Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی مقدمه‌ای بر تفکر سیستمی (کلیک کنید)


برنامه ریزی برای توسعه مهارتهای فردی


برنامه ریزی توسعه فردی - توسعه مهارتهای فردی

اصطلاح مهارت های فردی (Personal Skills) از جمله اصطلاحات رایج دهه‌های اخیر است.

در ابتدا به این خاطر در این اصطلاح از واژه‌ی فردی استفاده می‌شود که آن را از مهارت های سازمانی (Organizational Skills) جدا کنند.

مهارت‌های سازمانی شامل مهارت‌هایی فرض می‌شد که برای تمرین و به‌کارگیری آن‌ها باید بستر سازمانی یا لااقل فضای همکاری و تعامل جمعی فراهم باشد.

به عنوان مثال، مهارت‌های تفویض اختیار، کار تیمی و نیز گزارش نویسی، از جمله مهارت‌هایی هستند در نگاه نخست، احساس می‌کنیم برای فضای سازمانی و محیط کسب و کار مفیدند.

از سوی دیگر، جنبه‌ی فردیِ مهارت‌هایی مانند خوش‌نویسی، نواختن ساز، فن بیان و تسلط کلامی، در نخستین نگاه، بیشتر به چشم می‌آید.

اما امروزه به تدریج، مرز میان مهارتهای فردی و مهارتهای سازمانی مبهم‌تر می‌شود.

افزایش پیچیدگی و کاهش‌ پیش‌بینی‌پذیری زندگی، تنوع سبک های زندگی قابل تصور، در هم آمیختگی کار و زندگی شخصی، رونق کارآفرینی و رواج فرهنگ برخاسته از استارت آپ و ده‌ها عامل دیگر از این دست، باعث شده که دسته بندی مهارتها بر اساس قلمرو آن‌ها (فردی و سازمانی) دیگر چندان کارآمد نباشد.

تقسیم بندی مهارتها به دو دسته فردی و سازمانی دیگر مانند گذشته امکان پذیر نیست

مهارتی مانند تفویض اختیار، حتی در محیط خانواده و پرورش کودکان نیز مصداق دارد. هم‌چنان که تصمیم گیری نیز در هر دو حوزه‌ی زندگی فردی و سازمانی مصداق دارد.

حتی گزارش نویسی – که ظاهراً سازمانی به نظر می‌رسد – می‌تواند برای تقویت نظم شخصی در زندگی فردی ما نیز کاربرد داشته باشد و مورد استفاده قرار بگیرد.

به همین علت، طی سال‌های اخیر اصطلاح مهارت فردی کمتر به‌کار برده می‌شود و اصطلاح دقیق‌ترِ توسعه فردی (Personal Development) رایج شده است.

وقتی از توسعه فردی و برنامه ریزی برای توسعه فردی حرف می‌زنیم، مسئله‌ی اصلی این است که مهارت (چه فردی و چه سازمانی) در نهایت قرار است من را به فردی توانمندتر تبدیل کند.

فردِ تواناتر طبعاً می‌تواند برای خود و سازمانش هم موثرتر و ارزش‌آفرین‌تر باشد.

توسعه فردی (یا به تعبیر قدیمی‌تر آن: توسعه مهارتهای فردی) یک اقدام مقطعی نیست؛ بلکه مسیری طولانی است که باید گام به گام طی شود.

به همین علت، بدون #برنامه ریزی امکان‌پذیر نیست.

با توجه به این‌که بخش عمده‌ای از درس‌های متمم، با هدف آموزش و توسعه مهارت‌ها طراحی و ارائه شده، این مجموعه‌ درسِ خاص، نه با هدفِ آموزش یک مهارت تازه، بلکه با هدف کمک به برنامه ریزی بهتر برای توسعه فردی و استفاده‌ی بهتر از سایر آموزش‌های متمم طراحی و ارائه شده‌اند.

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند:    ایلیا حجازی ، فرات حسن پور ، هما حسنی ، الهام طهماسبی ، فرین رضایی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری توسعه مهارتهای فردی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه توسعه مهارتهای فردی
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۵۴ نظر برای برنامه ریزی برای توسعه مهارتهای فردی

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : سینا شهبازی

    راستش را بخواهید تیتر این درس اصلاً برایم جذّاب نبود و جزو گزینه‌های روی میزم نبود ولی خب پیشنهاد دوست خوبم، حمید طهماسبی عزیز، را به این راحتی نمی‌شود ردّ کرد.

    فقط یک نکته را برای دوستانی که تازه به متمّم می‌پیوندند عرض کنم. احتمالاً اکثریّت ما اوایل که سرفصل مباحث را می‌دیدیم، برایمان بسیار جذّاب بود تا همۀ آن‌ها را باهم بخوانیم و همه‌چیز را باهم یاد بگیریم. فکر می‌کردیم همۀ این‌ها ،همزمان، مشکل ما را حلّ می‌کنند امّا یادمان نرود که ما انسانیم و باید دست به انتخاب بزنیم و اولویّت‌بندی کنیم.

    من هم مثل شما اکثریّت مطالب را دوست دارم یاد بگیرم ولی خب وقتی نمی‌توانم، اولویّت‌بندی می‌کنم و سعی می‌کنم "جوّگیر" نشوم.

    توصیۀ من هم به شما همین است. اولویّت‌بندی کنید و هرلینکی را باز نکنید تا از اصل مطلب منحرف نشوید.

    امیدوارم که هرچه زودتر، راه خودمون رو پیدا کنیم و آهسته و پیوسته با متمّم و متمّمی‌ها حرکت کنیم و از این شاخه به اون شاخه نپّریم.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .