Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


اشتاین‌مایر: ما آلمانی‌ها همه‌چیز را ثبت می‌کنیم


فرانک والتر اشتاین‌مایر - رئيس‌جمهور آلمان

این بار در زنگ توقف متمم می‌خواهیم بخشی از سخنرانی فرانک والتر اشتاین‌مایر (Steinmeier) رئیس‌جمهور آلمان را ببینیم. البته نگاه‌مان به این سخنرانی، از منظر سیاسی نیست. بلکه دقیقاً هم‌سو با دغدغه‌های دورهٔ فکر کردن با نوشتن و به‌علت اشارهٔ اشتاین‌مایر به عادت نوشتن در فرهنگ آلمانی؛ آن هم نوشتن همراه با فکر کردن و تحلیل.

 در اکتبر سال ۲۰۲۴ ژوزف بایدن رئیس‌جمهور وقت ایالات متحدهٔ آمریکا از کشور آلمان بازدید کرد و اشتاین‌مایر در بخشی از این دیدار، در قالب یک سخنرانی، به رابطهٔ پنجاه‌سالهٔ بایدن با آلمان اشاره کرد (+). خود سخنرانی، از منظر سیاسی، ارزش بررسی و تحلیل دارد. اما آن‌چه برای ما آموزنده است و به کار درس‌مان می‌آید، چند جملهٔ اول سخنرانی است.

در این سخنرانی ظرافت کلامی جالبی هم وجود دارد. اشتاین‌مایر در صحبت‌هایش غیرمستقیم اشاره می‌کند که آلمانی‌ها اهل شوخی نیستند و بیش‌ازحد جدی‌اند. اما همین اشاره را در قالب یک شوخی بیان می‌کند و این تعارض فرم و محتوا در عین جدیت پیام، فضایی خوشایند خلق می‌کند:
.

متن انگلیسی

Of the many stereotypes about Germany – our sense of humor, our spontaneity, our irresistible joie de vivre – only one is really true: We are good at keeping records.

So…۴۴ and a half years ago, when the young Senator Joseph Biden came to Bonn, a German civil servant – ein guter Beamter, as we like to say – made a note, a rather extensive one I should say, of this senator’s visit.

And being Germans, you understand, we still have that note. An der Bundesrepublik Deutschland ist er stark interessiert, that’s the main content. He is keenly interested in the Federal Republic of Germany, the note concludes and it adds that this Senator might look to a significant political future.

ترجمه فارسی

از میان همهٔ‌ استریوتایپ‌هایی که در مورد آلمانی‌ها وجود دارد – شوخ‌طبعی‌مان، کارهای فی‌البداهه‌مان و شور مهارنشدنی‌مان برای زندگی – فقط یک مورد واقعاً درست است:‌ ما در ثبت واقع تبحر داریم.

در همین راستا، چهل‌و‌چهار سال‌و‌نیم پیش، یک سناتور جوان به نام ژوزف بایدن به بن آمد و یک کارمند خوب دولت، یادداشتی دربارهٔ‌ بازدید این سناتور تهیه کرد؛ باید بگویم یادداشتی واقعاً مفصل.

و حتماً درک می‌کنید که ما آلمانی‌ها، هنوز آن یادداشت را داریم: این گزارش صفحات زیادی هم دارد.

«او به جمهوری فدرال آلمان علاقه‌مند است». این اصل حرف یادداشت است. و اضافه می‌کند:‌ این سناتور احتمالاً آیندهٔ سیاسی مهمی پیش رو دارد.

نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشیم این است که بایدن پنجاه سال پیش، اصلاً فردی شناخته‌شده نبوده. در عین حال، گزارشی کاملاً دقیق دربارهٔ او تنظیم شده است. ضمن این‌که گزارش، صرفاً به آن‌چه روی داده اکتفا نکرده و تحلیل‌هایی هم به آن افزوده شده است.

ممکن است ما با خود فکر کنیم که تهیهٔ چنین گزارش‌هایی در سطح سیاسی چندان عجیب نیست. احتمالاً در هر کشوری چنین گزارش‌هایی تهیه می‌شود. اما در این‌جا نباید دو نکته از چشم‌مان دور بماند.

نخست این‌که گزارش، کاملاً مفصل و طولانی است. یعنی چیزی فراتر از رفع‌تکلیف یا قضاوتی کوتاه‌ و مختصر. و نکتهٔ دوم، همان چیزی که اشتاین‌مایر اشاره می‌کند: این سبک گزارش‌نویسی، بیش از آن‌که یک فعالیت سیاسی باشد، یک عادت آلمانی است. کسانی که با آلمانی‌ها کار کرده‌اند دیده‌اند که گزارش‌نویسی از آن‌چه در محل کار اتفاق افتاده، ثبت وقایع و نگهداری سوابق، یکی از نخستین کارهایی است که یک تازه‌وارد به بازار کار در این کشور می‌آموزد.

قطعاً ثبت‌ گزارش به‌تنهایی معجزه نمی‌کند. اما بدون ثبت گزارش هم هیچ مادهٔ خام اولیه‌ای برای فکر کردن، تحلیل کردن و بازاندیشی وجود ندارد.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری فکر کردن به کمک نوشتن به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه فکر کردن به کمک نوشتن

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۹ نظر برای اشتاین‌مایر: ما آلمانی‌ها همه‌چیز را ثبت می‌کنیم

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : محسن شیروانی

    اتفاقاً با خوندن این درس، یاد یکی از روزنوشته های محمدرضا شعبانعلی افتادم که به این نکته اشاره می کرد که همکاران آلمانی اش، زمانی که به ایران می آمدند برای انجام ماموریت، هر شب گزارش می نوشتند.
     
    یک نکته ای هم برای جالب بود، عبارت "جمهوری فدرال آلمان" بود.
    حتماً می دونید که پس از پایان جنگ جهانی دوم و تا سال 1990 دو کشورِ آلمان غربی و آلمان شرقی (جمهوری دموکراتیک آلمان) وجود داشتند.
    جالبه در گزارش ننوشته بود بایدن، به آلمان غربی علاقه منده.
     
    نکتۀ جالب توجه دیگه برای من این عبارت "ما {آلمانی ها} در ثبت واقع تبحر داریم." هستش.
    فکر می کردم که این ثبت کردن و گزارش نویسی و  فکر کردن به کمک نوشتن، چه تاثیری در توسعۀ این کشور داشته؟
    واقعاً حیرت آوره که کشوری در دو جنگ جهانی شکست سختی می خوره و این چنین می تونه پیشرفت کنه و توسعه یافته بشه.
    اگر این ثبت کردن و نوشتن و گزارش نویسی بین ما ایرانی ها رواج داشت و اصلاً  یکی از ویژگی های ایرانیان رو (حداقل در یک قرن اخیر)، نوشتن و بازاندیشی می دونستن، الان کشور ما از منظر توسعه کجا بود؟

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .