توماس ادیسون در تلاش برای شنیدن صدای ارواح
ما تا کنون به بهانههای مختلف به توماس ادیسون پرداختهایم.
یک مرتبه، زندگی او را به عنوان مردی که ۱۹۰۳ اختراع ثبت شده داشت مرور کردیم و یک بار هم با پیش بینیهای او از آینده صنعت برق و منابع جایگزین تامین انرژی آشنا شدیم.
موفقیتها و اختراعات ادیسون را همهی ما کمابیش میدانیم.
همچنین همه این جملهی منسوب به او را شنیدهایم که پس از دههزار بار شکست در اختراع لامپ، امیدوارانه گفته است که من شکست نخوردم. فقط دههزار راه کشف کردهام که به اختراع لامپ منتهی نمیشود.
اما ماجرای لامپ هم، در نهایت پایانی شیرین داشته و برای ادیسون، ثروت و موفقیت به همراه آورده است.
اینبار میخواهیم یکی از تلاشهای ناموفق ادیسون را مرور کنیم و با خود بیندیشیم که این نوع نگاه او، میتواند چه درسهایی برای ما داشته باشد.
دوست عزیز.
بحث توماس ادیسون و شنیدن صدای ارواح برای کاربران ویژه متمم در نظر گرفته شده است.
با عضویت به عنوان کاربر ویژهی متمم، علاوه بر دسترسی به این مطلب، به سایر بحثهایی هم که تحت عنوان #ایده متمم مطرح میشوند دسترسی پیدا میکنید.
همچنین با فعال کردن اشتراک ویژه به درسهای بسیار بیشتری دسترسی پیدا میکنید که میتوانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:
فهرست درسهای مختص کاربران ویژه متمم
البته از میان درسها و مطالب مطرح شده، ما فکر میکنیم شاید بهتر باشد ابتدا مطالعهی مباحث زیر را در اولویت قرار دهید:
هنوز هم، بحثهای زیادی در مورد این تلاشهای ادیسون وجود دارد.
البته امروز دیگر در اصل ماجرا تردیدی وجود ندارد. برخی از علاقمندان ادیسون معتقدند که نباید این تلاشها پررنگ شود و مورد توجه قرار گیرد. آن هم برای کسی که مجموعهی گستردهای از اختراعات واقعیاش هم (به علت تعداد بسیار زیادشان) از چشم مردم دور مانده است.
گروهی دیگر، میگویند ادیسون، با تمام تلاشها و موفقیتها و شکستهایش ادیسون شده است.
نظر شما را نمیدانیم.
اما اگر نظر متمم را بخواهید، ما فکر میکنیم این تلاشها نشان میدهد که ذهن یک مخترع بزرگ، بسیار فراتر از چارچوب محدودیتهای روزمره فعالیت میکند و البته همچنان میکوشد بر اصول و مبانی علمی وفادار بماند.
ما فکر میکنیم اگر ادیسون امروز بود و این بحثها را میشنید، با خونسردی تمام لبخندی میزد و میگفت: من موفق شدم دستگاهی بسازم که از توانایی صحبت کردن با مردگان برخوردار نبود.
تمرین
شما در ادیسون یا سایر مخترعان بزرگ که ظاهراً نه تنها از متوسط ما انسانها بلکه از متوسط مخترعان هم فراتر بودهاند، چه ویژگیهایی میبینید که میتواند برای ما الهام بخش باشد؟
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : هیوا
چیزی که برای من جالب هست اینه که ما دنبال این هستیم که بدونیم آدمهای بزرگ چه ویژگی خاص و عجیبی دارند یا چه کارهای متفاوتی انجام میدهند که نتایج انقدر متفاوت می گیرند. در مورد جواب سوال میشه چند کتاب نوشت اما به نظرم این سوال جوابهای ساده و احتمالا غیرجالب توجهی داره. یکیش که ادیسون هم تاکید زیادی رو آن داشت تلاش زیاد بود:
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration. --Thomas Edison
ادیسون در 53 سالگی میگه دیگه سخت کار نمیکنم. روزی 14-15 ساعت فقط کار میکنم. قبل از اون روزی 20 ساعت کار میکرد. گاهی هم 60 ساعت به صورت متوالی روی یک مسئله کار میکرد(+).
موضوع دیگه ای که برام جالب هست روال روزانه شان هست. ساعت بیداری و کارهایی که در ابتدای روز انجام میدهند و مواردی از این دست (یه منبع خوب: کتاب Daily rituals که به عادات روزانه چند ده شخصیت بزرگ مثل فروید و مارکس و کانت و سارتر و... میپردازه).