Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


تشکر از تعدادی از دوستان متممی + هدیه بسیار کوچک


همان‌طور که می‌دانید متمم چند وقت یک بار بر اساس شاخص‌های مختلف گزارش‌هایی از مشارکت‌ دوستان متممی منتشر می‌کند (متمم در هفته‌های اخیر و نظرات برتر در مباحث توسعه فردی و نیز حرفهای پرطرفدار در درس‌های کسب و کار نمونه‌هایی از این گزارش‌ها هستند). یکی دیگر از گزارش‌ها مربوط به عزیزانی است که برای مطالعه، بررسی و ارزیابی بحث‌ها و نظرات دوستان دیگرشان وقت گذاشته‌اند.

مطالعهٔ کامنت‌ها و تمرین‌های دوستان متممی و امتیاز دادن به آن‌ها، امتیاز ندادن به کامنت‌های ضعیف، بررسی پروژه‌های پایانی در درس‌های مختلف (برای کسانی که ارزیاب هستند) و محدود نشدن به مطالعهٔ کامنت‌های دوستان و آشنایان از جمله فاکتورهایی است که ما در محاسبه‌ی شاخص فعالیت مد نظر داشته‌ایم.

البته در مورد کامنت‌های ضعیف، روش ما کاملاً دقیق نیست (و اندکی سلیقه‌ای است). چون مجموعه‌ای از کامنت‌ها را که از نظر ما بسیار ضعیف یا بی‌محتوا هستند، نشانه‌گذاری (Flag) می‌کنیم و برای کسانی که به آن‌ها امتیاز داده‌اند، ضریبی منفی در نظر می‌گیریم.

در مورد محدود نشدن به مطالعه‌ی کامنت‌های دوستان هم شاخصی برای پراکندگی امتیازدهی در نظر گرفته‌ایم (متأسفانه از ابتدای تأسیس متمم تا امروز، گروه اندکی از متممی‌ها فقط به تعدادی از دوستان خودشان امتیاز می‌دهند).

دوستانی که نام‌شان در ادامه می‌آید در ترکیب شاخص‌هایی که گفته شد، امتیاز بیشتری از سایر عزیزان متممی کسب کرده‌اند. مطابق رویه‌‌ای که همیشه داشته‌ایم، از ابتدا دربارهٔ تعداد نفرات لیست تصمیم نگرفتیم. بلکه جایی که شکست جدی در شاخص ایجاد شد، فهرست را متوقف کرده‌ایم.

لطف و وقت این دوستان عزیز در خواندن و امتیاز دادن به حرف‌های دوستان‌شان به صورت شفاف و کامل در هیچ‌جا مشاهده نمی‌شد و این شاید مهم‌ترین ویژگی شهروندی در یک جامعه آموزشی است که ما جایی که می‌دانیم تلاش‌مان دیده نمی‌شود یا شاید همهٔ تلاش‌مان دیده نمی‌شود، هم‌چنان در جهت ایجاد انگیزه برای سایر دوستان‌مان تلاش کنیم.

یک هدیهٔ کوچک

 شش ماه اعتبار ویژهٔ متمم: برای دوستان ردیف ۱ تا ۹

 چهار ماه اعتبار ویژهٔ متمم: برای دوستان ردیف ۱۰ تا ۱۹

 دو ماه اعتبار ویژهٔ متمم: برای دوستان ردیف ۲۰ تا ۳۰

 یک ماه اعتبار ویژهٔ متمم: برای دوستان ردیف ۳۱ تا ۴۵

واضح است که ارزش مادی این هدیه‌ها بسیار ناچیز است و هدف اصلی ما صرفاً اعلام قدردانی از طرف جمع دوستان متممی است.

پیشنهاد هدیه به دوستان دیگر

این بار هم مانند دفعهٔ قبل از هر یک از ۴۵ نفری که در فهرست زیر آمده‌اند می‌خواهیم با توجه به این که وقت زیادی برای خواندن کامنت‌های دوستان خود صرف‌ کرده‌اند، هر کدام یکی از دوستان متممی را انتخاب کرده و پیشنهاد کنند تا به همان اندازه که به اعتبار خودشان افزوده شده، به اعتبار آن دوست هم افزوده شود (این اعتبار مستقل از اعتباری است که به عنوان هدیه به اکانت خودشان افزوده شده).

هیچ پیشنهاد خاصی هم در مورد معیار انتخاب نداریم. می‌توانید دوستی را پیشنهاد کنید که یکی از کامنت‌هایش را پسندیده‌اید. یا دوستی که فکر می‌کنید کامنت‌هایش آن‌قدر که باید و شاید، دیده نشده است. یا حتی دوستی که تصادفی انتخاب می‌کنید؛ بی آن‌که علت مشخصی برای انتخاب خود داشته باشید.

اگر سخت‌تان است که به شکل عمومی در زیر همین مطلب بگویید، می‌توانید به پشتیبانی متمم پیام دهید. اما از نظر ما، جمع متممی‌ها آن‌قدر دوستانه و صمیمی هست که اعلام عمومی چنین چیزی دشوار نباشد.

فهرست دوستان فعال متممی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۲۴۰ هزار تومان)، فصلی (۶۱۰ هزار تومان)، نیم‌سال (یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۹۶ نظر برای تشکر از تعدادی از دوستان متممی + هدیه بسیار کوچک

  1. مهدی خطیبی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    با سلام خدمت متممی های عزیز
    بسیار خوشحالم که این بار هم لطف متمم شامل حال من شد و من اسمم رو در بین نفرات برتر متمم میبینم
    در ابتدا از متمم عزیز ممنونم که به من کمک کرد تا از فضای زرد و پژمردگی دور بشم سبز باشم سبز بمانم  و به بالندگی برسم
    مدت ها بود یه حرف دلی داشتم که میخواستم بزنم اما فرصتی و فضایی نبود تا مطرح کنم و فکر میکنم امروز در اینجا فرصت مناسبی هست که مطرح کنم
    چند سالی بود که سمینارهای مختلف از بزرگان موفقیت در کلاس جهانی را دنبال می کردم بزرگانی مثل باب پراکتور ، برایان تریسی ،آنتونی رابینز ، دارن هاردی و ….
    همیشه حسرت میخوردم که چرا ما مردم ایران از داشتن چنین اساتیدی محروم هستیم ،
    به قول شاملو:
    برای تو، برای چشم هایت، برای من، برای دردهایم، برای ما، برای این همه تنهایی…
    ای کاش خدا کاری کند …!...
    تا اینکه با متمم آشنا شدم  و مخصوصا  امسال که دوره صوتی هدف گذاری محمدرضا شعبانعلی رو بعنوان هدیه دریافت کردم و با جان و دل این دوره رو گذروندم و دیدم واقعا اقای شعبانعلی در این دوره یک سر و گردن از اساتید کلاس جهانی بالاتر و علمی تر صحبت کرده است (واقعا دوره های هدف گذاری اساتید برتر دنیا که من گذروندم اینقدر جامع ، کامل و علمی نبود و در هیچ کدوم نتونستم دلایل شکست اهداف رو بفهمم)و این اتفاق بسیار برای من جذاب و دوستداشتنی بود
    خواستم اول بگم مرسی محمدرضا بابت همه زحماتت گفتم نه اول بگم ممنونم خدایا به خاطر داشتن متمم و محمدرضا شعبانعلی و بعد بگم مرسی محمدرضا بابت همه زحمتهایی که می کشی
    من هدیه ۶ ماهه ام رو تقدیم میکنم به معلم عزیزم محمدرضا شعبانعلی عزیز که به رشد و پیشرفت ما کمک میکند
    در پایان هم وظیفه خود میدونم از  همه متممی های عزیز تشکر ویژه داشته باشم به خصوص دوستانی که   همیشه از نظرات شون بسیار آموخته ام واین نظرات مرا در یادگیری بهتر درس ها کمک میکند
    هیوا ، علی کریمی  ، دانشجوی همیشگی مدیریت ، محمدرضا ضامنی ،
    ، محدثه فرسادکیا  ،مرضیه رفعتی ،صبا ، نگین چراغی، طاهره خباری ، زینب رنجی ، بنیامین خوش پرست ، المیرا خزاعی پـوریـا‌ پـرهـیزکـار،علی محمد افراسیابی،مونا رضایی
    عطیه رنگین کمان ،ریگار تارگرین ،مرضیه خواجه محمود و سایر اساتیدی که واقعا حق بر گردن بنده دارند
    همچنین یه تشکر ویژه از علی کریمی همچنین علیرضا کریمی دیندارلو که نقدی بر یکی از صحبت های من نوشته بودند و باعث شدند بنده بیشتر مطالعه کنم و عمیق تر یاد بگیرم

    • محمدرضا شعبانعلی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۸ درس)

      مهدی جان.

      از محبت بسیار زیادت ممنونم. اصلاً اهل تعارف نیستم که بگم این لطف‌ها برام مهم نیست و فقط با عشق و علاقهٔ دلی کار می‌کنم. واقعاً برام مهمه. و یه لحظاتی که خیلی خیلی انرژیم کم میشه یا احساس می‌کنم خسته و فرسوده هستم، با خوندن همین نوع پیام‌های محبت‌آمیزی که تو و بچه‌ها برام می‌نویسید، انرژی می‌‌گیرم. هر چند که همیشه به محبت بچه‌ها تفسیرش می‌کنم نه شایستگی خودم.

      یه توضیح کوتاه در پاسخ کامنت جواد نوشتم که این‌جا تکرارش نمی‌کنم. و این هدیهٔ شش ماهه رو که بهم دادی از طرف تو و خودم می‌دم به آقای حسین عبدالرحیمی که مثل خودم معلم هستن و امروز که داشتم کامنت‌شون رو می‌خوندم دیدم در این لحظه عضو آزاد متمم هستن.

  2. نگین گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

    دفعه پیش که محمدرضای عزیز لطف کرد و بخشی از هدیه اشتراک رو به من داد، با خودم قرار گذاشتم که این دفعه خودم جزو هدیه‌دهندگان باشم و خوشحالم که این اتفاق افتاده (و قطعا هم‌چنان جای بهتر شدن هست)

    متمم و محمدرضا انقدری لطف و خوبی برای من داشتن که اصلا تشکر و قدردانی ازشون در قالب کلمات ممکن نیست. به خاطر همین بیشتر از این خودم رو خسته نمی‌کنم؛)

    الان با خوندن دلیل متمم برای این هدیه‌ها تازه یادم افتاده که چقدر به عنوان ارزیاب کم‌کاری کردم! مدتی هست که احساس می‌کنم باید برگردم و درس‌های قبلی رو مرور کنم. بعد از این پروژه‌ها رو بیشتر می‌خونم تا هم وظیفه‌م رو انجام داده باشم و هم مرور کرده باشم

    این دو ماه هدیه رو تقدیم می‌کنم به آقای حسین نجفی به پاس حمایت‌هایی که‌ از من داشتن

    از همه متممی‌ها به خاطر رای دادن‌هاشون و همین‌طور دیدگاه‌هایی که‌ می‌نویسن تشکر می‌کنم و افتخار می‌کنم به اینکه عضوی از این جمع هستم

    پی‌نوشت بی‌ربط: ممنون میشم به لینک وبلاگی که توی پروفایلم گذاشتم سر بزنید تا بتونیم بیشتر در مورد متمم با هم حرف بزنیم

    • نگین گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

      لطفا اگر امکانش هست این رو اصلاح کنید

      یک ماه از هدیه رو به آقای نجفی

      و یک ماه رو به آقای بهراد نیک‌پور تقدیم کنید. به امید اینکه آقای نیک‌پور بعد از دریافت ایمیل به این صفحه سر بزنن و خوشحال بشن از اینکه متممی‌ها دلتنگشون شدن و دوباره فعالیت‌شون رو توی متمم ادامه بدن

      • بهراد نیکپور گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

        دوست متممی عزیز، خانم نگین چراغی،

        خواندن دیدگاه‌تون خیلی خوشحالم کرد. ممنونم از هدیه ارزشمندی که بهم دادید. خیلی ممنون.

        امیدوارم همواره بیشتر از شما و دیدگاه‌ها و پست‌بلاگ‌هاتون بخوانم و یاد بگیرم.

        همچنین در مسیر مقاله‌نویسی براتون آرزوی موفقیت می‌کنم :) (در تکاپوی یادگیری)

        پی‌نوشت: احتمالا این کار را انجام داده باشید؛ اما اگر انجام نداده‌اید، با جستجوی همین عبارت، یعنی “مقاله نویسی” در موتور جستجوی متمم می‌توانید دروس مفیدی پیدا کنید.

        • نگین گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

          من هم امیدوارم بعد از این دیدگاه‌هاو فعالیت‌های بیشتری از شما در متمم ببینم

          لطف دارید

          نه اصلا تا به حال به ذهنم نرسیده بود توی متمم درباره مقاله‌نویسی بخونم. مرسی که گفتید

  3. عطیه رنگین کمان گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    متمم عزیزم??ممنون بابت همه چیزهای خوبی که به من دادی❤️امیدوارم باز هم بتونم از فرصت بودن در کنار تو استفاده کنم و شوق یادگیری دوباره در من زنده بشه.

    در مورد هدیه‌ای که می‌تونم تقدیم کنم اگه از بین کسانی که این دیدگاه رو می‌خونن و دوست دارن این فرصت دو ماهه رو داشته باشن خواهش می‌کنم این دیدگاه رو ریپلای کنند یا اگه دوست نداشتن اسمشون مشخص باشه فقط لایک کنند.

    • محسن شیروانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

      خانم عطیه ی گرامی

      سلام و وقت بخیر.

      من این روزها در حال تمرین “عدم خجولی” و  Assertiveness بودن هستم.

       

      بنابراین ممنون میشم اگر امکانش باشه، لطف کنید و این فرصت دو ماهه رو در اختیار من بگذارید.

      سپاسگزارم.

  4. سلام به تمام دوستان متممی

    بابت دریافت هدیه بسیار متشکرم. اصلا در تصورم نبود که بابت امتیاز دادن به کامنت‌ها چنین هدیه‌ای دریافت کنم. تلاشم بر این بوده که هر روز، حداقل به اندازه‌ی ۱ پومودورو {لینک درس در متمم} در اینجا باشم. بخوانم و یاد بگیرم. کامنت‌ها را هم مستقل از درس ندیده‌ام و به نظرم یکی از جذاب‌ترین تجربه‌های متمم‌خوانی، سر زدن به بخش نظرات است.

    بنا به مدل درس خواندنم در متمم، اغلب بر اساس نیاز یک دوره را بر می‌دارم و پیگیری می‌کنم. ممکن است جز درس‌های قدیمی‌تر یا کمتر دیده شده در متمم باشد؛ ولی در همانجا هم علاوه بر مرور منظم درس‌ها، سعی می‌کنم حداقل ۲۰-۳۰ صفحه از کامنت‌ها را نیز بخوانم.

    گاهی اوقات یک نکته‌ی جذاب را دقیقا در لابه‌لای همین صفحات پیدا کرده‌ام و باعث یادگیری جدیدی برای من شده است. و فکر می‌کنم امتیاز دادن به این کامنت‌ها و قدردانی از این افراد، کمترین کاری است که می‌توان انجام داد.

    باز هم از گروه متمم تشکر می‌کنم. و همچنین سایر دوستانی که در این سرزمین با آن‌ها در حال یادگیری و تجربه هستم. و درخواست دارم هدیه‌ی من با خانم شیدا راد به اشتراک گذاشته شود.

  5. حسام مرحمتی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

    بعد از دیدن فهرست متأسف شدم که چرا اسمم بین نفرات اول نیست اما خب در حال حاضر هم درگیر دو تا بیزنس متفاوت، یادگیری زبان انگلیسی و اخیراً یکی دو ساعتی در روز رو غرق «از کتاب» می‌شم و زمان زیادی باقی نمی‌مونه که بتونم درس‌های متمم رو بخونم ولی امیدوارم که بعد از شنیدن دوره هدف گذاری و اجرایی کردن اون در زندگیم، زمان بیشتری رو به متمم اختصاص بدم.

    یکی از آرزوهام اینه‌که یک یا دو سال همه چیز رو تعطیل کنم و برم یه گوشه‌ای واسه خودم فقط متمم و روزنوشته رو بخونم!
     
    در مورد هدیه متمم هم از دیشب خیلی فکر کردم و تصمیم گرفتم این هدیه به خانم مونا رضایی تعلق بگیره و برای این تصمیم دو دلیل تو ذهنم دارم؛

    اول این‌که ایشان جز‌ء معدود افرادی بودن که وقتی متمم رو بهشون معرفی کردم اومدن سایت رو بررسی کردن و طی این مدت خیلی خوب به این مسیر ادامه دادن و استمرار و پشکتارشون در مطالعه و یادگیری حداقل برای من الهام بخشه.
     
    دوم هم این‌که به روز تولدشون خیلی نزدیک هستیم و هر جور که حساب کردم واقعاً این هدیهٔ به ایشون می‌رسه و می‌دونم که خیلی خوشحال می‌شن ؛)

    ممنون از تیم متمم و آقای شعبانعلی عزیز

    ما همیشه به شما مدیون هستیم…

    • مونا رضایی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

      سلام
      آقای مرحمتی، از دیدن هدیه شما واقعا سورپرایز شدم و قلبم پر از احساس شادی و شعف شد.

      شاید بشه گفت تقریبا به میانه راه زندگی رسیدم و چند روز دیگر یعنی در تاریخ دهم تیر ماه، وارد ۳۵ سالگی می‌شم. این روزها بیشتر از همیشه به گذشته و مسیرهایی که پیموده‌ام، فکر می‌کنم. از خودم می‌پرسم: آیا در زندگی‌ام آرزو یا رویای مهمی داشته‌ام که برایش اقدام جدی نکرده‌ام؟ چقدر روی توسعه فردی و آگاهی خودم سرمایه‌گذاری کرده‌ام؟ آیا تلاش کرده‌ام تا از تمامی فرصت‌های پیش رویم بهره ببرم؟

      همچنین به تاثیرات افرادی که در مسیر زندگی‌ام با آنها آشنا شده‌ام، فکر می‌کنم. شما یکی از آن افرادی هستید که سخاوتمندانه به دیگران کمک می‌کنید و به مسیر رشد و تعالی آنها نور می‌بخشید. آشنایی با شما، برایم یک نشانه الهام‌بخش در زندگی‌ام بوده است.

      در این میان، به این فکر می‌کنم که آیا ادامه این مسیر همچنان انتخاب من است؟ آیا می‌خواهم با جرات و ایمان در این راه قدم بردارم و با تمام توانم برای رسیدن به اهداف و آرزوهایم تلاش کنم؟

      امسال بیشتر از هر زمانی متوجه شدم که اثر مجاورت و بودن در کنار شما و همراهان متممی، چقدر مهم است. این ارتباطات باعث بالا رفتن کیفیت ذهنی و زندگی‌ام شده و حال دلم را خوب می‌کند. حضور دوستان متممی در زندگی‌ام، به من یادآوری می‌کند که چگونه می‌توان با اشتراک دانش و تجربیات، زندگی بهتری برای خود و دیگران ساخت.

  6. لیلا امینی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    با تشکر از لطف و رفتار حرفه‌ای متمم و همه همراهان اینجا که وقت می‌گذارن و نظرات باارزششون رو ثبت می‌کنن. از اینکه تونستم مثل دفعه‌ی قبلی جزو گروه اول باشم خوشحال شدم چون خودم احساس می‌کردم نسبت به ماه‌های قبل وقت کمتری تونستم به خوندن نظرات اختصاص بدم.
    در ماه‌های اخیر من مشغول خوندن مجموعه درس‌های “تفکر سیستمی” بودم و چالشی که برای خودم تعریف کردم، این بود که بعد از مطالعه‌ی هر درس، اول تا جایی که وقت کنم، جواب تمرین‌های هر درس رو بخونم و قانون این باشه که جواب تکراری ثبت نکنم (به استثنای درس‌های مربوط به تجربه های ذهنی که ترجیح می‌دم اول نظر خودم رو ثبت کنم و بعد نظرات دیگران رو بخونم، که نوشته‌ام حاصل تلاش ذهن خودم باشه بدون اثر گرفتن از دیدگاه دوستان). این روش برای من خیلی اثربخش بود و بقیه‌ی دوستان رو هم به این چالش دعوت می‌کنم! اینجوری بیشتر مثال‌هایی که راحت از زندگی روزمره به ذهنتون می‌رسه رو تو جواب‌ها دیدید و مجبور می‌شید برای جواب دادن به تمرین، طولانی‌تر و عمیق‌تر به محتوای درس فکر کنید تا بتونید به جواب غیرتکراری برسید که این خودش هم کریستالتون رو بزرگتر می‌کنه هم احتمال یادگیری از طریق فکر کردن رو افزایش می‌ده.
    برای “پیشنهاد هدیه به دوستان دیگر” هم با احترام جناب آقای “محسن” رو معرفی می‌کنم، به این دلیل که توی کامنتشون گفته بودن به تازگی به هدف روشنی برای متمم‌خوانی رسیدن، امیدوارم این هدیه متمم بتونه انگیزشون رو برای پیگیری هدف بالاتر ببره؛ به عنوان یک نقشه راه امتحان شده ی موفق هم به خودم اجازه میدم با توجه به تاثیر مثبت زیادی که برای خودم داشته بهشون پیشنهاد کنم از مجموعه درس های “مهارت یادگیری” و “تفکر سیستمی” که ترتیب پیشنهادی خود متمم هم هست غافل نشن :)

  7. مرضیه خواجه محمود گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    سلام به متمم عزیزم
    چندوقت پیش که با پسر ده‌ساله‌ام در مورد این موضوع حرف می‌زدم که استفاده از کلماتی مثل همیشه و هیچ‌وقت نشان کم‌خردی‌است و یکی از خطاهایی که ما معمولن از آن بی‌خبریم، در دلم مهر بیشتری نسبت به متمم احساس کردم چون این فکر را مدیون درس خطاهای شناختی‌ام. من هر روز بیشتر و بیشتر از متمم آموختم. بسیار از این هدیه شگفت‌زده شدم و خوشحالم که یکی از اعضای این گروه بزرگم.
    من هدیه‌ام را به آریا دالوند تقدیم می‌کنم که عضو جدید متمم است. به این امید که آگاهی منتشر شود.

  8. امیرحسین حسن‌زاده گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    فکر نکنم لازم باشه بگم که چقدر هیجان‌زده و خوشحالم. دریافت هدیه‌ از متمم و قرار گرفتن بین دوستان متممی فعال هر کدوم به تنهایی می‌تونست تا چند روز خوشحالم کنه. بسیار ممنون و قدردانم از تیم متمم و به خصوص آقا معلم عزیز. یک هفته‌ی دیگه میشه یک سال کامل که در متمم حاضرم و بدون شک بهترین تصمیمی که در یک سال گذشته گرفتم همین بوده.
    طی این یک سال هر بار که وارد صفحه‌ی اول متمم شدم، چشمم به اسامی‌ای می‌خورد که رفته رفته برای من آشناتر و با معناتر می‌شدن و کم‌کم دیدن اون اسم‌ها تبدیل شد به یه دلگرمی کوچک وسط روزایی که چیز دلگرم کننده‌ای برای من وجود نداشت.
    همین‌طور، وقتی که دوره‌ای رو شروع می‌کردم چند تا اسم بودن که جدیدترین کامنت‌ درس‌های اون مجموعه رو گذاشته بودن و این نشون می‌داد که تقریبا داریم همزمان این دوره و درس‌‌ها رو مطالعه می‌کنیم. و این، حس همکلاسی بودن برای من داشت. و جزو لذتای کوچک من موقع خوندن متمم بود. یه جور بازی ذهنی جزئی که انگیزه‌ی بیشتری به من می‌داد تا درس‌ها رو ادامه بدم. مثلا یادمه که برای دوره‌ی تفکر سیستمی خانم زینب رنجی همکلاسی من بودن! در مجموعه‌ی مدل ذهنی آقای مقداد محمدی، در دروس استعدادیابی خانم محدثه فرسادکیا و در دوره‌ی تصمیم‌گیری و حل مسئله، خانم مریم دلاوری و خانم مرضیه خواجه‌محمود و سهیل مشایخی بودن که کامنت‌های بسیار خوبی هم داشتن. البته عزیزان بیشتری هم بودن که متاسفانه حافظه‌ام یاری نمی‌کنه
    اسامی زیادی هستن که دلم میخواد یک به یک ازشون قدردانی کنم و متاسفانه شدنی نیست. فقط می‌تونم بگم که گاهی یک کامنت‌گذاشتن ساده و یا حتی صرفا حضور شما میتونه باعث انگیزه و انرژیِ ادامه دادن دوست متممی دیگری باشه، بدون اینکه خودتون ذره‌ای اطلاع داشته باشید.

    از خانم مرضیه رفعتی و مونا رضایی باز هم تشکر می‌کنم، هم بابت کامنت‌های خوب‌شون و هم بابت اولین هدیه‌ای که در متمم گرفتم.
    ۲ ماه از هدیه‌ی خودم رو به آقای مهدی گوهری تقدیم می‌کنم به خاطر کامنت‌های مفیدشون در دروس تحلیل رفتار، و ۲ ماه باقی مونده هم تقدیم خانم نگین چراغی بابت کامنتشون در مطلب گری لارسون که هم از دقتشون لذت بردم و هم اینکه بهانه‌ای شدن برای یادگیری در جایی که انتظار یادگیری نداشتم!

    • مونا رضایی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

      سلام

      آقای امیرحسین حسن‌زاده، نام شما همیشه برای من یادآور خاطره‌ای شیرین و دلنشین است. پارسال، وقتی که به سفری کوتاه به سوئیس رفته بودم، بعد از گشت‌وگذاری طولانی در کوچه‌های سنگ‌فرش آن شهر، روی چمن‌های سبز روشن روبروی کلیسای سنت گالن نشسته بودم. باد ملایمی می‌وزید، آفتاب گرما بخشی پوست تنم را نوازش می‌کرد و صدای ناقوس کلیسا هر چند دقیقه یک‌بار به صدا در می‌آمد و فضا را پر می‌کرد.

      در همان لحظه هدیه متمم را دریافت کردم و تصمیم گرفتم که آن را با احترام به شما تقدیم کنم. حالا، هر موقع اسم شما را در کامنتی یا در لطفی که به امتیازدهی به دیدگاه‌هایم می‌کنید می‌بینم، قلبم سرشار از احساس خوب آن روز می‌شود.

       

      عجیب است که متمم، این فضای مجازی، مکانی است که ما شاید هرگز حضوری همدیگر را ملاقات نکرده‌ایم اما یک نفر به خوبی سبک نوشتن من را می‌شناسد و دیگری حس خاطره‌ای خوب را در دل من زنده می‌کند. بنظرمن همه‌ی این‌ها نشان دهنده قدرت و زیبایی ارتباطات انسانی است که حتی از راه دور نیز می‌تواند اثری ماندگار و مثبت بر جای بگذارد.

    • نگین گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

      سلام آقای حسن‌زاده

      امیدوارم که حالتون خوب باشه

      ممنون از شما

      نظرتون و هدیه‌تون خیلی برای من ارزشمنده

    • مهدی گوهری ... گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

      امیرحسین عزیز

      ممنونم. درست زمانی که نیاز به انرژی داشتم، و کمی از متمم فاصله گرفته بودم، ایمیل هدیه شما شرایط رو عوض کرد.

      این هدیه خیلی برام ارزشمنده، دم شما گرم

  9. سلام.

    از گروه متمم و آقای شعبانعلی و خانم مرضیه رفعتی متشکرم.ارزش بالای این هدیه را درک میکنم.امیدوارم من هم روزی بتوانم در لیست اعضا پرتلاش قرار بگیرم.

  10. ضامنی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

    سلام.
    چه در این لیست باشم چه نباشم،از معلم عزیز آقای شعبانعلی و گروه پرتلاش متمم همیشه ممنونم.
    در این مدت آنقدر کامنت و تمرین خوندم که اگر روزی متمم تصمیم گرفت بدون ذکر نام تمرین‌ها را نمایش بده،تعدادی از آنها را به‌راحتی می‌تونم تشخیص دهم.
    دوستانی مانند آقای افراسیابی ،آقای داریوش دالوند،آقای خطیبی،آقای پرهیزگار،خانم نگین چراغی،خانم فاطمه نظردخت  و خانم مونا رضایی از تجربیات خود می‌نویسند.
    کامنت‌های خانم مرضیه رفعتی،خانم المیرا خزایی،خانم ناهید عبدی،خانم آیدا گلنسایی ،آقای یاور مشیرفر ،آقای هیوا و آقای علی کریمی از تسلط‌شان به موضوع کاملا قابل شناسایی‌اند.
    نوع نگارش متن هم در دوستان متفاوت است.دوستان  نویسنده‌ای که فعل و فاعل و ضمیر در جملات‌شان مانند بازیکنان والیبال چرخشی محل استقرارشان تغییر میکند.
    ادبیات نمایشی،منبری و پامنبری هم به نظرم دیگر وجه تمایز تمرین‌هاست.
    لازمه از آقای داریوش دالوند بابت درج کامنت‌شان در جایزه دادن به خود تشکر کنم.از نظر روحی بسیار تاثیرگذار بود،ولی جسمی هنوز کارساز نشده.
    و دلتنگ دوست خوبمان بهراد نیکپور جوان هستم که در این مدت فعالیت‌اش در متمم کم شده.امیدوارم هر جا که هست سرحال و خوشحال باشه.
    از شش ماه هدیه متمم، چهارماه به آقای محمدرضا مرجوی یک ماه آقای صابر امینی و یک ماه خانم بهار احمدی تقدیم میکنم . دوستان در تمرینات تحلیل‌های دقیق و مفیدی ارائه می‌دهند.
    با توجه به اینکه بنده تا نیمه‌ی سال ۴۰۷ اشتراک دارم از متمم عزیز درخواست دارم شش ماه هدیه خودم را اگر امکانش باشه به دو دوستی که در شش ماه گذشته پر امتیازترین تمرین را ثبت کرده‌اند و در حال حاضر اشتراک ویژه ندارند،به هرکدام سه ماه اهدا کند.
    اصلا پرگو نیستم اما اینجا تنها بخش متممه که میشه از همه یه دل سیر تشکر کرد.از همه ممنونم.

    • مرضيه رفعتي گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

      دوست متممی عزیز آقای ضامنی ممنونم از شما.

      و چقدر خوشحالم از بهراد نیکپور نوشتید، امیدوارم به زودی تلاش دوباره و حضور پر رنگشون رو در متمم ببینیم.

      • بهراد نیکپور گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

        خانم مرضیه رفعتی عزیز، ممنون که به یاد من بودید

        خواندن کامنت‌هایتان خیلی خوشحالم کرد.

        تمام تلاشم رو می‌کنم تا حضور پررنگ‌تری در متمم داشته باشم. ممنون برای انگیزه‌ای که به من دادید.

    • نگین گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

      سلام آقای ضامنی
      ممنون از شما که برای خوندن دیدگاه‌های ما وقت می‌ذارید
      به عنوان کسی که دیدگاه‌های زیادی رو می‌خونه، قانون یا برنامه خاصی برای این کار دارید؟
      مثلا زمانی که به متمم خوندن اختصاص میدید چند درصدش برای درس‌هاست و چند درصد به کامنت‌ها؟
      برای سر زدن و مرور درس‌های قبلی برنامه‌ی مشخصی دارید؟
      مثلا یک روز وقتتون رو به خوندن دیدگاه‌های دروس تفکر سیستمی اختصاص می‌دید؟ یا اینکه صرفا براتون خوندن دیدگاه‌ها مهمه و اینکه از چه درسی هستن مهم نیست؟

      • ضامنی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

        خانم چراغی سلام.

        از سه ماه نخست ثبت‌نام بگذریم که خیلی سردرگم بودم و جز نقش یک تماشاچی هیچ فعالیتی نداشتم.

        بعد از چندبار تمرین نوشتن و خواندن روش‌های نادرست متمم‌خوانی به این نتیجه رسیدم که برای من بهتره علاوه بر کند کردن سرعتِ خواندنِ درس، دست‌کم یک نوبت دو ساعته همان روز و روز بعد فقط تمرین‌ها رو بخونم بعدش تمرین خودم رو ثبت کنم.کامنت‌ها به خصوص اونایی که اصالت تجربه رو با خودشون دارند کمک زیادی به درک بهتر و بازتر درس می‌کنند.

        الان که کمی از سردرگمی در اومدم،به دلیل مشغله زیاد کاری برنامه‌‌ی دقیقی برای مطالعه ندارم اما قوانینی برای خودم وضع کردم.

        اینکه اگر زمانم برای مطالعه کمتر از دو ساعت بود،به جای خواندن درس جدید ،کامنت‌های جدید درس‌هایی رُ که قبلا خوندم رُ بخونم.هر چقدر هم که به یک درس مسلط باشم،خواندن تجربه‌های جدید در رابطه با اون درس برای من جذابه.در طول روز هم زمان‌های کوتاه خالی طبق قانون بالا متعلق به کامنت‌خوانی است.با این الزام شاید مدت زیادی طول بکشه که درس جدیدی رو بخونم اما حداقل از فضای درس‌هایی که خوندم دور نمی‌شم.

        بعضی از دوستان متفاوت می‌نویسند.آنقدر جذاب و پر محتوا که حتما پروفایل‌شان رُ چک می‌کنم و هر درسی که خودم‌ هم خوانده باشم اگر کامنت گذاشته باشند مطالعه می‌کنم.

        از طریق صفحه تنظیمات درس‌هایی که خودم خوندمُ تیک می‌زنم تا آخرین تمرین‌های مربوط به منُ نمایش بده.

        در واقع تک تک کامنت‌هایی که خوندم و امتیازاتی که دادم،به خاطر درک بهتر خودم از مطالب بوده.

        در نهایت فکر می‌کنم اگر مبنا را توصیه‌های متمم قرار بدیم و در کنارش تا جایی که از چارچوب متمم خارج نشیم سلیقه به خرج بدیم،متمم‌خوان بهتری می‌شیم.

        • نگین گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

          خیلی ممنون از پاسخ مفصلتون

          نکات آموزنده زیادی داشت برای من

          من هم رفتم تنظیمات دیدگا‌ه‌ها رو تغییر دادم تا بعد از این هدفمندانه‌تر دیدگاه‌ها رو بخونم

          تا الان فکر می‌کردم من معیارهای سختگیرانه‌ای برای نوشتن دیدگاه دارم ولی الان با خوندن روندی که شما برای ثبت دیدگاه طی می‌کنید تعریفم از سختگیرانه عوض شد!

          پی‌نوشت اول خطاب به گروه محترم متمم: به نظرم خیلی خوب میشد اگر چنین موضوعاتی تو متمم برای دعوت به گفتگو گذاشته بشه و هر کدوم از متممی‌ها (مخصوصا متممی‌های باسابقه) از قوانین متمم‌خوانی خودشون بگن

          مثلا اینکه چقدر توی نوشتن دیدگاه‌ به خودم سخت بگیرم هنوز واسم حل نشده. تا الان فکر می‌کردم زیاد دارم سخت می‌گیرم؛ چون خیلی وقت‌ها یکی دو پاراگراف به عنوان دیدگاه نوشتم و پاک کردمش چون فکر کردم چیز جدیدی برای گفتن ندارم. مثلا دیدگاهی که توی درس گری لارسون نوشته بودم یه هفته قبلش نوشته بودم و پاکش کرده بودم چون حس کردم به موضوع درس ربطی نداره و کسی پیدا نمیشه که جواب سوالم رو بده! و همون دیدگاه بعدا تبدیل شد به پرامتیازترین دیدگاهی که ثبت کردم!

          ولی الان با خوندن دیدگاه آقای ضامنی احساس می‌کنم هم‌چنان باید به این میزان سختگیری ادامه بدم

          پی‌نوشت دوم خطاب به همه متممی‌های عزیز: به شخصه از خوندن تمام دیدگاه‌هایی که تو این صفحه بودن خیلی لذت بردم و حس خوبی بهم دست داد. اینجا بیشتر، متمم رو به شکل خانواده‌ای دیدم که هوای همدیگه رو دارند. اگه مدت طولانی کسی دور باشه از متمم جای خالیش رو حس می‌کنن. به این نتیجه رسیدم بیشتر از چیزی که فکر می‌کردم دیده میشم و دیدگاه‌هام خونده میشه. قطعا همه این‌ها بهم انگیزه میدن توی متمم بیشتر از قبل فعالیت کنم.

    • بهراد نیکپور گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

      سلام محمدرضا ضامنی عزیز،

      خواندن کامنت شما و دیگر دوستان باعث شد بیشتر از قبل به حضورم در متمم و در کنار شما دوستان متممی افتخار کنم. خیلی ممنونم که به یاد بنده بودید.

      امیدوارم (و البته آمده‌ام که نهایت تلاش و کوشش‌ام رو بکنم تا) حضور پررنگ‌تری در این فضای آموزشی دوست‌داشتنی داشته باشم و بیشتر از شما و سایر دوستان یاد بگیرم.

  11. حسین نجفی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    سلام و وقت بخیر،
    من همیشه دیدگاه‌های بقیه دوستان متممی رو می‌خونم تا در معرض سلایق و علایق متفاوت باشم و دنیا رو تک بعدی نبینم. چون احساس می‌کنم ما همیشه سعی داریم تا در جمع‌هایی قرار گیریم که دیدگاه‌هامون را تایید می‌کنن.
    البته خب دلایل مهم دیگری هم هست. یکی این که بعضی کامنت‌ها به فهم بهتر درس می‌کنه. دو این که بعضی کامنت‌ها خودشون یه درسن! سه این که بعضی کامنت‌ها درس رو به مفاهیم آشنای دیگری وصل کردن که این ارتباط از چشم من پنهون بوده.
    در زمان گرفتن این هدیه ارزشمند و سخاوتمندانه هم در یک مراسم عروسی حضور داشتم و این هدیه رو تقدیم می‌کنم به پسر عمه‌ عزیزم که کنارم نشسته بود و این خوشحالی رو باهاش به اشتراک گذاشتم. (علیرضا نجفی)

  12. مرضيه رفعتي گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    مثل همیشه سپاسگزار تیم متمم و استاد عزیز هستم.

    و سپاس از همه دوستانی که لطف داشتند و کامنتهای من رو خوندن و نام اکثرشون در لیست بالا بود، برای همه این عزیزان آرزوی موفقیت دارم و تبریک می گم خدمتشون.

    اعتبار۴ ماهه رو به صورت ۲ هدیه ۲ ماهه تقدیم می کنم به خانم فاطمه پرسری و خانم فاطمه عرب. امیدوارم نام هر دو عزیز رو به زودی در لیست فعالان متمم ببینم.

  13. علی کریمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    متمم،  لامکانی دوست داشتنی

    ((متمم؛

    جهانی موازی،

    ماورای چهار بعد شناخته شده،

    لامکانی دوست داشتنی است.

    مملو از ذرات عظیمی که فهمیده شدن را انتظار می‌کشند.

     

    محمدرضا، معلم عزیز

    این جهان موازی را تو خلق کردی و حضور در آن را مدیون تو هستم.))

     

    متن بالا، برگرفته شده از این دیدگاه از دوست متممی آقای حسین صبوری است.

     

    حضور در متمم
    بودن کنار متمم و متممی‌ها
    هر امتیازی که به من داده شده است
    هر ریپلای که به من می‌شود
    و امروز این انتخاب متمم
    تماما برای من، ((افتخار و اقبال بلند)) است.

    **********************
    **********************

     

    صدای اسلحه و مرگ در مقابل صدای بوسه و زندگی

    سیستمی که صدای اسلحه و موشک تولید میکنه و صدای بوسیدن رو سانسور میکنه، پژواک کوتاهی در فضا خواهد داشت.

    نوشته بالا، بخشی از  این دیدگاه آموزنده دوست متممی آقای هیوا است.
    یک ماه از هدیه‌ام را به دوست متممی آقای هیوا تقدیم می‌کنم.
    تا این تقابل مرگ و زندگی، یادمان باشد.

    همانطور که محمدرضا عزیز در سرنوشت همه‌ی دیوارهای جهان اشاره کردند
    ((دیوارسازها، با نگاه به سرنوشت تمام دیوارها، از چین تا برلین، به سادگی خواهند فهمید که سرنوشت همه‌ی دیوارهای جهان، تبدیل شدن به یک جاذبه‌ی توریستی است.))

     

    و یادم باشد که زندگی در نهایت پیروز میشود .

    **********************
    **********************

     

    هدیه دادن به افرادی که از متمم برای خرید اشتراک ویژه، کمک مالی خواسته اند

    در این چندباری که قصد هدیه دادن داشته‌ام
    هر بار به ذهنم آمده است که هدیه خودم را در اختیار متمم قرار بدهم
    و بگویم به افرادی که از متمم برای اشتراک ویژه، کمک مالی خواسته اند
    کمک کند.

    اما هر بار یاد استدلال‌هایم در این دیدگاه و این یکی دیدگاه می‌افتم
    و می بینم، نیتم خیر است ولی خروجی نخواهد داشت.

    این نیت من
    مثل نیت‌های چپ‌ها و عدالتخواهان است
    نیتی خیر و برخواسته از احساسات پاک است
    ولی احمقانه هم هست

     

    واقعیت تلخ در این است
    مانند درس مالیات پنجره | نیت خیری که سنگفرش جادهٔ جهنم شد
    هر نیت خیری، لزوما به خروجی مطلوب، نخواهد رسید.

     

    **********************
    **********************

    هدیه دادن به دوستان متممی

    الان شش ماه هدیه متمم به من است
    و شش ماه هم هدیه‌ای که می‌توانم به سایر دوستان بدهم.
    دوستان متمم لطف می‌کنند که هدیه متمم به خودم را، به سایر دوستان تقدیم کنم.
    الان از ۱۲ ماه هدیه‌ای که در دستم است.

    یک ماه هدیه ام را مجددا به دوست متممی آقای هیوا از تقدیم می‌کنم.
    ایشان جزو افرادی هستند که نمی‌توان از دیدگاه‌های ایشان، به سادگی، عبور کرد.
    در  این دیدگاه در مذمت فرهنگ دستوری، دخالت در کار دیگران، امرها و نهی‌ها  صحبت کرده‌اند.
    و یادآور درس مالیات پنجره | نیت خیری که سنگفرش جادهٔ جهنم شد است.

     

    یک ماه از هدیه به دوست عزیز متممی‌ام، محمد خدادادی تقدیم می‌کنم.
    که گفتگوهای لذت بخشی بین ما رخ داده است.
    و در  این دیدگاه نلسون ماندلا را از زاویه‌ای دیگر معرفی کردند
    که اگر این دیدگاه ایشان نبود،
    بعید می‌دانم که در مورد نلسون ماندلا، مطالعه می‌کردم.

     

    یک ماه از هدیه را به دوست عزیز متممی مجتبی پورطالبیان تقدیم می‌کنم
    تا یادمان باشد که زندگی در نهایت پیروز میشود .

    یک ماه از هدیه را به دوست متممی محدثه فرسادکیا تقدیم می‌کنم.
    ایشان از دوستان متممی فعال هستند که چندماهی است که دیدگاهی از ایشان در متمم ندیده‌ام
    امیدوارم که هرجا که هستند، در سلامت و آرامش باشند.

    یک ماه از هدیه را به دوست متممی محسن لاله تقدیم می‌کنم.
    که گفتگوی لذت بخشی قبلا بین ما صورت گرفت.
    در این دیدگاه از عوارض خوردن چای در شب گفتند
    و باعث شد که من با نخوردن چای در شب، به خواب بهتر برسم.

    یک ماه از هدیه را به دوست عزیز متممی بابک نیکومنش تقدیم می‌کنم.
    به نظرم ایشان به طور جدی مشغول یادگیری و توسعه فردی در متمم هستند
    و همیشه نسبت به من، لطف دارند.

    یک ماه از هدیه را به دوست عزیز متممی علی محمد افراسیابی تقدیم می‌کنم.
    واقعا ایشان خیلی نسبت به دوستان متممی لطف دارند و به نظرم دیدگاه‌های آموزنده‌ای دارند.

    یک ماه از هدیه را به دوست عزیز متممی  محمدرضا ضامنی تقدیم می‌کنم.
    اگر از ایشان تشکر نکنم واقعا این هدیه دادن‌های من ناقص بود
    من از شما بابت تمام لطفی که  نسبت به دوستان متممی دارید
    متشکرم

    یک ماه از هدیه را به دوست عزیز متممی محمدصادق رستمی تقدیم می‌کنم.
    ایشان نسبت به من خیلی لطف دارند
    واقعا از دوستان پر تلاش متممی هستند
    و حقیقتا از دیدگاه‌های ایشان، می‌آموزم.

    یک ماه از هدیه را به دوست متممی خانم مونا رضایی تقدیم می‌کنم.
    در این دیدگاه به اهمیت ظرفیت برای ثروتمند شدن، اشاره کردند.
    یعنی بیش از ثروت، ظرفیت ثروت، مهم است.

    یک ماه از هدیه را به دوست عزیز متممی رضا سلیمی تقدیم می‌کنم.
    ایشان هم همیشه نسبت به من لطف دارند
    و ریپلای ایشان به دیدگاه من،
    باعث شد مجددا نوشته مهمان دنیا مخصوصا بخش ((دیدگاه‌ها)) را بخوانم

    سپس در آن نوشته ((مهمان دنیا))
    متوجه دو موضوع شدم.
    ۱٫ اگر ما کار نیکی انجام می‌دهیم،
    صرفا به زندگی خودمان معنا می‌دهیم
    وگرنه که عملا اثری بر دنیا نداریم.
    ۲٫یک بار زنده هستیم،
    فقط همین یک بار،
    فرصت تماشای جهان را داریم.

     

    **********************

    **********************

    یک تشکر ویژه 

    از همه دوستان متممی که با امتیاز دادن‌ها و ریپلای‌های خودشان به من انگیزه داده‌اند و من را راهنمایی کرده‌اند تشکر دارم.

    از این دوستان هم که لطف ویژه نسبت به من داشتند
    صمیمانه تشکر می‌کنم
    این دوستان من را ببخشند
    که متاسفانه به دلیل محدودیت حجم دیدگاه‌ها، بیش از این نمی‌توانم از لطفشان سپاسگذاری کنم

    سبحان فتوح‌آبادی
    جواد بشیرپور
    امیرحسین حسن‌زاده
    گروه متمم
    المیرا خزاعی
    مهدی خطیبی

     

    با بهترین آرزوها برای متمم و متممی ها

    • علی کریمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

      در رابطه با پیروزی زندگی

      به نظرم نگاه به دروس
      تصاویر جنگ جهانی اول
      جنگ رسانه ای؛ وقتی هنوز شبکه های اجتماعی نبودند
      تصاویری از قلعه‌های زیبای جهان
      م
      ی‌تواند، الهام بخش باشد.

       

    • ضامنی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

      آقای کریمی سلام.
      حضور شما و کامنت‌های شما باعث شده که من دقیق‌تر و عمیق‌تر مطالعه کنم.
      از شما بابت حضور در متمم سپاس‌گذارم. یادگیری در کنار شما و سایر دوستان متمم بی‌نهایت موجب خوشحالی و انگیزه‌ی رشد و انسان ماندن در من است.
      از شما خیلی ممنونم.

      • علی کریمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

        با سلام و وقت بخیر جناب ضامنی

        واقعا نظر لطف شما به من هست و من را خجالت زده خود می‌کنید.

        حقیقتا فعالیت‌های بسیار زیاد شما در متمم
        همیشه یکی از مواردی بوده است که باعث می‌شود
        من هم انگیزه‌ام برای فعالیت در متمم، بیشتر بشود.

        بابت لطفی که نسبت به من و سایر متممی‌ها دارید
        صمیمانه مجددا متشکرم

    • سلام علی جان
      از صمیم قلب بابت هدیه ارزشمندت خوشحال شدم و این اولین هدیه ای هست که در سال ۱۴۰۳ میگیرم.

      خوشحالم که در تشکر کردن ، من از تو من پیشدستی کردم :)

    • محمدصادق رستمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

      سلام به دوستان متممی

      ۱: علی جان، از هدیه بسیار ارزشمندی که تقدیم کردی، بسیار خوشحال شدم. ممنون که من رو با این صفت به خاطر داری: “واقعا از دوستان پر تلاش متممی هستند”، چون از دید خودم، خیلی فعال نیستم و متاسفانه فعالیتم منظم نیست. این پیام محبت‌آمیز شما، تلنگری هست برای من تا فعالیتم رو نظم بدم و براساس لیست اولویتی که برای خوندن دروس متمم تعیین کردم، مطالعه‌ی جدی رو شروع کنم. این رو هم اضافه کنم که من هم متقابلا از نظرات آموزنده شما بسیار یاد گرفتم. شما یک نمونه عالی برای توصیف معنای واقعی یک عضو (شهروند) “فعال” در متمم هستی.

      ۲: یک موضوع رو هم به عنوان شوخی مطرح می‌کنم. متمم در متن بالا این رو نوشته که: “مطابق رویه‌‌ای که همیشه داشته‌ایم، از ابتدا دربارهٔ تعداد نفرات لیست تصمیم نگرفتیم. بلکه جایی که شکست جدی در شاخص ایجاد شد، فهرست را متوقف کرده‌ایم.” وقتی داشتم می‌خوندم، این مورد از ذهنم عبور کرد که احتمالا “علی کریمی” به تنهایی گروه اول رو تشکیل می‌ده و به دلیل فعالیت زیادی که داره، جایی که اولین شکست جدی در شاخص ایجاد می‌شه، بعد از امتیاز ایشونه. :)

      ۳: سری قبلی آقا معلممون در دسته نخست بودن و گفته بودند: “این‌طور که در دسته‌بندی‌ها می‌شه دید، من اگر کمی بی‌دقتی و تنبلی کنم، ممکنه بیفتم در گروه دوم.” (لینک) همه‌مون می‌دونیم از سری قبل تا الان در کنار کارهای جاری، مشغله‌ی بسیار زیاد و سنگینی بواسطه “دوره صوتی آموزش هدف‌گذاری” (+) برای سال نو و انتشار “از کتاب” (+) داشتن، با اینحال اسمشون در گروه دوم لیست فوق قرار گرفته. این موضوع برای من هم بسیار آموزنده‌ست و هم سبب شرمساری بابت فعالیت بسیار کمی که دارم.

      ۴: ضمن تشکر از متمم به خاطر هدیه‌ی فوق‌العاده‌شون و راه و رسم و شیوه‌ی آموزنده‌ای که ترویج می‌کنن، هدیه پیشنهادی رو تقدیم می‌کنم به خانم فاطمه عباسی.

  14. همین صحبت ها و کارهای متمم یک انگیزاننده خوب شد برای من که بیشتر به کامنت ها اهمیت بدم. واقعیت اینه که اوایل عضویتم در متمم خیلی جاها دوست داشتم به کامنت های دیگران پاسخ بدم و مثلا بگم این موضوعی که گفتی در فلان کتاب هم بررسی شده یا مثلا در این رابطه فلان پادکست بد نیست اما خب کامنت ها رو طولانی و طویل می نوشتم و پاک می کردم!

    یه جور ترس همراهم بود که البته موفق شدم ریشه یابی کنم و خیلی مفید بود.

    کم کم خیلی راحت تر تونستم دیدگاهم رو بنویسم و نقد شدن رو بپذیرم.

    امیدوارم تعداد روزهای عضویت در متمم یا تعداد کامنت ها و امتیاز هایی را که گرفتیم ، مانعی برای صحبت کردن در نظر نگیریم. همه این ها هستند تا دلیلی باشند برای استفاده بیشتر ما از متمم شاید یکی از مواردی که باعث میشد در گذشته من کمتر دیدگاهم رو بنویسم تعداد روزهای خیلی کم عضویتم و یا تعداد امتیاز های خیلی پایینم بود که البته اشتباه بود و امیدوارم این اشتباه رو کسی مرتکب نشه.

    از دوستِ متممی عزیزم علی کریمی کمال تشکر را دارم که همیشه به من لطف داشته و با کلام قشنگش پاسخهای زیبایی به دیدگاه های من داده. علی یکی از فعال ترین ها در امتیازدهی و گفت و گو هست و من آدمی هستم که از گفت و گو انرژی میگیرم! . :) عاشق پیاده روی هایی هستم که زمان رو فراموش میکنم و با یک نفر غرق در صحبت میشم.

    امیدوارم که بیش از پیش ما متممی ها با هم گفت و گو کنیم.

    زیباتر از هرچیز اشاره متمم به این نکته هست که نقص هایی وجود داره. پذیرش یک مشکل اولین قدم در جهت رفعش هست. امتیاز دادن به یک کامنت ضعیف نمره منفی داره اما خواندن و امتیاز ندادن به یک کامنت ضعیف امتیاز مثبت نداره و ای کاش میشد به بعضی کامنت های ضعیف پاسخ داد. گاهی واقعا کامنت اینقدر کوتاه و یا اینقدر خارج از موضوع هست که هیچ پاسخی به نظرم نمیرسه.

    • علی کریمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

      سلام محمد جان

      اول از همه، انتخابت به عنوان شهروند تلاشگر متمم را تبریک می‌گویم.
      و بابت لطف همیشگی‌ات نسبت به من،
      من را خجالت زده می‌کند و کمال تشکر را دارم.

      من هم از گفتگوهای بین خودمان،
      چیزهای زیادی یاد می‌گیرم و بسیار در موردش فکر می‌کنم.

      در مورد پیاده‌روی‌های دو نفره که زمان را از دست بدهی
      اشاره کردی
      منم مثل خودت هستم.

      گویا شباهت‌های ما متممی‌ها به همدیگر
      بسیار بیشتر از ((میانگین شباهت‌های افراد به همدیگر)) در جامعه است :)

      • سلام علی جان

        از لطفت ممنونم

        خیلی دوست دارم فضای متمم به دنیای واقعی هم سرایت پیدا کنه یعنی Event هایی هم برگزار بشه و بتونیم دیدار داشته باشیم.

        امیدوارم یکی از طولانی ترین پیاده روی های عمرم رو در کنارت تجربه کنم :)

        • علی کریمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

          سلام مجدد محمد جان

          مثل همیشه به من لطف داشتی و زودتر تشکر کردی
          امیدوارم که بتوتم جبران کنم.

          منم امیدوارم که فضای متمم به دنیای جغرافیا هم سرایت کنه

          ولی از یه طرف که فکر می‌کنم
          همانطور که  محمدرضا عزیز در نوشته سرنوشت همه‌ی دیوارهای جهان اشاره کردند
          ممکن است ((دو نفر در شبکه‌های اجتماعی)) به نسبت ((دو تا همسایه دیوار به دیوار))
          بیشتر با همدیگر معاشرت و نزدیکی داشته باشند.
          بیشتر با همدیگر، صحبت کنند.

          سر همین موضوع،
          فکر می‌کنم که ما تا همین الان هم
          به لطف متمم
          ساعت‌ها با یکدیگر قدم زده‌ایم.

          البته منم مثل خودت،
          امیدوارم این پیاده روی در دنیای جغرافیایی هم رخ بدهد.

          بازم بابت پیش‌دستی‌ات در لطفت به من
          متشکرم

  15. فرشید گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    یکی از بخش های مورد علاقه من در متمم، دیدگاه های پرطرفدار هفته یا دیدگاه های پرطرفدار هر درس است.
    در آخر هم که از طرف مجموعه متمم و در این بخش ازشون تقدیر میشه.
    بشخصه خیلی زیاد آموختم از این افرادی که اسمشون در لیست هست و درسهایی رو که نتونستم ارتباط برقرار کنم، با خوندن تمرین و مثال های این عزیزان برام قابل درک شدن.
    ممنونم از این عزیزان که علم و آموخته هاشونو در قالب نظرات با ما به اشتراک میزارن و باعث رشد میشن.
    حقیقتش من قبل از گوش دادن به مجموعه هدف گذاری، در آغاز سال یکی از اهدافم این بود بتونم تو جمع این افراد باشم و بتونم تا آخر سال تارگت ۵۰۰امتیاز متمم رو بزنم.
    البته بعد از گوش دادن به مجموعه هدف گذاری، این هدف گذاری عملکردی رو  تبدیل کردم به هدف گذاری از جنس یادگیری و هدفم این شد که درکنار شما دوستان عزیز بتونم سطح دانش خودمو افزایش بدم.

  16. الهام گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    با اینکه متاسفانه خیلی در متمم فعال نیستم (اغلب هفته‌ای ۳ ساعت) ولی همیشه مشتاقانه لیست دوستان فعال رو دنبال می‌کنم و امیدوارم خیلی زود من هم بتونم یکی از متممی‌های فعال و مفید باشم.

    در اینجا به همه دوستان فعال متممی تبریک می‌گم و ازشون سپاسگزارم که با نظرات مفید و فعالیتشون متمم رو پربارتر و غنی‌تر می‌کنند.

  17. صبا کیانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    بعد از اون غیبت طولانی که داشتم، فکر نمیکردم اسمم رو در لیست بالا ببینم. با چشم های از تعجب گرد شده و ذوق زدگی خاصی به اسمم نگاه کردم و گفتم “منم هستم!”
    همیشه با خودم فکر میکنم چه چیزی بهتر از زندگی زیسته آدمها و نقطه نظراتشون از پشت عینک هایی که زندگی طی سالیان و با گرفتن عمرشون بهشون داده میتونه به آدم درس بده؟
    خوندن کامنت های دوستان، بخصوص دوستانی که تجربیات، دانش و افکارشون رو با سخاوتمندی در اختیار بقیه ی اعضا میذارن، برای من موهبت بزرگیه.
    اگرچه افرادی که از کامنت هاشون همیشه لذت بردم و یاد گرفتم کم نیستند، دلم میخواد اسم تعدادی رو که ذهنم یاری میکنه بخاطر بیارم اینجا بنویسم و ازشون تشکر کنم:
    محمدرضا شعبانعلی معلم عزیزم
    علی محمد افراسیابی
    مونا رضایی
    پوریـا پرهیـزکار
    محمدرضا رضائی
    محمدرضا ضامنی
    طاهره خباری
    مرضیه رفعتی
    امید که همیشه سالم و تندرست باشید.
    دوست دارم هدیه اشتراک رو به خانم طاهره خباری تقدیم کنم بخاطر کامنت های آموزنده شون و لطفی که همیشه در امتیاز دادن به من داشتند.

  18. محسن تمدن پور گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    ممنون از متمم عزیز.
    هدیه را تقدیم می‌کنم به مهدی جلالی که از کاربرهای با تجربه و فعال متمم هستند. یک دیدگاه زیر یکی از درس‌های مذاکره خوندم که ایشون به رودربایستی در مذاکره اشاره کرده بودند. با خوندن اون دیدگاه جرقه‌ای در ذهن من زده شد که به باخت‌های خودم و دیگران در مذاکره به علت رودربایستی فکر کنم.

    یکی از خوبی‌های متمم و خوندن دیدگاه‌ها در اون اینه که با مواردی که در فرهنگ ما بیشتر دیده میشه زیاد روبرو می‌شم. احتمالاً اگه صد تا کتاب معتبر دنیا در حوزه مذاکره را بخونم هیچ کدوم در مورد رودربایستی در مذاکره صحبت نکنند!

