ماجرای رابطه کاهش سرعت گردش زمین و زلزله تا چه حد علمی است؟
معمولاً زمانی که رویدادی سخت و تلخ مثل زلزله روی میدهد، برخی رسانهها هم گزارشها و مطالعات و تحقیقات را زیر و رو میکنند تا خبرهای اثرگذار مرتبطی را پیدا و بازنشر کنند.
پس از زلزلهی اخیر در غرب کشور، بسیاری از نشریات داخلی به نقل از سایتهای خبری خارجی به این نکته اشاره کردند که بر اساس تحقیقات انجام شده، سال آینده تعداد زلزله های بالای هفت ریشتر بسیار بیشتر از قبل خواهد بود.
علتی که برای این مسئله مطرح شد، کاهش سرعت چرخش زمین به دور خود بود.
[ مطلب مرتبط: ثانیه کبیسه و مسئله کاهش تدریجی سرعت گردش زمین ]
به همین علت تصمیم گرفتیم مروری بر ریشهی اصلی این خبر و بررسی میزان اعتبار علمی آن داشته باشیم:
[ منبع تکمیلی: دانلود PDF مقاله در مورد رابطه سرعت زمین و زلزله ]
دوست عزیز.
بحث رابطه کند شدن چرخش زمین و زلزله برای کاربران ویژه متمم در نظر گرفته شده است.
با عضویت به عنوان کاربر ویژهی متمم، علاوه بر دسترسی به این مطلب، به سایر بحثهایی هم که تحت عنوان #ایده متمم مطرح میشوند دسترسی پیدا میکنید.
همچنین با فعال کردن اشتراک ویژه به درسهای بسیار بیشتری دسترسی پیدا میکنید که میتوانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:
فهرست درسهای مختص کاربران ویژه متمم
البته از میان درسها و مطالب مطرح شده، ما فکر میکنیم شاید بهتر باشد ابتدا مطالعهی مباحث زیر را در اولویت قرار دهید:
خلاصهی ماجرا همان چیزی است که سالهاست دانشمندان آن را مطرح کرده و در مورد آن اظهار نگرانی کردهاند.
دانشمندان حق دارند و حتی وظیفه دارند فرضیههای مختلف را طرح کنند و آنها را به تدریج بیازمایند. این تنها روشی است که علم برای توسعهی خود به آن تکیه کرده و خواهد کرد.
اما مهم است که در نشر فرضیات و نظریهها، دقت کنیم که مفروضات و متود تحقیقات را به درستی نقل کنیم؛ یا اساساً با خود فکر کنیم که آیا نشر عمومی فرضیههایی که دانشمندان در محافل و ژورنالهای تخصصی خود آنها را مطرح و بررسی میکنند، خدمت محسوب میشود یا صرفاً نقش یک خوراک خبری برای جذب مخاطب را ایفا خواهد کرد.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : یاور مشیرفر
عمدتا در کشورهای زلزله خیر برنامه های طولانی مدت برای پیشگیری یا کاهش تلفات زلزله پیش بینی و اجرا می شود. استراتژی بلند مدت از مسیر آموزش، همگانی سازی آموزش های زلزله، مقاوم سازی، برنامه ریزی قانونی و نظارت بر اجرای آن می گذرد. اما برای کاهش اثرات زلزله، تکنیک هایی هم وجود دارند. از جمله این که در محل گسل های فعال که بر اثر تحقیقات مختلف از زمین شناسی تا ژئوفیزیک خطرناک بودن آن ها محرز شده است، از تجمع انرژی پیشگیری شود. در این تکنیک در نزدیک محل شکاف گسلی که گاها چند کیلومتر است، چندین تُن روغن هیدرولیک تزریق می شود. پس از حدود متوسط سه ماه که روغن هیدرولیک به محل شکستگی گسلی نفوذ کرد، می توان با انجام انفجارهای مصنوعی باعق لغزش سنگ ها روی یکدیگر شده و انرژی گسل را آزاد کرد. البته این چنین عملیاتی نیاز به تشکیل تیم های تخصصی، مونیتورینگ دائمی گسل ها و هم چنین آموزش های پایه ای و آگاهی سازی های دائمی دارد.
به نظرم سهم محتوا در این میان گاها نادیده گرفته شده است. به خصوص که در مواقع زلزله «احساسی شدن» و «حس ترس» همواره مانع تفکر اصولی در مورد زلزله می شود و هم چنین بازار داغ شایعاتی که هم چون افیون فقط نئشگی برای شنونده دارند.
چند ماه پیش البته به دعوت سازمان مدیریت بحران برای مشاوره در مورد تولید محتوای مناسب برای گروه های سنی ب و ج در جلسات متعددی شرکت کردیم که هنوز کار استارت نخورده است و امیدوارم به سرانجام برسد.