موج و فانوس دریایی | نمونه عکس های فابریس روبن
فانوسهای دریایی که زمانی دیدن یا ندیدن نورشان، میتوانست پیام زندگی یا مرگ باشد، این روزها به تدریج کنار گذاشته میشوند و سیستمهای ناوبری الکترونیکی و ماهوارهای، جای آنها را میگیرند.
اما هنوز زیبایی آنها آنقدر زیاد هست که به عنوان نماد و نیز نمونههای معماری، حفظ و مرمت میشوند.
و البته گاهی هم به عنوان محلی برای نصب تجهیزات تقویت کننده امواج رادیویی مورد استفاده قرار میگیرند.
این بار میخواهیم چند تصویر را مرور کنیم که شاید بسیاری از شما دیده باشید، اما نام عکاس آنها در هیاهوی کپی کاریهای دنیای دیجیتال و شبکه های اجتماعی به فراموشی سپرده شده است.
این تصاویر را فابریس روبن (Fabrice Robben) ثبت کرده است:
در کنار عکسهای فابریس روبن، حیفمان آمد که یک عکس مطرح دیگر را هم که کمتر مورد توجه قرار گرفته و در دوران رواج ویرایشهای سنگین بر روی عکسها، خیلیها به اشتباه فکر میکنند یک تصویر ساختگی است، با هم مرور نکنیم:
این عکس توسط ژان گیشار ثبت شده و قسمت شگفت انگیز آن، مردی است که در میانهی عکس دیده میشود و با شنیدن صدای هلی کوپتر عکاس، فکر کرده که به کمکش آمدهاند.
البته او بلافاصله درب را بسته به داخل گریخته و زنده مانده است.
هر دو نفر (فابریس روبن و ژان گیشار) آنقدر به عکاسی از فانوسهای دریایی علاقه دارند و تصاویر زیادی را ثبت کردهاند که گاهی، عکسهای آنها با یکدیگر اشتباه گرفته میشود.
عکس فوق، یکی از هفت عضو یک مجموعهی زیباست که در سال ۱۹۸۹ ثبت شده و یک فانوس دریایی فرانسوی را در محاصرهی موجها نشان میدهد.
با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) میتوانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.
همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درسهای متمم از جمله درسهای زیر دسترسی خواهید داشت:
دوره MBA | مذاکره | کوچینگ | توسعه فردی
فنون مذاکره | تصمیم گیری | مشاوره مدیریت
تحلیل رفتار متقابل | تسلط کلامی | افزایش عزت نفس
چگونه شاد باشیم | هوش هیجانی | هدف گذاری
خودشناسی | شخصیت شناسی | فکر کردن با نوشتن
برای خرید محصولات صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : علیرضا امیری
من هر وقت اسم فانوس دریایی میاد ناخوداگاه بعدش بیاد "فانوس دریایی اسکندریه" میفتم.
در دوران نوجوانی کتابی داشتم با عنوان "عجایب هفتگانه جهان"، که فانوس دریایی اسکندریه یکی از اون عجایب ساخت دست بشر بود.
اسکندر مقدونی پس از اینکه مصر رو فتح کرد تصمیم گرفت یه شهر در کنار دلتای نیل بنا کنه، و این شهر رو به مهمترین و بزرگترین شهر دریای مدیترانه تبدیل کنه. نقشه ی شهر اسکندریه رو خود اسکندر طرح ریزی کرد و میخواست این شهر به یک بندر مهم تجاری و بازرگانی تبدیل بشه تا فرهنگ و اقتصاد یونان رو تا مصر گسترش بده.
اسکندریه در مدت کوتاهی به یک شهر بزرگ پر از اقوام مختلف یهودی و مصری و یونانی تبدیل شد. بخاطر مراودات دریایی نیاز بود که فانوس دریایی در این شهر ساخته بشه. اما ساخت این فانوس دریایی 23 سال بعد از مرگ اسکندر و بدستور بطلیموس یکی از ژنرال های اسکندر به انجام رسید. معمار فانوس اسکندریه سوستراتوس بود ولی بدستور بطلیموس اون حق نداشت نام خودشو روی این اثر معماری بذاره و فقط باید نام بطلیموس رو روی سردر اون مینوشت. بنابراین او با زیرکی نام خودش رو در زیر یک پوشش گچی قرار داد و در بنا گذاشت.
از این فانوس دریایی در روز برای برج دیانوردی استفاده میشد و در شب برای فانوس دریایی. این فانوس چراغی بود برای جمع شدن بازرگانان و مبادله ی انواع نوشیدنیهایی که از یونان میرسید با انواع ادویه هایی که از مشرق زمین و انواع فلزاتی که از اسپانیا به این بندر وارد میشد. جهانگردان و سیاستمداران و بازرگانان وارد این شهر میشدند تا نظاره گر این بزرگترین شهر بحر روم (دریای مدیترانه) باشند.
دو تل آتش که اکثرا سوخت آن با روغن و صمغ درخت تأمین میشد در بالای فانوس قرار داشت که نور اونها بوسیله ی آینه های جلایافته تا کیلومترها در دریا دیده میشد. این آتش به مدت 15 قرن روشن بود.
بالأخره این نخستین فانوس دریایی بعد از هزار و پانصد سال ایستادن در کنار دریا، در حدود سالهای 1300 میلادی بر اثر زلزله ای، بشدت آسیب دید و کم کم رو به ویرانی نهاد.