Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


آموزش انجام کار خیر برای کودکان پنج تا هشت سال


آموزش کار خیر به کودکان

آموزش کار خیر به کودکان بر خلاف آنچه در نگاه نخست به نظر می‌رسد چندان ساده نیست.

اگر کمی اهل مطالعه باشید و مفاهیمی مثل تفکر سیستمی را هم به خوبی درک و هضم کرده باشید، احتمالاً خودتان هم به اندازه‌ی کافی با چالش‌های ذهنی بزرگ مواجه هستید.

هم کودکان کار در چهارراه‌ها را می‌بینید و هم می‌دانید که با پول دادن به آنها در حال توسعه‌ی یک صنعت هستید که کودکان بیشتری را جذب خود می‌کند.

هم تخریب خانه‌ی حاشیه نشینان، خواب آرام را از شما می‌گیرد و هم حمایت در ماندن آنها، در بلندمدت موجب گسترش فقر و فساد و عمیق‌تر شدن شکاف طبقاتی در ساختار جمعیتی کشور می‌شود.

به دو جوان فقیر کمک می‌کنید تا راحت‌تر ازدواج کنند و آنها پس ازدواج به سرعت فرزنددار می‌شوند و حالا دو جوان فقیر و یک کودک گرسنه دارید که تا پایان عمرش، هر شب که گرسنه می‌خوابد شما در گرسنه ماندنش شریک و مقصر هستید و اگر وجدان انسانی‌تان بیدار باشد و فهم سیستمی داشته باشید نباید بتوانید تا پایان عمر آسوده بخوابید.

از سوی دیگر، کمک نکردن و کار خیر نکردن هم، می‌تواند باعث شود که ما از یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های انسان بودن که توجه به هم‌نوع است فاصله بگیریم و این خود درد بزرگ‌تری است.

حالا تصور کنید که بزرگ‌سال در جامعه با چنین چالش‌های عمیقی روبروست و می‌خواهد به کودک خیّر بودن را آموزش دهد.

آموزش انجام کار خیر، نه فقط در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما بلکه در عموم فرهنگ‌های جهان از وظایف مهم والدین و بخشی از مهارتهای پولی کودکان است که ما موظف هستیم آن را با جدیت به آنها منتقل کنیم.

با توجه به همه‌ی نکات فوق، موارد زیر را می‌توانید به عنوان پیشنهادهای متمم در نظر بگیرید و مواردی را که مناسب می‌دانید در رفتار خود با کودکان لحاظ کنید و البته مثل همیشه، سایر تجربیات و نکاتی را که دیده‌اید یا به کار گرفته‌اید و آنها را مثبت و اثربخش می‌دانید با دوستان خود به  اشتراک بگذارید.

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

بحث و گفتگو

والدین شما به چه شیوه‌هایی خیرخواهی و کمک به دیگران را به شما آموخته‌اند؟

شما چه شیوه‌هایی را برای آموختن این سبک رفتاری به فرزندان و اطرافیان خود به کار می‌برید؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری سواد مالی کودکان و نوجوانان به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه سواد مالی کودکان و نوجوانان

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۳ نظر برای آموزش انجام کار خیر برای کودکان پنج تا هشت سال

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : سهیلا مظاهری

     

    رسیدگی به خانواده هایی که سرپرست نداشتند و بعضاََ مشکلات مالی هم داشتند همیشه یکی از دغدغه های والدینم بود.من به یاددارم که غیر مستقیم و با خرید لباس و مایحتاج زندگی سعی میکردند نیازآنها را برآورده کنند وگاهی از اوقات باتفاق به گردش و تفریح می رفتیم چون پدرم معتقد بود که آنها از لحاظ روحی به محبت بیشتری نیاز دارند و ما نباید محبتمان را ازشون دریغ کنیم .

     

    به یاد دارم سال قبل زمانی که پسرم تازه پنج سالش شده بود، با گروه خیریه ای آشنا شدم با شعار "نذر شادی" که برای بچه های کم بضاعت در روستاها اسباب بازی جمع آوری میکردند، من و همسرم تصمیم گرفتیم با پسرم صحبت کنیم که از اسباب بازی هاش به آنها هدیه بده، ابتدا پسرم قبول نکرد و گفت من همه اسباب بازی هامو دوست دارم و همه آنها را لازم دارم ، در نهایت ما تعدادی از عکس بچه ها را نشونش دادیم و گفتیم که اینها هم مثل تو دوست دارن اسباب بازی داشته باشن و باهاشون بازی کنند، و در کمال محبت پسرم من را به اتاقش برد، یکسری از اسباب بازی هاشو را انتخاب کرد، داخل مشمای سفیدی گذاشت و به من گفت مامان من دلم میخواد روی این مشماها برای دوستام نقاشی بکشم.
    این کارش برای ما خیلی جالب بود چون احساس کردیم که با عشق و محبت زیاد فرزندم این کار را انجام داده.

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .