تفاوت زبان بدن زنان و مردان
ما قبلاً در درس رایجترین اشتباهات در آموزش زبان بدن به برخی از تصورات اشتباه درباره زبان بدن در مذاکره اشاره کردیم. همانجا وعده دادیم که شکل درست و علمی آن موارد را نیز مطرح کنیم.
بررسی تفاوتهای مربوط به زبان بدن زنان و مردان از جملهی این موضوعات است. حتماً میدانید که در میان انواع سرفصلهای مطرح در حوزهی زبان بدن، یکی از پرطرفدارترین موضوعات، تفاوت زبان بدن زنان و مردان است.
به هر حال میتوان حدس زد که موضوعات مرتبط با تفاوتهای زنان و مردان، درست مانند اصل موضوع زبان بدن حتی اگر اشتباه هم باشند، آنقدر جذاب هستند که خیلی از انسانها، به مطالعه و دانستن و حتی به کارگیری آنها تمایل داشته باشند.
به خاطر داشته باشیم که یک عنوان کلی مانند تفاوتهای زبان بدن زنان و مردان نمیتواند صورت مسئلهی درستی باشد و همانطور که در درس هنر حل مسئله گفته ایم (و چقدر خوب میشود که شما هم، تمرین آن درس را حل کنید) طبیعتاً هرگاه، صورت مسئله با دقت و درستی تعریف نشود، پاسخ آن هم، درست و معتبر نخواهد بود.
اجازه بدهید بعضی از سوالهای دقیقتری را که میتوان به عنوان زیرمجموعهی بحث زبان بدن زنان و مردان مطرح کرد، در اینجا با هم مرور کنیم:
- استفاده از زبان بدن و علائم غیرکلامی در میان زنان رایج تر است یا مردان؟
- زنان در درک زبان بدن و نشانههای آن بهتر عمل میکنند یا مردان؟
- توانایی زنان و مردان در درک علائم چهره چه تفاوتی دارد؟
- توانایی زنان و مردان در درک حرکات دست و پا، چگونه است؟ آیا تفاوت محسوسی وجود دارد؟
- آیا توانایی بهتر در تشخیص #علائم چهره، به معنای توانایی بهتر در درک زبان بدن مرتبط با سایر اندامها نیز هست؟
- چه در مورد زنها و چه در مورد مردها، آیا توانایی بالا در درک زبان بدن مربوط به یک تصویر ثابت، به معنای توانایی درک بهتر زبان بدن در دنیا متحرک واقعی نیز هست؟
- وقتی از درک علائم احساسی و اشارات بدن صحبت میکنیم، آیا همهی توانایی درک زنان (یا مردان) در درک همهی احساسات، مشابه است؟ یا مثلاً ممکن است زنان، یک حس مشخص را بهتر درک کنند و مردان، در تشخیص زبان بدن مربوط به یک احساس دیگر، موفقتر باشند؟
و طبیعتاً پس از مطرح کردن تمام سوالات بالا در مورد تفاوت زبان بدن زنان و مردان (چه در حوزهی نمایش احساسات و چه در حوزهی درک آن)، سوال کلیدی این خواهد بود که:
در نقش یک زن (یا مرد) چه نکاتی وجود دارد که بتوانم به عنوان جمع بندی مطالعات و تحقیقات انجام شده، برای بهبود #مهارتهای ارتباطی خود به کار بگیرم؟
در این درس و درسهای آتی به عنوان زیرمجموعه ای از سلسله درسهایزبان بدن، میخواهیم به بررسی مطالعات و تحقیقات علمی انجام شده در پاسخ به پرسشهای فوق بپردازیم:
طی درسهای آتی، موارد دیگری را هم مرور خواهیم کرد تا به تدریج، به چارچوبی برای توسعه توانمندی خود در درک و نمایش زبان بدن دست پیدا کنیم.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری ارتباطات غیر کلامی و زبان بدن به شما پیشنهاد میکند:
- ارتباط غیرکلامی در مذاکره و زندگی روزمره
- زبان بدن و ارتباط غیرکلامی را با چه هدفی یاد بگیریم؟
- چند نکته درباره تحلیل زبان بدن در جلسات مذاکره
- متن و زمینه در ارتباطات و مذاکره | اهمیت حاشیه در ارتباط با دیگران
- آموزش زبان بدن در مذاکره
- ارتباط چشمی | تماس چشمی و پیامهای چشمهای ما
- تاثیرگذاری اولیه یا First Impression
- زبان چهره | تشخیص و تفسیر حالت های چهره طرف مقابل در مذاکره
- پل اکمن (پاول اکمن) | هفت احساس پایه انسان
- فیلم آموزشی زبان بدن، علائم چهره و بروز احساسات
- دکتر آلبرت محرابیان از پیشتازان و قربانیان زبان بدن
- شخصیت شناسی از روی چهره افراد | قضاوت اولیهٔ ما چقدر درست است؟
- تقلید از زبان بدن طرف مقابل | بررسی تکنیک آینه ای به عنوان ترفند مذاکره
- تفاوت زبان بدن زنان و مردان
- آیا زنان احساساتی تر هستند؟
- آموزش تصویری زبان بدن | استفاده از حرکات دست
- زبان بدن در فضاهای محدود: بی توجهی مودبانه یا بی توجهی مدنی
- فهرست مقالات و منابع مرتبط با زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی
- کتاب زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی (با مرور و خلاصه)
- ادوارد هال و ارتباطات میان فرهنگی
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : طاهره خباری
نکته ای که در آخر درس راجع به تفاوت توانایی مردان و زنان در درک احساسات بود، برام خیلی جالب و جذاب بود. اینکه زنان احساس خشم و خنثی بودن رو نسبت به مردان بهتر تشخیص می دن و مردان قدرت بیشتری در تشخیص احساس شادی دارن.
در جستجویی که در مورد این موضوع داشتم به تحقیق جالبی رسیدم که درباره برتری زنان در تشخیص احساسات منفی انجام شده. نتایج این تحقیق نشون میده که برتری زنان در تشخیص احساسات منفی ممکنه ناشی از حساسیت کمتر مردان به محرک های احساسی منفی در مقایسه با زنان باشه. به دلیل اینکه زنان از احساسات رقیق تری برخوردار هستند، نسبت به کوچکترین محرک های منفی احساسی، حساسیت منحصر به فردی از خودشون نشون می دن و همین باعث تشخیص سریعتر و بهتر اینگونه احساسات در زنان میشه.
هر چند که در این مطالعه به این نکته هم اشاره کرده که :"دلیل اصلی اینکه چرا زنان در تشخیص احساسات منفی نسبت به مردان بهتر عمل می کنند، هنوز ناشناخته است."