Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


تبلیغات همسان (Native Ad) چیست و چه کاربردی دارد؟


تبلیغات همسان یا Native Ad

همه به تجربه می‌دانیم که در نخستین بازدید از یک وب‌سایت، بنرهای تبلیغاتی بیشترین شانس دیده‌شدن را دارند.

چون ما به عنوان بازدید‌کننده، پس از چند مرتبه بازدید (مثلاً از یک سایت خبری) به تدریج با محل قرار گرفتن تبلیغات آشنا می‌شویم و ناخودآگاه، هنگام مشاهده‌ی مطالب، بخشی از تصویر را که به تبلیغ اختصاص پیدا کرده نادیده می‌گیریم.

پدیده‌ای که بیش از دو دهه است به خوبی شناخته‌شده و از آن با عنوان Banner-blindness یا نابینایی نسبت به بنرهای تبلیغاتی نام برده می‌شود.

چه کسانی باید نگران این پدیده باشند؟

کسانی که سایت‌ها و پلتفرم‌هایی برای تولید محتوا و گردآوری مخاطب تأسیس کرده‌اند و امیدوار هستند با انتشار پیام‌های تبلیغاتی دیگران، درآمد کسب کنند (در روش‌های کسب درآمد از تولید محتوا توضیح داده‌ایم که کسب درآمد از تبلیغ، یکی از انگیزه‌های رایج برای تولید محتواست).

سایتی را در نظر بگیرید که از خواص شنبلیله تا کارت امتیازدهی متوازن مطلب گردآوری و منتشر کرده و به این امید است که با فروش فضای تبلیغاتی در ستون‌های کناری و بالای صفحه، درآمد کسب کند. اما مخاطبان می‌آیند و مطالب را می‌خوانند و می‌روند و روی هیچ تبلیغی کلیک نمی‌کنند.

یا فرض کنید هنگام جستجو در گوگل، بازدیدکنندگان لینک‌های مد نظر خود را پیدا کنند و بدون کلیک روی هر گونه تبلیغ، به سراغ مطالب برتر پیشنهادی گوگل بروند.

یا شرایطی را در نظر بگیرید که کاربران در شبکه های اجتماعی، صرفاً به پیگیری ارتباطات و دوستان و تقویت شبکه‌ی ارتباطی خود بپردازند و روی هیچ تبلیغی کلیک نکنند.

در چنین شرایطی، جریان درآمد این سایت‌ها، پلتفرم‌ها و ابزارها، تضعیف شده یا به‌کلی نابود خواهد شد.

با توجه به این‌که تبلیغات – حداقل طی سال‌های اخیر و تا این لحظه – یکی از مولفه‌های اصلی کسب درآمد در دیجیتال مارکتینگ است، متخصصان تبلیغات آنلاین و فعالان بازاریابی محتوا طی سال‌های اخیر، همواره دنبال روش‌های افزایش کلیک‌ خوردن تبلیغات (= افزایش نرخ CTR) و جلوگیری از نابینایی نسبت به تبلیغ‌ها بوده‌اند.

تبلیغات همسان یا Native Ads پاسخی به این دغدغه است.

منظور از تبلیغات همسان چیست؟

تبلیغ همسان به شکلی از تبلیغات گفته می‌شود که در آن، محتوای تبلیغاتی کاملاً با ساختاری مشابه بستر و محیط تبلیغ ارائه و عرضه شود.

تبلیغ همسان در اینستاگرام به این معناست که تبلیغ، درست مانند یک پست در میان سایر پست‌های اینستاگرام نمایش داده شود.

در گوگل هم استفاده از تبلیغ همسان به این معناست که لینک های تبلیغاتی با ساختار و ظاهری شبیه لینک های معمولی (و نه به شکل بنر یا سایر الگوهای متفاوت) نمایش داده شود.

به تصویر زیر نگاه کنید (این تصویر حاصل جستجوی عبارت Native Ad در گوگل است):

مثال تبلیغات همسان در سایت گوگل

دو لینکی که توسط گوگل در بالای فهرست تبلیغ شده‌اند، کاملاً شبیه سایر لینک‌ها نمایش داده می‌شوند. تنها تفاوتی که وجود دارد نمایش علامت Ad در کنار آن‌هاست.

به عنوان آخرین مثال، اگر روزی متمم بخواهد از Native Ads استفاده کند، باید مقالات تبلیغاتی را درست در تایملاین صفحه‌ی اصلی و در میان سایر مطالب و درس‌ها منتشر کند.

مزایا و معایب استفاده از تبلیغات همسان

مهم‌ترین مزیت استفاده از تبلیغ همسان، بهتر دیده‌شدن و افزایش نرخ کلیک خوردن است. اما این تنها مزیت تبلیغات همسان نیست. مزیت دیگر، تمیز‌تر شدن شکل ظاهری واسط کاربری (User Interface) است. چون با استفاده از این نوع تبلیغ، ظاهر همگن‌تر و یکنواخت‌تری به وجود می‌آید.

اما ایرادهایی هم در این روش وجود دارد. از جمله این‌که ممکن است مخاطب، به سادگی نتواند محتوای اصلی و محتوای تبلیغی را تشخیص دهد و از این جهت، آزار ببیند.

به همین علت، معمولاً با کلماتی نظیر Ad و Sponsored به مخاطب یادآوری می‌شود که محتوای مورد نظر، در ازاء پرداخت پول توسط تبلیغ‌دهنده، برای او نمایش داده شده است.

نقطه‌ی ضعف دیگر هم این است که ممکن است محتوای تبلیغ، با استانداردهای بستر عرضه‌کننده همخوان نباشد. البته معمولاً رسانه‌هایی که تبلیغات همسان منتشر می‌کنند، تا حدی مراقب هستند که چنین اتفاقی نیفتد. اما همیشه این احتمال وجود دارد که تصویر برند، در ذهن مخاطب تضعیف شده و یا حتی تخریب شود.

برچسب و علامت‌گذاری تبلیغات همسان

یکی از مهم‌ترین بحث‌ها و چالش‌های Native Ads، موضوع برچسب‌گذاری یا Labeling است.

طبیعتاً اگر از تبلیغ‌دهنده بپرسید، دوست دارد هیچ نوع علامت مشخصه‌ای، تبلیغ او را از محتواهای دیگر جدا نکند تا به حداکثر نرخ CTR دست پیدا کند. اما از سوی دیگر، با این کار اعتماد مخاطبان رسانه از بین خواهد رفت و ممکن است تصویر برند آسیب ببیند.

از سوی دیگر، اگر علامت‌گذاری بسیار شفاف و واضح باشد، ممکن است نرخ کلیک بسیار پایین بیاید و این کار باعث می‌شود که درآمد منتشرکننده‌ی تبلیغ کاهش پیدا کند.

بنابراین اگر قصد دارید با انتشار تبلیغات همسان درآمدزایی کنید، مهم است تصمیم بگیرید که می‌خواهید در کجای این طیف قرار بگیرید:

  • یک انتهای طیف: برچسب‌گذاری شفاف و واضح، CTR پایین، درآمد کم، اعتبار بالا نزد مخاطب
  • انتهای دیگر طیف: برچسب‌گذاری مبهم (یا حتی عدم استفاده از برچسب)، CTR بالا، درآمد زیاد، کاهش اعتماد و آسایش مخاطب

تمرین و مشارکت در بحث

می‌توانید به عنوان مخاطب، چند نمونه‌ی مثبت و خوشایند (قابل تحمل) از تجربه‌ی Native Advertising را ذکر کنید؟

آیا مواردی بوده که به نظر شما Native Advertising به اعتماد و احساس خوب‌تان لطمه زده باشد؟

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به این درس و ۸۵ درس دیگر دربارهٔ تولید محتوا، استراتژی محتوا و دیجیتال مارکتینگ برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است. تا کنون ۹۳۰۶ نفر از متممی‌ها مجموعاً ۷۵۴۷ تمرین در این مباحث ثبت کرده‌اند.

با عضویت ویژهٔ متمم علاوه بر این ۸۵ درس به هزاران درس دیگر از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

  دیجیتال مارکتینگ  |   بازاریابی محتوا  |  سئو

  سواد دیجیتال  |  شبکه های اجتماعی  |  تسلط کلامی

  گیمیفیکیشن  |  ایمیل مارکتینگ  |  اسلایدسازی

  جستجو با گوگل  |  مدل کسب و کار

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم درس‌های مدیریت و کسب و کار)

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری استراتژی محتوا به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه استراتژی محتوا

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۶۸ نظر برای تبلیغات همسان (Native Ad) چیست و چه کاربردی دارد؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : امید وکیل آزاد

    نمونه ایی که شاید ناخوشایند نیست :

    تبلیغات ویدیوئی اول یوتیوب یا آپارات که بعد از چندثانیه می توانید تبلیغ را رد کنید . حس بدی به شما نمی دهد . همینکه احساس میکنید خودتان باعث کنسل شدن ادامه پخش تبلیغ می شوید حس خوبی به شما میدهد.

     

    نمونه 100درصد ناخوشایند :

    تبلیغات تصویری و یا ویدئویی در وسط بعضی برنامه های گوشی موبایل که علامت ضربدر هم برای بستن ندارند و باید صبر کنید تبلیغ بازی یا نرم افزار در طی مدتی مشخص پخش شود بطوریکه اینترنت ، زمان و اعصاب شما را جویده نموده و به اعتماد و احساس خوب‌مان خنجر زند.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .