Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


رها شده در آب


رها شده در آب

کره‌ی خاکی، شاید اصطلاح درستی برای زمین نباشد. کره‌ی آبی، اصطلاح دقیق‌تری است. این سیاره، بیش از آنکه متعلق به ما باشد، متعلق به آبزیان است و سطح آن، بیش از آنکه با خاک پوشیده شده باشد، با آب پوشیده شده است.

 انسان، خیلی دیر به کشف آب و اقیانوس‌ها پرداخته است. ما نخستین تجربه‌ کاوش در عمق سه کیلومتری اقیانوس‌ها را چهار سال پس از نشستن بر سطح ماه آغاز کردیم و هنوز هم، فقط ۵% عمق آبهای جهان را دیده و شناخته‌ایم.

متوسط عمق اقیانوس‌ها،‌ حدود ۴۰۰۰ متر است و نور خورشید نمی‌تواند به عمق بیش از ۱۰۰ تا ۱۱۰ متر نفوذ کند. در عمیق‌ترین نقطه‌های اقیانوس‌ها، جایی که قوی‌ترین کشتی‌های ساخت انسان، به سادگی یک قوطی نوشابه مچاله می‌شوند، هشت‌پاها و خرچنگ‌ها و کرم‌ها، به سادگی چند صد سال زندگی را تجربه می‌کنند.

با توجه به اینکه می‌دانیم ۹۴% از تمام گونه‌های موجودات زنده‌ی روی این کره، در آب دریاها و اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند، می‌توانیم بگوییم که بخش عمده‌ای از حیات روی زمین، هرگز نور خورشید را مستقیماً مشاهده و تجربه نکرده است!

اما به هر حال، انسان زندگی بر روی خاک را آغاز کرد و می‌کوشد به تدریج، آب را هم تصاحب کند.

قرار نبود اینقدر جا اشغال کنیم. قرار نبود سهم آبها و دریاها و اقیانوس‌ها را بگیریم. در سالهای اخیر، سه برابر وزن ماهی‌هایی که از دریاها و اقیانوس‌ها صید کرده‌ایم، در همان آبها زباله ریخته‌ایم و بارها و بارها هم، دستاوردها و دست‌سازهای خود را، در زمان صلح یا به بهانه‌ی جنگ، در آبها فروریخته‌ایم. چنانکه می‌گویند مجموع آنچه از انسان، در کف دریاها و اقیانوس‌ها موجود است، بسیار فراتر از آن چیزی است که امروز در تمام موزه‌های جهان نگهداری می‌شود.

رها شده در آب، مجموعه تصاویری از باقیمانده‌های رها شده‌ی انسان، در آب دریاها است. هر یک از تصاویر، می‌توانند ده‌ها پیام با خود داشته باشند.

کشتی‌ها و ساختمان‌ها و بناهایی که هرگز قرار نبوده در آن میانه رها شوند.

شهرها و خانه‌هایی که شاید آب در مقایسه با خاک، امانتدار بهتری برای آنها باشد و روزگاری، ماندگارترین نشانه‌های حضور ما بر روی زمین شوند.

موجودات دریایی، امروز در عبور از کنار ساخته‌های دست انسان، این پسماندهای شگفت را نگاه می‌کنند. موجوداتی که هرگز فضای دنیا و طبیعت و زندگی را، با حضور خویش تنگ نکردند. البته آنها هنوز می‌توانند خوشحال باشند که انسان از تاریکی عمق اقیانوس‌ها می‌ترسد یا لااقل، چیزی در آنجا نیافته است که برای سفر به عمق آبها، حریص شود.

البته بسیاری از اشیاء رها شده در آب، می‌توانند زیبا و چشم نواز هم باشند. دیدن اشیاء رها شده، همیشه تصویری از مرگ و نابودی نیست. می‌تواند نمایی از رهایی هم باشد. یادآور آنکه دنیا، بدون ما و بعد از ما هم، آرام و بی‌صدا به زندگی ادامه خواهد داد و آب و خاک، در سادگی و سکوت، ما را در آغوش خواهند گرفت. پیامی که حاصل توجه به آن، می‌تواند آرامش و فروتنی باشد.

۱- کشتی اقیانوس پیمای  خطوط  دریایی ایالت متحده آمریکا که بعد از ۵۴ سال فعالیت در سال ۱۹۹۴ غرق شد.

مکانهای رها شده در آّب

۲-«شهر شیرها» یا «شی‌چنگ» دراعماق دریاچه‌ی «ژیاندائو» قرار گرفته است. حدود ۶۰ سال پیش در دهه ۵۰ میلادی در نزدیکی این شهر سدی بنا شد که باعث شد که دریاچه ای شکل بگیرد و این شهر با شیر های سنگی اش به زیر آب برود. قدمت این شهر به ۱۳۰۰ سال پیش برمیگردد.

رها شده در آّب

رها شده در آب

۳- کشتی “اس اس آیرفیلد”  که این روزها به جنگل شناور سیدنی معروف است،  به  دلیل از کار افتادگی در خلیج هوم بوش در سمت غرب سیدنی استرالیا  رها شده است و پس از چندین سال قدرت طبیعت آن را به یکی از جاذبه های گردشگری سیدنی تبدیل کرده است .

رها شده در آب

رها شده در آب

۴-قایق بادبانی برزیلی غرق شده در قطب جنوب

رها شده در آب

۵-کشتی  غرق شده در دریاچه هورن – مرز بین آمریکا و کانادا

رها شده در آب

۶-فانوس دریایی جزیره‌ی اِنیوا (Aniva)، روسیه

جزیره‌ای خالی از سکنه که مالکیت آن بین دو کشور ژاپن و روسیه مورد مناقشه است. هم اکنون روس‌ها مسئولیت کنترل این جزیره‌ی غیر مسکونی، که در دریای بین ژاپن و سواحل شرقی روسیه قرار گرفته است را برعهده دارند.

رها شده در آب

 

رها شده در آب

۷-قصر کلئوپاترا در زیر آب – مصر

رها شده در آب

رها شده در آب

 

۸-کلیسای مقدس در کارناتاکا، هند

رها شده در آب

۹-کشتی یونانی-کیش

رها شده در آب

پیشنهاد عضویت در متمم

با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) می‌توانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درس‌های متمم از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  | هدف گذاری

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  فکر کردن با نوشتن

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

برای خرید محصولات صوتی هم می‌توانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۵۰ نظر برای رها شده در آب

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : فاطمه هاشمی نسب

    رافائل یادآور خاطرات بسیاری است، همیشه وقتی کنار ساحل میرفتیم پدرم دستش را دراز می کرد و می گفت رافائل اینجا پهلو گرفت و اینجا هم آرام گرفت انگار ما میزبان خوبی برایش نبودیم. هنوز آن روزهای کنار ساحل با پدر رفتن و گفتن از خاطرات رافایل برایم تازه است.

    همه ی بوشهری ها از رافائل خاطره دارند؛ حتی من هم که آن کشتی زیبا را ندیده ام، آن چنان با آن آشنا هستم، که گویی رافایل را با تمام وجود درک کرده ام و دیده ام. عروسی زیبای ایتالیایی که به بوشهر آمد و در خلیج فارس برای همیشه ماند.

    حالا که سال ها از آمدن رافایل می گذرد، هنوز هم خاطرات حضور رافایل نسل به نسل نقل می شود. این روزها رافایل یک زیستگاه دریایی شده است؛ دریا خوب می دانست رافایل برای چه آمده است. اما گویی طمع هیچ گاه نمیخواهد کوتاه بیاید، و هر از گاهی خبر از بیرون کشیدن رافایل و فروختن بدنه آن به گوش می رسد. سال گذشته که خانم فرشچی( معاون دریایی خانم ابتکار، ریاست سازمان حفاظت محیط زیست) به بوشهر آمدند طوماری از اهالی بوشهر امضا شد و از ایشان خواسته شد که به این جان خسته ی رافایل رحم شود و بگذارند رافایل آرام در دل خلیج فارس بماند، یک ساعتی هم دمه فرودگاه با ایشان بحث کردیم، اما داستان همچنان ادامه دارد.........

    همه ی ما از آن لحظه میترسم که صبح برخیزیم و بشنویم رافایل نیست...

    ما که همه ی زیستگاه ها رابا پارس جنوبی خراب کرده ایم ، از عسلویه وکنگان و سواحل نایبند گرفته تا حالا که دارد پارس شمالی می آید، کاش حداقل ارافایل را به عنوان یک زیستگاه مصنوعی، یک هدیه به آن آبزیان بینوا، در نیاورند و بگذارند ما هم خاطره ی رافایل را تا اینجا که می شود زیستگاه به نسل های بعد بگوییم و از روزی نترسیم که داستان رافایل به اینجا برسد که :

    رافایل آمد، زیبا بود و جذاب، جنگ شد، سوخت، خشک شد و خود را غرق کرد، ماهی ها بوسه بارانش کردند، اما استخوان هایش را در آوردندو فروختند.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .