روش های بخش بندی بازار: استفاده از پیش فرض ها / استفاده از داده ها
- در پایان این درس، دوستان متممی باید بتوانند دسته بندی کلی روش های بخش بندی بازار را شرح دهند و مفهوم اصطلاحات A-Priori و Post-Hoc را توضیح دهند.
- همچنین انتظار میرود زمانی که بخش بندی بازار را در سازمانها و شرکتها میبینند، تشخیص دهند که روش بخش بندی مورد استفاده، متعلق به کدامیک از دو دستهی فوق است.
- انتظار میرود در پایان درس روش های بخش بندی بازار، دوستان متممی بتوانند به سادگی برای هر یک از دو شیوهی استفاده از پیش فرضها و استفاده از دادهها مثالهای متنوع و کاربردی طراحی کرده و بیان کنند.
- دوستان متممی در پایان این درس باید بتوانند تا حدی تشخیص دهند که برای هر کسب و کار و بازاری، کدامیک از روش های استفاده از پیش فرضها و استفاده از دادهها مناسب و معقول است.
در مجموعه درسهای بخش بندی بازار، پس از اینکه در مورد بخش بندی بازار صحبت کردیم به سراغ شناخت بازارهای همگن رفتیم و دیدیم که بحث بخش بندی بازار در مدیریت بازاریابی، عملاً زمانی معنا پیدا میکند که با یک بازار غیرهمگن روبرو باشیم.
در ادامه در مورد فلسفه بخش بندی بازار صحبت کردیم و توضیح دادیم که چرا به سراغ بخش بندی بازار میرویم.
درس حاضر، دو شیوه کلی در بخش بندی بازار را مورد بحث قرار میدهد:
- روش های بخش بندی بازار بر اساس پیش فرضها (A-Priori Segmentation Methods)
- روش های بخش بندی بازار بر اساس داده ها (Post-Hoc Segmentation Methods)
دوست عزیز. مطالعه مجموعه درسهای مدیریت بازاریابی، صرفاً برای کسانی امکان پذیر است که از هر دو ویژگی زیر برخوردار باشند:
- کاربر ویژه متمم باشند.
- پروژه درس ارزش آفرینی را انجام داده باشند و پروژه آنها پذیرفته شده باشد.
البته اگر کاربر ویژه متمم باشید، به درسهای بسیار بیشتری دسترسی پیدا میکنید که فهرست آنها را میتوانید در اینجا ببینید:
فهرست درسهای مختص کاربران ویژه متمم
البته از میان درسها و مطالب مطرح شده، ما فکر میکنیم شاید بهتر باشد درسهای دوره مدیریت کسب و کار (MBA) متمم را به شکل منظم بخوانید؛ یا لااقل ابتدا مطالعهی مباحث زیر را در اولویت قرار دهید:
تمرین:
همانطور که در اهداف آموزشی درس خواندید، فعلاً قرار نیست جزئیات اجرایی دو شیوه بخش بندی پیش فرض محور و داده محور را بدانیم و صرفاً قرار است روح و نگرش هر یک از آنها را درک کنیم.
بسیار خوب میشود اگر فرصت کنید و یک کسب و کار و محصول آن را تعریف کنید و سپس مانند درس فوق، برای هر دو حالت A-Priori و Post-Hoc در مورد مد نظرتان، مثال بزنید.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری بخش بندی بازار به شما پیشنهاد میکند:
- بخش بندی بازار – تقسیم بندی بازار و مشتریان چگونه به ما کمک میکند؟
- شناخت بازار همگن و ویژگیهای بازارهای همگن
- چرا به سراغ بخش بندی بازار میرویم؟
- روش های بخش بندی بازار: استفاده از پیش فرض ها / استفاده از داده ها
- معیارهای تقسیم بندی بازار
- بخش بندی بازار بر اساس دادهها: روش خوشه بندی K-Means
- چک لیست بخش بندی بازار: آیا بخشبندیتان مفید است؟
- دسته بندی مشتریان در عصر تکنولوژی و دنیای دیجیتال (تکنوگرافی)
- مثال تقسیم بندی بازار – بخش بندی بازار موبایل
- بخش بندی بازار (جمع بندی نهایی درسهای گذشته)
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : محسن سعیدی پور
سلام
من برای تمرین برنامه ای روکه برای شرکت خودمون اجرا کردم مینویسم .روزی که قرارشد به عنوان مدیر فروش در تهران مشغول بشم مدیرعامل به من گفت که ما قبلا فقط به الکتریکها محصولمون رو میدادیم ،بعد دیدیم که اونها توانایی مالی زیادی ندارند.بعد اومدیم چندتا بنکدار عمده رو پیدا کردیم و فقط به اونها محصولاتمون رو دادیم اینبار الکتریکیها شاکی شدند که ما قبلا با شما کار میکردیم و حالا از بنکدارها نمیخریم .کاری که ما میخواهیم الان انجام بدیم ترکیبی از این دوتاست .و بعد خیلی راحت انگار که بخواد بگه الان ساعت چنده و فقط باید به ساعتش نگاه کنه تا مطمن بشه گفت:ببین 100 تا الکتریکی پیدا کن توی تهران به هرکدومشون ماهی پنجاه تا دربازکن تصویری بفروش اونوقت میتونی ماهی پنج هزارتا به راحتی بفروشی.
تا اینجای کار تقسیم بندی بازار توسط کارخونه بر اساس پیش فرضها جلو رفته بود بعد یکی از اون پیش فرضها رو انجام داده بودند و نتیجه نگرفته بودند و رفته بودن سراغ پیش فرض بعدی و حال هم پیش فرضسوم که من باید انجام میدادم.
من اول لیست همه الکتریکهایی که جواز کسب داشتن رو پیدا کردم و دوتا کارشناس رو با این فرم ها فرستادم سراغ الکتریکها
فرم هامربوط به جمع کردن اطلاعات اولیه بود؛ از حدود سیصد تا الکتریکی در مناطق مختلف و ،خلاصه ی اون سیصد تا بازدید و عنوانِ اعلام شده از طرف الکتریکی بابت عدم تمایل همکاری با شرکت .
خوبی این جمع آوری این بود که دیگه یکبار برای همیشه ما فایل الکتریکها و موقعیت جغرافیایی اونها و حتی علت عدم تمایلشون رو بابت همکاری داشتیم و دیگه لازم نبود که حدس بزنیم .
متشکرم