انواع اعتیاد به کار: عشق بازی با کار
در درسهای قبلی از سلسله درسهای خودشناسی متمم، مقدمهای درباره اعتیاد به کار و افراد معتاد به کار مطرح کردیم و سپس بر اساس مدل براین رابینسون به تقسیم بندی معتادان به کار پرداختیم.
ابتدا با معتادان بی رحم و خستگی ناپذیر آشنا شدیم و در ادامه در مورد ویژگیهای معتادان اهمال کار صحبت کردیم. سپس به افراد معتاد به کار توجه طلب پرداختیم و به بررسی چهارمین و آخرین دسته میپردازیم تا در ادامه بتوانیم از راهکارهای مواجهه با اعتیاد به کار بگوییم.
شاید الان با خودتان فکر کنید که چرا در تصویر این درس از عمو جغد شاخدار و بنر استفاده کردهایم. بخشی از این مسئله به محدودیت ما در استفاده از کلمات بازمیگردد!
شاید نسل جوانتر داستان بنر و عمو جغد شاخدار را خوب به خاطر نیاورند. اما این داستان یک وجه شاخص داشت. عمو جغد شاخدار دوست داشت بنر را بخورد. اما نمیخورد. مدام به او میگفت که: بنر! من گرسنهام. من را عصبانی نکن. تو را میخورم! اما این تهدیدها هیچوقت عملی نمیشد. همیشه بنر در آن اطراف بود و همیشه هم عمو جغد شاخدار این را میگفت و همیشه هم این بازی ادامه پیدا میکرد.
تمرین:
آیا شما هم چنین افرادی را میشناسید؟ میتوانید برای ما هم از آنها بگویید؟
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری اعتیاد به کار به شما پیشنهاد میکند:
- اعتیاد به کار چیست؟ نشانه های اعتیاد به کار و عوارض آن
- کتاب زنجیر شده به میز کار | برایان رابینسون
- پرسشنامه اعتیاد به کار
- انواع اعتیاد به کار: معتادان سرسخت و خستگی ناپذیر
- انواع اعتیاد به کار: معتادان اهمال کار
- انواع اعتیاد به کار: افراد معتاد به کار توجه طلب
- انواع اعتیاد به کار: عشق بازی با کار
- چه عواملی موجب گسترش اعتیاد به کار میشوند؟
- رابطه اعتیاد به کار و عزت نفس (در مغز یک معتاد به کار چه میگذرد؟)
- سندرم ایمپاستر – دیگران از واقعیت ماجرا خبر ندارند
- چند پیشنهاد برای افراد معتاد به کار
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : هومن کلبادی
با سلام
افراد زیادی رو میشناسم که این حالت رو دارند . مثلاً همسر یکی از دوستانم ، مدام در حال تغییر دکوراسیون داخلی منزل خودشان هست و هرگز ، از هیچ مدلی از چیدمانِ وسایل ، ابرازِ رضایت نمی کنه و مدام ، علاقه مند به ایجادِ تغییر در چیدمانِ وسایل منزل هست . جالبه که هر بار بهش می گید که "این مدلی خوبه دیگه ، چرا تغییرش میدی ؟" میگه که "آره خوبه ولی بذار این حالت رو هم آزمایش کنیم ، شاید بهتر شد!"
فکر می کنم یکی از دلایلی که در پسِ این حرکت میشه در نظر گرفت ، نوعی رفتارِ وسواس گونه یا عدمِ رضایت از وضعِ موجود هست . این افراد ، نوعی وسواس و عدمِ ثباتِ رای رو مدام تجربه می کنن و همین امر ، باعث میشه که هرگز از وضعِ موجود ، رضایت نداشته باشن و مدام ، تمایل به تغییر دارن و همین تمایل ، باعث میشه که مدام ، درگیر انجامِ یک عملِ تکراری باشن که از نظرِ دیگران ، یه عملِ بیهوده به حساب میاد .
نمونۀ دیگۀ این افراد ، افرادی هستن که مدام به خرید میرن و عملاً اعتیاد به رفتنِ به بازار و خرید نکردن رو دارن . اونها تقریباً مشتریِ دائمیِ اکثرِ فروشگاه ها هستن و عمدۀ فروشندگان ، اون مشتریان رو به عنوانِ افرادی که عادتِ به پرسیدن و نخریدن دارن ، میشناسن . اونها از پروسۀ خرید کردن لذت میبرن ، نه از خرید کردن ؛ ممکنه استطاعتِ خرید کردن رو هم داشته باشن ولی چون "خریدنِ یک کالا" به مفهومِ پایانِ پروسۀ خرید هست ، عملاً از اون اجتناب می کنن و ترجیح میدن که به پُرس و جو و تداومِ پروسۀ خرید ، اشتغالِ دائم داشته باشن .
پاورقی : با دیدنِ تصویرِ کارتونِ بنر و عمو جغد شاخدار ، به یادِ اتومبیلِ گالانتِ قرمزِ مدلِ 1975 یکی از دوستانم افتادم که دو عدد ، آینه به شکلِ شاخ ، بر رویِ گلگیرهایِ جلویِ ماشین قرار داشت و در عالمِ کودکی ، به اون ماشین میگفتیم ، عمو جغد شاخدار :)