استیون پینکر
استیون پینکر (Steven Pinker) روانشناسی کانادایی – آمریکایی است که در سال ۱۹۵۴ به دنیا آمده است.
او در دانشگاه مک گیل در رشته روانشناسی شناختی تحصیل کرده و دکترای خود را در روانشناسی تجربه گرا از دانشگاه هاروارد دریافت کرده است.
استیون پینکر، علاوه بر سابقهی تدریس در دانشگاه هاروارد و دانشگاه استنفورد، حدود یک دهه ریاست مرکز علوم شناختی دانشگاه MIT را بر عهده داشته است.
البته پینکر پس از اینکه به مقام استاد کامل رسید، دوباره به دانشگاه هاروارد بازگشت و در حال حاضر بیشتر وقت خود را در این دانشگاه صرف میکند (+).
تخصص اصلی و حوزهی مورد علاقهی استیون پینکر، مغز و نحوهی کارکرد آن است. خصوصاً در بخشهایی که به زبان و مهارتهای کلامی و رفتار مربوط میشود.
کتابهای استیون پینکر
استیون پینکر کتابهای زیادی نوشته که از جملهی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فرشتگان نیکوتر سرشت ما (The better angels of our nature) لوح سفید (The Blank Slate) غریزه زبان (The Language Instinct) ذهن چگونه کار میکند؟ (How the Mind Works) کلمات و قواعد (Words and Rules)استیون پینکر را باید از آن دسته دانشمندان نویسنده دانست که خود را به محیط دانشگاهی محدود نکردهاند و برای ارتقای آگاهی عمومی هم تلاش کردهاند. اقدام پینکر برای توصیف پیچیدگیهای مغز و زبان برای مخاطب عام، بههیچوجه کار سادهای نیست. اما خروجی تلاشهایش موفقیت او را تأیید میکند. او واقعاً توانسته موضوعات علمی پیچیده را بهگونهای قابلفهم و جذاب برای خوانندگان آثارش شرح دهد و همین توانمندی را باید یکی از علل شهرت و محبوبیت او در میان خوانندگان کتاب علمی عمومی دانست.
پینکر همچنین از حضور در سخنرانیهای عمومی، مصاحبهها و حتی مناظرهها استقبال میکند و به همین علت، به یک روشنفکر عرصهٔ عمومی نیز تبدیل شدهاند. یکی از مهمترین و شناختهشدهترین این مصاحبهها، گفتوگوهای او با متفکران برجستهای همچون مت ریدلی در زمینه آینده انسان و پیشرفت علم و فناوری است. پینکر در این مباحثهها با اشاره به پیشرفتهای قابل توجه در علم و فناوری، بهویژه در زمینههایی چون ژنتیک، روانشناسی و علوم شناختی، معتقد است که انسانها در آینده بهمراتب وضعیت بهتری خواهند داشت.
از همچنین مصاحبههای بسیاری منتشر شده است. از جمله مشهورترین این مصاحبهها و گفتگوها، مناظره در کنار مت ریدلی با ملکوم گلدول و آلن دوباتن دربارهٔ آینده انسان است که ما هم در متمم مطلبی را به آن اختصاص دادهایم. او به پیشرفت علم و تکنولوژی و آینده انسان بسیار خوشبین است و در گروه متفکرانی قرار میگیرد که معتقدند آیندهٔ انسان قرار است بهتر و جذابتر از گذشتهاش باشد:
آیا انسان روزهای بهتری را پیش رو دارد؟ (حرفهای پینکر
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : علی انصاری فر
سلام
دو تا مطلب دیدم گفتم شاید براتون مفید باشه و همینطور چون کمی طولانی بوند کمی مطالبی از هرکدوم رو به طور خلاصه گفتم
(+) مطلبی است ازاستیون پینکر که درباره ی کتاب لوح سفید حرف میزنه و اول میاد و یکم درمورد لوح سفید و آن فرضیه توضیح میده که آن فرضیه تمام ساختار فکر رو تاثیر جامعه، فرهنگ، سرپرستی والدین، و تجربه زندگی به شمار می آورد. وانسان غرایزی ندارد .و همچنین انسان ها در بدو تولد تفاوتی با هم ندارند و این فرضیه در قرن 19 بسیار مورد توجه بود بعد میاد شواهد عقلی و آزمایش هایی را نقل میکند که گواه بر اشتباه بودن فرضیه هستند و بعد میگه بنا به چه دلایل سیاسی و اجتماعی این فرضیه با این که اشتباه است اما همچنان از بین نرفته بعد میره در مورد کتابش حرف میزنه و این که در مورد چه موضوعاتی در کتابش گفته و سپس در مورد دو تا از موضوعات کتابش که زیاد درموردش انتقاد شده حرف میزنه
موضوع بعدی یکی از سخنرانی های استیون پینکر در تد است (لینک) در مورد زبان و تفکر این که زبان در تعامل اذهان انسان ها با یکدیگر پدید می آیدو بعد ادامه میده و میگه که چگونه تغییر میکنه و همچنین کمی درمورد کاربرد افعال در جمله ها و تحلیل اون ها میگه و الی آخر که اگه دوست داشتید میتونین متن و فیلم کامل اون رو با استفاده از لینک بالا ببینید