وال پلاستیکی | تأکیدی دوباره بر پلاستیکهای مزاحم در دریا

معمولاً چند سال و گاه چند دهه طول میکشد تا آنچه دغدغهی فعالان حوزهی محیط زیست است، به نگرانی عمومی تبدیل شود. کمآبی شاید مثال خوبی در این زمینه باشد. بعد از سالها که کشاورزی را به صورت نامشروط، مثبت و ارزشمند تلقی میکردیم، اکنون به نقطهای رسیدهایم که پذیرفتهایم هر شکلی از کشاورزی خوب نیست و برخی از شیوههای آن واقعاً میتواند آسیبهای محیطی و اقتصادی به همراه داشته باشد.
مسئلهی پلاستیکها و موادی که دیر تجزیه میشوند، نمونهی دیگری از مسائلی است که هنوز برای بسیاری از ما لوکس محسوب میشود. احتمالاً وقتی شرکتهایی مثل Apple اعلام میکنند که در محصولات از خود PVC استفاده نمیکنند نیز، این حرکتها را چندان جدی نمیگیریم (و یک کابل شارژ Fake میگیریم که سخاوتمندانه از PVC استفاده کرده و بیشتر از طراحی اصلی عمر میکند).
موازی با بیتوجهی ما به حجم گستردهی پلاستیکهایی که تولید و استفاده میکنیم، دانشمندان، روزنامهنگاران و هنرمندان در تلاش برای افزایش آگاهی و حساسیت عمومی در این زمینه هستند.
یکی از کارهای زیبایی که در این زمینه انجام شده، یک وال پنجتنی پلاستیکی است که تماماً از زبالههای موجود در اقیانوس آرام و اطلس ساخته شده است:
عکسها و توضیحات بیشتر در زمینهی این کار ارزشمند هنری را که توسط دو هنرمند به نامهای Klimosky و Chang انجام شده، میتوانید در سایت CreativeBoom ببینید و بخوانید.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
ثبتنام | اطلاعات بیشتر فهرست درسهای متمم
نویسندهی دیدگاه : امیر جافری
نبود جایگزین به صرفه و مشکل فرهنگی
متاسفانه یکی از جاهایی که پلاستیک خیلی استفاده میشه همین بقالی و فروشگاه هاست که هر چیزی که میخری رو داخل یه پاکت پلاستیکی جداگانه بهت میدن، پاکت هایی که بعد از رسیدن به خونه دیگه اصلا نیازی بهشون نداری، هر خانواده ای معمولا بالای یک بار در روز از مغازه و فروشگاه خرید میکنه، و این باعث استفاده از حجم زیادی پلاستیک در روز میشه.
چند سال پیش فروشگاه ها یواش یواش میخواستن پاکت های کاغذی رو جایگزین این پاکت های پلاستیکی کنن ولی متاسفانه با افزایش چند برابری قیمت کاغذ، دوباره همه چی به روال قبلی برگشت.
یکی از علت های مصرف بالای این پاکت های پلاستیکی هم علاوه بر نبود جایگزین به صرفه (دقت کنید پاکت های کاغذی الان قیمتشون در کمترین حالت چند برابره)، مسئله فرهنگیه، من خیلی دیدم طرف میره مغازه و فقط یه قلم خرید می کنه و میذاره داخل پاکت پلاستیکی، در صورتی که واقعا نیاز نیست. یا اینکه این روزا استفاده از سفره های یکبار مصرف پلاستیکی داره بین خیلی از خانم های خانه دار جا میفته.
روی مسئله فرهنگی باید واقعا کار بشه.