مهارتهای شغلی | کدام مهارت شغلی برای شما مهمتر است؟
همیشه عادت کردهایم که شخصیت ما را تحلیل کنند و بگویند حالا که این تیپ شخصیتی هستی، بهتر است که به سراغ این شغل بروی و به سراغ آن شغل نروی. اما سمت دیگر این سوال هم – اگر مهمتر نباشد – کم اهمیتتر نیست. اگر به شغل خاصی علاقه دارم، چگونه برنامه ریزی توسعه مهارتهای فردی خودم را با آن شغل همسو کنم؟ به سراغ کدام مهارتها بروم؟
مستقل از اینکه دیگران چه پیش داوری در مورد توانمندی و ویژگیهای شخصیتی من دارند، دلم میخواهد که برای کسب مهارتهای ضروری در شغل مورد علاقهام تلاش کنم. یا در آن حوزهها بهبود پیدا خواهم کرد یا لااقل میگویم که تلاش کردم و دیدم که نمیشود.
این درس از سلسله درسهای برنامه ریزی توسعه مهارتهای فردی را میتوانید به دو شیوه مرور کنید:
شیوه اول: من شناسنامههای مختلفی برای مهارتهای مختلف مورد نظرم تنظیم کردهام و الان همانطور که قبلاً گفتیم، میخواهم سبد مهارتهایم را تشکیل دهم. برخی از مهارتها را در اولویت قرار دهم و برخی دیگر را کنار بگذارم. طبیعی است که فعالیت حرفهای من میتواند روی تصمیم من نقش داشته باشد. اما دقیقاً چطور؟
شیوه دوم: مستقل از بحث سبد مهارت، من به شغل خاصی علاقه دارم و همیشه به آن فکر کردهام. حالا میخواهم برنامه توسعه مهارتهای فردی خودم را تنظیم کنم. مسیر انجام این کار چیست؟
دیوید مایستر از اساتید اسبق دانشگاه هاروارد و مشاوران حرفهای حوزه کسب و کار، در کتاب خود به نام True Professionalism طبقه بندی ساده اما کاربردی را مطرح میکند که در اینجا میتواند مورد استفادهی ما هم قرار بگیرد:
نمایش کامل این مطلب برای کاربران آزاد متمم انجام میشود. ثبت نام به عنوان کاربر آزاد متمم، سریع و رایگان است و کافی است برای خودتان نام کاربری و رمز عبور تعریف کنید:
ثبت نام نمونه درسهای کاربرآزاد
تمرین:
۱- حداقل سه موقعیت شغلی مختلف را بنویسید و با دلیل توضیح دهید که هر کدام را به کدامیک از گروه بندیهای چهارگانه فوق نزدیکتر میدانید.
۲- نگاهی به مهارتهایی که در درسهای قبل فهرست کردید و برای هر کدام شناسنامه درست کرده اید بیندازید. حالا ببینید با توجه به شغلی که به آن علاقه دارید کدام را باید در اولویت بالاتر قرار دهید و کدامیک را باید فعلاً کنار بگذارید یا اولویت آنها را کمتر کنید. به عنوان مثال، کسی که میخواهد تعمیرکار دستگاههای صنعتی بشود، احتمالاً مهارت حل مسئله و تصمیم گیری را باید در مقایسه با مهارت ارتباطی در اولویت قرار دهد (تمرین دوم را برای خودتان انجام دهید و لازم نیست به ما بگویید)
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری توسعه مهارتهای فردی به شما پیشنهاد میکند:
- توسعه فردی چیست؟ | آشنایی با انواع برنامه ریزی توسعه فردی
- اهمیت رشد شخصی و توسعه فردی | چرا این روزها بسیاری از ما به اینها فکر میکنیم؟
- مهارت چیست؟ | تعریف مهارت و انواع مهارت
- مهارت نرم چیست؟ | مهارت های نرم چه ویژگی هایی دارند؟
- سبد مهارت چیست؟ | در مسیر رشد شخصی به سراغ یادگیری کدام مهارتها برویم؟
- تعریف مهارت های زندگی چیست؟ | فهرست مهارتهای ده گانه زندگی
- خودآگاهی چیست؟ | برای تقویت خودآگاهی چه کارهایی انجام دهیم؟
- چگونه برنامه ریزی کنیم که آن را دوست داشته باشیم؟
- روش نوشتن برنامه رشد شخصی (تنظیم شناسنامه مهارت)
- مهارتهای شغلی | کدام مهارت شغلی برای شما مهمتر است؟
- میکرواکشن (اقدامک) | ارزش گامهای کوچک را فراموش نکنیم
- طراحی مسیر شغلی: فرصتهای کار دیجیتال (۱)
- لیست مهارت های فردی | فهرست مهارت های کلیدی برای توسعه سبد مهارتهای شما
- معرفی مهارت ارتباط نوشتاری
- معرفی مهارت ریسک کردن
- معرفی مهارت کار تیمی
- معرفی مهارت حل مسئله
- معرفی مهارت ارتباط شفاهی
- معرفی مهارت خودانگیزی و بحث خودانگیزش
- مهارت تخمین زدن و برآورد کردن
- خلاقیت به عنوان یک مهارت
- مهارت برنامه ریزی
- کتاب مهره حیاتی از ست گادین | آیا غیر قابل جایگزینی هستید؟
- جملاتی از کتاب مهارتهای استادی | رابرت گرین
- بهترین کتاب های توسعه فردی
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : گروه متمم
مائده ی عزیز.
به طور خاص باید از مثال شما در مورد «مهندس» تشکر کنیم. شاید یکی از نکاتی که ما در تفاوت مهندس و تکنیسین کمتر مورد توجه قرار میدهیم همین است (منظور از مهندس و تکنیسین، موقعیت شغلی مهندس و موقعیت شغلی تکنیسین است و نه الزاما مدرک تحصیلی)
مهندس در گروه بندی جراح مغز قرار میگیرد و تکنیسین میتواند در گروه متصدی داروخانه یا پرستار قرار بگیرد.
(کسی که در یک نمایندگی تعمیرات خودرو به فعالیت مشغول است و عموماً حتی مالک خودرو را نمی بیند بیشتر به متصدی داروخانه شبیه است و کسی که به محل مشتری یا به محل کارخانجات میرود و با طرف مقابل به صورت چهره به چهره مواجه میشود، شاید به پرستار نزدیک تر شود).
به همین دلیل در اکثر کشورهای توسعه یافته، میبینیم که تکنیسین بودن و مهندس بودن، دو شغل کاملاً مختلف است و هر دو مورد اعتماد و احترام هستند و عموما به صورت کاملاً مستقل مورد توجه قرار میگیرند.
اما کم نیستند کسانی که در فرهنگ ما، تکنیسین را پله ای پایین تر از مهندس و مهندس را گام بعدی و بالاتر از تکنیسین می بینند.
به همین دلیل، می بینیم که از مهندس انتظار میرود قطعات صنعتی را مورد به مورد بشناسد و در کارگاه ها، به خاطر آشنا نبودن با کار تجهیزات و ماشین آلات، مورد تمسخر تکنیسین ها قرار میگیرد و تکنیسین ها هم، به دنبال کنکور و ادامه تحصیل و موارد مشابه هستند تا بتوانند مهندس شوند و پا به پله ی بعدی بگذارند.
در حالی که با توضیحات بالا، می بینیم که این دو شغل، حتی نیازمند دو جنس مهارت کاملاً متفاوت است و در طول یکدیگر قرار نمی گیرند.