Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


چه کسانی را به کار می‌گیرید: افراد مناسب یا افراد واجد شرایط؟


اهداف و انتظارات آموزشی متمم در این درس
کد درس: ۲۹۳۰۴
از دوستان عزیز متممی انتظار می‌رود پس از مطالعه این درس:
  • به تفاوت دو اصطلاح افراد مناسب و افراد واجد شرایط توجه داشته باشند.
  • در واگذاری پروژه‌ها به افراد و یا پذیرش افراد جدید در پروژه، افراد واجد شرایط را با افراد مناسب اشتباه نگیرند.
  • چه در مورد خود و چه در مورد اطرافیان و همکاران، تشخیص دهند که کدام شاخص، وزن بیشتری در تصمیم‌گیری‌ها و انتخاب‌ها دارد: مناسب بودن یا واجد شرایط بودن.
انتخاب افراد واجد شرایط

شرکت کوچکی داریم و می‌خواهیم طراحی کمپین تبلیغاتی شرکت را به صورت یک پروژه به یک فرد واگذار کنیم.

شرکت تا امروز سیستم رسمی مدیریت کیفیت نداشته است. با توجه به مناقصه‌های جدیدی که می‌خواهیم در آنها شرکت کنیم، قرار است استقرار نظام مدیریت کیفیت را در قالب یک پروژه به یکی از همکاران شرکت بسپاریم.

یک شرکت کوچک تاسیس کرده‌ایم که قرار است کار کنترل کیفیت محصولات یک کارخانه را به صورت پیمانکاری بر عهده بگیرد و اکنون در حال تکمیل تیم خود هستیم.

می‌خواهیم یک نفر را استخدام کنیم تا تولید محتوای دیجیتال شرکت و حضور ما در فضاهای دیجیتال و پلتفرم های اجتماعی را مدیریت کند.

کدام مسئله را در اولویت قرار می‌دهیم؟ مناسب بودن؟ یا واجد شرایط بودن؟

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

تمرین:

حرف‌ها و تقسیم‌بندی بلبین، چه نکات و خاطرات و تجربیاتی را برای شما تداعی می‌کند؟ آیا مصداق‌هایی برای آن در استخدام یا در انتخاب یکی از همکاران فعلی برای یک فعالیت جدید، دیده‌اید؟

به فرض که مشاهدات و گزارش‌های بلبین را بپذیریم، آیا راهکارهایی به ذهن‌تان می‌رسد که بتوانند چالش‌های ناشی از این تعارض را کاهش دهند؟ (راهکارهای شما برای چه حالتی مفید است؟ استخدام یک عضو جدید؟ یا تغییر موقعیت یک عضو فعلی در گروه و تیم)

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت پروژه های کوچک به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت پروژه های کوچک

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۷۸ نظر برای چه کسانی را به کار می‌گیرید: افراد مناسب یا افراد واجد شرایط؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : علیرضا محمدی

    به خاطر دارم در سال 1380 بخشنامه اي از طرف وزارت  دفاع وقت ابلاغ شده بود كه در آن جذب نيرو انساني كارشناس الزاما  بايستي از تعدادي دانشگاه انگشت شمار خاص آن هم با شرايط معدل خاص تر براي سازمان هاي زير نظر وزارت دفاع و پشتيباني نيرو هاي مسلح  انجام شود . با ادبيات مقاله ارائه شده رويكرد كاملا به سمت واجد الشرايط بودن بود و اصلا اين ها به دنبال فرد مناسب نبودند .اين در حالي بود كه من به عينه مي ديدم كه جه افراد با تجربه تر و با انگيزه تري در رويداد مصاحبه ها براي تصدي شغل هاي كه اتفاقا به قدرت شهود وابسته بود تا بينش مردود مي شدند و سازمان وقتي ديد كه جذب نيرو با اين شرط و شروط به منزله منزوي شدن و از دست دادن نيرو ها خوب و مناسب است كمي كمربند خط قرمز را باز تر كرد . و اين با اسم چند دانشگاه ديگر هم اضافه شد ضمن اينكه شرط معدل هم خيلي مهم نبود.

    مورد دوم در شركت خودمان بود كه تجربه ارزشمندي بود و بر مي گردد به سال 1385 وقتي يكي از دستگاه هاي ماشين كاري خراب شد مديريت وقت معتقد بود كه ما در مجموعه فني و مديريت فني تعدادي مهندس مكانيك داريم كه قطعا اين ها مي توانند  مشكل را حل كنند و از طرفي مديريت واحد تعميرات نيز تشخيص را طوري داده بود كه بايد كلا فاتحه ماشين را مي خوانديم و اجازه بازديد و كارشناسي فرد ديگري را نمي داد ولي با توجه به شناختي كه من از فرد خاصي در بيرون از مجموعه خودمان داشتم به هر حال مديريت را قانع كردم كه ايشان هم نظري بدهند و كارشناسي كار كنند . دليل مخالفت آقايان در ابتدا اين بود كه ايشان كه تحصيلات ندارد و زبان بلد نيست لذا هنوز براي حل مسئله به دنبال فرد واجد الشرايط بودند تا مناسب .به هرحال اين بزرگوار ديپلمه كار ما را راه انداخت و هنوز هم دستگاه بدون مشكل كار مي كند.

    من معتقدم عدم درك اين دو واژه و يا اصطلاح ريشه در جاي دارد كه ما فارغ التحصيل دانشگاه رشته مهندسي را به اشتباه كارشناس معرفي مي كنيم در حالي كه او در سخاوتمندانه ترين حالت مجوز كار در حوزه خاصي را دارد .لذا لزوما مناسب نيست اگر فرض كنيم واجد الشرايط باشد.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .