زندان چیست؟ زندانی کدام است؟
دعوت به گفتگو در متمم، فرصت و بهانهای برای بحث، گفتگو، و تبادل نظر است.
معمولاً جملههایی که در دعوت به گفتگو به بحث گذاشته میشوند، گزارههای علمی دقیق نیستند، بلکه بیشتر حرفهایی برخاسته از تجربهی گوینده هستند که ممکن است ما با آنها موافق یا مخالف باشیم.
جملهای که این بار انتخاب کردهایم، از آندره ژید است و میشود عنوانِ «مالک و مملوک» و یا شاید «زندان و زندانی» را برای آن انتخاب کرد:
فرض کنید میخواهید از عصر آندره ژید فاصله بگیرید و بیتوجه به زمانِ گفتهشدنِ این حرف، دربارهی آن داوری کنید.
چنین گزارهای را میتوان به حوزههای بسیار متنوعی ربط داد؛ از رابطه عاطفی تا دنیای تکنولوژی.
از کسی که فکر میکند «گل در بر و می در کف و معشوق به کام است»، حال آنکه خود در کام گل و می و معشوق گرفتار شده تا کسی که فکر میکند خداوندگار شبکههای اجتماعی است، در حالی که تمام ساعتهای روز و شباش به بردگی و بندگی آنها در آمده است.
و شاید کسی که فکر میکند مالک و مدیر ارشد یک کسب و کار است، اما در واقع مملوک کسب و کار است و خود و زندگیاش، در رهن و گرو آن کسب و کار قرار گرفته است.
اما آیا این ادعا همه جا و دربارهی هر شکلی از وابستگی و تعلق خاطر صادق است؟ یا جذبهی ادبی و ساختار جمله ما را ترغیب میکند که آن را منطقی بپنداریم؟
مستقل از اینکه چقدر این جمله با ذهنیت ما جور در بیاید، میتواند تلنگر خوبی باشد تا دوباره به ارزیابی خاطرهها و رابطهها و تجربههای خود بپردازیم.
دوست عزیز.
شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهی عبور) میتوانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.
همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همهی درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درسهای مختص کاربران ویژه متمم را نیز میتوانید در اینجا ببینید:
فهرست درسهای مختص کاربران ویژه متمم
از میان درسهایی که در فهرست بالا آمده است، درسهای زیر از جمله پرطرفدارترین موضوعات هستند:
دوره MBA | مذاکره | کوچینگ | توسعه فردی
فنون مذاکره | تصمیم گیری | مشاوره مدیریت
تحلیل رفتار متقابل | تسلط کلامی | افزایش عزت نفس
چگونه شاد باشیم | هوش هیجانی | رابطه عاطفی
خودشناسی | شخصیت شناسی | پرورش کودکان هوشمندتر
اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید دربارهی متمم بیشتر بدانید، میتوانید نظرات دوستان متممی را دربارهی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی میشناسند:
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : برف
این جمله را هم میشود مثبت برداشت کرد و هم منفی. بستگی دارد حالِ درونی ما از مالکی و مملوکی چه باشد؟ مملوکی در وجه مثبت عاشقی است. و چه بهتر از عاشقی؟ به قول مولانای بزرگ:
عشق میگوید به گوشم پست پست صید بودن خوشتر از صیادی است
در وجه مثبت، چه زیباتر از آن که عشق آن گونه انسان را از خود بگیرد که از مختصاتِ مختصر برکهای اش دور شود و به اقیانوس صفات خوب بپیوندد؟ در وجه منفی، مملوکی مترادفِ بردگی است. بردگی وابستگی است نه دلبستگی. از ضعف اراده میآید نه از ارادۀ آزاد در انتخاب.
مولوی کبیر میگوید:
تا در طلب گوهر کانی کانی
تا در هوس لقمهٔ نانی نانی
این نکتهٔ رمز اگر بدانی دانی
هر چیزی که در جستن آنی آنی