Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


آدرس IP چیست و از آی پی چه استفاده‌ای می‌شود؟


اهداف و انتظارات آموزشی متمم در این درس
کد درس: ۶۱۲۰۸
پیش‌نیاز مطالعه‌ درس آدرس آی پی از دوستان عزیز متممی انتظار می‌رود پس از مطالعه این درس:
  • بتوانند مفهوم آدرس IP را توضیح دهند.
  • بتوانند آدرس IP کامپیوتر، موبایل و سایر وسایل متصل به شبکه خود را پیدا کنند.
  • تفاوت آدرس IP استاتیک و آدرس IP دینامیک را به صورت مختصر شرح دهند.
  • بتوانند بگویند که چرا پروتکل IPv4 به تدریج جای خود را به IPv6 می‌دهد.
فشار ذهنی هنگام مطالعه
نیاز به مشارکت شما
کسب و کار
زندگی
IP چیست و چه کاربردی دارد؟ آی پی

یکی از اصطلاحات پایه‌ی دنیای دیجیتال که همه‌ی ما بارها آن‌را شنیده‌ایم آدرس IP است.

IP مخفف Internet Protocol است و کد یا آدرسی است که به دستگاه‌های متصل به اینترنت اختصاص داده می‌شود.

البته بدون دانستن معنای IP هم کار ما در اینترنت راه می‌افتد و بسیاری از کسانی که از اینترنت استفاده می‌کنند، ممکن است مفهوم آن را به درستی ندانند.

با این حال، آشنایی با آدرس آی پی می‌تواند درک عمیق‌تری از اینترنت و زیرساخت‌‌های آن برای ما ایجاد کند.

آدرس IP در سطح شبکه معنا پیدا می‌کند

نخستین نکته‌ای که قبل از شروع صحبت باید به آن توجه کنیم این است که آدرس IP در سطحِ شبکه معنا پیدا می‌کند.

وقتی می‌گوییم آدرس IP در سطح شبکه معنا پیدا می‌کند منظورمان این است که IP چیزی زیربنایی‌تر از وب و اپلیکیشن‌ها و اینترنت است.

حتی اگر دو یا سه کامپیوتر هم داشته باشیم که قرار باشد با یکدیگر یک شبکه (Network) را تشکیل دهند و با یکدیگر ارتباط داشته باشند، نیاز است که هر یک از آنها آدرس مشخص داشته باشند.

حالا اگر تعداد این کامپیوترها بیشتر شد و در نقاط مختلف دنیا پخش شدند و به جای شبکه داخلی (Internal Network) یک شبکه بین‌المللی (Internet) داشتیم، باز هم همان‌ آدرس‌دهی لازم می‌شود.

اگر موبایل‌ها و اپلیکیشن‌های آنها خواستن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند باز هم همان آدرس‌دهی می‌تواند استفاده شود.

اگر قرار شد اپلیکیشن‌ها و Server‌ها با هم در تماس باشند، باز هم آدرس‌دهی لازم است.

اگر هم وب‌سایت‌ها بخواهند با یکدیگر در ارتباط باشند یا به هم لینک بدهند، باز هم نیازمند آدرس و آدرس‌دهی هستند.

به همین علت می‌گوییم IP یک مفهوم زیربنایی در سطح شبکه است و هر چیزی که بر زیربنای شبکه ساخته می‌شود به نوعی با آدرس آی پی ارتباط پیدا می‌کند.

کاربرد آدرس IP در اینترنت

محدودیت در دسترسی کامل به درس‌های سواد دیجیتال

دوست عزیز. دسترسی کامل مجموعه درس‌های سواد دیجیتال برای اعضای ویژه‌ی متمم در نظر گرفته شده است.

  تعداد درس‌ها: ۷۶ عدد

  دانشجویان این درس: ۶۹۴۳ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۳۸۹۴ مورد

 البته با عضویت ویژه، به مجموعه درس‌های بسیار بیشتری به شرح زیر دسترسی پیدا می‌کنید:

 فهرست درس‌های متمم

البته اگر به تسلط بر تکنولوژی و سواد دیجیتال علاقه دارید، احتمالاً مطالعه‌ی مباحث زیر برایتان در اولویت خواهد بود:

  آموزش CRMاتوماسیون بازاریابی

  استراتژی محتوا | آموزش بازاریابی محتوا | دیجیتال مارکتینگ

  آموزش سئو | ایمیل مارکتینگ | شبکه های اجتماعی

  شبکه های اجتماعی | تولید محتوا

  دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درس‌ها)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

اگر با بحث IP و پروتکل‌های شبکه آشنا هستید، چه نکات دیگری به ذهن‌تان می‌رسد که مناسب می‌دانید با دوستان خود که به تازگی با این مفهوم آشنا شده‌اند بگویید؟

طبیعتاً انتظار ما توضیحات تخصصی یا کپی مطلب از سایت‌های دیگر نیست. بلکه توضیحاتی ساده و مبتنی بر تجربه است که فکر می‌کنید می‌تواند برای سواد دیجیتال مفید باشد.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری سواد دیجیتال به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه سواد دیجیتال

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۷ نظر برای آدرس IP چیست و از آی پی چه استفاده‌ای می‌شود؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : نوید طبسی

    برای اینکه جواب سوال شما رو یکم دقیق تر بدم اول چند تا واژه رو به زبان ساده تعریف می کنم تا با هم اشتباه گرفته نشوند.
    سرور : سرور درواقع یک کامپیوتر هست (دقیقا مثل کامپیوتری که در خانه یا محل کار دارید ولی معمولا قوی تر) که ای پی استاتیک دارد.
    هاست:فرض کنید کامپیوتری که به عنوان سرور در اختیار دارید کامپیوتر خوبی هست و منابع زیادی دارد. شما می توانید این منابع رو تقسیم کنید بین چند نفر هرکدام دسترسی به بخشی از این منابع دارند.پس هاست می شود اون سهمی که شما از یک سرور در اختیار دارید. به زبان خیلی ساده و غیر تخصصی شما یک خانه در اختیار دارید که هر اتاق این خونه رو به یک شرکت اجاره دادید.
    وب سایت: فایل هایی که شما در یک قسمت از فضایی که در اختیار دارید می گزارید از طریق مرورگر قابل دسترس هستند. به این هاست گفته می شود. باز اگر بخوام با مثال بگم وب سایت مانند ویترین مغازه هست . شما به عنوان مشتری فقط ویترین رو می بینید و به سایر قسمت های فروشگاه دسترسی ندارید.

    دامنه :طبق تعاریف بالا دسترسی به وب سایت بالا از طریق ip هست ولی برای راحتی کار و سخت حفظ کردن ip برای دادن نشانی از دامنه استفاده می کنند. در واقع زمانی که شما در مرورگر ادرس http://motamem.org را تایپ می کنید مرورگر این اسم رو به ادرس ip تبدیل می کند و به اون ip درخواست می دهد .(جواب سوال شما)

    ما از vpn معمولا به ۲ دلیل استفاده می کنیم(کاربردهای تخصصی تر هم دارد).
    ۱-وب سایتی که ما می خواهیم از خدماتش استفاده کنیم به دلیل تحریم ها اجازه استفاده ایرانی ها رو نمی دهد.
    ۲- حکومت ایران بر اساس سیاست های خودش اجازه دسترسی به بعضی سایت رو به شهروندان نمی دهد.

    تفاوت این دو در این هست که در اولی اون وب سایت ip های ایران رو مسدود کرده در حالت دوم isp های ایرانی براساس دستور دولت اجازه دسترسی به یک سری ip رو از ما می گیرند.در این حالت ما به ip یک vpn وصل میشیم که توسط isp ها مسدود نشده است .بعد از طریق اون سرور به ip مد نظر وصل میشیم.

  1. لیدا شاهوار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    الان که در ایام بعد کرونا هستیم، موضوعات دورکاری و فریلنسری بیشتر از گذشته معروفیت و کاربرد دارد که اغلب ماها تجربه اش کردیم و میدونیم اشتراک گذاری محتویات فایل هایی که کار کرده ایم با سایر اعضای تیم، ما رو نیازمند پلتفرم هایی مثل Anydesk  و teamviewer می کنه. این نرم افزارها  امکان دسترسی از راه دور رو به افراد و دیوایس های متصل به اینترنت میدهد و البته که رمز اتصال این سیستم ها هم داشتن IP های آنها و همچنین تایید درخواست کننده اتصال به سیستم هدف است.

    و هیجان انگیزتر اینه که به همین شیوه ، یک متخصص IT می تواند به سیستم شما وصل شود و از راه دور کلیه اشکالات یا تنظیمات نرم افزاری را برطرف کند.

  2. شاید بد نباشد ماهم چندتا نکته به این درس اضافه کنیم:

    • یکی دیگر از فواید IP ثابت داشتن این است که ممکن است اگر افراد زیادی به این IP وصل شوند و در بعضی از سایت و یا پلتفرم ها رفتار مخربی نشان بدهند آن سرویس دهنده آن IP را بلاک کند که بعدا ممکن است اگر شما مورد استفاده قرار دهید یقه شما را هم بگیرند(بیشتر در سرویس های خارجی چنین اتفاقی میوفته).
    • قطعا هر ایرانی برای دسترسی به بعضی سایت ها دچار مشکل شده که یا از سمت داخل محدود و یا از سمت خارج تحریم شده. که شما با استفاده از VPN به این سایت ها وصل می‌شوید و باید بگیم که VPNی که این همه مدت داشتید استفاده کردید فقط IP شما را تغییر می‌دهد. چون IP ها مشخص شده‌اند برای چه کشوری هستند و شما با تغییر این IP خود را با دوز و کلک از کشور دیگری به شبکه معرفی می‌کنید.
    •  خیلی از سایت ها و پلتفرم های امروزی مثل اینستاگرام و یا حتی صرافی بایننس باید با IP های ستاتیک(حداقل از یک کشور) مورد استفاده قرار بگیرد چون آنها از هرگونه رفتار ربات گونه جلوگیری می‌کنند و اگر فردی بیش از یک میزان مشخصی تغییر IP و بخصوص تغییر کشور دهد آن را بلاک و دسترسی به حسابش را محدود می‌کنند که مطمئنم برای خودتان یا اطرافیانتان چنین چیزی حداقل در اینستاگرام رخ داده است.
    • ممکن است فرد غریبه‌ای از شما بخواهد تا برایش اینترنت خود را به اشتراک بگذارید و با چنین حرکتی این فرد با IP مودم یا سیم کارت شما به داخل اینترنت وارد می‌شود و اگر عملی غیرقانونی انجام دهد و رد آن IP گرفته شود در نهایت این شما هستید که باید جوابگو باشید، پس درخواست افراد مشکوک و یا دارای سابقه را برای به اشتراک گذاری اینترنت خود با آن‌ها را رد کنید.
    • فضای اینترنت مثل هر فضای دیگری جاهای خطرناک خود را دارد که برای وارد شدن به این فضاها بمانند دارک وب حتما لازم است IP خود را تغییر دهید چون همانطور که در بالا اشاره کردیم می‌توانند رد IP شما را بزنند و بهتر است با یک IP جعلی این کار را بکنیم که این امر را به VPNی که نصب دارید بسپارید.
  3. زمانی که سنم کمتر بود و فیلم هایی با موضوعات جنایی و اینترنتی می دیدم و با مفهوم رمز ارز ها آشنا شدم. علاقه ام نسبت به رمز ارز ها باعث شد که با مفاهیم وب تاریک و وب عمیق و وب سطحی آشنا شوم.

    وب سطحی : همان چیزی است که با استفاده از موتورهای جست وجو گر مانند گوگول همه به آن دسترسی داریم.

    وب پنهان : وقتی می خواهیم یک رمز برای ورود به یک اکانت شخصی را بزنیم وارد وب پنهان شده ایم.

    وب تاریک : این همان بخشی است که تلفیقی از واقعیت و بزرگنمایی در فیلم های سینمایی است که با یک مرورگر Tor و موتور جستجو گر Ahima قابل دسترسی است.

     

  4. پوریـا پرهیـزکار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    یکی از موضوعاتی که به نظرم، جای آن در این مطلب خالی است، مربوط به بحث و عملکرد VPN ها است، که در چند سال اخیر استفاده از آنها به شدت رواج یافته و تقریبا هر شخصی ، یک نسخه رایگان یا پولی از آن را استفاده می‌کند.

    عملکرد VPN بدین صورت است که باعث مخفی کردن ‌آدرس IP واقعی استفاده کننده می‌شود و آنرا با آدرس IP سرور مربوط با VPN تغییر می‌دهد.

    در واقع، زمانی که شما به یک سرویس VPN متصل می‌شوید، ترافیک اینترنتی شما از طریق سرورهای VPN عبور می‌کند و آدرس IP سرور VPN به جای آدرس IP واقعی شما برای سایت‌ها و سرویس‌هایی که می‌بینید فرستاده می‌شود.

    این عملکرد VPN و تغییر آدرس IP باعث می‌شود که بتوانید هویت و مکان جغرافیایی خود را مخفی کنید، و به صورت ناشناس در اینترنت فعالیت داشته باشید و به راحتی از محدودیت‌های ایجاد شده برای دسترسی به برخی از وب‌سایت‌ها و اپلیکشن‌ها عبور کنید.

     

  5. دو تا سوال برام پیش اومده بود که با خوندن دیدگاه ها و پاسخ های دوستان به اون ها، برطرف شد.

    توصیه می کنم دیدگاه های این مطلب رو تمام و کمال بخونید :)))

  6. توی بخش  IP  استاتیک گفته شد هر سایت نیازمند یک ادرس IP استاتیک هست که کاربران بتونن سریع و راحت سایت رو پیدا کنن، حالا سوال من اینجاست اگر سایتی یا سروری با ادرس IP دینامیک کارشو انجام بده کاربر های دیگه مگه اصلا میتونن سایت رو پیدا کنن که راحت و سریع باشه؟ با توجه به اینکه IP مدام در حال تغییره 

    سوال دوم اینکه دامنه میتونه مدام IP های متفاوتی بگیره؟

  7. آی پی استاتیک برای انتقال تصویر دوربین مدار بسته هم کاربرد داره

  8. من مشکلی که با Ip  داشته و دارم اینکه  محل کارگاهم در جای قرار گرفته که مخابرات از طریق خط ثابت نمیتونه اینترنتی قوی یا بهتر بگه با سرعت بالا برای انتقال تصاویر با IP استاتیک بهم بده لذا با راهنمایی نصاب دوربین ها یک مودم سیم کارت خوان گرفتم که مشکل سرعت اینترنت رو حل کنیم و بحث انتقال تصویر حل بشه ولی مشکل اینجا بود که ما دو تا DVR برای مدیریت و ضبط دوربین ها داشتیم یکی دیجیتال که با مودم جدید انتقال تصویر را به ما میداد و دیگری آنالوگ بود و به مودم نصب نمیشد و حتما نیاز به IP استاتیک اختصاص داشت وقتی درخواست IP از اپراتورهای که سیم کارت برای مودم جدید کردیم ایرانسل با شرایط خاص و نوبت دهی و هزینه پک کامل یعنی یک مودم جدید و یک ای پی استاتیک رو بهمون داد و وقتی از اپراتور رایتل تقاضای IP کردیم یه سیم کارت جدید و یک IP  استاتیک را با حجمی از ترافیک یکساله را به مبلغی ارزان تر و سریع تر انجام داد ولی IP دریافتی نتوانست خدمت انتقال تصویر را انجام بده و هرچه با کارشناسهای رایتل و تماس گرفتم نتونستند کمکم کند نصاب و راه انداز دوربین های ما هم فرد قوی تو بحث It هستش ولی نتونست و گفت حجم و ای پی را عودت بده به رایتل ، ولی امروز حدود نه ماه است که نه تونستم امتیاز اخذ شده را عودت بدهم ونه استفاده ای از Ip گرفته شده تنها خدمتی که از آن ای پی و خط و حجم دریافتی کردم آن سیم کارت را داخل تبلتم انداختم و در حال یادگیری از طریق متمم هستم و خیلی از زمان و اتفاقات و ندیدن قسمتی از گارگاهم،  زمانی که آنجا نیستم ناراحت نیستم چون دیگر  وقت و تمرکزم را که برای کنترل ذره بینی پرسنلم  میگذاشتم را به اموزش و توسعه مهارتهایم در دانشزار متمم گذاشته ام و دیگر در رفتن به سمتی هستم که پرسنلم را از طریق دیگری رصد ، کنترل و ارزیابی کنم. 

  9. فرهاد رضایی اصل گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

     دو قسمت از این مقاله رو من متوجه نشدم. یکی اینکه چرا عدد آی پی فقط تا ۲۵۵ میتونه باشه و بالاتر نمیتونه باشه و یکی هم اینکه چرا تو آی پی پروتوکل ۴ چهار ملیارد و دویست ملیون آی پی میتونیم داشته باشیم. ممنون میشم اگر کسی متوجه شده توضیح بده

    • ip  نسخه ۴  ، از ۴ قسمت ۸ بیتی تشکیل شده است  یعنی  ما برای هر قسمت یک عدد داریم  در مبنای  باینری از  00000000    تا ۱۱۱۱۱۱۱۱  تشکیل می شود  یعنی از ۰  تا ۲۵۵   یا همان   2 به توان ۸   و چون  4 قسمت  8 بیتی  جمعا ۳۲ بیت می شود     پس ما  2 به توان ۳۲    عدد ip می توانیم  داشته باشم که می شود  ۴ چهار میلیارد و دویست میلیون آی پی .  

    • سیدعلیرضا علوی نژاد گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

      در IPv4 ما چهار قسمت داریم که هر قسمت از ۸ بیت یا ۱ بایت تشکیل شده. هر بیت دو حالت می تونه داشته باشه ( یک یا صفر) پس هر ۱ بایت یا همون ۸ بیت ۲ به توان ۸ حالت می تونه داشته باشه که میشه ۲۵۶ حالت. در شماره گذاری اعداد اگر ما حالت اول رو به ۰ اختصاص بدیم حالت دویست و پنجاه و ششم به عدد ۲۵۵ تعلق میگیره و اعداد بزرگ تر از این دیگه از یک بایت یا هشت بیت بیشتر میشه.

      گفتیم که IPv4 از چهار قسمت تشکیل شده که هر قسمت خودش هشت بیت داره، توضیح دادیم که هر  هشت بیت خودش ۲۵۶ حالت داره. با این حساب تعداد حالات IPv4 میشه ۲۵۶ به توان ۴ یا به عباری ۲ به توان ۳۲ که میشه 4294967296.

      توضیحات: کوچک ترین واحد باینری یک بیته که هر هشت بیت یک بایت رو تشکیل میده.

  10. بهنام یونسی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    دوستانی که طراحی وب سایت انجام می دهند برای اینکه آنچه در کامپیوتر خودشون رو طراحی کردند در بستر اینترنت قرار بدهند به دو چیز احتیاج دارند.

    ۱- دامنه : آدرس اینترنتی که برای راحتی ما انسان ها به یک ای پی داده میشه که هر وقت این ادرس رو بزنیم به ای پی که خریداری کردیم وصل می شه.

    ۲- هاست: اون جایی هست که کلیه فایل های مرتبط با سایت طراحی شده رو در آنجا قرار می دهیم که از میزبان های سایت اون رو خریداری کردیم.

    تمامی این کارهایی که انجام میشه توسط IP هایی است که باید درست تنظیم بشه تا کاربر ها بتونن به سایت دسترسی داشته باشند.

     

     

  11. وحید گفت:

    یه سوال :

    مثلا وبسایت که وجودی فیزیکی نداره فقط تکس و عکس در فضای نت هست یک IP داره…و یک سخت افزار مثل لپ تاپ هم یک IP ..؟ مشابه هم هستند؟

    اگر صاحب لپ تاپ، ۳ تا سایت اینترنتی داشته مالک باشد…یعنی داخل ip لپ تابش ۳ تاهم ip وب دارد؟

    مجموعا دارای ۴ ip میشود؟ درست متوجه شدم؟

    • بهنام یونسی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

      برای داشتن وب سایت شما نیاز دارید که هاست خریداری کنید.

      عملا این هاست میزبان فایل های وب سایت شماست. حالا شما می تونید با آی پی که هاست وب سایتتون میده بهش دسترسی داشته باشید. همان طور که در بالا اشاره شد این آی پی ها استاتیک هستند و برای ما کاربر ها مسیر دسترسی به وب سایت رو راحت کردند و با یک دامنه می تونیم به وب سایت دسترسی داشته باشیم.

      حالا من نوعی ۳ سایت دیگه هم می خواهم طراحی کنم و در اینترنت قرار بدم. دوباره باید همین کارهایی که در بالا گفتم رو انجام بدم. پس هر کدوم از این سایت های من ای پی های خاص خودشون رو دارند و من و شما که با هر وسیله ای که این وب سایت ها رو مشاهده می کنیم یک آی پی در اینترنت داریم.

       

  12. یک نکته در مورد ip  که احتمالا برایتان جالب باشد این است که در جرایم اینترنتی  یکی از راه هایی که می توان به مجرم  دست پیدا کرد همین ip ها هستند . قضات از پلیس فتا استعلام می گیرند که این ip متلعق به چه دستگاهی می باشد ؟ و چه خط تلفنی روی آن فعال است ؟ و با استفاده از ردیابی دستگاه یا استعلام از مخابرات آدرس  و شماره را  پیدا می کنند.

    پ.ن:البته لازم به ذکر است که مجرمین حرفه ای تر از این حرف ها هستند و از خطوط تلفن دیگران استفاده می کنند . پس توجه کنید که از طریق  ip  شما کسی مرتکب جرم نشود که شما مسئول هستید.