انسانهای موفق قبل از صبحانه چه میکنند؟
شاید عنوان این نوشته برای شما ساده یا عجیب باشد، اما جالب است که بدانید این عنوان، یکی از مطالبی است که مورد توجه بسیاری از انسانها است. سایت Inc.com، نشریه فوربس، لورا وندرکام در کتابی به همین نام، Business Insider و بسیاری از نشریات دیگر به این موضوع پرداختهاند. طبیعی است که بخشی از برنامه صبحگاهی افراد موفق، تابع سلیقه است. اما در اینجا تلاش کردهایم فصل مشترک این برنامهها را مرور کنیم:
مورد اول – انسانهای موفق زود از خواب بلند میشوند! این جمله ساده اما مهم است. به هر حال اگر میخواهیم قبل از صبحانه کار خاصی انجام دهیم یا از افراد موفق در کارهای قبل از صبحانه الگوبرداری کنیم، باید قبل از صبحانه فرصتی داشته باشیم! ضمن اینکه در تمام روز (به عبارتی ساعات بعد از صبحانه…) زنگ موبایل و صدای پیام و پیامکها، فرصت تمرکز و فکر کردن و «لحظات کیفی» را از ما میگیرند. بنابراین زود بیدار شدن میتواند «فرصتهای کیفی» را برای ما ایجاد کند. در حالت عادی، چند دقیقه قبل از خوابیدن و چند دقیقه قبل از بلند شدن از بستر، تنها لحظات کیفی زندگی روزمره ماست. بنابراین اشتباه نکنید. اگر یک ساعت زودتر از خواب بیدار شویم و از این یک ساعت قبل از صبحانه درست استفاده کنیم، ساعات کاری روزانه خود را ۱۰٪ افزایش ندادهایم. زمان کیفی روزانه خود را شاید ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ درصد افزایش دادهایم! لورا وندرکام در کتاب خود توضیح میدهد ۹۰ درصد مدیرانی که مورد مطالعه قرار داده است قبل از ساعت ۶ صبح از خواب بیدار میشوند. باب ایگر مدیرعامل دیزنی مطالعه روزانه خود را ساعت ۴:۳۰ صبح شروع میکند.
مورد دوم – نخستین برنامه بعد از بیداری، تمرینهای فیزیکی است. این تمرینها ممکن است نرمش، پیادهروی یا هر چیز دیگری باشند که جدای از کمک به سلامتی، سطح هوشیاری را بالا میبرند. با توجه به مشغله جدی انسانهای بزرگ و موفق، میتوان حدس زد که نرمش صبحگاهی به معنای پر کردن اوقات فراغت نیست. بلکه ابزاری برای افزایش کارآیی روزانه است.
مورد سوم – برنامهریزی و فکر کردن به مهمترین کارهای روز و هفته و زندگی، کاری است که فقط صبح هنگام، و قبل از شروع برنامه روتین روزمره امکان پذیر است. زمانی که هنوز همکار و همسر و والدین و فرزند و مدیر و کارمند، فرصت تمرکز و برنامه ریزی را از ما نگرفتهاند. نویسندگانی که عادت نکردهاند شب هنگام بنویسند (چون عادت بسیاری از نویسندگان نوشتن های شبانه است) عموماً صبح زود را برای نوشتن انتخاب می کنند.
مورد چهارم – اختصاص زمان کیفی به اعضای خانواده و شریک عاطفی در برنامه صبحگاهی بسیاری از افراد موفق جا دارد. ما معمولاً شبهنگام و زمان پس از پایان کار و زندگی روزانه را، برای اعضای خانواده و شریک عاطفی خود صرف میکنیم. دو مشکل در این الگوی رفتاری وجود دارد. اول اینکه در آن زمان خستهایم و گاهی تمرکز و حوصله ما کم است. دوم اینکه این «حال خوب»، تنها برای ما باعث «خواب خوب» میشود. شاید صبح زمان کمتری در اختیار داشته باشیم، اما ذهن شاد و پرانرژی داریم و هنوز فرسوده نشدهایم. صرف صبحانه با خانواده، ارسال پیامک برای یک دوست و هر کار دیگری از این جنس، میتواند جدای از احساس خوبی که در آن لحظه ایجاد میکند، انرژی خوبی برای زندگی و کار روزانه نیز همراه ما روانه کند.
مورد پنجم – از فرصت چای و قهوه صبحگاهی، برای ایجاد و توسعه شبکه کاری و دوستی استفاده میکنند. مدتهاست که شامهای کاری، در رقابت با اثربخشی شدید صبحانههای دوستانه رنگ باختهاند. خستگی، فرسودگی، ترشحات هورمونی شبانه، همه و همه، فضا را برای شکلگیری یک شبکه ارتباطی دوستانه یا شکلگیری یک رابطه کاری مولد تنگ میکنند. به همین دلیل، بررسیها نشان میدهد که انسانهای موفق ترجیح میدهند زمان صبحانه یا چای و قهوه صبحگاهی خود را به این کار اختصاص دهند. ذهن ما صبح هنگام، هنوز آزاد و رها است. اما شبهنگام، خسته و فرسوده و آلوده به تنشهای روزانه، بر سر میز چای و قهوه و شام مینشیند.
مورد ششم – مرور رویدادها و اشیا و فرصتهای خوب و تداعیهای لذتبخش. برای برخی از ما، ممکن است گلدانی که گوشه اتاق قرار گرفته یادآور لحظات و خاطراتی شیرین باشد. برای دیگری، کارت پستال تبریک تولد یک دوست خوب. برای دیگری، مرور مکالمه پیامکی دوستانه یا عاشقانهای که شب قبل با دوست خود داشتهایم. برای یکی خاطرات مسافرت عید سال قبل. انسانهای موفق، همیشه عمداً یا ناخودآگاه بخشی از وقت صبحگاهی خود را به مرور این تداعیهای شیرین میگذرانند. این حس خوب، میتواند به سادگی، روزی کاملاً متفاوت را برای ما بسازد. اگر یادگارهایی از این نوع خاطرات دارید، آنها را در اطراف بستر یا میز کار یا میز صبحانه خود نگه دارید.
مورد هفتم – بررسی ایمیلها و پیامکها – خدایان مدیریت زمان (آنها که همه جا از این مهارت سخن میگویند) یکی از ترفندهای طلایی خود را مدیریت ایمیلها و خواندن آنها و منتقل کردن این زمان به زمانهای خستگی و فرسودگی و بی حوصلگی میدانند. چون معتقد هستند که پاسخگویی به ایمیلها و خواندن ایمیلها، کاری بسیار زمان بر و کم اثر است. اما اکثر انسانهای موفق، در زمان صبحگاهی خود، وقتی را به مطالعه و پاسخگویی ایمیلها اختصاص میدهند. ممکن است بگویید آنها ایمیلهای مهم دارند و من همه ایمیلهایم، ایمیل های فوروارد شده تفریحی است! اتفاقاً همین عادت صبحگاهی میتواند نجات بخش شما باشد. ما شبهنگام یا لا به لای کار روزمره، گاهی ساعتها درگیر ایمیلها و پیامها و … میشویم. فکر میکنیم در حال استراحت هستیم. اما همین ایمیلها هم از ما انرژی زیادی میگیرند. ممکن است اگر برنامه بررسی ایمیلها را به صبح منتقل کنیم، متوجه شویم که بسیاری از ایمیلهایی که در میل باکس ما وجود دارند و هر روز وقت و انرژی ما را برای اخبار زرد بیخاصیت میگیرند، اساساً بهتر است در فهرست اسپمها باشند!
مورد هشتم – مطالعه اخبار روزانه در قالب روزنامههای کاغذی یا وب سایتهای خبری شاید بیشتر از ۱۵ دقیقه وقت نخواهد. اما با این کار، روز من با آگاهی کامل از شرایط ایران و جهان آغاز میشود. معمولاً انسانهای موفق، رسانههایی از دو انتهای طیفهای سیاسی و اقتصادی را بررسی میکنند تا همیشه برآوردی نزدیکتر به واقعیت جاری داشته باشند.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری سبک زندگی من به شما پیشنهاد میکند:
- سبک زندگی | تعریف سبک زندگی چیست و مولفه های آن کدامند؟
- تعریف سلامت چیست؟ مولفه ها و شاخص های سلامت کدامند؟
- معرفی کتاب زندگی های روزمره | بن هایمور
- چای یا قهوه؟ کدام بهتر است؟
- انسانهای موفق قبل از صبحانه چه میکنند؟
- گوشت خواری یا گیاه خواری؟ | از کتاب در جست و جوی طبیعت
- چگونه کارایی روزانهام را نابود کنم یا کاهش دهم؟
- چرا همیشه خسته ام؟
- اثرات و عوارض کم خوابی و بی خوابی
- چند پیشنهاد برای خواب راحت شبانه
- چند جمله از کتاب نکته های کوچک زندگی | اچ جکسون براون
- قانون مورفی چیست؟ | قوانین مورفی چه چیزی را به ما میآموزند؟
- اگر میخواهید موفق نباشید…
- کارهایی که هر روز به شکل نادرست انجام میدهیم
- کسانی که جسم و ذهن ما را مسموم می کنند
- چرا باید وابستگی به موبایل را کاهش دهم؟
- مواجهه با انسانهای سمی
- مهربانی های کوچک زندگی
- مدیریت رابطه عاطفی | رابطه عاطفی سالم چه نشانه هایی دارد؟
- فواید و خواص دوش آب سرد در برنامه روزانه زندگی ما
- پرکاربردترین اپلیکیشن موبایل شما چیست؟ (اندروید | iOS | ویندوز)
- نوموفوبیا چیست؟ آیا شما هم گرفتار آن هستید؟
- درباره بلند حرف زدن با خود!
- برخی از فواید گوش دادن به موسیقی
- نکته هایی در مورد موفقیت که کمتر به ما میگویند
- درباره دوستی: آیا هنوز باید با او دوست بمانم؟
- چرا خوشحال نیستیم؟
- شاخص توده بدنی چیست؟ فرمول BMI و معنای آن
- کپسول زمان | آیا به خودتان هدیه میدهید؟
- کافه مرگ | حرف از مرگ و زندگی در کنار چای و قهوه
- در ستایش پیاده روی | راه رفتن برایمان عادی نشود (ارلینگ کاگه)
- مکان سوم چیست؟ | مسئلهٔ مکان را جدی بگیریم
- چرا پیاده روی میکنیم؟ | فردریک گرو در کتاب فلسفه پیاده روی پاسخ میدهد
- فواید پیاده روی و مضرات آن و عادتهای ما در زمینه پیاده روی
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : گروه متمم
محمود عزیز.
چیزی که مینویسم صرفاً نظر شخصی منه.
احتمالاً میدونی که من کمتر از ۳-۴ ساعت میخوابم و به ندرت خواب بیشتر از ۴ ساعت رو به خاطر دارم.
بسیار هم از سبک زندگیم راضی هستم و ساعات خواب رو هم در انتظار ساعات بیداری، با سختی به سر میکنم.
اما احساس امروز من بعد از ۱۷ سال که به این سبک زندگی کردم اینه که اگر درست مدیریت میکردم و به جای اینکه دو سه سال اخیر به پرورش یک تیم حرفهای بپردازم این کار رو حدود ۸ سال پیش شروع میکردم شاید میتونستم با ۶ ساعت خواب هم، همین خروجی و لذت رو داشته باشم.
البته بگم. من اگر پرورش تیمم رو هم زودتر شروع میکردم، احتمالاً الان خوابم رو بیشتر نمیکردم و فقط خروجیم بیشتر میشد!
اما به هر حال.
همیشه به جوانترهایی که از من روش کمتر خوابیدن رو میپرسند، میگم: کاش روش بهتر مدیریت کردن ساعات بیداری رو بپرسید.
شاد باشی محمود جان.
محمدرضا