرایط بد
    مهارت تجزیه و تحلیل قوی
    مهارت آینده نگری
    مهارت کاراته