آموزش انجام کار خیر برای کودکان پنج تا هشت سال

آموزش کار خیر به کودکان بر خلاف آنچه در نگاه نخست به نظر میرسد چندان ساده نیست.
اگر کمی اهل مطالعه باشید و مفاهیمی مثل تفکر سیستمی را هم به خوبی درک و هضم کرده باشید، احتمالاً خودتان هم به اندازهی کافی با چالشهای ذهنی بزرگ مواجه هستید.
هم کودکان کار در چهارراهها را میبینید و هم میدانید که با پول دادن به آنها در حال توسعهی یک صنعت هستید که کودکان بیشتری را جذب خود میکند.
هم تخریب خانهی حاشیه نشینان، خواب آرام را از شما میگیرد و هم حمایت در ماندن آنها، در بلندمدت موجب گسترش فقر و فساد و عمیقتر شدن شکاف طبقاتی در ساختار جمعیتی کشور میشود.
به دو جوان فقیر کمک میکنید تا راحتتر ازدواج کنند و آنها پس ازدواج به سرعت فرزنددار میشوند و حالا دو جوان فقیر و یک کودک گرسنه دارید که تا پایان عمرش، هر شب که گرسنه میخوابد شما در گرسنه ماندنش شریک و مقصر هستید و اگر وجدان انسانیتان بیدار باشد و فهم سیستمی داشته باشید نباید بتوانید تا پایان عمر آسوده بخوابید.
از سوی دیگر، کمک نکردن و کار خیر نکردن هم، میتواند باعث شود که ما از یکی از مهمترین ویژگیهای انسان بودن که توجه به همنوع است فاصله بگیریم و این خود درد بزرگتری است.
حالا تصور کنید که بزرگسال در جامعه با چنین چالشهای عمیقی روبروست و میخواهد به کودک خیّر بودن را آموزش دهد.
آموزش انجام کار خیر، نه فقط در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما بلکه در عموم فرهنگهای جهان از وظایف مهم والدین و بخشی از مهارتهای پولی کودکان است که ما موظف هستیم آن را با جدیت به آنها منتقل کنیم.
با توجه به همهی نکات فوق، موارد زیر را میتوانید به عنوان پیشنهادهای متمم در نظر بگیرید و مواردی را که مناسب میدانید در رفتار خود با کودکان لحاظ کنید و البته مثل همیشه، سایر تجربیات و نکاتی را که دیدهاید یا به کار گرفتهاید و آنها را مثبت و اثربخش میدانید با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
بحث و گفتگو
والدین شما به چه شیوههایی خیرخواهی و کمک به دیگران را به شما آموختهاند؟
شما چه شیوههایی را برای آموختن این سبک رفتاری به فرزندان و اطرافیان خود به کار میبرید؟
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری سواد مالی کودکان و نوجوانان به شما پیشنهاد میکند:
- سواد مالی برای کودکان و نوجوانان (معرفی درس)
- مهارتهای پولی – مولفه های اصلی سواد مالی برای کودکان و نوجوانان چیست؟ (۱)
- مهارتهای پولی – مولفه های اصلی سواد مالی برای کودکان و نوجوانان چیست؟ (۲)
- پنج مرحله کلیدی در توسعه مهارتهای پولی ما در زندگی – درس ۳
- رفتارهای پولی کودکان و نوجوانان: سبک رفتاری فرزند شما چیست؟ – بخش اول درس ۴
- رفتارهای پولی کودکان و نوجوانان: سبک رفتاری فرزند شما چیست؟ – بخش دوم درس ۴
- آیا فرزند شما با سرمایه های خانوادگی خود آشنا هست؟ – درس ۵
- مهارتهای پولی و سواد مالی کودکان ۵ تا ۸ ساله
- مهارت پس انداز کردن برای کودکان پنج تا هشت سال
- مهارت عرضه خدمات و پول گرفتن برای کودکان پنج تا هشت سال
- پول توجیبی و مهارت هزینه کردن پول برای کودکان پنج تا هشت سال
- مفاهیم سرمایه گذاری و کارآفرینی برای کودکان ۵ تا ۸ سال
- حرف زدن با کودکان درباره پول (پنج تا هشت سال)
- مفهوم اعتبار: مهارتهای پولی برای کودکان پنج تا هشت سال
- آموزش انجام کار خیر برای کودکان پنج تا هشت سال
- جمع بندی: مهارتهای پولی مربوط به کودکان ۵ تا ۸ سال
- کتاب هوش مالی (کارن برمن)
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
ثبتنام | اطلاعات بیشتر فهرست درسهای متمم
نویسندهی دیدگاه : حسن کشاورز
خاطره اول
پدر گمنام
پدر من از کودکی همیشه نگران افراد مستند بود اغلب در رفتار هایش این مسئله را آشکار می کرد از مسافری که پول کمتر می گرفت و یا لاستیک زاپاس خود را به غربیه ای می داد و یا خوراکی ماهیانه برای خانواده های فقیر می گرفت ،بعد از حادثه دلخراشی که برایش اتفاق و به مدت یک هفته ناپدید شد ،و بعد جسد بی جانش را به منزل آورند ،گارگاهان بعد از تحققیات متوجه شدند به منزلی در روستایی مراجعات زیاد داشته که به آن خانواده مشکوک شدند ولی بعد مشخص شد خانواده بوده اند که همسر خانواده به دلیل افلیج از دست و پا قادر به تهیه امر معاش برای خانواده نبوده است و پدر بزگوار هر هفته برای این خانواده مایحتاج می برده بدون اینکه به کسی ماجرا را بگوید که این خانواده بعد از شنیدن خبر بسیار پریشان احوال شدند /
خاطره دوم :
پدر عریان
در یکی از شب های تابستان دیدم پدرم به محض خارج شدن از منزل کمی بعد دوباره مراجعه کرد من کمی کنجکاو شدم که چرا پدرم دوباره به منزل آمد و پدرم را دیدم که پیراهن تنش نبود و با زیر پوش آستین دار به منزل آمده بودم وقتی ماجرا را جویا شدم کمی با اکراه از بیان موضوع گفت که به قصد مسافر کشی رفته بودم که فقیری دیدم که پیراهن نداشت من پیراهنم را به او دادم زیرا او محتاج تر از من بود .
یاد هستش گرامی باد
من هم به بهار دخترم یاد داده ام که در جشن عاطفه ها لباس های تازه که علاقه ای به پوشیدنش ندارد و یا لباسی های که یک و یا دوبار بیشتر نپوشیده را کادو نماید و به این جشن برود و لباس های کهنه را تبدیل به دستمال برای نظافت ماشین کند زیرا اعتقاد ندارم که لباس کهنه را باید هدیه داد ، عزیزی همیشه می گفت که این فقرا هستند که باید به خاطر حس خوبی که به ما می دهند باید ازشان تشکر کرد زیرا ما با کمترین هزینه این حس ارزشمندی را بدست می آوریم . و همیشه در دادن هدیه باید دست خود را پایین تر از دست آنها قرار داد زیرا آنها هستند که باید پذیرا این هدیه باشند.