Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


مدل T در پرورش دانش و تخصص دانش آموزان و فرزندان ما


اهداف و انتظارات آموزشی متمم در این درس
کد درس: ۲۰۵۰
از دوستان عزیز متممی انتظار می‌رود پس از مطالعه‌ی این درس:
  • بتوانند مدل T را به عنوان یکی از مدل‌های آموزش و یادگیری کودکان و نوجوانان تشریح کنند.
  • در صورتی که فرزند دارند، به صورت جدی‌تر به دو رشته‌ای بودن فرزند خود فکر کنند. البته منظور از دو رشته‌ای بودن، داشتن دو مدرک نیست. بلکه داشتن دو نگرش مکمل است. چه بسا کسانی چند مدرک داشته باشند و هنوز در یک رشته هم،‌ به دانش و نگرش دست نیافته باشند.
کلاسها و دانش آموزان

در زمانهای دور، حوزه‌های دانش چنان محدود بود که یک نفر می‌توانست تقریباً با همه‌ی حوزه‌ها، تا حد خوبی آشنا باشد و حتی در آنها متخصص شود.

بوعلی سیناها و فارابی‌ها و ارسطوها، حاصل آن دوران هستند. آنها کسانی بودند که طب و منطق و فلسفه و علوم طبیعی را به یک اندازه می‌دانستند و در همه‌ی آنها صاحب‌نظر بودند.

بعدها، علم چنان توسعه یافت که دیگر کسی نمی‌توانست همه‌ی حوزه‌ها را بشناسد و بفهمد و درک کند.

به همین علت، در دوران ما رایج است که کسانی که در هر حوزه‌ای حرفی می‌زنند و در هیچ‌حوزه‌ای متخصص و صاحب‌نظر نیستند را اقیانوس‌هایی با عمق یک بند‌انگشت بنامند.

در چنین شرایطی، استراتژی یادگیری و توسعه‌ی دانش و تخصص ما چگونه باید باشد؟

الگوی پرورش دانش و تخصص دانش آموزانبسیاری از دانشمندان امروز درباره‌ی این سوال صحبت و نظریه‌پردازی کرده‌اند. اما از میان حرف‌ها و نظرات پراکنده، می‌توان برخی دیدگاه‌های مشترک را نیز استخراج کرد:

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

نقد سیستم آموزشی و توجه به تنوع تخصص ها

تمرین ۱:

با توجه به رشته‌های موجود، اگر بخواهید برای خودتان، تخصص اول و دوم مشخص کنید (آنچه دارید یا آنچه کاش داشتید یا آنچه باید در آینده داشته باشید)، نام این دو تخصص چیست؟ ترکیب این دو، تا کنون در دنیا چه نوع محصولات و نتایجی داشته است؟

تمرین ۲ (اگر پروژه‌ی درس تفکر سیستمی را انجام نداده‌اید):

فرض کنید شما قرار است – در چارچوب تمام محدودیت‌های فرهنگی و قانونی موجود – یک مدرسه‌ی جدید بسازید. چه کارهایی را انجام می‌دهید که مدرسه‌ی بهتری باشد و ما را بهتر برای دنیای پیش رو آماده کند؟

تمرین ۳:

به هر حال، ما در این جامعه و در این شرایط زندگی کرده‌ایم و به این نقطه رسیده‌ایم. یک شبه هم نمی‌شود همه چیز را تغییر داد. اگر بخواهید یک گام کوچک بردارید تا به یک انسان T نزدیک‌تر شوید، از امروز چه کار جدیدی را در برنامه‌ی روزانه‌ی خود خواهید گنجاند؟

تمرین ۴:

اگر فرزند دارید، آیا فکر کرده‌اید که دو حوزه‌ی اصلی و فرعی که او به آنها علاقه دارد و می‌تواند آنها را با هم بیامیزد چیست؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری پرورش کودکان هوشمند به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه پرورش کودکان هوشمند

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۴۸ نظر برای مدل T در پرورش دانش و تخصص دانش آموزان و فرزندان ما

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : مریم

    1-مهندس مخابرات-مدیریت شاخه تفکر سیستمی-برنامه نویسی-ای تی.من ترکیب اینها را ندیدم چیه، ولی فکر میکنم اگر توهر دو حوزه اطلاعات لازم کسب کنم میتونم خودم یه اختراع جدید و یه سالاد فصلی از اینها درست کنم.
    2-اگر من توانایی مالی درست کردن یک مدرسه را داشتم اون مدرسه را رایگان در نظرمیگرفتم.ودوست داشتم که اگرازمونی بود که میشد افراد سخت کوش را از افراد معمولی تمییز بده افراد سخت کوش و نه تیز هوش را جذب مدرسه میکردم.(اکیدا با مدرسه ای که یک گروه را به عنوان تیزهوش از جامعه جدا میکند و تمامی امکانات را به انها میدهد مخالفم تجربه ثابت کرده که افراد سخت کوش و نه صرفا تیز هوش همواره پیروز میدانهای زندگی اند.)و اما یک کارگاه هنری درست میکردم از نقاشی و سفال گری و خطاطی و قلم زنی و عکاسی و موسیقی: گیتار پیانو ویالون .... که بچه ها هر ترم دو هنر را به صورت مقدماتی یاد بگیرند و اگر تمایل داشتند بعدا خودشان به صورت حرفه ای یاد بگیرند.
    هر روز 15 دقیقه پیاده روی در محوطه بازی که در مدرسه طراحی شده.
    هر درس ازمایشگاه داشته باشد هر فرمولی که تدریس میشود بچه به صورت تجربی ان را بدست اورند.و مثال های بسیار متنوع از ان حل شود.
    3-من هم مدتی است که به برنامه خودم سایت روزنوشته ها و متمم شما را اضافه کردم.واموزش نرم افزار های مرتبط با رشتم و نرم افزار های غیر مرتبط که شامل اتوکد و کورل و چند نرم افزار برای طراحی سایت و کد نویسی است نیز به برنامه آموزشی من اضافه شده.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .