Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


ژورنال نویسی (۳) | مرور احساسات، آموخته‌ها و الگوهای تکراری


ژورنال نویسی با تامل بر احساسات

در درس تفکر تأملی (بازاندیشی) گفتیم که یکی از راه‌های تمرین بازاندیشی، نوشتن گزارشی از رویدادهای روزانه و اتفاق‌های مهم زندگی است؛ کاری که معمولاً با اصطلاح ژورنال‌نویسی شناخته می‌شود.

در ادامه (سهم فکر کردن در نوشته‌هایتان چقدر است؟) گفتیم که «فکر کردن» و «بازنگری» در حرف زدن آسان است، اما در عمل چندان آسان نیست و بسیاری از ما اگر فشار، تلنگر و تمرین نباشد، هنگام نوشتن از رویدادها و خاطرات، بیشتر سراغ توصیف می‌رویم و به فکر کردن نزدیک نمی‌شویم.

سپس فهرستی از سوالات (افزودن نگاه انتقادی به گزارش‌ها) را در اختیارتان قرار دادیم که به کمک آن‌ها راحت‌تر بتوانید از سبک توصیفی فاصله بگیرید و فکرها و تحلیل‌هایتان را در قالب نوشته ثبت کنید.

تقریباً هر مقاله یا کتابی دربارهٔ تفکر تأملی و بازاندیشی ببینید، نویسنده از منظر خود به موضوع نگاه کرده و سوال‌هایی را هم پیشنهاد کرده است. چون هدف صرفاً این است که ذهن ما برانگیخته شود و بهتر بیندیشیم، هیچ سوالی را نمی‌توان نادرست دانست. مهم خود شما هستید که ببینید کدام سوال یا سوال‌ها را می‌پسندید و چه مجموعه‌ای از سوال‌ها ذهن شما را بیشتر فعال و حساس می‌کنند.

در ادامهٔ سوال‌هایی که در درس قبل آمد، این بار سوال‌هایی دربارهٔ «بازاندیشی احساسات»، «فکر کردن به آموخته‌ها» و «جستجوی الگوهای تکراری» را با هم مرور می‌کنیم. این نوع سوالات را بیشتر در کارهای کسانی مانند گیبز (Gibbs) و بود (Boud) می‌بینیم (+/+/+).

بازاندیشی احساسات

سوال‌های زیر نمونه‌هایی از سوالاتی هستند که «پس از» نوشتن گزارش توصیفی به شما کمک می‌کنند بخش‌های مختلف آن گزارش را کامل‌تر و عمیق‌تر کنید.

نوع جمله‌بندی سوال‌ها به‌گونه‌ای است که انگار دربارهٔ خاطرات روزانه‌اند (امروز …). اما همهٔ آن‌ها را می‌توانید دربارهٔ‌ یک رویداد مشخص نیز به‌کار ببرید (یک جلسهٔ خاص، دیداری با یک دوست و …):

محدودیت در دسترسی به مجموعه‌ درس‌های فکر کردن با نوشتن

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های فکر کردن با نوشتن برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است.

اعضای ویژه‌ی متمم علاوه بر دسترسی به این درس‌ها به مجموعه‌ی گسترده‌ای از درس‌ها به شرح زیر دسترسی پیدا می‌کنند:

 فهرست درس‌های متمم

البته بررسی‌های ما نشان داده که علاقه‌مندان به درس‌های فکر کردن با نوشتن از میان فهرست فوق، معمولاً برای مطالعه‌ی درس‌های زیر وقت می‌گذارند:

  خودشناسی | شخصیت شناسی | کوچینگ

  تصمیم گیری | مهارت ارتباطی | زندگی شاد | عزت نفس

  تفکر سیستمی | مشاوره مدیریت | مدیریت زمان

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم همه‌ی درس‌ها)

تذکر: برای دسترسی به محتوای درسی که مشاهده می‌کنید، صرفاً‌ عضو شدن و پرداخت عضویت کافی نیست و باید تمرین ورود به بحث را هم انجام دهید. انجام این تمرین بسیار ساده باعث می‌شود یادگیری شما افزایش پیدا کند و صرفاً حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه از وقت شما را می‌گیرد.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری فکر کردن به کمک نوشتن به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه فکر کردن به کمک نوشتن

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۲ نظر برای ژورنال نویسی (۳) | مرور احساسات، آموخته‌ها و الگوهای تکراری

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : علی محمد افراسیابی

    آیا کار یا رفتاری بوده که پیش از این به خودم گفته باشم «دیگر انجامش نمی‌دهم» و امروز باز آن را انجام داده باشم؟ بله

    یکی از الگوهای تکراری در رفتارهای من که با بازنگری گزارش ها می بینم اینه که وقتی با کسی تماس میگیرم وپاسخ نمیده، انواع سناریوها رو برای توجیه عدم پاسخ گویی درذهنم تداعی میکنم:

    شاید درحال رانندگی بوده

    شاید در جلسه مهمی حضور داره و نتونسته جواب بده

    شاید موبایلش رو سایلنته و متوجه نشده

    شاید موبایلش رو جایی گذاشته(همراهش نیست) و حواسش نبوده  و...

    این وضعیت رو ساعتها تحمل میکنم(5 ساعت-10 ساعت و...) حتی گاهی اوقات تا یک روز بعد

    انتظارم اینه که بعد از رفع اون محدودیت طرف مقابل تماس بگیره و پیگیر باشه و بپرسه برای چی بهش زنگ زدم؟اگر هم بنا به هر دلیلی نمیتونه پاسخ بده یا تماس بگیره با یک پیامک بگه.

    اگر تماسی گرفته نشه روز بعد زنگ میزنم و زمانی که فرد میگه  بله شماره رو دیدم یا پیامک شما رو خوندم ولی ببخشید یادم رفت تماس بگیرم حسابی عصبانی میشم اغلب نمیتونم جلوی این عصبانیت و تخلیه خشم رو بگیرم.

    اصلاً نمیتونم معنای چنین رفتاری رو درک کنم.فقط در صورتیکه طرف مقابل فوت کرده باشه یا در بیمارستان بستری باشه یا عزیزی رو از دست داده باشه یا ... میتونم قبول کنم.(موارد خیلی خیلی خاص)

    در تماسهای سازمانی و پیگیری پروژه ها چنین رفتاری نشون میده در لیست اولویتهای اون فرد ، این امور اهمیت چندانی ندارد.نمیدونم درسته یا غلط ولی تاحدود زیادی به خودم حق میدم و تا الان نتونستم این الگوی تکراری رو ترک کنم هرچند بابت این رفتار ضررهایی رو متحمل شده ام.

    از میان الگوهای تکراری فکر و رفتار که امروز تجربه کردم، کدام‌یک به رشد و پیشرفت من کمک می‌کنند؟‌

    یکی از الگوهای تکراری مفید :

    در روند اجرای پروژه ها گاهی اوقات وارد فاز اجرا هم میشم و مواردیکه نسبتاً سخت و پیچیده است(مباحث عدم قطعیت ها/ مباحث آماری و ...) به مشتری در تکمیل مدارک و تهیه سوابق کمک میکنم به خصوص اگر مطمئن بشم خودش هم تمایل و رغبت بیشتری به یادگیری داره. این مورد خیلی خیلی به پیشرفت و یادگیری و کسب تجربه برای خودم کمک کرده . بهترین حسی که دارم اینه که فقط حرف نزدم وکمی هم حرفها و آموزشهای خودم رو عملی کردم.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .