مجموعه عکس گل یاس

سالهاست که ما در متمم، لابهلای درسهای سنگین و جدی، مطالبی را با عنوان #زنگ تفریح منتشر میکنیم.
بخش قابلتوجهی از این زنگ تفریحها، به عکسها و #تصاویر حیوانات اختصاص داشته است. اما اخیراً به پیشنهاد دوستان متممی، عکس گلها و گیاهان و درختها را هم به زنگ تفریحها افزودهایم.
تا کنون از این مجموعه، عکسهای گل نرگس و عکس درخت ارغوان و همچنین گل پرنده سبز منتشر شده است.
این بار مجموعهای از عکسهای گل یاس (Jasmine) را برای شما گرد آوردهایم. گلی که با نامهای یاس، یاسمن و سمن، به شکل گسترده در ادبیات ما بهکار رفته و آنقدر در دنیای شعر و شاعری جا دارد که یاس سفید یا یاس ایرانی را یاس شاعران (Poet’s Jasmine) نیز مینامند (معمولاً یاس در شعرها کنایه از زیبایی و سفیدرویی است).
ما ایرانیان بیشتر با سه گونه از یاسها اُخت شدهایم: یاس سفید معمولی (Jasminum officinale)، یاس چمپا (Jasminum grandiflorum) و یاس عربی یا رازقی (Jasminum Sambac). اما شاید برایتان جالب باشد که بیش از دویست گونهی مختلف از گل یاس در جهان وجود دارد که البته بسیاری از آنها صرفاً در طبیعت میرویند و حدود پنجاه گونه به دست انسانها در نقاط مختلف، پرورش مییابند.
بیشتر انواع گلهای یاس که ما میشناسیم، در بهار و تابستان گل میدهند. اما در شرق آسیا، یاس زرد یا یاس زمستانی هم وجود دارد که در فصل زمستان گل زرد میدهد و جلوهی ویژهای دارد.
گل یاس، در آسیا و آفریقا، طی هزاران سال همواره مورد توجه قرار گرفته و ظاهراً طی چند قرن اخیر (از قرن هفدهم به بعد) به اروپا و بعداً آمریکا منتقل شده است. برخی از قبایل آفریقایی فکر میکردند که گل یاس، آنها را از خطر رعد و برق در امان نگه میدارد. مصریان گلهای یاس را در معابد به خدایان خویش تقدیم میکردند. در آسیای جنوب غرب، قرنها زنان و دختران، موی سر خود را با حلقههایی از گل یاس تزئین کردهاند. در هند و اندونزی و پاکستان، آن را برای گشایش بخت، به زوجهای جوان هدیه دادهاند و خلاصه، اقوام مختلف در آسیا و آفریقا، همواره ارج و قرب ویژهای برای آن قائل شدهاند (+).
لازم به گفتن نیست که بوی خوب یاس، باعث شده که عصارهی آن از محبوبیت خاصی میان تولیدکنندگان عطر برخوردار باشد و همچنین گل یاس به عنوان یکی از عطردهندگان چای (معمولاً یاس رازقی برای چای سبز یا سفید) مورد استفاده قرار گیرد.

یاس چمپا (نام علمی: Jasminum Grandiflorum)

نام عکاس: Prakash Ghai

یاس زرد یا یاس زمستانی (نام علمی: Jasminum nudiflorum)

یاس صورتی (نام علمی: Jasminum Polyanthum)

نام عکاس: BT Wursten (نام علمی: Jasminum stenolobum)

یاس آفریقایی (نام علمی: Jasminum fluminense)

یاس سفید معمولی (نام علمی: Jasminum officinale)

عکاس: Maya HK – Flicker

عکاس: Pierre Gosselin
با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) میتوانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.
همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درسهای متمم از جمله درسهای زیر دسترسی خواهید داشت:
دوره MBA | مذاکره | کوچینگ | توسعه فردی
فنون مذاکره | تصمیم گیری | مشاوره مدیریت
تحلیل رفتار متقابل | تسلط کلامی | افزایش عزت نفس
چگونه شاد باشیم | هوش هیجانی | هدف گذاری
خودشناسی | شخصیت شناسی | فکر کردن با نوشتن
برای خرید محصولات صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : برف
عکس این گلها مصادف شد با فکری که امروز داشتم پیش خودم میکردم. گلها انرژیِ مثبت خاک رو میگیرن و به شکلی باورنکردنی بیانش میکنن.
اما یک دختر غمگین داشت این دنیا به اسم فروغ فرخزاد که نمیخواست انرژی خاک رو بگیره و درختسا بالا بیاد (هرچند که درخت جاودانی شد هرچند که نمیخواست) در بخشهایی از نامههاش به ابراهیم گلستان دربارۀ رابطهش با خاک حرفهای جالبی میزنه که براتون نقل میکنم:
« (از فستیوال)… به خانه که برمیگشتم… مثل بچههای یتیم، همهاش به فکر گلهای آفتابگردانم بودم. چقدر رشد کردهاند؟ برایم بنویس. وقتی گل دادند زود برایم بنویس…از این جا که خوابیدهام دریا پیداست. روی دریا قایقها هستند و انتهای دریا معلوم نیست که کجاست. اگر میتوانستم جزئی از این بیانتهایی باشم، آنوقت میتوانستم هرکجا که میخواهم باشم…دلم میخواهد اینطوری تمام بشوم یا اینطوری ادامه بدهم. از توی خاک همیشه یک نیرویی بیرون میآید که مرا جذب میکند. بالا رفتن یا پیش رفتن برایم مهم نیست. فقط دلم میخواهد فرو بروم، همراه با تمام چیزهایی که دوست میدارم در یک کل غیرقابل تبدیل حل بشوم. به نظرم میرسد که تنها راه گریز از فناشدن، از دگرگون شدن، از دست دادن، از هیچ و پوچ شدن همین است.» (فروغ جاودانه، به کوشش: عبدالرضا جعفری)
گلهای غمگین اینطوریاند، مثل آبشار در شکست زیبا میشوند و مرگ بهشان جلا میدهد.
اما من گلهای شاد مثل یاسها را دوست دارم. دوست دارم پیام خاک را برسانم به قلبِ شنوای تمام آنان که هنوز از دیدن حتا یک عکس، دلیلی برای خوشبخت شدن پیدا میکنند...