برجهای شیشهای فولکس واگن | سریعترین پارکینگ مکانیزه جهان
معمولاً وقتی صحبت از پارکینگهای مکانیزه میشود، همه یاد پارکینگ الجهراء در کویت میافتند؛ بزرگترین پارکینگ مکانیزه جهان با ظرفیت ۲۳۱۴ خودرو (+).
اما پارکینگ مکانیزهٔ دیگری هم هست که اگرچه به اندازهٔ الجهراء بزرگ نیست، اما در سرعت رکورددار است: پارکینگ مکانیزه فولکس واگن در ولفسبورگ آلمان که میتواند خودروها را در یک دقیقه و چهلوپنج ثانیه از درب ورودی به دورترین پارکینگ برساند.
البته این زمان عملاً مربوط به کندترین جابهجایی است (چون دورترین پارکینگ را ملاک قرار دادهایم). در زمانهای پیک ترافیک – که پارکینگهای نزدیکتر استفاده میشوند – فرایند جابهجایی هر خودرو حدود ۴۵ ثانیه وقت میگیرد (+).
این پارکینگ طبقاتی مکانیزه در سال ۲۰۰۰ همزمان با نمایشگاه Expo2000 شهر هانوفر، در هفتاد کیلومتری این شهر در ولفسبورگ و در کنار کارخانهٔ فولکسواگن راهاندازی شد و هماکنون سالانه حدود دو میلیون بازدیدکننده را جذب میکند.
البته این برجهای شیشهای، بخشی از مجموعهای بزرگتر به نام آتوشتات (Autostadt) یا شهر ماشین هستند که به نوعی موزهٔ فولکس واگن محسوب میشود و شرکت معماری Henn آلمان با همکاری چهارصد معمار طراحی آن را بر عهده داشته است. ایدهٔ آتوشتات از سال ۱۹۹۴ شکل گرفت و شش سال طول کشید تا به شکل امروزیاش درآید. برآورد میشود چیزی در حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون یورو برای ساخت این مجموعه هزینه شده باشد.
پارکینگ مکانیزهٔ خودرو برای کسانی طراحی شده که میخواهند خودشان به شکل حضوری خودروشان را از کارخانه تحویل بگیرند و تأکید فولکس واگن بر این است که این خودروها تا لحظهای که مشتری سوارشان میشوند، هیچ حرکتی نکردهاند. یعنی مشتریان میتوانند عدد صفر را روی کیلومترشمار ماشینهای خود ببینند.
مکانیزم خط تولید و شیوهٔ جابهجایی خودروها در پارکینگ مکانیزه هم به شکلی است که نیازی به حرکت نباشد (خودروها روی صفحهٔ نقالی که در یک تونل زیرزمینی قرار گرفته و کارخانه را به برج وصل میکند، حرکت داده میشوند و به پارکینگ میآیند).
با توجه به این که در این مرکز روزانه حدود ۵۰۰ دستگاه خودرو تحویل مشتریان میشود، عملاً ماشینها بیشتر از ۲۴ ساعت در این پارکینگ نمیمانند و میشود گفت آخرین روز زندگی کارخانهای خود را در این مکان میگذرانند (+).
در کلیپ کوتاه زیر با فضای این پارکینگ مکانیزه بهتر آشنا میشوید:
گردشگری صنعتی
امروزه گردشگری صنعتی (Industrial Tourism) به یکی از زیرشاخههای مهم گردشگری تبدیل شده و نقش مهمی در اقتصاد کشورها ایفا میکند. کافی است به این نکته توجه کنید که ولفسبورگ حدود ۱۲۰هزار نفر جمعیت دارد و سالانه ۲ میلیون نفر به خاطر آتوشتات به این شهر سر میزنند. به عبارت دیگر میتوان گفت این جاذبهٔ گردشگری باعث شده این شهر حدوداً ۱۶ برابر جمعیت خود، توریست داشته باشد. ممکن است با خود بگویید به هر حال خودروهای فولکسواگن در این محل تحویل میشوند و طبیعی است مراجعه به این شهر زیاد باشد، اما با توجه به این که خریداران میتوانند در نمایندگیهای محلی هم خودروها را ببینند و به همان قیمت خریداری کنند، عملاً میتوان بخش قابلتوجهی از بازدیدها را به موزهٔ اتومبیل – که پارکینگ مکانیزه هم بخشی از آن است – نسبت داد.
نکتهٔ دیگر در گردشگری صنعتی این است که هزینهٔ آن معمولاً بر عهدهٔ دولتها (و در واقع: مردم) نیست. کسبوکارها این نوع جاذبههای گردشگری را با هدف برندسازی طراحی و اجرا میکنند.
موزهٔ فولکسواگن یکی از نمونههای شناختهشده در این زمینه است و بسیاری از صاحبنظران مدیریت و شهرسازی آن را یک الگوی موفق از گردشگری صنعتی میدانند.
به عنوان مثال، الکساندر گوتزمر در کتاب «شهرسازی برندمحور» خود فصلی را به این موزه اختصاص داده است (+) و آن لورنتزن هم در کتاب «شهر در اقتصاد تجربهمحور» کارخانهٔ ولفسبورگ فولکسواگن را یکی از نمونههای ارائهٔ تجربهٔ منحصربهفرد به شهروندان و گردشگران میداند (+). آلن فیال و همکارانش هم در کتاب بازاریابی مکانها و فضاها ضمن اشاره به این موزه به عنوان یک نمونهٔ موفق از بازاریابی غیرمستقیم خودروسازان، اشاره میکنند که در آماری که حدود هشت سال بعد از افتتاح مجموعه منتشر شده اعلام شده که ۹٪ از بازدیدکنندگان این مجموعه، گردشگران خارجی بودهاند که عدد بسیار جالبتوجهی به نظر میرسد (+). شهر خودروهای فولکسواگن همچنین یک فصل سیصفحهای از کتاب مرجع و ارزشمند توریسم صنعتی نوشتهٔ الکساندر اوتگار را هم به خود اختصاص دهد (+).
در پایان، اگر دوست دارید عکسهای بیشتری از آتوشتات فولکسواگن ببینید، میتوانید به اکانت اینستاگرام Autostadt سر بزنید یا سایت مجموعهٔ آتوشتات را به آدرس autostadt.de ببینید.
لطفاً توجه کنید که ما در متمم، تعداد و ترتیب درسها و اولویت بهروزرسانی آنها را بر اساس تعداد دوستان علاقهمند به هر درس، انتخاب و طراحی میکنیم.
بنابراین لطفاً اگر به این درس (یا هر درس دیگری در متمم) علاقهمند هستید، حتماً زیر درس کنار عبارت «این درس در حوزهٔ علاقهٔ من قرار دارد» علامت بزنید.
شما با عضویت ویژه در متمم، میتوانید به هزاران درس دربارهٔ موضوعات مختلف از جمله موضوعات زیر دسترسی کامل داشته باشید:
دوره MBA (یادگیری منظم درسها)
استراتژی | کارآفرینی | مدل کسب و کار | برندسازی
فنون مذاکره | مهارت ارتباطی | هوش هیجانی
فکر کردن به کمک نوشتن | تسلط کلامی | یادگیری
توسعه فردی | مهارت یادگیری | تصمیم گیری | تفکر سیستمی
کوچینگ | مشاوره مدیریت | کار تیمی | کاریزما | هدف گذاری
عزت نفس | زندگی شاد | خودشناسی | شخصیت شناسی
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : مصطفی صادقی
با خواندن این زنگ توقف یاد صحبت های دکتر سقایی یکی از اساتید دانشگاهم افتادم. در یک مصاحبه مجری از او پرسید علی رغم جاذبه های طبیعی و تاریخی بسیار در استان گلستان ، چرا صنعت گردشگری در این استان رونق چندانی ندارد؟ یکی از دلایلی که دکتر سقایی به آن اشاره کرد برام جالب بود.ایشان گفتند که این جاذبه های طبیعی و تاریخی باید به محصول گردشگری تبدیل شوند. همان طور که نمی توان گوجه فرنگی را به طور خام به بازار عرضه کرد تا مردم به عنوان رب استفاده کنند ، صرفا وجود این جاذبه های طبیعی و تاریخی در استان نیز نمی تواند باعث ارزش افزوده ی اقتصادی شود مگر اینکه به محصول گردشگری تبدیل شوند.
ابتکار شرکت فولکس واگن در عرضه ی این برج های شیشه ایی به عنوان یک محصول گردشگری برای من بسیار جذاب بود. ایران ما نیز ظرفیت های فوق العاده ایی در گونه های مختلف گردشگری دارد و امیدوارم در آینده ما نیز در این صنعت پیشرو باشیم.