جملات زیبا از کتاب های معروف – جملات ماندگار نویسندگان
معمولاً نویسندگانی که عنوان کتابهای خود را از فرهنگی دیگر انتخاب میکنند، این بخت را دارند که کمی بیشتر از انتظار، مورد توجه مردم آن فرهنگ قرار بگیرند. مونتسکیو هم برای بسیاری از مردم ما، به خاطر کتاب نامه های ایرانی، شناخته شده (یا لااقل شنیده شده) است. در حالی که این کتاب هم، ارتباط خیلی جدی با ایران و ایرانی ندارد و بیشتر، نقدی بر فرهنگ حاکم بر فرانسهی دوران مونتسکیو است.
اگر چه نامه های ایرانی یکی از معروفترین آثار مونتسکیو است، اما قطعاً اثرگذارترین نوشتهی او را باید روح القوانین یا Spirit of the laws دانست:
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته نوشته مارسل پروست را قطعاً میتوان یکی از رمانهای کلاسیک تاریخ ادبیات جهان دانست. همان کتابهایی که مارک تواین دربارهشان میگوید: «همه آرزو دارند آنها را خوانده باشند، اما هیچ کس حوصلهی خواندن آنها را ندارد.»
اگر چنین توصیفی فقط دربارهٔ یک کتاب مصداق داشته باشد، آن کتاب، جستجوی زمان از دست رفته است: هفت جلد کتاب چندصدصفحهای که با حدود ۹ میلیون کاراکتر، عنوان طولانیترین داستان جهان را در رکوردهای گینس به خود اختصاص داده، اثری نیست که حتی همهٔ علاقهمندانش از عهدهٔ خواندنش برآیند (+):
حیف است از متن نویسندگان معروف بخشهایی را نقل کنیم و به جملات نویسندگان بزرگ از سراسر جهان بپردازیم، اما از نویسنده ایرانی بزرگ و معاصرمان محمود دولت آبادی نام نبریم. نویسندهای که با رمانهایش، بهویژه کلیدر، سهمی انکارناپذیر از ادبیات معاصر ایرانی را به خود اختصاص داده و پیچیدگیهای جامعه ایرانی را بهزیبایی به تصویر کشیده است. جملات کوتاه زیبای فراوانی از مصاحبهها و کتابهای محمود دولت آبادی نقل شده است. ما صرفاً چند نمونه از این جملات زیبا را به عنوان ادای احترام به او در قالب پاراگراف فارسی متمم آوردهایم. از محمود دولت آبادی کتاب میم و آن دیگران هم در متمم معرفی شده است.
اروین یالوم از جمله نویسندگان مشهوری است که مخالفان و موافقان فراوانی دارد (البته به قضاوت ما دوستدارانش بسیار بیشترند). طرفدارانش معتقدند که او با قلمش، روانشناسی و روانکاوی را به میان مردم آورده و منتقدانش میگویند او با آثارش، شناختی سطحی از برخی مفاهیم عمیق ایجاد کرده است (بخشی از اگزیستانسیالیستهای این روزها در شبکه های اجتماعی این اصطلاح را صرفاً در کتابهای یالوم دیدهاند. اما اگر بخواهیم در مورد نویسندگان بر اساس نوشتههایشان و نه برداشت مخاطبانشان قضاوت کنیم، قاعدتاً قضاومت مثبتی به این نویسنده مشهور و سلبریتی روانکاوی خواهیم داشت. چون خودش، به اندازهٔ کافی در حرف زدن دقت و وسواس دارد: