هدف برندسازی چیست؟(مرور تعریف برندسازی Me-too)- درس ۲
شرکت خیالپردازان کسب و کار فردا، یک نرم افزار شبکه اجتماعی طراحی کرده و میخواهد برای آن برندسازی کند.
آنها در جستجوی یک نام اختصاصی هستند. همچنین به گزینه های مختلف برای طراحی هویت بصری برند فکر میکنند و در جستجوی کسی هستند تا پروژه برندسازی آنها را مدیریت کند.
از آنها میپرسیم: ویژگی این شبکه اجتماعی که شما طراحی کرده اید چیست؟
این ادعا، همان چیزی است که در تعریف برندسازی به عنوان Me-too Branding یا برندسازی من هم همینطور شناخته میشود.
زمانی که برند دیگری سالها تلاش میکند و #برندسازی او متکی بر مطالعات، تحقیقات، طراحی و بهبود محصول و سرمایه گذاری سنگین است، برندسازی با فلسفهی من هم همینطور، نمیتواند به عنوان مصداقی از برند و برندسازی در نظر گرفته شود.
بومی سازی هم، مفهوم ارزشمند و مهمی است و افتخار یا ویژگی نیست. بلکه یک ویژگی کاملاً بدیهی و ضروری است:
برند بومی داشتن، با ایجاد یک کپی ناقص نیمه کاره از برندهای بزرگ بین المللی تفاوت دارد. جز در مقام استعاره و آنالوژی، نمیتوانیم بگوییم میخواهیم خودرویی بسازیم که بنز بازار ما باشد.
نمیتوانیم کافی شاپی درست کنیم که استارباکس ایران شود. نمیشود شهر بازی درست کرد که دیزنی لند ایرانی باشد. واقعیت این است که با تقلید هویت یک برند داخلی یا خارجی و استفاده از برچسبهای کمی بهتر، بومی شده و رفع نواقص نمیتوان از زیر بار سنگین طراحی محصول و خدمت و طراحی هویت برند و برندسازی متمایز فرار کرد.
در اینجاست که باید به صورت جدیتر به تعریف برندسازی بپردازیم و قبل از آن، برندسازی من هم همینطور را بشناسیم و تعریف کنیم تا گرفتار این دام نشویم (برای این کار، از تعریف مطرح شده در کتاب مدیریت استراتژیک برند کاپفرر استفاده میکنیم).
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری برند و برندسازی به شما پیشنهاد میکند:
- دوره MBA: درس برند و برندسازی
- برند چیست؟ تعریف برند و برندسازی و واژه های مرتبط با مدیریت برند
- هدف برندسازی چیست؟(مرور تعریف برندسازی Me-too)- درس ۲
- تعریف دارایی برند، قدرت برند و ارزش برند و تفاوت آنها – درس ۵
- تبلیغات اثربخش یا ساختن گورستان برند – درس ۶
- برند و برندسازی و نکاتی درباره جامعه هواداران برند
- ارزش برند
- نیمه تاریک برند
- رادیو متمم: تعریف برند در گفتگو با دکتر شهریار شفیعی
- ارزش گذاری برند توسط اینتربرند چگونه انجام میشود؟
- بحران رسانه برای برندها – فایل صوتی رادیو متمم
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : علیرضا نخجوانی
به گمانم برند ایرانی "کافه رئیس" حداقل در ابتدای فعالیت، به شکل کاملی استراتژی برندینگ "من هم همینطور" رو از روی برندStarbucks اجرا کرده، از طراحی و رنگ لوگو، تا حتی بعضی از اقلام منو نظیر آب سیب گرم با خامه و دارچین!
من اگر بودم سعی میکردم برای تمایز بیشتر از عوامل تاثیرگذار محیط فیزیکی مانند طراحی داخلی خاص، موسیقی و رایحه استفاده کنم.
این رو هم اشاره کنم که شاید این استراتژی بتونه در اوایل شروع فعالیت، به رشد کسب و کار یا موفقیت محصول شتاب بیشتری بده، اما باید در نظر داشت که این کار شبیه جذب چند درصد سرمایهی اولیهای از خارج از سیستم میمونه که ممکنه در اینده پشیمان کننده باشه، چرا که یه روزی ممکنه محصول یا سازمان من بزرگتر از سازمان یا محصولی باشه که استراتژی برندینگاش رو تقلیدش کردم یا حداقل موفقیتاش، از تصور اولیهام فراتر بره و ناچار خواهم بود برای تغییر استراتژی، یا هزینههای هنگفت بپردازم و یا این برند ناخواسته رو برای همیشه به عنوان وزنهای به پای سازمان یا محصولم تحمل کنم!
عکس هم به عنوان شاهد برای ادعای شباهت لوگو: