ساموئل جانسون | هر یک از ما با همه فرق داریم، حتی با خودمان!

ساموئل جانسون (Samuel Johnson) را میتوان از بزرگترین چهرههای ادبیات و زبان انگلیسی در قرن هجدهم دانست. کسی که در جستارنویسی، زندگینامهنویسی، تألیف واژهنامه، نقد ادبی، نمایشنامهنویسی، شعر، تحلیل مسائل اخلاقی و بسیاری از قلمروهای دیگر فعالیت کرد و تقریباً در همهٔ این حوزهها صاحبنام و تأثیرگذار بود. ما پیش از این هم جستاری از جانسون را با عنوان زوال دوستی در درس حمایت اجتماعی متمم نقل کردهایم.
اکنون قصد داریم یکبار دیگر و در قالب پاراگراف فارسی متمم به سراغ جانسون برویم؛ اما نه از زبان خودش. بلکه میخواهیم چند بند پایانی از کتاب «جهان در سیوهشت فصل» یا «The WORLD in Thirty-eight CHAPTERS» را بخوانیم. این کتاب را نویسنده و منتقد انگلیسی هنری هیچینگز (Henry Hitchings) تألیف کرده و کوشیده به بهانهٔ نقل داستان زندگی ساموئل جانسون، آموزههایی از نگاه و مدل ذهنی او برای مخاطب امروز استخراج کند. اگر به کتابهای زندگی نامه و خاطرات علاقه داشته باشید، احتمالاً این کتاب را میپسندید.
هیچینگز کتابهای جذاب و آموزندهٔ متعددی دربارهٔ تاریخچه فرهنگ و زبان دارد و با نوشتههایش افراد بسیاری را به این حوزه علاقهمند کرده است.
آنچه در ادامه میخوانید بخشهایی از آخرین بندهای آخرین فصل کتاب اوست. او گاهی در نوشتهاش به جای ساموئل از شکل کوتاهشدهٔ آن یعنی سَم استفاده میکند:
برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبتنام به تعداد قابلتوجهی از درسهای متمم دسترسی پیدا خواهید کرد نمونهٔ آنها را میتوانید از طریق لینک زیر ببینید:
نمونه درسهای کاربر آزاد متمم البته اگر بخواهید به همهٔ درسهای متمم دسترسی داشته باشید، لازم است حق اشتراک بپردازید.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
ثبتنام | اطلاعات بیشتر فهرست درسهای متمم
نویسندهی دیدگاه : مونا رضایی
با خواندن مطالب، یاد پستی از آقای پویا شفیعی افتادم که در آن نوشته بود:
از آن چه انجام میدهیم، نفرت داریم.
به آن چه در برابرش موضع میگیریم، حسرت میخوریم.
و آن چه را که از آن میترسیم، میپرستیم.
ما ریاکار نیستیم.
ما تناقض درونی داریم.
و این تناقض درونی ما را میکشد، درست همانطور که به کمک آن زندهایم.