تحلیل تکنیکال- درس ۵: شاخص میانگین متحرک MA

اگر قبل از شروع این درس از تحلیل تکنیکال، درسهای استعاره ای برای درک شاخصها و نیز تقسیم بندی انواع شاخصها را مطالعه نکردهاید، لطفاً قبل از مطالعه ادامه این مطلب، دو درس اشاره شده را مطالعه فرمایید.
در این مرحله از آشنایی با تحلیل تکنیکال، میخواهیم برخی از متداولترین شاخصهای تحلیل تکنیکال را مرور کنیم. شاخص های تکنیکال، معیارهای عددی هستند که هر کدام به صورت فرمولی خاص از ترکیب پارامترهای مختلف بازار، حاصل میشوند. عموم شاخصهای تکنیکال بر روی قیمت معاملات تمرکز دارند.
ساختن شاخص، کار پیچیدهای نیست و هر کسی میتواند هر شاخصی که دلش میخواهد را بسازد. به عنوان مثال، ما میتوانیم شاخصی به نام شاخص متمم مطرح کنیم و آن را به صورت زیر تعریف نماییم:
شاخص متمم =
(قیمت امروز سهم الف + دو برابر قیمت دیروز سهم ب + هفت و نیم برابر قیمت سه هفته پیش سهم ج) تقسیم بر (میانگین قیمت سهم الف و ب)
تعریف کردن یک شاخص به همین سادگی است. به خاطر همین است که در تقسیم بندی انواع شاخصها اشاره کردیم که یک مدیر، همه دقیقههای تاخیر کارکنانش را با هم جمع میزند و به عنوان یک شاخص مورد بررسی قرار میدهد.
آنچه مهم است مفید بودن یک شاخص است. شاخص تکنیکال مفید، شاخصی است که بتواند به تحلیل روند بازار کمک بهتری کرده و ابزاری مناسب برای ارزیابی تصمیمهای معاملاتی باشد.
همانطور که از درسهای اول تحلیل تکنیکال به خاطر دارید، هدف از تحلیل تکنیکال انجام معجزهای در سرمایه گذاری و بورس و بازارهای مالی نیست. بلکه کاهش سهم خطاهای انسانی و خطاهای احساسی در تحلیل و ارزیابی شرایط موجود است.
میانگین متحرک به عنوان یکی از سادهترین شاخصها، در این زمینه میتواند کمک خوبی محسوب شود. در درسهای آینده به شاخصهای جدیتر و پیچیدهتر و نحوه تحلیل و استفاده از آنها خواهیم پرداخت.
ضمناً از هم اکنون به عنوان یک قرارداد برای استفاده از نمادها، هر جا که از میانگین متحرک صحبت کنیم از MA استفاده میکنیم و تعداد روزهای آن را بلافاصله بعد از MA میآوریم. بنابراین MA9 یعنی میانگین متحرک ۹ روزه.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تحلیل تکنیکال به شما پیشنهاد میکند:
- بورس در ایران: تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال؟
- نمودارهای تحلیل تکنیکال چه چیزی را نشان می دهند؟ – درس ۱
- نقش احساسات در تغییرات نمودار قیمت بازار سهام – درس ۲
- روانشناسی خطوط مقاومت و حمایت در نمودارهای تکنیکال – درس ۳
- شکل گیری خطوط روند و افق زمانی در نمودارهای تکنیکال
- سرمایه گذاری و سوالهای کلیدی قبل از آن
- تحلیل تکنیکال- درس ۵: شاخص میانگین متحرک MA
- تحلیل تکنیکال – درس ۶: شاخص میانگین متحرک نمایی EMA
- تحلیل تکنیکال – درس ۷ – میانگین متحرک همگرایی واگرایی
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
ثبتنام | اطلاعات بیشتر فهرست درسهای متمم
نویسندهی دیدگاه : بهزاد اندیشمند
برای یادگیری و تمرین ، قیمت سهام شرکت اپل رو در 20 روز اخیر وارد اکسل کردم و شاخص میانگین متحرک 3 ، 10 و 15 روزه رو با استفاده از کتابخانه Data Analysis محاسبه کردم و نتایج زیر حاصل شد :
زمانی که در حال نوشتن این کامنت هستم ، بازار جهانی روز های بدی را سپری میکند که یکی از دلایل اساسی آن شیوع ویروس کرونا بصورت جهانی است .
همانطور که میبینید طبق این شاخص در 3 روز آینده قیمت سهام تغییر چندانی نخواهد داشت و در 10 یا 15 روز آینده ، کاهشی اندک خواهد داشت .
راستی برای محاسبه این شاخص ها نیاز نیست از اکسل استفاده کنید و من فقط برای تمرین سراغش رفتم . برای بورس جهانی از Meta trader و برای بورس ایران از Mofid trader استفاده میشه که نسخه بومی سازی شده متا تریدر هست .