کتاب شهریار ماکیاولی از نگاهی دیگر
کتاب شهریار ماکیاولی را از جمله کتابهای بدنام تاریخ میدانند. میگویند ماکیاولیسم تنها مکتبی است که پیروان آن، وقتی میخواهند مخالف خود را تخریب کنند، او را ماکیاولیست مینامند! به احتمال زیاد، مطالعه کتاب شهریار ماکیاولی برای اکثر ما تجربهی شیرینی نیست.کتابی که در آن، اخلاق، حتی در حد تعارفات متداول هم جایگاهی ندارد.
جالب اینجاست که لغت شهریار یا Prince در عنوان دو کتاب کلاسیک به کار رفته است و هر دو هم، از نام آورترین کتابهای تاریخ بشر هستند. یکی کتاب #اگزوپری که ما به نام شازده کوچولو میشناسیم (The Little Prince) و دیگری کتاب شهریار ماکیاولی (The Prince). یکی از این دو کتاب، از انسانیترین و احساسی ترین کتابهای جهان است و دیگری را به عنوان نماد رفتار و نگرش غیرانسانی و قدرت محور میشناسند.
تیم فیلیپس در کتاب در باب شهریار کوشیده است قرائتی جدید از کتاب شهریار ماکیاولی به دست دهد. البته نه به معنای آنکه روایتی مثبتتر و دوستداشتنیتر ایجاد کند. بلکه تلاش کرده است با مثالهایی از حوزهی مدیریت و بازاریابی، همان مفاهیم را برای مخاطب امروزی تفهیم کند. خیلی اغراق نکردهایم اگر بگوییم که ماکیاولی امروز بود و به جای هدیهی کتاب به سیاستمداران زمان خود، میخواست آن کتاب را به مدیران زمان خود هدیه کند، احتمالاً چیزی شبیه کتاب در باب شهریار تیم فیلیپس را مینوشت!
کتاب در باب شهریار که توسط مریم تقدیسی ترجمه شده و به همت #نشر ققنوس منتشر شده است، در نخستین صفحهی خود به عنوان کتاب اصلی اشاره دارد:
شاید مروری به فهرست کتاب هم، ایدهای از محتویات آن به شما بدهد:
برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبتنام به تعداد قابلتوجهی از درسهای متمم دسترسی پیدا میکنید:
البته اگر بخواهید به همهٔ درسهای متمم دسترسی از جمله درسهای زیر دسترسی داشته باشید لازم است حق اشتراک بپردازید:
مدیریت کسب و کار (MBA) | توسعه فردی
خودشناسی | شخصیت شناسی | هدف گذاری
مسیر شغلی | کوچینگ | مشاوره مدیریت
تصمیم گیری | عزت نفس | زندگی شاد
تسلط کلامی | مهارت ارتباطی | فنون مذاکره
ثبت نام رایگان تجربهٔ متممیها
برای خرید دوره های صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
نقل قولهایی هم که او از #جک ولش انتخاب میکند، ظاهراً در راستای همان نگاه است:
خواندن کتاب در باب شهریار، چندان ساده نیست. ساده از این جهت که مدام، ذهن ما را به چالش میکشد.
شاید خواندن کتاب شهریار ماکیاولی به فرض اینکه اثری کلاسیک و مربوط به پنج قرن قبل است، سادهتر باشد.
اما تصور اینکه آنچه در دست دارید و میخوانید، حرفهایی است که یک نویسنده معاصر شما تدوین و تالیف کرده است، میتواند آنها را به چالش جدیتری برای ذهن تبدیل کند.
شاید کمتر کسی را بتوان یافت که بتواند یا بخواهد #مدل ذهنی مطرح شده در این کتاب را تمام و کمال بپذیرد. اما به هر حال، قطعاً کتابهایی که با مفروضات دائمی ما در تعارض و تضاد هستند، همیشه فرصتی برای بیشتر فکر کردن و عمیقتر شدن فراهم میکنند.
تمرین
شما در مورد ماکیاولیسم و این نوع تفکر چه فکر میکنید؟ آیا این نوع دیدگاه و افرادی با این دید، هیچگاه دغدغهی شما بودهاند؟ آیا خود را متعلق به دستهی آنها میدانید؟ آیا تجربهی کار در سازمانهایی که توسط چنین افرادی اداره میشوند را دارید؟ (از دقت نظری که در انتخاب کلمات و نگارش نظرات دارید، ممنونیم).
چند تذکر دربارهٔ بخش معرفی کتاب متمم
متمم سایت فروش کتاب نیست. و جز کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی - که خود متمم آن را منتشر کرده - صرفاً به معرفی، بررسی و نقد کتاب میپردازد.
صِرف معرفی کتاب در متمم لزوماً به معنای تأیید محتوای آن کتاب نیست. پس حتماً متن معرفی را کامل بخوانید. ممکن است نقاط ضعف برخی کتابها پررنگتر از نقاط قوتشان باشد. ضمن این که معرفی کتاب در متمم لزوماً به این معنا نیست که آن کتاب جزو منابع تدوین درسها بوده است. جز در مواردی که صریحاً به این نکته اشاره، در باقی موارد صرفاً ممکن است با هدف آشنایی کلی با موضوع یا نویسنده و یا نقد کتاب به آن پرداخته شده باشد.
متمم برای معرفی کتابها هیچ نوع هزینهای دریافت نمیکند و صرفاً اهداف آموزشی خود را مد نظر قرار میدهد.
دستهبندی کتاب های روانشناسی و توسعه فردی
کتابهایی در مورد یادگیری و مدل ذهنی
چند کتاب درباره بهبود مهارت های ارتباطی
مطالب، فایلها و کتابهای مربوط به کتابخوانی
خرید کتاب از کتاب نوشته محمدرضا شعبانعلی
راهنمای خواندن و خریدن کتاب (فایل صوتی)
کتابخوانی | چگونه کتابخوان شویم؟
فهرست کتابهای پیشنهادی برای ترجمه
پاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : طاهره خباری
قسمت اول: با خوندن این مطلب درباره ماکیاولی یاد رمان "دموکراسی یا دموقراضه" سید مهدی شجاعی افتادم. در این رمان داستان 25 برادر رو تعریف می کنه که بعد از مرگ پادشاه (پدر) باید از طریق انتخابات به مدت 2 سال بر مردم حکومت کنند. برادر 25ام که "دمو کافیه" و یا به تعبیر مردم "دموقراضه" آخرین پادشاهی که به تخت سلطنت می نشیند. در سرتاسر رمان از این پادشاه جملاتی نقل می شه که به نظرم تداعی کننده افکار ماکیاولیستی هست و قرابت هایی با این مفهوم داره. به طور مثال در هر بخش اصولی را بدین شکل بیان می کند:
- کسی که بیشتر می بیند، بیشتر می دزدد. ندیدن هنر است نه دیدن.
- دزدی کار زشتی است، مگر برای اهداف متعالی
- ویرانی مقدمه آبادی است. هرکس بیشتر خراب می کند، بهتر می سازد. یا کسی که توان ساخت دارد که جرات خراب کردن داشته باشد.
- دشمن چیز مفیدی است، اگر کم آوردید خودتان درست کنید. دشمن یعنی که شما می توانید همه ضعفها و کم کاری هایتان را بر گردن او بیاندازید و اگر کاری کردید با وجود او مهم جلوه اش دهید و اگر نکردید او را مقصر جلوه دهید.
- مردم در صورتی به شما احترام می گذارند یا از شما فرمان می برند که محتاجتان باشند.
- دروغی که با شهامت و قاطعیت و اعتماد به نفس گفته شود، از هر راستی قابل قبول تر و باورپذیرتر است.
در بخش 33 کتاب در باب شهریار هم این مطلب به شکل دیگری بیان شده «عزیزم به من دروغ بگو!»: «فریب دادن مردم معمولا از آنچه فکر می کنید ساده تر است، البته به شرطی که آنها هم دلشان بخواهد فریب بخورند.»
قسمت دوم: "فرانسیس بیکن" از نیکولو ماکیاولی، اینچنین یاد میکند: «ما به کسانی همچون ماکیاولی مدیونیم، که جهان سیاست و رهبران آن را آنطوری که هست به ما نشان میدهند، نه آنطوریکه باید باشد.»
در این سایت می تونید کتاب شهریار نیکولو ماکیاولی را با ترجمه فارسی (داریوش آشوری) و انگلیسی و نسخه اصلی ایتالیایی دانلود کنید.