حتی محصول قدرتمند، بدون طراحی موفق نمیشود

در سال ۱۹۸۹ یک شرکت انگیسی لپتاپی به بازار ارائه کرد که سیستم عامل آن واسط گرافیکی داشت و صرفاً متنی نبود (قبل از دوران ویندوز و قبل از زمان فراگیر شدن مفهوم لپ تاپ). این لپتاپ هارد SSD داشت (هاردهای غیر مکانیکی با تکنولوژی شبیه فلش مموری که به تازگی روی لپتاپها استفاده میشود). TouchPad داشت. بارکد میخواند و میتوانست تصویر را از طریق تلفن به کامپیوتر شبیه خودش فکس کند! باتری آن هم ۶۰ ساعت برق را نگه میداشت. این محصول هرگز موفقیت چشمگیر به دست نیاورد و بسیاری میگویند که اگر تولیدکنندگان آن لپتاپ میتوانستند آن را در دورهی خود فراگیر کنند، امروز انسان دو دهه جلوتر از جایی بود که امروز هست…
تمرین:
سه محصول موجود در کشور را نام ببرید که از لحاظ مشخصات، بر روی کاغذ بسیار جذاب به نظر میرسند، اما در بازار موفق نبودهاند؟ اگر بخواهید ضعف آنها را در غالب یک عبارت مرتبط با حوزهی طراحی بیان کنید، چه میگویید؟
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
ثبتنام | اطلاعات بیشتر فهرست درسهای متمم
نویسندهی دیدگاه : حمید
با سلام
اگر طرح پزشک خانواده را نمونه یک طرح موفق روی کاغذ به حساب آوریم( که قرار بود مانند کشورهای توسعه یافته، هر خانوار ایرانی زیر نظر یک پزشک عمومی قرار گیرد) طراحی نامناسب یکی از دلایل عدم موفقیت ان است که به موضوع این درس بر می گردد. توجه ناکافی به تصویر مخاطبان استفاده کننده از این طرح. چرا که این طرح نیز مانند دفترچه های بیمه که قرار بود امنیتی برای دوران بیماری باشد، تبدیل به برچسپ طبقاتی شد و در اذهان مردم، پزشک خانواده به عنوان پزشکی برای افرادی با بضاعت مالی کم تبدیل شد. از طرفی دیگر به نظر می رسد که این طرح بیشتر زمینه ای را فراهم می کرد که مازاد پزشکان تازه کار از این طریق جذب بازار کار شوند.
البته تامین هزینه های این پزشکان را قرار بود دولت از طریق تامین اجتماعی پرداخت کند که فشار مالی زیادی به دولت وارد می کرد. به همین علت این طرح بعد از ثبت روی کاغذ،بعد از مدتی به فراموشی سپرده شد.