Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


آیا فرزند شما با سرمایه های خانوادگی خود آشنا هست؟ – درس ۵


اهداف و انتظارات آموزشی متمم در این درس
کد درس: ۲۶۱۵۰

دوستان عزیز متممی، پس از مطالعه این درس می‌توانند:

  • مفهوم سرمایه خانوادگی را تشریح کنند.
  • دسته بندی چهارگانه سرمایه خانوادگی را درک کرده و به خاطر بسپارند و بتوانند از حفظ مرور کنند.
  • بتوانند سرمایه‌های خانوادگی فعلی خود را تشخیص دهند و برای توسعه آنها برنامه ریزی کنند.
  • بتوانند در مشاهده‌ی گفتگوها و فعالیت‌های والدین، رفتارهایی را که به توسعه سرمایه خانوادگی کمک می‌کنند، تشخیص دهند و بتوانند آن رفتارها را در دسته بندی خاص خود طبقه بندی کنند.
  • برنامه گفتگوهای روزانه خود را در حضور فرزندان، تا حدی تغییر داده و بهبود ببخشند تا سهم گفتگو در مورد سرمایه های خانوادگی افزایش یابد.
  • بتوانند ایده‌های خلاقانه‌ی جدیدی برای تعامل با فرزندان خلق کنند که دانش و نگرش مالی آنها را توسعه دهد.
تعریف سرمایه خانوادگی چیست

همه چیز پول نیست.

این جمله‌ای است که همه‌ی ما آن را بلدیم تا کنون بارها دیگران را به آن موعظه کرده‌ایم و بارها هم با همین کلمات یا در قالب جملات مشابه موعظه شده‌ایم.

همه چیز پول نیست. اما به طرز شگفت انگیزی بسیاری از تصمیم‌های ما منحصراً بر اساس معیارهای پولی و مالی اتخاذ می‌شوند و فرزندان‌مان هم کمابیش با همین فضا رشد پیدا می‌کنند.

به نظر می‌رسد اگر بتوانیم به شکلی، پیام همه چیز پول نیست را نه در قالب موعظه، بلکه در قالب رفتار و تحلیل و گفتگوها و تصمیم‌هایمان، به فرزندانمان منتقل کنیم، می‌توانیم خوشحال باشیم که گام کوچکی در مسیر آموزش سواد مالی فرزندان‌مان برداشته‌ایم.

تعریف سرمایه های خانوادگی - همه چیز پول نیستدر این درس به مفهوم سرمایه خانوادگی یا Family Capital می‌پردازیم.

زمانی که ما به عنوان والدین، مفهوم سرمایه خانوادگی را به صورت جدی و عمیق درک کنیم و برای آن در مدل ذهنی خود، جایگاه مناسب و مطلوبی قائل شویم، احتمالاً این نوع نگرش به شکلی ساده‌تر، سریع‌تر و عمیق‌تر به فرزندان ما نیز منتقل خواهد شد.

برای تعریف سرمایه خانوادگی، مدل‌ها و طبقه بندی‌های متعددی ارائه شده که اگر چه واژه‌های آنها متفاوت است. اما در مفهوم، مشابه هستند.

در اینجا مدل چهار بخشی سرمایه خانوادگی را مرور می‌کنیم:

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

تمرین درس سرمایه های خانوادگی

در هر یک از چهار مورد سرمایه فوق، چه ایده‌ها یا تجربیات یا خاطره‌هایی دارید که فکر می‌کنید مطرح کردن آنها برای سایر دوستان متممی شما آموزنده باشد؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری سواد مالی کودکان و نوجوانان به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه سواد مالی کودکان و نوجوانان

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۴۴ نظر برای آیا فرزند شما با سرمایه های خانوادگی خود آشنا هست؟ – درس ۵

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : مرجان مبین

    من دو فرزند دارم. یک دختر 20 ساله دانشجو و یک پسر 9 ساله دانش آموز. با توجه به اینکه هر دو ما (من و شوهرم) کار می کنیم تنها وعده غذایی که هر چهار نفر با هم هستیم وعده شام هست. از قدیم یک قانون نانوشته در خانه ما هست که سر میز شام من و شوهرم در مورد مهمترین مسائل روزمره مان ، ارتباطاتمان با دوست و فامیل ، سرمایه گذاری هامان ، کتابهایی که می خوانیم و فیلمهایی که می بینیم و ماموریتهایی که به شهرها و کشورهای دیگر میرویم با علاقه بحث می کنیم و بچه ها را هم وارد بحث می کنیم. یکی از کارهایی که سالها پیش انجام دادیم. این بود که وقتی دخترم به دوره راهنمایی رفت از او می خواستیم خودش هزینه هایش را براورد کند و در یک فایل اکسل به ما بدهد تا پول تو جیبی اش را بر اساس آن و البته با توجه به توانایی مالی ما مشخص کنیم. اولش برایش سخت بود و غر می زد ولی حالا متوجه می شوم به خوبی پولش را مدیریت می کند. یا بارها پیش آمده که از پول توجیبی پسرم قرض خواستم و مثلا وقتی حقوق گرفته ام به او برگردانده ام. و همیشه از من بهره هم میگیرد !. یا پسرم چون خیلی به حرفهای کاری و سرمایه گذاری من و شوهرم گوش می دهد وقتی مهد کودک می رفت نقاشی می کشید و به مهمانهای ما می فروخت. علاقه زیادی به بیزینس پیدا کرده. این مبحث را وقتی خواندم برایم بسیار جالب بود . چون قبلا نمی دانستم که ما داریم بچه ها را با سرمایه خانوادگی آشنا می کنیم .

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .