سرنوشت تمدن | بخشی از کتاب لذات فلسفه ویل دورانت
بخشهای قابلتوجهی از کتاب لذات فلسفهی ویل دورانت، برای خوانندهی امروزی جذاب – و شاید مفید – نیست.
این کتاب با عنوان Pleasures of Philosophy در سال ۱۹۵۳ نوشته شده و بحثهای فلسفی مطرح شده در آن، اغلب به تاریخ فلسفه و آراء فلاسفه محدود نشده، بلکه ویل دورانت کوشیده آن بحثها را به موضوعات روز (در زمان تألیف کتاب) نیز ربط دهد.
البته این به معنای بیارزش شدن کتاب نیست و هنوز نکات و ایدههای ارزشمندی در آن مطرح شده است. اما کسی که به سراغ این کتاب میرود، باید آماده باشد تا کهنگی را در بخشهایی از آن، از جمله آنجا که به زن امروزی، مردان و زنان، آیندهی آمریکا، سوسیالیزم و پیشرفت انسان میپردازد، حس کند.
به تعبیر دیگر، بخشهایی از کتاب، امروز دیگر ارزش تاریخی دارند و ارزش تحلیلیشان کاهش یافته است.
یکی از نکاتی که در این کتاب مطرح شده و هنوز هم میارزد که به آن فکر کنیم، سرنوشت تمدن است.
او به این سوال پرداخته که آیا تمدنها در طول تاریخ بارها نابود شده و دوباره از هیچ بنا میشوند؟
به عبارت دیگر، چقدر میتوان از استمرار و بقای تمدنها (Perpetuity of Civilizations) سخن گفت؟
در ادامه چند جمله از کتاب لذات فلسفه را در این زمینه میخوانیم. البته لازم به اشاره است که آنچه در ادامه میخوانید، ترجمهی دکتر عباس زریاب نیست و ما آن را دوباره ترجمه کردهایم.
این کار از روی بیتوجهی به ترجمهی فعلی یا قدرناشناسی از زحمت دکتر زریاب نیست. بلکه از آن رو که ترجمهی موجود در بازار فعلی، بازنشر ترجمهی سال ۱۳۴۴ ایشان است، لحن بیان و انتخاب واژهها در کتاب، تا حدی از ادبیات رایج امروزی فاصله گرفته است.
برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبتنام به تعداد قابلتوجهی از درسهای متمم دسترسی پیدا خواهید کرد نمونهٔ آنها را میتوانید از طریق لینک زیر ببینید:
البته اگر بخواهید به همهٔ درسهای متمم دسترسی داشته باشید، لازم است حق اشتراک بپردازید.
ثبت نام رایگان تجربهٔ متممیها
عناوین زیر تعدادی از درسهای مختص اعضای ویژه متمم هستند:
مدیریت کسب و کار (MBA) | توسعه فردی
فنون مذاکره | خودشناسی | شخصیت شناسی
مسیر شغلی | کوچینگ | مشاوره مدیریت
چند تذکر درباره بخش معرفی کتاب
متمم سایت فروش کتاب نیست. و جز کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی - که خود متمم آن را منتشر کرده - صرفاً به معرفی، بررسی و نقد کتاب میپردازد.
صِرف معرفی کتاب در متمم لزوماً به معنای تأیید محتوای آن کتاب نیست. پس حتماً متن معرفی را کامل بخوانید. ممکن است نقاط ضعف برخی کتابها پررنکتر از نقاط قوتشان باشد.
معرفی کتاب در متمم لزوماً به این معنا نیست که آن کتاب جزو منابع تدوین درسها بوده است (مگر این که صریحاً به این نکته اشاره شده باشد). در باقی موارد صرفاً ممکن است با هدفی مشخص (نقل یک مطلب از کتاب، نقد کتاب، آشنایی با نویسنده و ...) به کتاب اشاره شده باشد.
متمم برای معرفی کتابها هیچ نوع هزینهای دریافت نمیکند و صرفاً اهداف آموزشی خود را مد نظر قرار میدهد.بنابراین اگر ناشر هستید و کتابی در متمم معرفی شده، کتاب مرتبط دیگری را که در آن حوزه ترجمه یا تألیف کردهاید (یا اگر ترجمه دیگری از همان کتاب را عرضه کردهاید) در کامنتها معرفی کنید. متمم ممکن است بعد از بررسی کتاب را به متن بیفزاید یا معرفی آن را در قالب مطلبی مستقل منتشر کند.
دستهبندی موضوعی کتاب های مدیریت
دستهبندی کتاب های روانشناسی و توسعه فردی
فهرست کامل کتاب های روانشناسی | نقد و خلاصه کتاب
کتابهایی در مورد یادگیری و مدل ذهنی
چند کتاب درباره بهبود مهارت های ارتباطی
مطالب، فایلها و کتابهای مربوط به کتابخوانی
خرید کتاب از کتاب نوشته محمدرضا شعبانعلی
راهنمای خواندن و خریدن کتاب (فایل صوتی)
کتابخوانی | چگونه کتابخوان شویم؟
فهرست کتابهای پیشنهادی برای ترجمه
پاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : مهدی جلالی
چه نکته جالب و مهمی بود:
درواقع، اینطور میتوان استنباط کرد که هیچ تمدنی از نقطه صفر آعاز نمیشود؛ بلکه هر تمدن، ادامه تمدنهای قبل از خودش است و بر بستر آنها رشد و توسعه پیدا کرده است.
با این اوصاف، چطور میتوانیم به تمدنی که هزاران سال پیش در این سرزمین وجود داشته افتخار کنیم؟ ظاهرا آن تمدن متعلق به ما نیست، بلکه متعلق به همه انسانهای هم عصر خودش است، و همچنین همه انسانهایی که متعاقبا توانستند آن تمدن را ادامه بدهند و برای خودشان زندگی بهتری بسازند.
به نظر من، افتخار کردن به دانش و تمدن آبا و اجداد گذشته، نشان دهنده عزت نفس پایین یک جامعهست. مثل فردی که به پولدار بودن پدرش، یا مثلا دکتر بودن مادرش افتخار میکند؛ یعنی افتخار به چیزی که مال خودش نیست، و در بوجود آمدنش نقشی نداشته.