جملههای روزانه (۸۷) | چند جمله درباره قهوه، تاریکی، سادهنویسی و رسانه
همانطور که میدانید، متمم روزانه جملههایی را در بالای صفحهٔ نخست سایت منتشر میکند.
با توجه به این که امکان ذخیره شدن این جملهها و مرور دوبارهٔ آنها فراهم نیست، بعضی از این جملهها را جداگانه در قالب #دعوت به گفتگو مطرح کرده و برخی دیگر را در قالب مجموعههایی از هفت جمله (مربوط به یک هفته) منتشر میکنیم.
با مراجعه به #جمله های روزانه متمم میتوانید جملههای قبلی را ببینید و بخوانید. آنچه در ادامه میآید بخش هشتادوهفتم آرشیو جملههای روزانه است.
این توضیح را هم اضافه کنیم که متمم طی چند سال متوالی چندهزار جمله از این دست منتشر کرده و در طول این مدت رسمالخط، شیوهٔ طراحی، انتخاب عکس و حتی سبک ترجمه تکامل یافته و خطاهای نگارشی هم کمتر شده است. با این حال در ارائهی آرشیو جملهها جز در مواردی که اشتباههایی فاحش وجود داشته و ناگزیر به اصلاح باشیم، همان شکل اولیه را حفظ میکنیم:
برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبتنام به تعداد قابلتوجهی از درسهای متمم دسترسی پیدا میکنید:
البته اگر بخواهید به همهٔ درسهای متمم دسترسی از جمله درسهای زیر دسترسی داشته باشید لازم است حق اشتراک بپردازید:
مدیریت کسب و کار (MBA) | توسعه فردی
خودشناسی | شخصیت شناسی | هدف گذاری
مسیر شغلی | کوچینگ | مشاوره مدیریت
تصمیم گیری | عزت نفس | زندگی شاد
تسلط کلامی | مهارت ارتباطی | فنون مذاکره
ثبت نام رایگان تجربهٔ متممیها
برای خرید دوره های صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
لطفاً توجه کنید که ما در متمم، تعداد و ترتیب درسها و اولویت بهروزرسانی آنها را بر اساس تعداد دوستان علاقهمند به هر درس، انتخاب و طراحی میکنیم.
بنابراین لطفاً اگر به این درس (یا هر درس دیگری در متمم) علاقهمند هستید، حتماً زیر درس کنار عبارت «این درس در حوزهٔ علاقهٔ من قرار دارد» علامت بزنید.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : هیوا
"هیچوقت در نوشتههایش کلمهای را به کار نمیبرد که خواننده برای دانستن معنایش مجبور شود به سراغ لغتنامه برود." فاکنر درباره همینگوی
احتمالاً فاکنر خواسته به تبحر همینگوی در ساده نویسی و قدرتش در پرداختن به موضوعات عمیق برای مخاطب عام اشاره کنه.
البته برای مثال اثر معروف همینگوی (The old man and the sea) رو که نگاه میکنیم میبینیم کلمات سختی مانند skiff و gaff در اون استفاده شده اما به نظرم حتی اگه خواننده این کلمات رو ندونه، با توجه به کانتکست معنی رو میتونه حدس بزنه. اگر هم نتونه به درستی حدس بزنه، باز میتونه سیر کلی داستان رو دنبال کنه.
دیروز انیمیشن An Almost Christmas Story رو دیدم. به نظرم انیمیشن و کارتون هم مانند همینگوی قدرت عجیبی در بیان برخی از عمیقترین مفاهیم دارن. برای مثال گاهی حس میکنم بعضی از مفاهیم فلسفی یا اگزیستنسیال رو این انیمیشنها بهتر از تکستبوک های اصلی توضیح میدن. یا حداقل مکمل خوبی برای اون کتابها هستن.
این رو در مورد سینما هم میشه گفت. برای مثال فیلم Whale که شباهتهای زیادی به قصه پیرمرد و دریای همینگوی داره یک شاهکار برای انتقال تجربیات عیمق بیشتری هست.
"حتی تاریکترین اتاق هم، یک شکاف باریک از نور میخواهد، تا واقعاً حس کنید در یک اتاق تاریک هستید." لویی کان
نمیدونم چقدر مرتبطه ولی من یاد سفر ناصرالدین شاه به فرنگ یا تاثیر ماهواره و رسانههای معاند! افتادم. البته میشه مثالهای بهتری پیدا کرد اما به طور کلی گاهی با دیدن "نوع بهتری از بودن" میفهمیم که چقدر ما بد زندگی میکنیم!
این رو میشه به طرحوارههای روانی یا شیوه های تاریکی که برای زیستن میشناسیم هم تعمیم داد. مثلاً یکی رو میبینیم که آسانگیره اما کارایی بالایی داره یا مومن نیست ولی آدم وارسته و عمیقی هست.
به نظرم نقش قول بالا رو میشه به نقل قول زیر هم ربط داد اما به جای رسانه باید تاریکی رو جایگزین کرد:
"زندگی انسان در فضای رسانهها، درست مثل زندگی ماهی در آب است. تا از آن بیرون نیفتیم، نمیفهمیم در چه چیزی غرق بودهایم." تد نلسون
جمله بالا در نگاه اول برای من کامنتهای زیر برخی خبرگزاریهای دولتی رو تداعی میکنه. نمیدونم چرا ولی گاهی سراغ اینها میرم و میخونمشون. کسایی که کامنت میگذارن مثالهای واضحی برای ماهی در یک تنگ تاریک و تنگ هستن.
حرفهای واضح اما مهم را آهسته نگویید. فریاد بزنید شاید بهتر شنیده شوند. سینتیا اوزیک
فریاد اینجا مارکتینگ قوی رو به ذهن من میاره. خطاب این جمله هم به کسی (مانند دکتر دکتر محمدرضا نیکفر یا آذرخش مکری ) هست که چنین حرفهای مهمی داره. پس ضروریه که اینها مارکتینگ قوی داشته باشن و حرفشون رو به گوشهای شنوا برای حرفها برسونن.
آدرس خانهات را کسی جز تو نمیداند. راه را از هر که بپرسی مسیر را اشتباه خوای رفت. الیزابت لسر
و آدرس بهشت را (که شاید همان خانه گرمی است که در درونمون داریم). از هر که بپرسی مسیر را اشتباه خوای رفت . . .
گاهی بهتره راهی که جلوی پامون گذاشته میشه رو طی نکنیم چون ما رو به خونه نمیرسونه.
جمله بعدی به این مرتبطه:
اگر این قهوه است، لطفا برام چای بیاورید. اگر چای است، لطفاً قهوه
به کسی که میخواد بهت زور بگه (برای مثال کسی که آدرس خونه یا بهشت رو تجویز میکنه)، میخواد آزادیتو بگیره. حتی اگه چای بخوای، بهت قهوه میده (به روشهای مختلف مانند قدرت گزینه های پیش فرض در زندگی ما که هر کدوم از ما هزاران بار تجربه ش کرده ایم).
پس بهتره آدرس خونه یا ذائقه مون رو خودمون پیدا کنیم. یکی از روشهاش، تامل و Reflection به کمک نوشتن هست:
نوشتن همواره کاری از جنس ترجمه است، شما خودتان را ترجمه می کنید. ای بی وایت
میدونیم مترجم خوب خیلی کم داریم. پس بیشتر ما خودمون رو خیلی بد ترجمه میکنیم: خیلی بد مینویسیم. هر چقدر بیشتر و بهتر اینکارو بکنیم، بهتر خودمون رو روی صفحه خالی، منعکس (reflect) میکنیم و روی کاغذ انتقال میدهیم (Trans latus).
به قول نظامی، " تو پای به ره در نه و از هیچ مپرس. خود راه بگویدت که چون باید رفت"
گاهی از هیچ مپرس میتونه از هیچکس مپرس باشه و پای در ره نهادن، مداد بر کاغذ گذاشتن.