عکس دانه های برف | نگاهی نزدیک به شکل دانه برف
نمیشود زمستان را بدون «برف» تصور کرد. چنانکه بهار بدون «باران» و پاییز بدون «برگهای رنگی» بیمعناست.
ما عادت داریم برف را از دور ببینیم؛ در شرایطی که خیابانها و درختها و ماشینها را سفیدپوش کرده است. البته گاهی هم آن را از نزدیک میبینیم. گلولههای برف را در دست میگیریم و سرمای آن را لمس میکنیم. شاید هم برای بازی یا تفریح، این گلولهها را به سمت دوست یا آشنایی پرتاب کنیم.
اما دیدن برف از فاصلهای بسیار نزدیکتر و زیر میکروسکوپ یا لنز ماکروِ دوربینها فرصتی است که همیشه و همهجا فراهم نیست. وقتی با چشم مسلح به سراغ دانه های برف میرویم، احساس میکنیم که به جهانی دیگر وارد شدهایم. ساختار کریستالی دانه های برف چشم را به خود خیره میکنند و لحظهای به خودمان میگوییم: حیف نیست که این همه زیبایی چنین عمر کوتاهی دارد و زیر گامهای ما یا با نخستین پرتو خورشید از بین میرود؟
دربارهی خواص فیزیکی برف بسیار گفتهاند و نوشتهاند و با کمی جستجو میتوانید آنها را بیابید (+/+/+/+).
از جمله اینکه برفی که تازه باریده میتواند امواج صدا را به خوبی در خود جذب کند و همین باعث میشود که پس از نشستن برف بر روی زمین، سکوتی شگفتانگیز را تجربه میکنیم. سکوتی که به زیبایی منظرههای برفی میافزاید.
و نیز اینکه به خاطر هوایی که در میان دانههای برف حبس میشود، لایههای برفِ تازهباریده و کوبیدهنشده میتوانند نقش عایق حرارتی را ایفا کنند و انسانها و حیوانات میتوانند از همین ویژگی برای پناه جستن از سرما استفاده کنند و در زیر برف از دست سوزان سرما پنهان شوند (+).
اما در اینجا در چارچوب زنگ تفریح متمم نمیخواهیم درگیر جنبههای علمی و ویژگیهای فیزیکی برف شویم. بلکه قرار است به سراغ دانه های برف برویم و شکل ظاهری آنها را ببینیم. دانههایی که گفته میشود به سختی ممکن است دو تا از آنها را پیدا کنید که کاملاً شبیه یکدیگر باشند.
ظاهراً نخستین کسی که به جذابیت دانه های برف پی برد و سعی کرد شکل دانه های برف را ثبت و مستند کند، ویلسون بنتلی بوده است. او تقریباً عمر خود را صرف این کار کرد و هزاران تصویر از دانههای برف در اختیار ما گذاشت. عکسهای او در چند موزه نگهداری میشوند (+) و چند ماه قبل از مرگش توانست کتابی از آن عکسها را هم منتشر کند. کتابی که هنوز هم چاپ میشود و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد (+).
ویلسون تقریباً زندگیاش را قربانی این کار کرد و در نهایت در یکی از نخستین روزهای زمستان (۲۳ دسامبر ۱۹۳۱) جان خود را در اثر بیماری ذاتالریه از دست داد.
اما در دوران معاصر هم کسانی پیدا شدهاند که به شکل متمرکز و با جدیت و پیگیری فوقالعاده، به ثبت تصویر دانههای برف مشغول شدهاند. یکی از آنها الکسی کلجاتوف (Alexey Kljatov) است که برای چنین پروژهای وقت صرف کرده است.
عکسهای او در بسیاری از رسانههای دنیا از ناسا و والاستریتژورنال گرفته تا سیانان و فاکسنیوز منتشر شدهاند. خودش هم یک اکانت اینستاگرام دارد که کارهایش را در آن منتشر میکند.
کار او چنان حرفهای است که فروش نسخهی چاپی عکس دانههای برف یکی از منابع درآمدی اوست (alexey-kljatov.pixels.com). خودش معتقد است که این کار، بیش از اینکه نیازمند تکنولوژی پیچیده و ابزارهای خاص باشد، مستلزم پشتکار، پیگیری، حوصله به خرج دادن و خستگیناپذیری است.
در ادامه تعدادی از کارهای او را برای شما آوردهایم:
طبیعتاً این مطلب صرفاً بخشی از زنگ تفریح متمم است و یک درس رسمی نیست که بگوییم بعد از آن باید مطلب دیگری را ببینید و بخوانید. اما دیدن دو مطلب زیر که آنها هم از مجموعهی زنگ تفریح و دربارهی برف هستند خالی از لطف نیست:
مجموعه عکس حیوانات در برف در انتظار یک نگاه آفتاب (تصاویری که از پیاده روی برف ساخته شدهاند)با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) میتوانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.
همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درسهای متمم از جمله درسهای زیر دسترسی خواهید داشت:
دوره MBA | مذاکره | کوچینگ | توسعه فردی
فنون مذاکره | تصمیم گیری | مشاوره مدیریت
تحلیل رفتار متقابل | تسلط کلامی | افزایش عزت نفس
چگونه شاد باشیم | هوش هیجانی | هدف گذاری
خودشناسی | شخصیت شناسی | فکر کردن با نوشتن
برای خرید محصولات صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : جواد خوانساری
با دیدن این عکسهای بینظیر و بهخصوص با خوندن این تیکه از متن که میگه: «برفی که تازه باریده میتونه امواج صدا رو به خوبی در خودش جذب کنه و همین باعث میشه که پس از نشستن برف بر روی زمین، سکوت شگفتانگیزی رو تجربه کنیم.» یاد این شعر از مارگوت بیکل افتادم:
دلتنگیهای آدمی را باد ترانه میخواند
روياهايش را آسمان پُر ستاره ناديده میگيرد
و هر دانهی برفی
به اشكی نريخته میماند
سكوت سرشار از سخنان ناگفته است
از حركات ناكرده، اعتراف به عشقهای نهان
و شگفتیهای بر زبان نيامده
در اين سكوت حقيقت ما نهفته است
حقيقت تو و من.
و یه ویژگی جالب اینکه دونههای برف در عین شباهت و ساختار شش وجهی مشترکی که دارن، اما فردیت خودشون رو هم دارن و در جمع ذوب نمیشن.
پینوشت: اینم دکلمهی شعر با ترجمه و صدای احمد شاملو پیشکش متمیهای عزیز :)