Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


گیمیفیکیشن و مکانیزمهای شرطی سازی و تقویت رفتار


گیمیفیکیشن و مکانیزمهای تقویت رفتار

در درس قبل از سلسله درس‌های گیمیفیکیشن یا بازی سازی به بحث تعلیق ذهنی رسیدیم و دیدیم که اگر قصد طراحی یک بازی و گنجاندن آن در زندگی یا کسب و کار را داریم، باید به میزان دشواری آن توجه داشته باشیم. نه آنقدر ساده که خسته کننده باشد و نه آنقدر سخت که سردرگمی را با خود به همراه بیاورد.

اما هنوز یک المان مهم دیگر از گیمیفیکیشن یا بازی‌سازی را مطرح نکرده‌ایم و آن نحوه جایزه دادن است. در این درس می‌خواهیم بحث جایزه دادن و مفاهیم مرتبط با آن را بررسی کنیم.

کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که به روانشناسی رفتاری علاقه داشته باشد و نام ایوان پاولوف را نشنیده باشد. چیزی که پاولوف با تحقیق گسترده و طولانی به انسانها نشان داد و اثبات کرد، چندان عجیب یا غیرمنتظره نبود. اما او نخستین کسی بود که با صرف زمان و انرژی زیاد یک تجربه عمومی را به دستاوردی علمی تبدیل کرد.

البته ما قبلاً در سلسله درس‌های شخصیت شناسی متمم، وقتی از گوردون آلپورت حرف می‌زدیم در قالب یک کاریکاتور و توضیحاتی کوتاه، اشاره‌ای هم به او داشتیم.

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

 نخستین کسی که اعتیادآور بودن مکانیزم VIVR را تشخیص داد و در آزمایشگاه اثبات کرد اسکینر بود. اما طی سالهای اخیر این حوزه چنان گسترده شده است که احتمالاً اگر خود اسکینر هم این وضعیت را می‌دید تعجب می‌کرد.

تمرین:

یکی از بازی‌هایی را که در نرم افزارها یا در کسب و کارها یا هر جای دیگر مورد توجه شما قرار گرفته است انتخاب کنید. توضیح دهید که چه مکانیزم‌های پاداش دهی در آن در نظر گرفته شده است. آیا صرفاً از یک مکانیزم استفاده می‌شود؟ یا از ترکیب چند مکانیزم استفاده می‌شود؟

به عنوان مثال بازی حقوق در مورد یک کارگر ساده عموماً از جنس FIFR است. اما ممکن است هیات مدیره یک شرکت برای جذب مدیرعامل از بازی FIFR+FIVR+VIFR+VIVR‌ استفاده کند. البته طبیعی است که سهم هر یک از این مکانیزم‌ها ممکن است بسته به شرایط کم و زیاد شود.

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۸۴ نظر برای گیمیفیکیشن و مکانیزمهای شرطی سازی و تقویت رفتار

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : علیرضا خدایی

    یادم میاد یک بازی از شرکت Ubisoft دیده بودم که مانند بازی معروف Clash of Clans برای رسیدن به هدف بهتر و سریعتر باید از شرکت بازی ساز الماس میخریدید ! این بازی برای اینکه شمارو معتاد کنه که مطمئنن هر روز بازی رو چک کنید کار جالبی کرده بود... یه قانونی داشت...روز اول ورود به بازی مقداری سکه به شما میداد....اگه روز اول میرفتید روز دوم مقدار بیشتری سکه به شما میداد و اگر 7 روز پشت سرهم میرفتید روز هفتم مقداری الماس به شما میداد... اما نکته اینجا بود که اگه حتی یکروز وارد بازی نمیشدید این شمارش گر میومد روی نقطه ی اول...یعنی اگر 6 روز هر روز بازی رو انجام میدادید اما روز هفتم فراموش میکردید باید دوباره 1 هفته صبر میکردید تا جایزه ی الماس رو ببرید .... این موضوع باعث شده بود من هر روز حواسم باشه که بازی کنم!بنظرم روش جالبی بود....نمیدونم این روش رو در کدوم قسمت از مکانیسم هایی که گفتید میشه قرار داد...شاید FIFR+FIVR+VIVR‌

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .