Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


جنگ قیمت چیست؟ چگونه می‌شود با آن مقابله کرد؟


جنگ قیمت چیست

برای رقابت با محصولات و کسب‌و‌کارهای رقیب، گزینه‌های بسیاری وجود دارد: می‌توانید دنبال تمایز در محصول خود باشید؛ می‌توانید تبلیغات خود را افزایش دهید؛ می‌توانید به دنبال مشتریان تازه و بازارهای تازه بگردید؛ و دست آخر، می‌توانید قیمت محصول خود را کاهش دهید.

استراتژی کاهش قیمت یا Price Cut برای افزایش سهم بازار و گرفتن بازار از دست رقبا، استراتژی پرریسکی است و معمولاً به عنوان یکی از آخرین راه‌حل‌ها پیشنهاد می‌شود.

ایراد اول استراتژی کاهش قیمت این است که بخش قابل‌توجهی از سود شما از بین می‌رود. x% کاهش قیمت به معنای x% کاهش سود نیست و سود شما بسیار بیشتر از x% کاهش خواهد یافت.

فرض کنید حاشیه‌ی سود شما روی یک محصول، ۲۰٪ است و شما قیمت خود را ۵٪ کاهش می‌دهید. با این کار، یک‌چهارم سود (= ۲۵٪) از دست می‌رود.

ایراد دوم استراتژی Price Cut این است که ممکن است شرکت‌های رقیب هم، قیمت محصولات خود را کاهش دهند و به این شکل، یک جنگ قیمت یا Price War شکل بگیرد.

چه بسا شما وارد شوید برای دومین بار به سراغ استراتژی کاهش قیمت بروید و رقیب هم این بازی را تکرار کند و در چنین چرخه‌ای، عملاً به سمت نابودی حرکت خواهید کرد.

جنگ قیمت چیست؟ جنگ قیمت چگونه پایان می یابد؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید یک بار در سال ۱۹۹۲، خطوط هوایی آمریکا وارد جنگ قیمت با یکدیگر شدند. رکورد سفرهای هوایی در آن سال ثبت شد و البته هم‌زمان، در ضرردهی هم، به یک رکورد بزرگ دست‌ پیدا کردند.

گفته می‌شود سودی که در آن زمان، طی یک‌سال از دست دادند، معادل سودی بود که در تمام عمر صنعت‌شان کسب شده بود (+).

تعریف جنگ قیمت چیست؟ اثرات و تبعات جنگ قیمت چه هستند؟

آیا کاهش قیمت همیشه به جنگ قیمت منتهی می‌شود؟

محدودیت در دسترسی کامل به این درس

دوست عزیز. مطالعه مجموعه درس‌های مدیریت بازاریابی، صرفاً برای کسانی امکان پذیر است که از هر دو ویژگی زیر برخوردار باشند:

به همین علت  در حال حاضر صرفاً‌ بخش کوچکی از این درس برای شما نمایش داده می‌شود. 

البته اگر کاربر ویژه متمم باشید، به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که فهرست آن‌ها را می‌توانید در این‌جا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

البته از میان درس‌ها و مطالب مطرح شده، ما فکر می‌کنیم شاید بهتر باشد درس‌های دوره مدیریت کسب و کار (MBA) متمم را به شکل منظم بخوانید؛ یا لااقل ابتدا مطالعه‌ی مباحث زیر را در اولویت قرار دهید:

  تفکر سیستمی

  دیجیتال مارکتینگ

  ارزش آفرینی

  تصمیم گیری

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت بازاریابی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت بازاریابی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۴۵ نظر برای جنگ قیمت چیست؟ چگونه می‌شود با آن مقابله کرد؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : محمدحسن مازاراتابکی

    در مورد دو سرویس تاکسی اینترنتی در ایران، اسنپ و تپسی به شخصه شاهد جنگ قیمتی بوده‌ام، به این صورت که برای جذب مشتری بیشتر قیمت خود را پایین می‌آورند. معمولا این اتفاق در بازه‌های مختلفی پیش می‌آمد و هر بار که این اتفاق توسط یکی از رقیبان پیش آمده، رقیب دیگر یک واکنش خاصی را انجام داده. برخی از واکنش هایی که به صورت مستقیم جنگ قیمتی نبوده است را در زیر نوشته ام:

    1- صفر کردن میزان دریافتی از راننده ها در محدوده طرح ترافیک از سوی اسنپ برای ترغیب بیشتر راننده‌ها (با این کار می‌تواند تعداد ماشین بیشتری را در محدوده طرح با قیمت مشابه یا حتی بالاتر نسبت به تپ سی داشته باشد بنابراین سرعت پاسخگویی بیشتری خواهد داشت)

    2- اضافه کردن سرویس تپ سی لاین به عنوان یک خدمت ارزان قیمت جایگزین، در این کار تپ سی با اضافه کردن امکان داشتن همسفر برای مسافران، قیمت تمام شده را برای هر مسافر کاهش داد که البته به نظرم این طرح با استقبال خوبی همراه نشده و اکنون نیز این امکان فعال نیست.

    3- اضافه کردن امکان تپ سی سپید به عنوان یه خدمت متمایز. در زمان کرونا با کاهش جدی تعداد مسافران و همینطور کم شدن نرخ کرایه ها، تپ سی با اضافه کردن این خدمت توانست قیمت کرایه های خود را برای این سرویس افزایش دهد.

    4- ارائه تخفیف‌های ویژه به جای پایین آوردن مستقیم قیمت، این واکنش از سوی هر دو رقیب دیده شده است که تخفیف هایی را برای چند سفر تا یک تاریخ خاصی به مشتریان خود میدهند تا از سرویس دیگر استفاده نکنند.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .