Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


گیمیفیکیشن چیست؟ | برخی از نمونه های گیمفیکیشن


اهداف و انتظارات آموزشی متمم در این درس
کد درس: ۴۳۳۱

اگر با گیمیفیکیشن آشنا هستید، نیازی به مطالعه‌ی نمونه های گیمفیکیشن ندارید و می‌توانید مستقیماً به سراغ درس‌های بعدی بروید.

اما برای دوستانی که پیش از این، تجربه‌ی درگیر شدن در گیمفیکیشن را نداشته‌اند (یا درگیر شده‌اند و نام آن را نمی‌دانسته‌اند) مطالعه‌ی نمونه های گیمیفیکیشن مطرح شده در این درس، می‌تواند فضای درس را شفاف‌تر کرده و آن‌ها را برای مطالعه‌ی درس‌های آتی (از جمله معنی Engagement و تعریف گیمیفیکیشن) آماده‌تر کند.


شاید گیمیفیکیشن (یا بازی سازی یا بازی آفرینی یا بازی پردازی یا هر واژه‌ای که شما به عنوان معادل آن دوست دارید و می‌پسندید) در ابتدا واژه‌ی پیچیده به نظر برسد.

اما با مرور چند نمونه گیمیفیکیشن خواهیم دید که مصداق‌های بازی‌سازی (حداقل نمونه‌های ساده و ابتدایی آن) برای ما چندان غریب و ناآشنا نیستند و بارها آنها را تجربه کرده‌ایم.

یکی از نمونه های گیمفیکیشن – کارت عضویت و تخفیف خرید مکرر

فرض کنید به یک کافی‌شاپ رفته‌اید.

در لحظه‌ای که در حال پرداخت صورتحساب هستید، صندوق‌دار یک کارت تخفیف کوچک را هم در کنار صورت حساب شما روی میز می‌گذارد و می‌گوید: «کسانی که ۱۰ مرتبه به اینجا مراجعه می‌کنند، یک مرتبه به صورت کامل مهمان ما هستند.»

روی کارت، علامت ۱۰ فنجان قهوه ترسیم شده و صندوق‌دار هنگام تحویل کارت به شما،‌ یکی از فنجان‌های روی کارت را مهر می‌کند.

به دفعه‌ی بعدی که می‌خواهید به یک کافی شاپ بروید فکر کنید (مثلاً فرض کنید که به خاطر جبران لطف یک دوست، یا از روی یک اجبار اجتماعی، مجبور شده‌اید کسی را در یک کافی شاپ مهمان کنید).

از میان گزینه‌هایی که برای نوشیدن یک قهوه دارید، کدام را انتخاب می‌کنید؟

مثال گیمیفیکیشن - بررسی یک مثال بازی سازی در کسب و کار

همچنین احتمالاً قبول دارید که اگر بیش از نصف فنجان‌های کارت، مهر خورده باشند، ممکن است میلی درونی شما را به مراجعه‌ی بیشتر به کافی‌شاپ و تکمیل مهرهای آن ترغیب کند.

محدودیت در دسترسی کامل به این درس

دوست عزیز. این درس برای کاربران ویژه متمم در نظر گرفته شده است.

با عضویت به عنوان کاربر ویژه‌ی متمم، علاوه بر دسترسی به مجموعه درس‌های گیمیفیکیشن، به درس‌های بسیار بیشتری هم دسترسی پیدا می‌کنید که فهرست آن‌ها به شرح زیر است:

 فهرست درس‌های متمم

البته با توجه به علاقه‌ی شما به گیمیفیکیشن، شاید بهتر باشد مطالعه‌ی مباحث زیر را در اولویت قرار دهید:

  مدیریت ارتباط با مشتری

 سواد دیجیتال

  دیجیتال مارکتینگ

  شبکه های اجتماعی

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم درس‌ها)

گیمیفیکیشن در دنیای دیجیتال

مثال‌های گیمیفیکیشن در فضای فیزیکی کم نیست. اما هم‌چنان می‌توان گفت مشهورترین و شناخته‌شده‌ترین نمونه های گیمیفیکیشن در فضای دیجیتال هستند.

شبکه های اجتماعی به علت فراگیر بودن، یکی از بهترین نمونه های گیمیفیکیشن دیجیتال هستند:

  • کسانی که در اینستاگرام پستی منتشر می‌کنند، بارها و بارها به اکانت خود سر می‌زنند و تعداد لایک‌ها و کامنت‌ها را نگاه می‌کنند.
  • فعالان فیس بوک و توییتر و شبکه های اجتماعی مشابه، دائماً در انتظار هستند تا دیگران، پست‌های آن‌ها را Share کنند و به اشتراک بگذارند.
  • یک بررسی ساده نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از کاربران شبکه‌های اجتماعی، نه به خاطر انتشار محتوا، بلکه به خاطر پیگیری اثرات و نتایج محتوای منتشر شده، به این شبکه‌ها سر می‌زنند.
  • یکی از علت‌های رواج یافتن برنامه‌هایی که تعداد فالوورهای اضافه شده و کاهش یافته را گزارش می‌دهند (خصوصاً برای اکانت‌های غیرتجاری) می‌تواند میل به تجربه‌ی همین بازی باشد (چقدر پیش آمده که تا کنون به خاطر این‌که کسی شما را Unfollow یا Unfriend کرده، شما هم دست به اقدام متقابل زده‌ باشید؟)

نمونه های گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی

البته گیفیمیکیشن در شبکه‌های اجتماعی مطرح (مثل اینستاگرام و فیس بوک) بسیار فراتر از چند مکانیزم استاندارد مانند لایک و کامنت است و اگر کسی به بررسی عمیق و حرفه‌ای گیمیفیکیشن علاقه‌مند باشد، حتماً باید مطالعه‌ی گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی را در برنامه‌ی خود بگنجاند.

تمرین و مشارکت در بحث

سعی کنید روش جان برین در یادگیری زبان انگلیسی را به عنوان نمونه ای از گیمیفیکیشن در آموزش بررسی و تحلیل کنید.

با توجه به این‌که در یکی دو سال اخیر، رونق این سایت نسبت به گذشته کمتر شده (از سه میلیون دانه برنج روزانه به یک میلیون) به نظرتان روش یا ایده‌ای وجود دارد که کمی رونق چنین سایتی را افزایش دهد؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری طراحی برای تغییر رفتار به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه طراحی برای تغییر رفتار

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۲۴۹ نظر برای گیمیفیکیشن چیست؟ | برخی از نمونه های گیمفیکیشن

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .