آشنایی با ابزارهای تکنولوژیک (۱): آمازون اکو – هیچکس تنها نیست
مجموعه درسهای آشنایی با ابزارهای تکنولوژیک به معرفی ابزارها و تجهیزاتی اختصاص دارد که طی سالهای اخیر به بازار معرفی شدهاند یا در حال رواج یافتن هستند.
معتقد هستیم آشنایی با این ابزارها، میتواند تا حدی تصویر سالهای آتی زندگی تکنولوژی-محورِ انسان را شفافتر کند.
از دوستان عزیز متممی انتظار میرود پس از مطالعه این درس:
- نام سرویسهای Google Now و Amazon Alexa و Microsoft Cortana را به عنوان سه سیستم رقیب ارتباط صوتی با انسان که از سوی سه شرکت بزرگ فعال در تکنولوژی عرضه شدهاند به خاطر بسپارند.
- الکسای آمازون (Amazon's Alexa) را با سایت الکسا که اتفاقاً آن هم متعلق به آمازون است اشتباه نگیرند.
- به صورت بسیار کلی، محصولات آمازون اکو و گوگل هوم را بشناسند.


اما با وجودی که دستیارهای صوتی چندان تازه نیستند، آمازون اکو (Amazon Echo) و گوگل هوم (Google Home) باعث شدهاند که دریچهی تازهای رو به دنیای آینده باز شود و بهتر بتوانیم سهم تکنولوژی را در زندگی آیندهمان حدس بزنیم.
اما بحث سیستمهای صوتی هوشمند به این سادگیها نیست و چالشهای زیادی در پیش دارد.
مثلاً در قتلی که در نوامبر ۲۰۱۵ در آرکانزاس روی داده است، تنها شاهد قتل آمازون اکو است.
دادگاه اصرار دارد که اطلاعات آمازون اکو باید به عنوان شاهد مورد استفاده قرار گیرد و آمازون میگوید که تا به شکلی جدی و قانونی تحت فشار قرار نگیرد این کار را انجام نمیدهد.
معمولاً آمازون اکو (و البته گوگل هوم و دستگاههای مشابه) را به عنوان یکی از کاربردهای اینترنت اشیا مطرح میکنند و مثال میزنند.
تمرین:
نقش و جایگاه ارتباط صوتی را در آیندهی سیستمهای تکنولوژی محور چگونه میبینید؟
آیا آن را فقط یک مُدِ زودگذر میدانید؟ یا اینکه فکر میکنید ارتباط صوتی را باید به عنوان گامی مهم در تحولات تکنولوژی در نظر گرفت؟
فکر میکنید چه صنایعی از این نوع تحولات تاثیر (مثبت یا منفی) خواهند پذیرفت؟
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
ثبتنام | اطلاعات بیشتر فهرست درسهای متمم
نویسندهی دیدگاه : علی کریمی
من احساسم اینه که تکنولوژیهای صوتی یک موج زودگذر هستند یعنی شاید در آینده دور موضوعیت نداشته باشند.
من همیشه فکر میکنم ما در حوزه تکنولوژی قبل از اینکه مدل ذهنی فعلیمان را تغییر و توسعه بدهیم به دنبال ساخت ابزار و تکنولوژیهایی هستیم که سوار بر مدل ذهنی کهنه و قدیمیمان باشند.
ارتباط از طریق صوت مربوط به عصر ماقبل دیجیتال بوده و امروز باید هر روز کمتر و کمتر به کار گرفته بشود یعنی ما باید بجای اینکه غیرمستقیم پیامها را در قالب صوت دریافت و پردازش کنیم باید مستقیماً بدون دخالت دهان و گوش، فرمانها و بستههای اطلاعاتی را به حافظه کامپیوتر و متقابلاً به مغز انتقال داده بدیم.
مگر وقتی مغز من اراده میکند که دستم را بلند کند صدا میزند که: "دست عزیز لطفاً بلند شو" یا "لطفاً دهان عزیز این کلمات را ادا کن"؟ این طور نیست. از طریق ارتباطات عصبی بلافاصله پیامها از مغز به ماهیچه ارسال میشود. هیچ واسطهای، هیچ گوشی، هیچ دهانی، هیچ صوتی، وجود ندارد فقط سیگنالهای نامرئی.
ما نباید با ابزارهای جدید درشکههایمان را سریعتر و بزرگتر و روانتر و راحتتر کنیم ما باید طرحی نو دراندازیم.
مسئله دیگر تاثیرات مثبت و منفی این تکنولوژیهاست. در صورت فراگیری این سیستمها تمام کسانی که نقش پاسخگویی به تلفن در هر شغلی را دارند کنار خواهند رفت و جای خود را به یک روبات پاسخگو خواهند بود.
شرکتها میتوانند صدای مشتری را تحلیل کنند و بسیاری اطلاعات مربوط و نامربوط، حساس و غیرحساس از آن استخراج کنند.
اگر هم این خدمات صوتی از طریق گوگل و آمازون به رایگان در اختیار برنامه نویسان و کاربران قرار میگیرد بدانید نقشهای از قبل پیش بینی شده وجود دارد و چون هیچ چیز رایگانی در جهان وجود ندارد، این شرکت های قصد دارند با روش یادگیری ماشین و جمع آوری دادههای صوتی کاربران، سیستمهای خود را روز به روز دقیقتر کنند تا جایی که به راحتی در آینده آن را جایگزین انسان کنند. و باز هم شاهد دزدیده شدن یکی از توانمندیهای انسان توسط ماشین باشیم.