Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


جمله‌های روزانه | بخش پنجاهم


‌در گذشته متمم به صورت روزانه جمله‌هایی را منتشر می‌کرد و در اختیار دوستان متممی قرار می‌داد.

با توجه به این که امکان ذخیره شدن این جمله‌ها و مرور دوبارهٔ آن‌ها فراهم نبود،‌ اکنون بعضی از این جمله‌ها را در قالب #دعوت به گفتگو مطرح می‌کنیم و برخی دیگر را در قالب مجموعه‌هایی از هفت جمله (مربوط به یک هفته) منتشر می‌کنیم.

با مراجعه به #جمله های روزانه متمم می‌توانید جمله‌های قبلی را ببینید و بخوانید.

آن‌چه در ادامه می‌آید بخش پنجاهم آرشیو جمله‌های روزانه است:

توضیح: ماجرای ماهی و آب، با این شکل که ما در آخرین عکس‌نوشته نقل کردیم، در جستارهای دیوید فاستر والاس آمده است و بسیاری از منابع انگلیسی‌زبان معاصر، آن را از او نقل می‌کنند (نمونه نوشته‌های دیوید فاستر والاس را می‌توانید در این هم مثالی دیگر بخوانید).

با این حال، این تعبیر هم در زبان انگلیسی و سایر فرهنگ‌ها، پیشینه‌ای قدیمی‌تر از این‌ها دارد. اینشتین نیز شبیه همین تعبیر را به کار برده است. مارشال مک لوهان هم در یکی از سخنرانی‌هایش می‌گوید که «نمی‌دانیم چه کسی آب را کشف کرد، اما می‌دانیم که هر که بوده، ماهی نبوده است.» خود مک‌لوهان هم این جمله را با عبارت «گفته‌اند» نقل می‌کند و پیداست که ریشه‌ای قدیمی‌تر دارد (+). ما هم که قرن‌هاست با جملهٔ «ماهیان ندیده غیر از آب / پرس‌پرسان ز هم که آب کجاست» بزرگ شده‌ایم.

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۷ نظر برای جمله‌های روزانه | بخش پنجاهم

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : جواد خوانساری

    به عنوان یه مخاطب جدی شعر (مخصوصن شعر نو ایران) این جمله‌ی دیوید شیلدز درباره‌ی فرایند خلق شاهکارها برام خیلی مملوس بود.
    یادم هست در اوایلِ مشق شعر و شاعری فکر می‌کردم همین که بتونم بفهمم نیما یوشیج چه طوری شد پدر شعر نو ایران، منم می‌تونم برای خودم در وادی شعر مسیر تازه‌ای رو پیدا کنم. برای همین شروع کردم به تقلید و گرته‌برداری از شعرهای نیما.
    مغزم شده بود مخزن شعرهای نیما که طوطی‌وار از بر کرده بودم. بعد سعی می‌کردم سطرها و ابیاتی مشابه شعرهای نیما بنویسم. و به خیال خامِ خودم فکر می‌کردم چون قوانین کلی شعر نیما رو یاد گرفتم پس شعر فارسی قراره با نوشته‌های من دگرگون بشه.
    اما به مرور زمان و با مطالعه و تعمق بیش‌تر در شعرهای نیما متوجه شدم راهی که در پیش گرفتم به هیچ دهی منتهی نمی‌شه. فهمیدم نیما هم اگر می‌خواست مسیر شاعرانی مثل سعدی، مولوی و حافظ رو ادامه بده و دنباله‌رو قوانین شعری اون‌ها باشه هرگز نمی‌شد پدر شعر نو فارسی. اما در عوض انتخاب کرد از راه سخت و سنگلاخیِ «نقض قوانین رایج شعر فارسی» عبور کنه. و پاداش این جسارت خلق شاهکاری مثل «افسانه» شد.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .