تاوانِ آرزوهای برآوردهشده
باز هم میخواهیم به سبک همیشه در دعوت به گفتگو، جملهای را انتخاب کنیم و دربارهاش به بحث بنشینیم.
جملهای که توسط محققان و دانشمندان، و بر اساس مطالعه و تحقیقات علمی مطرح نشده؛ بلکه صرفاً برخاسته از تجربهی گوینده است.
گاهی اوقات این نوع جملهها، نمیتوانند راه خودشان را به دل و جان ما باز کنند و حس میکنیم با آنها بیگانهایم. گاهی هم احساس میکنیم که گوینده، دانستهها و تجربههایی را که ما داشتهایم و نتوانستهایم بیان کنیم، در ظرف واژهها ریخته و بیان کرده است.
جملهای که این بار انتخاب کردهایم از هنری فردریک آمیل (Henri-Frédéric Amiel) است. جملهی او بسیار ساده است، اما میتواند تداعیکننده بسیاری از خاطرات و تجربیات ما باشد:
البته این صرفاً حرف فردریک آمیل نیست. نویسندگان و متفکران دیگری هم آن را به شکلهای مختلف گفتهاند. از جمله کارول پیرسون، از پیروان معروف مکتب یونگ، که – نقل به مضمون – میگوید: «گاهی ما تاوان دعاهای مستجابشدهی خود را میپردازیم.»
این جملهی آمیل (یا پیرسون یا دیگران) برای اکثر ما تازه نیست. بسیاری از ما این را به مرور آموختهایم که «آنچه آرزو داریم و برای آن میکوشیم» الزاماً «رضایت و خوشحالی و شادمانی و نیکبختی» ما را تأمین نمیکند.
اما در این میان چه باید کرد؟
- آیا نباید هیچ نوع آرزو و رویایی داشته باشیم؟
- آیا باید موضعی منفعلانه بگیریم و به هر آنچه پیش میآید «راضی» باشیم و بر این «رضایت» ببالیم؟
- آیا ویژگیهایی وجود دارد که بتوان آرزوهای خوب را از آرزوهای بد، شناخت و تشخیص داد؟ طوری که از همان ابتدا بگوییم: «بهتر است این آرزو را کنار بگذارم؟»
- آیا دیگران میتوانند در این زمینه به ما کمک کنند و مشورت دهند؟ آیا آرزوها و هدفهای بزرگ، شخصی نیستند؟
- اگر با گزارهی مطرحشده در این درس موافقید، آیا میتوان آن را به سطوح بالاتر (مثلاً جامعه یا کل بشریت) تعمیم داد؟ آیا میتوان گفت بشر برای چیزهایی تلاش کرده که دستیابی به آنها، امروز او را گرفتار نفرین و شومبختی کرده است؟
دوست عزیز.
شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهی عبور) میتوانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.
همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همهی درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درسهای مختص کاربران ویژه متمم را نیز میتوانید در اینجا ببینید:
فهرست درسهای مختص کاربران ویژه متمم
از میان درسهایی که در فهرست بالا آمده است، درسهای زیر از جمله پرطرفدارترین موضوعات هستند:
دوره MBA | مذاکره | کوچینگ | توسعه فردی
فنون مذاکره | تصمیم گیری | مشاوره مدیریت
تحلیل رفتار متقابل | تسلط کلامی | افزایش عزت نفس
چگونه شاد باشیم | هوش هیجانی | رابطه عاطفی
خودشناسی | شخصیت شناسی | پرورش کودکان هوشمندتر
اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید دربارهی متمم بیشتر بدانید، میتوانید نظرات دوستان متممی را دربارهی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی میشناسند:
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : برف
تا جمله رو دیدم یاد رمانِ عجیب و دردناکِ «کازئو ایشی گورو» به نام «هرگز رهایم مکن» افتادم.
این رمان در لیست 1001 کتابی که پیش از مرگ باید خواند، اولیه. اما ربط اون رمان به این جمله چیه؟
در این رمان انسان در شرایطی قرار میگیره تا ببینه به مدد دستاوردهای پزشکی، یکی از مهمترین آرزوهاش برآورده شده : طول عمر و نمردن از بیماریها. تا صد سال زندگیِ تضمینی.
در این داستان با جایی عجیب و مرموز به نام «هلشیم» مواجه میشیم که ظاهراً مدرسهای شبانه روزیه با این شعار «خودت را از درون سالم نگه دار». در اواسط داستان متوجه میشیم به چه قیمتی این اتفاق افتاده و همونجا برای سرنوشت این شخصیتها که اهداکنندگان عضو زاده شدهاند و حق زندگی عادی ندارند، گریه میکنیم و عمیقا متاسف میشیم.
در این کتاب «ایشی گورو» ما رو به یک آرزوی برآورده شده میبره تا ببینیم چطور گاهی دنیا ما رو قراره با آرزوهای برآورده شدهمون درهم بکوبه.
فیلم این رمان هم ساخته شده و بسیار دردناکه.