    • مهدی جلالی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۸ درس)

      ممنون محسن‌جان. بابت هدیه‌ی ارزشمندت بی‌نهایت ازت سپاسگزارم. خیلی خوشحالم که کامنت من تونسته برای شما مفید باشه. با شما موافقم؛ تمرین‌ها و کامنت‌های متمم جزو جدانشدنی درسها هستند. خود شما از بهترین‌های متمم هستین. لطف شما رو هرگز فراموش نمی‌کنم.

  19. پوریـا پرهیزکـار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۹ درس)

    بابت هدیه ارزشمند متمم سپاسگزارم.

    شخصا، از اینکه در بین جامعه فرهیخته متمم حضور دارم، بسیار خرسندم و با افتخار خودم را دانشجوی همیشگی متمم می‌دونم.

    در این بخش می‌خواهم از دوستان متممی که بیشترین امتیاز را به من داده‌اند تشکر ویژه کنم :

    فاطمه نظردخت
    علی محمد افراسیابی
    چیمن
    محمدرضا ضامنی
    حسام مرحمتی
    امیر جافری
    مهدی م
    محمدجواد یعقوبی
    محمدرضا رضائی
    عرفان محبی جو

  20. مونا رضایی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    حدود یک سال و خرده‌ای است که متمم بخشی از روتین زندگی روزانه من شده و صبح‌ها اولین کاری که می‌کنم با شور و اشتیاق سری به آن می‌زنم. در طی این مدت، اکثر اوقات در گوشه‌ی ذهنم، بصورت کاملا ناخودآگاه و با آگاهی از اینکه‌ می‌دانم اکثر کامنت‌هایی را که می‌نویسم مانند سایر دوستان به اندازه کافی غنی نیستند یا جایی برای اضافه کردن حرفی ندارند. این احساس را در ذهنم دارم که حتی برای یک‌بار هم شده توسط معلم محترمم، آقای محمدرضا شعبانعلی، مورد توجه قرار گیرم. البته کاملا به این موضوع واقفم که در یک جامعه آموزشی گسترده، این امر انتظار زیادی ‌است و استاد گرامی هم همیشه با کمال محبت، با امتیاز دادن‌هایشان باعث انگیزه من شده‌اند. در واقع، فکر می‌کنم ریشه این تمایل از کودکی من نشات می‌گیرد.
    در کودکی، برای ابراز وجود خودم در بین برادر و خواهران خوش سرزبانم، با موهای بور، طلایی و لخت و لب‌هایی برجسته به رنگ هلویی و رنگ چشمانی که نیز طبق لباس با مزاج‌شان متغییر است، رنگی بین سبز و آبی دارند که به آنان جذابیتی چند برابر می‌دهد. در مقایسه با من که کودکی ته‌تغاری‌، کم‌حرف با چشمان قهوه‌ای عسلی و موهایی تقریبا تیره، انبوه و‌ موج‌دار، با رنگی گرم و دلنشین زیتونی بودم، باید حتما چیز مهمی در چنته داشتم و کاری خارق‌العاده انجام می‌دادم تا توجه پدر و مادرم رو بخودم جلب کنم تا احساس کنم که دیده و شنیده شده‌ام‌ و حضورم در خانواده ارزشمند است!
    این احساسات گاهی در متمم هم گریبانم را‌ می‌گیرد که آیا حضورم در خانواده متمم ارزشمند است یا نه؟ اما بلافاصله خودکنترلی به سراغم می‌آید. سریع کنترل خودم رو بدست‌ می‌گیرم و تلاش می‌کنم تا ریشه الگوهای رفتاری خودم رو شناسایی، کشف و تجزیه و تحلیل کنم و بیشتر از این‌ به این احساسات قدرت، اختیار و اجازه ابراز وجود ندهم.
    درست نمی‌دانم اما ‌جایی خواندم که ما باید این دنیا رو جای بهتری برای زندگی کنیم؛ یکی این‌ کار را با پرورش گل و گیاه انجام می‌دهد، یکی فرزند خوبی تربیت می‌کند و بنظر من یکی هم با اشتراک گذاشتن نظرات و تجربیاتش دنیا را جای بهتری برای زندگی می‌کند و شاید هم مسیر زندگی یک فرد را عوض کند. بارها برای خود من پیش آمده، جمله‌ای یا کامنتی از دوستان بارها در ذهنم تکرار شده و به من کمک کرده و برایم الهام‌بخش بوده‌است. مارک منسن می‌گوید: “ما آدم‌های زندگی‌مان رو خودمان انتخاب می‌کنیم؛ یعنی دوست داریم با افرادی دوست بشویم که علایق، دیدگاه‌ها و تجارب مشترکی با ما دارند.” بنابراین، بنظرم بدلیل اینکه ما انسان‌ها با تفاوت در سلیقه‌ و تفکر میانه خوبی نداریم پس خواندن کامنت‌های دوستان ما رو به تفکر فراتر از چهارچوب‌ تجربه‌های محدود خودمون وادار می‌کند و به ما کمک می‌کند متوجه شویم که دیگران با سلیقه‌ها و اندیشه‌های متفاوت، چه نظراتی دارند.
    در آخر، از تیم متمم بابت این هدیه ارزشمند و از متممی‌های عزیز بابت کامنت‌های تاثیرگذار و زیباشون بسیار سپاس‌گزارم. هدیه‌ی خودم رو هم با احترام به آقای هومن اصغری تقدیم می‌کنم، که این روزها با تلاش و انگیزه‌ی بسیار بالا در حال یادگیری مهارت جدیدی هستند و لابه‌لای همین روزهای پرمشغله، خواندن مبحث توسعه فردی رو در اهداف ماه آینده‌شون ‌قرار داده‌اند. امیدوارم این هدیه براشون فرصتی رو ایجاد کنه که متمم‌خوانی رو زودتر شروع‌ کنند.

    • مونا رضایی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

      سلام
      ممنونم. من هم به نوبه‌ی خودم این موقعیت باارزش رو به شما تبریک می‌گم و امیدوارم همیشه موفق باشید. با اینکه گاهی وقتی می‌خواهم کامنتی بنویسم، در دلم احساس ترس و اضطراب می‌کنم که الان شما می‌آیید و بمن تذکر می‌دهید یا نکته‌ی آموزشی را بی‌مقدمه در جواب به من یادآور می‌شوید اما سعی می‌کنم احساساتم را نادیده بگیرم و نظر خودم را بیان کنم و امیدوارم ارزش نظر و مشارکت همه‌ی ما همچنان باقی بماند و به تبادل‌نظرهای سازنده با یکدیگر ادامه دهیم.
       
      متأسفانه، بعد از اینکه دیدگاهم رو نوشتم، به یاد آوردم که این مطلب رو کجا مطالعه کردم:
      باید دنیا را کمی بهتر
      از آن چیزی که تحویل گرفته‌ای تحویل دهی.
      خواه با فرزند خوب
      خواه با باغچه‌ای سرسبز
      خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی.
      اگر حتی فقط یک نفر با بودن تو
      ساده‌تر نفس کشید،
      یعنی تو موفق شده‌ای!

      “گابریل گارسیا مارکز”

      • علی کریمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

        با سلام و وقت بخیر مجدد

        اگر ریپلای من باعث احساس ناخوشایندی در شما شده است
        واقعا ببخشید
        واقعا قصد من تذکر دادن یا چیز دیگری مثل آموزش نبوده است.

        صرفا چون خودم در ابتدا نگاهم به بهتر کردن دنیا؛
        ((باید)) بود
        به مرور زمان فهمیدم، ((بایدی)) در کار نیست و این نیاز ما است.
        تمام این حرف‌ها ((صرفا روایتی از مسیر خودم بود))
        مجددا می گویم اگر هم حس ناخوشایندی در شما ایجاد کرد
        معذرت می‌خواهم

        اگر هم بخواهید من از متمم خواهش می‌کنم که کلا ریپلای من را حذف کند.

        قبل از این ریپلای
        من به دلیل دیدگاه‌های آموزنده‌ای که دارید
        مخصوصا این دیدگاه، که داشتید
        قصد داشتم هدیه‌ای هرچند کوچک را از جانب خودم به شما تقدیم کنم.
        که در نهایت هم در این دیدگاه موفق شدم.

        پیشاپیش هم زادروتان را تبریک می‌گویم
        محمدرضا عزیز در هزار تولد و یک مرگ… متن قشنگی را درباره تولد نوشته‌اند
        هر بار که تولد خودم یا فرد دیگری است
        یاد این نوشته می‌افتم

        معرفی این نوشته زیبا هم صرفا چیزی بود که در ذهنم هست
        نه قصد تذکری در کار است
        نه آموزشی
        چون این نوشته را به هرکس معرفی کردم،
        خواندن این نوشته را نزدیک به تولدش
        بسیار لذت بخش خوانده است.

        با بهترین آرزوها