Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


چه عواملی موجب گسترش اعتیاد به کار می‌شوند؟


اعتیاد به کار و عوامل تشدید کننده آن

قبلاً با هم در مورد تعریف اعتیاد به کار صحبت کردیم. همچنین چهار نوع مختلف از انواع اعتیاد به کار را در کنار یکدیگر مرور کردیم (خستگی ناپذیر، اهمال کار، توجه طلب، عشق بازان با کار).

به هر حال باید بپذیریم که نخستین ریشه اعتیاد به کار هم، مانند بسیاری از عادات رفتاری دیگر، درونی است. ما جایی در درون خودمان انتخاب می‌کنیم که به سمت اعتیاد به کار حرکت کنیم.

اما از سوی دیگر باید بپذیریم که عوامل محیطی زیادی وجود دارند که ممکن است این الگو را به صورت جدی تشدید کنند. در این درس می‌خواهیم به بررسی این الگوها بپردازیم.

ما در هر یک از چهار درس قبل، از دوستانمان خواستیم که در مورد هر یک از انواع معتادان و مصداق‌های آنها در محیط کار و زندگی خود فکر کنند و مثال بزنند.

البته با وجودی که شما تمرین آن درس‌ها را حل نکرده‌اید، مشکلی در درک این درس وجود نخواهد داشت. اما بعداً با مرور مجدد و دقیق‌تر آن درس‌ها خواهید دید که اهمیت همه عواملی که در اینجا مطرح می‌شوند، به یک اندازه نیست و سهم آنها در هر یک از انواع اعتیاد به کار، می‌تواند متفاوت باشد.

یکی از عوامل تاثیرگذار بر شدت گرفتن اعتیاد به کار، اطرافیان ما هستند. آنها گاهی عمداً و گاهی به صورت ناخواسته موجب افزایش رفتارهای اعتیادگونه در ما می‌شوند.

به عنوان مثال، خانواده‌ای را در نظر بگیرید که هر روز در آن بحث ارتقاء ماشین، جابجایی خانه و تعویض پوشاک و وسایل و مواردی از این دست مطرح باشد. اگر موضوعات مورد گفتگو در این خانه، بیش از توانمندی مالی خانواده باشد، دیر یا زود، آگاهانه یا ناآگاهانه، الگوهای اعتیاد به کار در پدر یا مادر خانواده تشدید خواهد شد.

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

اجازه بدهید که مجدداً در پایان این درس بر روی دو نکته تاکید کنیم:

عوامل فوق، نه به عنوان ریشه‌های اعتیاد به کار، بلکه به عنوان تسهیل کننده اعتیاد به کار مطرح شدند. همچنین با توجه به تنوع اعتیاد به کار و تقسیم بندی چهارگانه‌ای که در درس‌های گذشته انجام شد، همه آنها روی همه انواع اعتیاد تاثیر ندارند.

تمرین:

چه عوامل دیگری را در ترویج الگوی اعتیاد به کار، دخیل می‌دانید؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری اعتیاد به کار به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه اعتیاد به کار

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۰۹ نظر برای چه عواملی موجب گسترش اعتیاد به کار می‌شوند؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : فواد انصاری

    به نظرم مدیری که به جای هوشمندانه کار کردن سخت تر کار میکند و سالهاست که در جا میزند حتی به این نتیجه رسیده است که نباید فکر کند چون فکر کردن وقتش را تلف میکند این شیوه کار را وارد شرکت و سازمان خودش میکند کاش قبل از شروع کردن به کار مقداری فکر میکردیم که چطور میشود این کار را با سرعتی بالاتر انرژی کمتر و و با سود بالاتر و بهره وری بیشتری انجام دهیم نه اینکه مثل ربات فقط کار کنیم .....نمیدونم کسی زندگینامه چنگیز خان را خوننده یا نه و آیا اصلا ربطی داره یا نه ولی هنر چنگیز خان فتح قلعه های خصم با کمترینن تلاش و حداقل هزینه بود و هوشمندانه اینکارو میکرد نه با توان و فشار زیاد .... کسب کار موفق باید بتونه یک رو تبدیل به پنج بکنه با هوشمندی و خلاقیت وگرنه هر کسی با تلاش و صرف ساعت طولانی میتونه یک رو تبدیل به دو بکنه .....

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .