Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


تعریف شایستگی و کاربرد آن در مدیریت منابع انسانی – درس ۲


تعریف شایستگی در مدیریت منابع انسانی

همانطور که در درس قبل درباره‌ی تعریف شایستگی توضیح دادیم، طبقه بندی واحد و یک مدل یکسان در مورد تعریف شایستگی وجود ندارد. اگر چه تعدد مدلها به هیچ وجه ارزش این نگرش را کاهش نمی‌دهد. چون همه‌ی این مدلها به هر حال از زوایای مختلفی به یک مفهوم واحد توجه می‌کنند. به هر حال هر مدلی از تعریف شایستگی‌ها در نهایت باید بتواند در دو حوزه‌ی زیر به مدیر منابع انسانی کمک کند:

ارزیابی و آموزش و توسعه منابع انسانی از جمله:  ارزیابی نیروی انسانی جدیدی که قرار است به سازمان ملحق شود، برنامه ریزی برای آموزش و توسعه نیروی انسانی،  ارزیابی عملکرد منابع انسانی و لحاظ کردن شایستگی‌ها در مکانیزم جبران خدمت و پاداش کارکنان.

ترویج الگوهای ارزش سازمانی: به هر حال، هر سازمانی ارزش‌هایی دارد که به عنوان یکی از ریشه‌های استراتژی سازمان مورد توجه قرار می‌گیرند (در بررسی و مرور کتاب ساختن برای ماندن، درباره ارزش‌ها و نقش آنها در استراتژی سازمان حرف زدیم). یکی از بهترین جاهایی که می توان ارزش‌ها را از طریق آنها تزریق و تعیین کرد، شایستگی‌هایی است که برای کارکنان سازمان تعیین می‌شود.

بنابراین به جای توجه به اختلاف نظر‌های جزیی و کم اثر در تعاریف، می‌کوشیم با استفاده از مفهوم شایستگی، آن را در دو حوزه‌ی بالا به کار بگیریم. یکی از رایج ترین – و شاید کلاسیک‌ترین- طبقه بندی‌ها در حوزه‌ی شایستگی، این است که شایستگی‌ها را در سه حوزه‌ی دانش، مهارت و توانایی بررسی می‌کنند. چون نام این سه حوزه با حروف K و S و A آغاز می‌شود، مخفف آنها یعنی KSA را هم زیاد می‌شنویم.

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

تمرین:

در صورتی که تمایل داشته باشید با مفهوم شایستگی بیشتر آشنا شوید، می‌توانید مقاله آقای مجید مشهودی را در این زمینه بخوانید. این مقاله در ماهنامه تدبیر وابسته به سازمان مدیریت صنعتی، منتشر شده است.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت منابع انسانی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت منابع انسانی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۶ نظر برای تعریف شایستگی و کاربرد آن در مدیریت منابع انسانی – درس ۲

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : نیلوفر شیری پور

    مقاله بسيار خوبي بود

    امروزه دغدغه اكثر مديران پيدا كردن كارمنداني است كه از حداقل شايستگي مورد نياز آن ها برخوردار باشند،اما شايد بايد شايستگي ها، توانايى و مهارتها را در افراد ساخت تا به دنبالشان گشت

    داستان جالبي دارم در مورد كسي كه فكر ميكرد هيچ مهارت و توانايى ندارد ولي مديرعامل يك هلدينگ بزرگ شد

    يكي از دوستان دوران دبيرستانم ، كنكور داد اما قبول نشد ( در واقع تا دبيرستان هم كه آمد، با تقلب هايي كه به او ميرساندم آمد، چون ما سر امتحان پشت هم مي افتاديم )و متاسفانه از هيچ درسي خوشش نمي آمد و به نظر خودش و من حتي در خانه داري هم مهارت نداشت، پدرش او را نزد عمويش به آلمان فرستاد و ما دورا دور با هم در تماس بوديم،ايشان الان مدير عامل يك هلدينگ بزرگ است و به سه زبان صحبت مي كند، دكتراي خود را هم گرفت، هر چند هيچ إصراري به گرفتنش نداشت، آخرين باري كه به ايران آمد از زيادي پيشنهادهاي كاري كلافه شده بود

    او به من گفت كاش تو هم مي آمدي، درس خواندن اگر درست انجام شود مي تواند يك لذت باشد، و كار كردن ميتواند زندگي را متحول كند،او معتقد بود مهارتها و توانايى ها در كشورهاي جهان سوم ميسوزند و براي كسي هم مهم نيست

    به نظر من فرهنگ هر خانواده و هر كشوري در كاشت و پرورش بسياري از ksa ميتواند بسيار مهم باشد، گاهي فكر مي كنيم كسي كه از دانشگاه پيام نور يا علمي كاربردي يا غيره آمده است ، مهارت و توانايى لازم را ندارد، و فراموش مي كنيم كه فقط بستري براي رشد مي خواهند، شايد اين بستر يك سازمان با فرهنگ سازماني درست،... باشد، كه بتواند توانايى هر فرد را تشخيص داد و به رشد رسانيد، و شايد همين مورد مهمترين دليل موفقيت دوست عزيز من است

    با تشكر

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .