میخواهیم «سهم» بفروشیم…
فرض کنید میخواهیم شرکتی به امید آیندهای بسیار خوب تاسیس کنیم.
همینطور فرض کنید میخواهیم نام این شرکت را «امید فردا» بگذاریم.
همینطور فرض کنید که برای تاسیس این شرکت ۱۰۰ میلیون تومان پول لازم داریم.
فرض چهارم اینکه این پول قرار است سالی ۲۰۰ میلیون تومان سود ایجاد کند.
فرض آخر اینکه «پول» نداریم!
مجبور میشویم سهام شرکتمان را به دیگران واگذار کنیم. اگر هر سهم را «صد تومان» در نظر بگیریم باید مجموعاً یک میلیون عدد سهم عرضه کنیم:
حالا هر کس به اندازهی پولش میتواند از من و شما سهم بخرد. کسی که ۵ میلیون تومان پول دارد میتواند ۵۰۰۰۰ سهم صد تومانی بخرد. کل تعداد سهمها یک میلیون عدد است. او در واقع مالک ۵٪ شرکت شما است.
شاید خود شما هم ماشین خود رو بفروشید و مثلاً با ۲۰ میلیون تومان ۲۰۰ هزار سهم بخرید و مالک ۲۰٪ شرکت شوید. فرض کنیم خوش شانس باشید و بتوانید سرمایه گذاران را قانع کنید که تمام سهم شرکت شما را بخرند و ۱۰۰ میلیون تومان پول جمع آوری شود.
حالا فرض کنید شرکت شما در سال اول همان سود پیش بینی شده را به دست بیاورد. حالا که صد میلیون تومان، به ۲۰۰ میلیون تومان سود منجر شده، در واقع هر کس که ۱۰۰ تومان داده بوده و یک سهم خریده بوده، به ازاء هر سهم میتواند ۲۰۰ تومان سود دریافت کند.
حالا مردم به شرکت شما خوشبین شدهاند. همه دوست دارند سهام شرکت «امید فردا» را داشته باشند. اما طبیعی است که سهامداران ترجیح میدهند این سهم را نفروشند. چون با صد تومان در جای دیگر نمیتوانند ۲۰۰ تومان سود به دست بیاورند. اتفاق جالبی میافتد…
نوشتهی بعدی تحت عنوان «سهم چاق و سهم لاغر» ادامهی ماجرا را شرح میدهد. به تدریج آقای منصف، آقای سودجو، آقای مالکی، خانم آینده نگر و سایر بازیگران این بازی را بهتر خواهیم شناخت…
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : عظیمه حسن زاده
این موضوع که با مبلغ 300 هزار تومان توانسته به جای سود ثابت بانکی 60 هزار تومان، سود تضمینی 200 هزار تومانی شرکت امیدفردا را در سال اول کسب نماید، سودمندانه تر است. اما اینکه الزاما سال دوم و سوم نیز شرکت به این سود دست یابد، قطعی نیست. اما میتوان با ارزیابی مجدد وضعیت مالی شرکت به درصدی از اطمینان نسبت به سود آتی شرکت دست یافت و آن را با سود بانکی مقایسه نمود و انتخاب مجدد داشت.